ושוב מעדכנת וכותבת קצת עלינו:

ושוב מעדכנת וכותבת קצת עלינו:

דניאל לומד בבית, אינו הולך לבי"ס... הגעתי למסקנה שלא כל ילד מתאים לו מסגרת חינוך רגיל או מיוחד...(דווקא במסגרת הרגילה היה לו יותר קל, כי היתה לו שם סייעת) יש ילדים אינדיבידואלים... בעיקר ילדים עם קושי ענק בהבנה חברתית... ילדים כאלה קשה להם להיות גם בחברת השווים ולכן קבוצות השווים שניסינו בעבר, לא הצליחו...

היום אני יותר זהירה ויותר קשובה ויודעת מתי אי אפשר...

אני כותבת כל זאת, כי זו באמת פעם ראשונה בחיים שדניאל באמת מאושר וטוב לו... ניסינו את כל המסגרות הרגילות והמיוחדות, ופעם ראשונה בחיים יש לי ילד רגוע ולא מפחד.
ההחלטה הזאת עשתה שינוי משמעותי בחיים שלנו ובגלל שגם המערכת מצדיקה את ההחלטה, הם עוזרים לנו ואנו מקבלים תמיכה אמיתית.

בגלל שדניאל בבית, יש לו סדר יום "הלוואי על כל ילד, רגיל או מיוחד" . הוא הולך לשיעורי פיתוח קול, יש לו מורה למוזיקה: שמלמד אותו "קיובס" כלומר, הקלטות... יש לו מורה לציור, ושף-מורה לבישול (שזה דבר מדהים בפני עצמו...)שמלמד אותו לבשל חצי יום בשבוע... יש לו מורים שבאים מטעם משרד החינוך (טללים) ללמד אותו לבגרות של שנה הבאה... והילד שמח ומאושר... לחברת הילדים הוא פחות זקוק, למרות שיש לו רצון, אך מבין שקשה לו.

בתקופה הזאת בבית, הילד התבגר מאוד ומצליח להתמודד במצבים שבעבר היו לו קשים...פנוי ללמידה, כל למידה שהיא שבעבר לא יכל... ואנחנו מאוד מאושרים....

כתבתי כל זאת, גם כדי להגיד שאפשר גם אחרת... שיש ילדים שלא מתאימים למסגרות החינוך ושזה לא נורא אם ניתן יהיה למצוא להם משהו שיעקוף קושי... לא תמיד מה שמקובל הוא מה שמתאים לילדים שלנו...

הקושי הגדול של הילדים שלנו הוא חיברות, מה כל כך קשה להבין שלא כל ילד כזה יכול להתמודד חברתית ולכן אולי צריך להקשיב לילד ולתת לו מנוחה?

לשלוח אותו למקום חברתי, זה כמו לשלוח אותו לשחות והוא לא יודע איך...

אז אלו עידכוני לתקופה זאת... ואהה... הזמינו את דניאל להופיע בכנס טד והוא ישיר שם את חומות, כשמאחור מוקרנים ציורים שלו המותאמים לשיר...והוא כמובן עומד להופיע עם החולצה: "אני אוטיסט גאה" אם יהיו לי צילומים, אעביר לכאן...

ושכחתי לספר, שאנחנו מקליטים שיר שדניאל הלחין

(בעיני מקסים) ואבי סינגולדה ילווה אותו בגיטרה... איזה כיף.

Ronronit1

New member
אני מעריצה אותך

על האומץ, על ההשקעה ועל הרגישות שלך כאמא.
איך אתם מתמודדים עם העניין החברתי?
אני אמא לבן שלוש ששוקלת לעשות משהו דומה, רק שאני גרה בחו"ל ופה אין שום תמיכה לחינוך ביתי, אז נצטרך למצוא פתרונות לבד.

schlomitsmile

Member
מנהל
ואו! איזה עידכון נפלא!
ומי שלא מכיר את 'חומות' -
http://www.youtube.com/watch?v=qOjjNr3E7ME

dina199

New member

ילד מאושר , שטוב לו ופנוי ללמידה - מה יכול להיות יותר טוב ?

ענבלית8

New member
שלום עמליה

עידכונים מעניינים. שתהיה לכם הרבה הנאה!
את מוכנה להרחיב על נושא המורים ממשרד החינוך שבאים הביתה? אף פעם לא שמעתי על כזו אפשרות...

