ושוב עידכון קצר

ושוב עידכון קצר

לא מרגישה עדיין ממש שייכת לפורום אבל באה ונכנסת מידי פעם. הבן שלי סיים היום שלב ראשון בגיבוש לסיירות מובחרות ועבר בהצלחה. מצד אחד אני מאוד גאה בו אבל האמא הפולנית שבי גם מעורר דאגה ובכי פנימי. דרך ארוכה עוד עומדת בפניו, ועוד יותר בפניי. הוא קיבל דפים מאוד מפורטים על ההכנה לימי הגיבוש הבאים. אגב, הוא היה מאוד מופתע מכך ש- 60% מהמשתתפים ביום גיבוש היו חובשי כיפות.

oshiko

New member
קודם כל - כל הכבוד, ותהיי גאה

את הדאגות תשאירי לאחר-כך.אם הוא הולך לקרבי הן תהיינה בכל מקרה, אז לפחות הסיפוק והגאווה יכולים לפצות במשהו. וגם העובדה שמדובר במסלול ארוך, ועד שהוא ייגמר יכולים להשתנות כל מיני דברים באזורנו. אם אני לא טועה, בשלב הבא הוא יזומן למיונים (לא כרוך במאמץ פיזי) וישובץ לאחד מ-3 גיבושים: 1. מטכ"ל-שלדג 2. שייטת 3. חובלים. כל אחד מהגיבושים האלה הוא כבר לא משחק ילדים ... שיהיה לו בהצלחה

ממה שהבנתי ממנו

כשקראו מספרים בסוף הגיבוש אותו קראו לאוהל של מטכ"ל - שלדג. אנו באמת מ א ו ד גאים בו. לא חשוב מה שיהיה בעתיד, בין אם יפול או לא. דאגה של אמא זה דבר של אינסטינקט. זה מגיע מהרגע שהילדים באים לעולם. מה לעשות :)!

סמדר בנ

New member
../images/Emo140.gif

התגובות שלנו כהורים בד"כ נעות בין הרצון לגונן והתקווה שילדינו יהיו במקומות בטוחים, לבין הגאוה כשהם בוחרים מסלולים קשים ומצליחים בהם. כפי ששמענו רק אתמול, חייל קרבי נהרג בתאונת דרכים ליד הבית כשהיה חגור. אני - מבלי להיות דתיה - מאמינה בגורל ומקווה תמיד לטוב. הסכנות לצערנו עורבות בכל מקום. חשוב שהילד הולך למקום שהוא רוצה וזה שהוא מצליח בינתיים בודאי נותן לו סיפוק ומוטיבציה להמשך. בקשר לאחוז חובשי כיפות - מדוע הוא מופתע? יש הרבה חיילים דתיים בצבא, והם בעלי מוטיבצית שירות גבוהה. בחטיבות החי"ר יש מחלקות שלמות של חיילים מישיבות הסדר ואני שמעתי שאלו המחלקות עם הכי פחות בעיות משמעת (משהו בחינוך כנראה...). שיהיה בהצלחה לבן.

אימשל2

New member
גם הפעם גנבת לי את המילים

ולגבי חיילי ישיבות ההסדר, שנחשבים לחיילים איכותיים. זה לא מקרי ולא רק חינוך (למרות שזה תמיד עוזר בכל המגזרים). קודם כל, כדי להתקבל לישיבת הסדר עוברים מבחנים וראיונות, במטרה לבדוק שמדובר במי שמתאים למסגרת תובענית של למודים. זה יוצר מראש קבוצה עם אוכלוסיה מעל לממוצע. גם העכוב בגיוס שלהם, כך שהם מגיעים לצבא כשהם מבוגרים יותר עוזר להם להיות פחות ילדותיים. אם נוסיף לזה גם מוטיבציה גבוהה...

אימשל2

New member
לא משנה איזה,לאמא מגיע צל"ש ../images/Emo106.gif

לעבור את זה בפעם השלישית, ואוו... אני מניחה שלבן יש מוטיבציה כפולה ומכופלת. הוא צריך להיות לא פחות טוב מהאחים שלו.

הסקר מהימן?

