ושוב חוזר הויכוח הישן על בעד ונגד מסע לפולין

Old Cat

New member
דוגמא קלאסית לבורות, רדידות חשיבה

את גם לא משתמשת בחשמל כי כל הטורבינות של חברת החשמל מתוצרת גרמניה (להזכירך כי הגרמנים היו אלו שהמציאו את רעיון השמדת העם היהודי). את גם נגד נסיעות לצרפת ותשלום שם על בתי מלון ושירותי תיירות, כי הצרפתים היו משתפי הפעולה המאורגנים הגדולים ביותר.

המסע לפולין

המסע לפולין הוא לדעתי חובה לכל תלמיד ותלמיד. על המדינה לממן מסע זה למי שאינו יכול. ההשתלטות החרדית גם על מסע זה - היא שיא השפלות. יותר חשוב לממן מסע זה מאשר לממן את בחורי הישיבה החרדיים, שהם טפילים ברשות החוק. ומילה לשרת החינוך: ארגנתי מספר מסעות לפולין לפני שמשרד החינוך התערב. המסעות היו מוצלחים, מאובטחים וזולים, מאחר והם התנהלו במכרז חופשי. מאז שמשרד החינוך התערב - נגרם רק נזק. כמו כן שמעתי כי את רוצה ללמד בבתי הספר את שיריו של המשורר סמיר דרוויש. רק זה חסר לנו? האם תלמידינו יודעים מי זה ביאליק ? ממש לא. האם הם לומדים את כתבי שלום עליכם ? ממש לא. האם הם יודעים מי היו יצחק קצנלסון ומרדכי גווירטיג שנספו בשואה ? ודאי שלא. אז טלי קורה מבין עיניך, ובמקום לממן ועדות ותתי ועדות תעזרי לנוער לנסוע לפולין ולראות את הזוועה למען יספרו לדורות הבאים, כי את מעט האנשים שעדיים חיים מבין ניצולי השואה - הממשלה שלנו מפקירה.

אני בחיים לא הייתי מוכנה לנסוע איתך לפולין

אדם שמאשים את החרדים, שקורא להם טפילים, לא ראוי שידריך בפולין. הנאצים לא עשו, כידוע לך, אבחנה בין יהודי כזה לאחר או יהודי על פי ההלכה או לא. ניצולי שואה רבים ובני משפחותיהם הם כיום מה שאתה קורא "טפילים". תתבייש !

אני לא מתבייש

כאשר הבנים שלי משרתים בצבא - הם "נהרגים בעולמה של תורה", ועוד מקבלים על זה כסף מהמסים שאני משלם על עבודתי. כן....הגיע הזמן לומר בגלוי - הם רוצים להנות ממנעמי השלטון, לקבל תקציבים, ולא לתרום דבר, ולהתפרנס רק מכספם של אחרים.

7575

New member
איציק כבר מכירים אותך אתה עסקן שמנצל את

הנסיעות לטובתך האישית וכנראה מתלווה בחינם,והאינטרס שלך שהנסיעות האלו רק ימשיכו,

שירנות

New member
מה הקשר בכלל?!?

אתה יכול להגיד את זה על כל תחום בחיים... יש אנשים שלא יכולים לקנות לחם,אז מה?!?אני גם לא יקנה אוכל כי להם אין כסף ללחם?!? ויש אנשים שאין להם כסף לבגדים חדשים,אז מה?!?זה אומר שכאות הזדהות אני גם צריכה ללכת עם בגדים קרועים וישנים כי להם אין כסף לקנות,שחלילה לא ירגישו לבד... קוראים לזה היררכיה וזה נמצא בכל תחום בחיים,אין מה לעשות,עניין המעמדות תופס גם פה ומי שבאמת רוצה לצאת יכול לעבוד בשביל זה!!!מי שאומר שהוא לא יוצא כי אין לו כסף הוא עצלן שלא מוכן להשקיע ומחכה שיקרה נס והכל יגיע אליו באורח פלא,ויש פה מספיק אנשים שעבדו קשה בשביל לשלם על המסע הזה!!! אין סיבה שאני יוותר על המסע רק כי יש אנשים שאין להם את היכולת לשלם!!!וזה תופס בכל עניין בחיים שלי,אני יכולה לעזור להם,להציע עזרה כלכלית או פתרונות כמו עבודה ומלגות,אבל לוותר על זה אני לא יוותר,אם יש לי את היכולת זכותי להשתמש בה ואני גם יעשה את זה ללא נקיפות מצפון,ההורים שלי עבדו מאוד קשה בשביל הכסף הזה והיכולת הזאת ומגיע לי לצאת,אם יש אנשים שלא מוכנים להשקיע את אותו המאמץ ואין להם את אותה המוכנות זה כבר בעיה שלהם...

