ושוב חוזר הויכוח הישן על בעד ונגד מסע לפולין

שירנות

New member
אני

כבר עכשיו מבינה,אי מודעת לכל הדברים האלה שקורים,איפה נראה לך שאני חייה?!?בתוך בועה?!? גם אם מצבי לא דומה למצבם וגם אם אני לא גרה אפילו קרוב לשכונות של אותם אנשים במצב הכלכלי הזה,אני מודעת לעובדה שיש אנשים כאלה... אני רק אומרת שאם באמת רוצים יש את האפשרות לעבוד,גם אם זה הילד עצמו.ובחצי שנה של עבודה אפשר לממן את המסע בקלות ועוד ישאר עודף לביזבוזים...ככה שבגדול הכל עניין של סדרי עדיפויות.

7575

New member
old cat נעצור את הטיולים הללו אפילו בכח הזרוע

7575

New member
אותם נערים לאותם משפחות לא ישלמו כסף

על מנת לראות את אשוויץ,יש להם את סדרי העדיפויות שלהם,אשר לא עולים בקנה אחד עם סדרי העדיפויות שלכם,אתם אנשים כהי חושים ורעי לב,

7575

New member
ומדוע את כל כך מקנאה באותו אחד שעוד כמה

ימים נוסע לאושוויץ,מדוע כל כך מתחשק לך עוד פעם לנסוע,אם לא מדובר בטיול לכל דבר,יש לך הסבר שאדם רגיל מהשורה יבין זאת. מה מושך אותך שוב לראות את בית הקברות הגדול בעולם,ואם את כל כך מתגעגעת קני כרטיס וסעי,אבל בלי החמולה אי אפשר לעשות חינגה,ובלי חינגה העסק לא שווה, צודק או לא אהה

שירנות

New member
קודם כל..

אתה הוא הרע לב וכהה חושים!!!!מי אתה שתגדיר אותי בכלל?!? ודבר שני,אני מתגעגעת לזה כי זאת חוויה אחרת,זאת חוויה מיוחדת,חוויה ששום "טיול" לא ישתווה לה,כי זה לא טיול!!!זה משהו אחר לגמרי,אני לא חושבת שזה אפשרי בכלל להגדיר במילים את מה שעוברים שם ובדיוק מאותה סיבה אתה ממש לא יודע מה זה,כי לא עברת את המסע... ואני חושבת שכשנוסעים לבד לראות את המחנות אז יכול להיות שזה יעשה לך פחות מאשר שתסע בתור חלק ממשלחת,לא בגלל שנסעת עם "חמולה" ועשית "חינגה" כי אלו ממש שטויות זה הגדרה הכי לא נכונה,אלא בגלל שיש לך אנשים שקרובים אלייך שאתה מכיר כל כך טוב והם שותפים איתך לחוויה הקשה הזאת-זה עושה משו אחר,בגלל שכשנוסעים במשלחת יש את המדריכים המצויינים שהופכים את המסע להרבה יותר מעניין משמעותי ומרגש.ובגלל שמשו בביחד הזה של כולם,של חברים טובים שלך יחד עם ילדים שאף פעם לא דיברת איתם ופתאום אתה מחבק אותם ובוכה איתם ביחד יחד עם מורים שאף פעם לא ראית אותם כל כך פגיעים והם לא ראו אותך במצב הזה יחד עם האשת עדות שמספרת וממחישה בצורה מדהימה את מה שקרה שם והופכת את המסע להרבה יותר מובן פתאום יחד עם המדריכים שמסבירים ומספרים סיפורים ומשמיעיפ שירים ועדויות ויחד עם כל האנשים שמצטרפים למסע הזה ועושים אותו כל כך מיוחד,משו בביחד הזה של כל השותפים לחוויה המדהימה הזאת עושה אותו להרבה יותר מסיור קשה ומחריד במחנות(לא שזה לא מספיק,אבל אם אפשר יותר אז למה לא)...זה הופך את הדבר הזה לזיכרון הרבה יותר חרוט קשה זה הו]ך את זה למשו שילך איתך לאורך כל הדרך.... וכן אתה יכול לקחת את זה כטיעון נגדי אבל זה יהיה לא נכון, עד כמה נראה לך שהנוער היום מעוניין לדעת מה קרה בשואה?!?כמה מוכנות נראה לך שיש להם לדעת וללמוד יותר על הנושא?!? התשובה היא שהמוכנות שלהם מאוד נמוכה,אם בכלל יש מוכנות...המשלחות שנוסעות הם אלה שאכפת להם שמעניין אותם שיש להם סבים וסבתות שעברו את זה והם רוצים ליסוע בשביל לדעת יותר,נכון יש גם את אלה שנוסעים רק בשביל הכיף,אבל הרוב עושים את זה מתוך עניין ורצון לדעת יותר...הרי אם לא היה לנו את שיעורי ההיסטוריה ואת ימי השואה רוב הנוער לא היה ממש יודע מה זה שואה אפילו במובן הכי שיטחי... המסעות חשובים!!!הם מעלים את המודעות ואת הרצו ללמוד יותר!!!הם מעלים שאלות שאחר כך כשחוזרים מחפשים עלייהם את התשובות!!! הם הרבה יותר מסתם "טיול" לחו"ל הם מסע לכל דבר!!! אני חושבת שהבאתי טיעונים מספיק טובים כדי שאדם מן השורה יבין זאת,אם לא הבנת כנראה שאתה לא אדם מן השורה... בעצם זאת לא ממש שאלה אחרי שקראנו את ההודעות שלך למדנו להכיר אותך....

7575

New member
אותי לא מעניין עד כמה הנער ירון כחלון מחולון

יודע על השואה,אותי מעניין שהנער ירון כחלון מחולון הוא אזרח שומר חוק ומועיל לחברה. לא אתם צריכים לנסוע לשם,לשם צריכים לנסוע עמים אחרים שיש להם חלק במעשים האלה על מנת שישמרו שדברים כאלה לא ישנו, אתם תשבו בארץ ותלמדו את הנושא בארץ,אם יש לכם כסף מיותר לזרוק אז יש מספיק נזקקים לתת להם אותו,מאיפה את שכונת דניה ? תפסיקי את פעילות השכנוע שלך לגבי הטיולים לפולין

7575

New member
בסדר איש הישר בעיניו יעשה

אם את חושבת שהטיול חשוב ונהנית בו והוא תרם לך אז מה טוב, מאחל לך כל טוב

7575

New member
חוזר בי מהמילים כהי חושים ורעי לב

ייתכן שעבורך היה זה באמת מסע ולא טיול.

Efrat K

New member
אינני מצדיקה את התנהגות החרדים

אך בעקבות לימודיי באזרחות גיליתי שאין קשר בין חובות לזכויות במדינת ישראל. לדוגמא גם בבתי סוהר יש לאסירים זכות לבחור והם יכולים להיות אפילו רוצחים,אותו הדבר באשר לחרדים. ושוב אינני מצדיקה התנהגות זו.

7575

New member
איזה חרדים לא ראית שאני כותב בשבת פשוט הודעות

שלי נמחקות

7575

New member
נא לדייק ,טיול לחוץ לארץ זאת ההגדרה המתבקשת

מסע לפולין עלק

למעלה