האם הבן ממש ספר את חובשי הכיפות מתוך כלל המועמדים? מה לגבי היחס בין אשכנזים ומזרחיים?עולים חדשים לעומת ותיקים? עירוניים לעומת קיבוצניקים?בני ישובים מבוססים לעומת בני עיירות פיתוח? אם טורחים לדווח על אחוז חובשי הכיפה, מן הראוי לתת תמונה שלמה על פרופיל המועמדים לסיירות מובחרות.

oshiko

New member
יש משהו בדבריך

כל אחד מן הסתם סופר את המגזר שלו, בעיקר אם הוא מרגיש שהוא שייך למיעוט מסויים, בעיקר אם יש לו איזשהו עניין עם הדימוי של אותו מגזר. בנות תמיד ישימו לב לסטטיסטיקה של הצלחת בנות במסלולים שונים; דרוזים ייספרו כמה דרוזים היו איתם; ואלה שגרים בעפולה ייספרו כמה עפולאים גמרו השנה קורס טייס. דתיים לא שונים בעניין הזה. אני חושב שאנחנו כאן בפורום צריכים להתעניין במשותף, לא בהפרדה על בסיס כלשהו; אבל אפשר להבין את התופעה הזו.

חובשי כיפות

לא לשכוח שזאת היתה התרשמות של ילד בן 19.5. זה לא היה ממש "סקר" והכוונה לא היתה לעשות הפרדה בין עדות, דתות, ואיזורי מגורים. הוא דיבר, כנראה, קצת מתוך ראיה של ילד וגם מתוך הכרות עם החברים שלו, שרובם הולכים ליחידות חי"ר כמו שריון, גבעתי ועוד.

גנקויה

New member
חיילי הסדר הם חצי חיילים

לפעמים אי אפשר להבליג. כל פעם שומעים מחדש על "המוטיבציה" של חיילי ישיבות ההסדר. ובכן - זה הרבה יותר קל לשמור על מוטיבציה גבוהה כשהשירות שלך הוא שנה וחצי. לא ברור מדוע כל מלש"ב אחר שרוצה ללמוד מתחייב לשרת שש שנים בצבא(עתודה) ומי שרוצה ללמוד בישיבה מחוייב לשנה וחצי. לא ברור למה כל צוער מתחייב לחתימה קבע של שנה (בנוסף ל3 השנים)וקצין שהוא הסדרניק מתחיל את הקבע שלו כולל כל תנאי הקבע אחרי שנה וחצי , כלומר משרת פחות מחפ"ש רגיל ומשתחרר קצין אחרי בקושי שלוש שנים של שירות. פרט לזה לרוב בני הישיבות נמצאים ביחידה עם חברים שלהם מהישיבה ,וזה קל לשמור על מוטיבציה כשאתה משרת עם חברים שלך . איך זה קשור לפורום הזה ? כי זה גורם למשבר והרגשת מרמור אצל חיילים רגילים. אותה הרגשה חש חייל שמבקש אישור עבודה מהצבא, ורואה חיילים כמו שי גבסו ורוני, וכל מיני דוגמניות, שמקבלים שבועות וימים של חפש לקדם את העסקים שלהם . החייל הפשוט צריך להביא מסמכים שונים על קצבאות שההורים שלו מקבלים או תלושי משכורת , וביקורי בית של מש"קית ת"ש. אם היא תחליט שהמשפחה מספיק נזקקת, החייל יקבל אישור לעבוד בלילות באולם חתונות בנוסף לשירות שלו בצבא במשך היום. כל אלו והשיחרורים בכמויות מהשירות של כל מי שהחליט שלא בא לו לשרת - לאט לאט מכרסמים בצבא. לא כל החיילים חזקים ובעלי מוטיבציה, וכשהם רואים אפליה כזו בינם לבין חיילים אחרים , לפעמים הם נשברים ומרגישים פרייארים , חיילים סוג ב'. זה גם כולל את ההורים לחייל שרואים את הבן של השכנה,זה שהשתמט מהצבא, שהוא כבר חזר מהטיול וכבר לומד באוניברסיטה ועובד , והבן שלהם קורע את התחת בצבא ,מקבל שירות רפואי גרוע ומסוכן וגם "משכורת" מעליבה שלמעשה הם מממנים אותו, שלא לדבר על סיכון חייו. כשהוא ישתחרר, המשתמט של השכנה כבר יסיים את התואר.בקיצור נוצר במדינה מצב של אדונים ומשרתים .