7575

New member
כל מה שאמרת יפה ונכון בעולם הפתוח ולא

כשאת נמצאת בתוך מסגרת חברתית שמתיימרת להיות בעלת קודים חברתיים מוסריים,אם לבן כיתתך אין לחם לאכול אז את צריכה לחלוק איתו את לחמך, אין קשר לעבודה הקשה בה עבדו הורייך למימון הטיול,אין אדם אשר רוצה לחיות בעוני,התמזל מזלך שהורייך הצליחו לעמוד בכך. ללא נקיפות מצפון,מה עוד אפשר להוסיף,אינני יודע אם עוד טיול לפולין או עוד 100 טיולים לפולין ישנו את דעתך,יש גם אלמנט של אופי מולד.

שירנות

New member
עוד 100

"טיולים" לולין רק יחזקו את דעתי שזה דבר חשוב. אין אפשרות להוציא את כולם לפולין וזאת עובדה,אולי לא כל כך נעים לשמוע אותה אבל זה המצב,אז מה?!? עלות הוצאה של שכבה שלמה לפולין תהייה עצומה ועכשיו תכפיל את זה בכל הבתי ספר בארץ ובכל המחזורים,זה בלתי אפשרי להוציא את כולם. אני לא חושבת שצריך להיות הבדל בין זה לבין בגדים או אוכל, חוץ מזה המדינה עוזרת והעיריות מציאות מלגות וסבסודים.מי שבאת רוצה לצאת וזה נראה לו חשוב יוכל לעמוד בעול,אני בטוחה בזה(ושלא תחשוב שההורים שלי מליינים,כן?!?כי זה ממש לא המצב). וכן!ללא נקיפות מצפון,מי שרוצה לצאת יכול לעבוד,אין פה ויכוח בכלל אני ממכירה מספיק אנשים שרצו לצאת ולהורים שלהם לא הייתה את האפשרות לממן להם את המסע אז הם עבדו ועזרו להורים בחלק מהעלות או בחלק מהמקרים הם שילמו את הכל. אם באמת רוצים יש מספיק פתרונות יצירתיים.ואם יששכבה שבאמת אכפת לה אז אפשר לעזור לאנשים שקשה להפ בגיוס כספים,אפשר לעשות ירידים למכור בימי הורים אוכל וכו' וכו' תתפלאו כמה כסף הדברים האלה מכניסים...יש דרכים לעזור להם ויש להם גם דרכים לעזור לעצמם,בלי שום קשר אני לא צריכה לוותר על המסע בגלל שלמישהו אין את הרצון,כי זה באמת לא עניין של יכולת,זה רק עניין של רצון וסדרי עדיפויות!

7575

New member
בסדר אם את חושבת שזה הכל עיניין של רצון

וסדר עדיפויות,את רשאית לחשוב כך,אני חושב אחרת.יש המון משפחות חד הוריות שבקושי גומרות את החודש גם ללא הטיול לפולין,משפחות שנזרקות לרחוב עקב אי עמידה בתשלומי המשכנתה לאותם נערים שפתך היא סינית מוחלטת. הוויכוח הוא עקר שיחת אילמים חירשים במקרה הטוב, יום אחד כשתגדלי אולי תביני....

למעלה