קודם כל..
אתה הוא הרע לב וכהה חושים!!!!מי אתה שתגדיר אותי בכלל?!? ודבר שני,אני מתגעגעת לזה כי זאת חוויה אחרת,זאת חוויה מיוחדת,חוויה ששום "טיול" לא ישתווה לה,כי זה לא טיול!!!זה משהו אחר לגמרי,אני לא חושבת שזה אפשרי בכלל להגדיר במילים את מה שעוברים שם ובדיוק מאותה סיבה אתה ממש לא יודע מה זה,כי לא עברת את המסע... ואני חושבת שכשנוסעים לבד לראות את המחנות אז יכול להיות שזה יעשה לך פחות מאשר שתסע בתור חלק ממשלחת,לא בגלל שנסעת עם "חמולה" ועשית "חינגה" כי אלו ממש שטויות זה הגדרה הכי לא נכונה,אלא בגלל שיש לך אנשים שקרובים אלייך שאתה מכיר כל כך טוב והם שותפים איתך לחוויה הקשה הזאת-זה עושה משו אחר,בגלל שכשנוסעים במשלחת יש את המדריכים המצויינים שהופכים את המסע להרבה יותר מעניין משמעותי ומרגש.ובגלל שמשו בביחד הזה של כולם,של חברים טובים שלך יחד עם ילדים שאף פעם לא דיברת איתם ופתאום אתה מחבק אותם ובוכה איתם ביחד יחד עם מורים שאף פעם לא ראית אותם כל כך פגיעים והם לא ראו אותך במצב הזה יחד עם האשת עדות שמספרת וממחישה בצורה מדהימה את מה שקרה שם והופכת את המסע להרבה יותר מובן פתאום יחד עם המדריכים שמסבירים ומספרים סיפורים ומשמיעיפ שירים ועדויות ויחד עם כל האנשים שמצטרפים למסע הזה ועושים אותו כל כך מיוחד,משו בביחד הזה של כל השותפים לחוויה המדהימה הזאת עושה אותו להרבה יותר מסיור קשה ומחריד במחנות(לא שזה לא מספיק,אבל אם אפשר יותר אז למה לא)...זה הופך את הדבר הזה לזיכרון הרבה יותר חרוט קשה זה הו]ך את זה למשו שילך איתך לאורך כל הדרך.... וכן אתה יכול לקחת את זה כטיעון נגדי אבל זה יהיה לא נכון, עד כמה נראה לך שהנוער היום מעוניין לדעת מה קרה בשואה?!?כמה מוכנות נראה לך שיש להם לדעת וללמוד יותר על הנושא?!? התשובה היא שהמוכנות שלהם מאוד נמוכה,אם בכלל יש מוכנות...המשלחות שנוסעות הם אלה שאכפת להם שמעניין אותם שיש להם סבים וסבתות שעברו את זה והם רוצים ליסוע בשביל לדעת יותר,נכון יש גם את אלה שנוסעים רק בשביל הכיף,אבל הרוב עושים את זה מתוך עניין ורצון לדעת יותר...הרי אם לא היה לנו את שיעורי ההיסטוריה ואת ימי השואה רוב הנוער לא היה ממש יודע מה זה שואה אפילו במובן הכי שיטחי... המסעות חשובים!!!הם מעלים את המודעות ואת הרצו ללמוד יותר!!!הם מעלים שאלות שאחר כך כשחוזרים מחפשים עלייהם את התשובות!!! הם הרבה יותר מסתם "טיול" לחו"ל הם מסע לכל דבר!!! אני חושבת שהבאתי טיעונים מספיק טובים כדי שאדם מן השורה יבין זאת,אם לא הבנת כנראה שאתה לא אדם מן השורה... בעצם זאת לא ממש שאלה אחרי שקראנו את ההודעות שלך למדנו להכיר אותך....