סמדר בנ

New member
מבינה מה שכתבת אבל...

א. חיילי ישיבות הסדר הם לא חצי חיילים אלא חיילים עם שירות מקוצר. ב. לעומת האופציה של לגמרי לא לשרת, בעיני זה מצוין שהם מתגייסים, ולא סתם כתבתי שהם חיילים טובים, זה מה שנקרא דיווח מהשטח וממקור מוסמך. ג. כנראה שאפליה תמיד תהיה - בצבא או באזרחות. הדוגמא שנתת על הידוענים היא מצוינת ובעיני הרבה יותר מקוממת מההקלות שמקבלים אנשים בשל אמונתם וכד' ד. אין טעם לדעתי להתעסק במה האחר עושה או לא עושה. זו דרך שאכן מובילה לתסכולים מיותרים ורשימת החוסר צדק יכולה להיות אינסופית. דרך אגב, האם אתה חייל?

oshiko

New member
ההשוואה לא במקום

ההשוואה שלך בין חיילי הסדר לעתודה או לבדרנים היא לא במקום. חייל הסדר לא מרויח באופן אישי שום דבר מתקופת הישיבה שלו. הוא לא מקבל מזה תואר, ולא מקדם שום קריירה. מדינת ישראל בתקופה שעד לפני כמה שנים הכירה בנח"ל כמסגרת לקידום ההתיישבות בצד הביטחון. היא מכירה באותה מידה בהסדר כמסלול לקידום יעדים רוחניים ותרבותיים. באופן טבעי מה שנחשב אצל מגזר אחד כבעל חשיבות לאומית, לא תמיד נחשב אצל מגזרים אחרים. ההסדר הוא מסלול אחד מתוך מספר מסלולים שחיילים דתיים לאומיים עושים בימים אלה, ואני לא חושב שיש מה לבוא בטענות על השתמטות דווקא למגזר הזה. מי שחושב שחיילים הולכים להסדר כדי להשתמט או לעשות קריירה או תואר פשוט לא יודע על מה הוא מדבר.