גלירון1

New member
עמליה יקרה

קראתי את שכתבת בדמעות!
החשיבה הבלתי שיגרתית שלך, זאת שיוצאת מהקופסה על מנת לתפור חליפה ריגשית/ אפקטיבית כזאת ההולמת ביותר את יכולותיו, כישוריו ותחושותיו של דניאל, מעוררת בי בכל פעם מחדש השראה בכלל, ובכל הקשור לילדיי בהווה ובעתיד - בפרט!

תודה על שאת משתפת, אני לומדת ממך בשקיקה...

בהצלחה לדניאל ולך

אני רק רוצה להוסיף שבמקרה שלך ההחלטה נתמכת על ידי משרד החינוך שמעניק עזרה משמעותית. זה הבדל משמעותי לעומת אותם הורים שמוותרים מראש על נסיון לשלב את הילד בבית ספר.....
במקרים כמו שלך, גם אני מסכים שלפעמים זה עדיף.

Anat Shemer

New member
עדכון נפלא!

הפוסט שלך הזכיר לי את השירשור שהיה כאן לאחרונה על חינוך ביתי כאופציה.
ועוד משהו: כרגע לא מתאימה לדניאל ה"שחייה החברתית" והיא דורשת ממנו מחיר יקר, אבל ייתכן שבזמן אחר זה יהיה אפשרי ונעים. אבל אם זה יקרה, זה יקרה בזמן ובתנאים הנכונים עבורו בגלל שאת יוצרת את האפשרות הזאת בשבילו.
אני לא רואה את התהליך הזה כוויתור, אלא כבחירה והתאמה שאינן כבולות למוסכמות חברתיתות נוקשות.

kagome10

New member

אני בעד חינוך ביתי בכלל, ולאוטיסטים בפרט. מערכת החינוך פוגעת בכולם, אבל באוטיסטים יותר, ואם ההורים יכולים כדאי להם למנוע את הסבל הזה.

את בטוחה שחיברות הוא הקושי? או שהקושי הוא שמנסים לחברת אותנו ולנו לא מתאים להתחברת?

בנוגע לקבוצת השווים, אם אני אזכור ויהיה לי זמן וכוח אמצא איפשהו קישור שמסביר למה לא טוב להשאיר ילדים בקבוצת השווים. ילדים אמורים לגדול בחברה רב גילית, לא בקבוצת השווים.

וודאי שכדאי לעשוף קושי. במיוחד עם הקשיים האלו הם מכשולים שיוצרת סביבת בית הסםר שלא קיימת בחייהם של מבוגרים.

קודם כל, תודה על התגובות...

ואיך משרד החינוך משתתף? הוא נותן 6 שעות לימוד שבועיות + מתגבר של 7 שעות בשבוע...
מקבלים את זה ילדים שנמצאים מעל 3 שבועות בבית והפרוייקט נקרא "טללים" ואם יגידו לכם שזה רק עבור ילדים חולים, אז מתברר שלא... הנטיה היא להסתיר את הפרויקט מפני ההורים ולכן חשוב שתדעו שאם יש לכם קושי בהתמודדות והילד נאלץ לחישאר בבית, אפשר לקבל עזרה ממשרד החינוך בשעות לימוד.

לגבי ילד בגן, שווה לבדוק אם הוא יכול לקבל... אני לא בדקתי.

yaelsdesk

New member
תודה ובהצלחה

מאחלת לך ולדניאל הרמוניה ופריחה במסגרת הביתית.
תודה על השיתוף במידע.
יעל

dina199

New member
תודה רבה שאת מפרסמת את זה.

כי זו שוב 'נטיה להסתיר'. למעשה זו לא נטיה , פשוט לא רוצים לפרסם.
וזה מתקשר לשרשור של רנדי כי הכל מתבסס על חוסר ידע של ההורים., המערכת לא מגלה את זה ביוזמתה.
הדבר הראשון שאומרים להורים 'אם הילד נשאר בבית זו עבירה של ההורה כי יש חוק חינוך חובה חינם וההורה מחוייב לשלוח את הילד לבית ספר'. וזה מה שרוב ההורים יודעים.

למעלה