גנקויה

New member
זה שיש "מגזרים" בצה"ל , זה האסון

1.אפליה בוטה, בכל חברה ובכל ממסד מכרסמת בחוסנם. חוסנו של צה"ל היה שהוא היה צבא העם .שעשיר ועני ,דתי וחילוני , מזרחי ועולה חדש מרוסיה ,תלמיד מצטיין עם אחד שלא סיים תיכון- כולם שירתו ביחד באותם תנאים. פעם הבנים של.. שירתו ביחידות הכי קרביות , היום יש קומבינות ויש מועדפים, וכל מי שיש לו כח פוליטי או קשרים אישיים מסדר לו תנאים נוחים. 2.לא ברור מדוע חייל דתי אחד משרת שלוש שנים ואח"כ הולך ללמוד בישיבה, ולחייל דתי אחר יש פריבילגיה לעשות פחות מחצי שירות, לקבל מעמד ומענק כאילו עשה שירות מלא. והחוצפה הגדולה שכמו שנאמר כאן קודם לכן - מעזים לרמוז שוב ושוב שהחיילים הרגילים נחותים מהם כלוחמים וכחיילים באופן כללי. 3. לי נמאס כבר עם כל הפוצי מוצי הזה. הגיע הזמן לדון בדברים האלו כמו שהם. זו גם הסיבה שחלוץ ושטרן מתכוונים לפרק את הסיפור הזה של ההסדר . צה"ל משקיע בהכנה של לוחם המון כסף, זמן וזיעה, איך יתכן שחדשים אחרי שהוא הופך ללוחם הוא יגיד שלום ויעלם לבקו"ם? אם הוא דחה לימודים לשנה וחצי הוא יכול לדחות לעוד שנה וחצי, זה בדוק . תחשוב על ההורים - אלו ששלוש שנים לא ממש ישנים ואלו שאחרי שנה וארבעה יודעים שהבן שלהם לומד בנוחות ובבטחה בישיבה(נדמה לי שגם זכאי לקצבה, מה שסטודנט רגיל יכול לחלום עליו).אם כולם היו משרתים שירות מלא היו משרתי פחות . 4. בעניין הסידור הזה שהם משרתים כולם ביחד. מי לא היה רוצה לשרת עם החברים מהתיכון באותה מחלקה ? זה היה מקל מאוד על השרות בצבא . כמה פעמים ברגעים של משבר, חייל היה רוצה שהחברים הטובים יהיו לידו ? לפעמים עוברים חדשים עד שיוצא לחייל חילוני או דתי רגיל לראות את החברים/חברה שלו , כי כל אחד יוצא בשבת אחרת. 5.ישיבות ההסדר הפכו למפלצות כח,עולות למדינה הון,ופתאום גם רבנים מתקשרים למפקדים ונותנים עיצות, שלא לדבר על זה שלכל חייל יש שני מפקדים , זה שבצבא וזה בישיבה. ההשוואה של ההסדר לנח"ל מקוממת , אלו הקימו ותחזקו קיבוצים (והיתה להם תוספת של מספר חדשים לשירות )ואלו הולכים ללמוד סוג של מדעי הרוח. (האם כל חייל שרוצה ללמוד פילוסופיה יקבל שחרור לאחר שנה וארבעה ?). 6.איך אפשר לתת לקצין, אחרי שנה וארבעה חדשים תנאים של קבע? איך ? הרי אם הוא עשה קורס קצינים התברר שאפשר לדחות את הלימודים בישיבה בלי שהשמים יפלו , אז למה התנאים המועדפים האלו? איך מרגישים צוערים אחרים, שיודעים שהם חתומים בצבא לעוד הרבה זמן ושיעברו הרבה חדשים עד שהם יראו משכורת שהיא יותר מ-350-700 ש"ח, והנה חבר לקורס שלהם מקבל תנאים מועדפים מאותו צבא ? 7. מדוע שלא ישחררו צעירים מצטיינים שילכו ללמוד כימיה או מחשבים במקום הצבא? הרי חברות כמו טבע או צ'ק פוינט מקדמות את המדינה,ההכנסות למדינה מפיתוחים ומההכנסות והמיסים של החברות האלו יכולות לתרום למלחמה בעוני לדוגמא.זה יעד כלכלי חשוב, לא פחות חשוב מהיעדים הרוחניים תרבותיים שבלימוד תורה. אז מדוע המצטיינים האלו נדרשים ללמוד 4 שנים ואח"כ לשרת עוד 6 ? למה שלא יקצרו להם את השירות ? 7.לא כל כך יאהבו את הקביעה שלך שלא יוצא כלום מלימודים בישיבה . 8.בכל מקרה , מומלץ לקרוא את הכתבה הזו מהיום, כדי להבין את גודל הסכנה שבקיומן של יחידות הומוגוניות ומופלות לטובה ומנותקות כאלו : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3108853,00.html

The Blue Fairy

New member
../images/Emo45.gifמסכימה עם רוב מה שאמרת

ועם זאת אני חושבת שזה לא המקום לכך.. מה גם שאתה עושה הכללה ענקית כי יש חיילים דתיים שבאמת רוצים לתת מעצמם למדינה ובאים ומשרתים בצה"ל כמה זמן שצריך ונחוץ למדינה. ושוב פעם, האמא באה כדי לשתף אותנו בדברים..היא לא באה כדי שיתנפלו עליה.
ואם להוסיף עוד דבר...אני לא מבינה למה אנשים מתווכחים ורבים על שטויות כאלה, אתה חושב שאם תתנפל עליה ותיתן לה עובדות זה ישנה את מה שהיא חושבת ומאמינה בו?! לפעמים עדיף שהמבוגרים ילמדו מהילדים אני חושבת..אתמול ברכבת ישבתי ליד חייל..אני שמאלנית לחלוטין, הוא היה ימני (עם צמיד כתום). שנינו ישבנו ודיברנו כמו בני אדם, בלי צעקות ובלי ריבים. נכון שזה לא עזר וכל אחד נותר בדעתו..אבל לפחות שנינו הסכמנו שאנחנו מבינים את הצד השני וזה כבר צעד ענקי.

למעלה