מנסה לעשות סדר בטענות שלך
"גנקויה" היקר, הפורום הזה בדרך כלל די רגוע. מויכוחים פוליטיים, למשל, אנחנו מנסים להימנע ככל האפשר, עד עכשיו די בהצלחה. יש לנו מכנה משותף של דאגה לחיילים, ויחס של כבוד כלפי כל חייל, מכל מגזר, או עדה, או השקפה דתית. אני לא יודע כמה זמן אתה בפורום, אבל אני כמנהל פורום מאד משתדל לשמור על האוירה הזו, והותיקים יותר יכולים להעיד על כך. זה לא אומר שלא יכולים להתנהל כאן ויכוחים. עובדה שאיפשרתי לך לטעון את טענותיך, למרות שבקלות יכולתי לחסום. כל עוד לא חרגת מכללי הויכוח ותקנון הפורום - אני מכבד את זה. הדבר היחיד שממש ברור לי זה שאתה כועס. מה שעוד ברור לי זה שיש לך טענות קשות כלפי ההסדר, וכלפי דברים שנאמרו כאן. אני קצת ייקה. קשה לי לקבל טענות שנאמרות בעירבוב, לכן ברשותך אנסה לעשות קצת סדר בעניינים, אחד אחד. קודם כל לגבי הכעס שלך על דברים שנאמרו כאן. "דתיה קסומה" הביעה סיפוק מן העובדה שאחוז גבוה ממשתתפי יום הסיירות האחרון שבו היה הבן שלה היו חובשי כיפה. זו זכותה המלאה. (וזה לא קשור, אגב, בכלל, להסדר). כשמביעים כזה סיפוק, באופן פסיכולוגי יש הבדל בין אם הדברים נאמרים (1) מנקודת המוצא של מיעוט שרוצה להוכיח את עצמו, או (2) נקודת המוצא של אליטה מתנשאת. אם עולה מאתיופיה היה מביע כאן סיפוק על כך שאחוז המשתתפים בגיבוש סיירות מקרב עדתו עלה, אני לא חושב שכמי שאינו עולה מאתיופיה הייתי נעלב. אני בטוח שהייתי מביע סיפוק רב ביחד איתו. זה שייך ל (1). לעומת זאת אם בן לטייס מרמת השרון היה מביע כאן סיפוק על כך שרבים כמוהו השתתפו השנה בגיבוש לטייס, והוא שמח שהכל נשאר במשפחה, היינו מתקוממים. זה שייך ל (2). נדמה לי שהסיפוק של "דתיה קסומה" נבע יותר מ (1), וההתקוממות שלך פירשה את זה כ (2). לא היא ולא "אימשל2" שכתבה בזכות ההסדר לא התכוונו חלילה וחס "להפלות בין דם לדם". הבנים של זו ושל זו יילחמו ביחד וייפקדו על בני כל העדות והמגזרים. אל תתלה בדבריהן כוונות נואיות כאלה. זה לגמרי לא לעניין. זה שיש בצבא חלוקה למגזרים זו בעייה - מסכים לחלוטין. אני מאד אשמח, כמוך, ביום שזה ייעלם. מה לעשות שהדברים לא כל כך תמימים כמו שהם נראים, אולי, בעיניך. הבן שלי למשל משרת ביחידה שצריך לעבור גיבוש כדי להתקבל אליה. עד למחזור שלו היתה מגבלה של 2 דתיים בלבד לצוות שמתקבל ליחידה בכל מחזור. אימשל2 יכולה לספר לך על דחייה גורפת של מועמדים לקצונה דתיים למחזור הבא של קק"צ, שיתקיים אחרי ההתנתקות. כן, כולם שווים, אין מגזרים... אחרי שניקינו את כל זה, ובתקווה שתבין שהתנשאות אינה דרכם של הכותבים לעיל והם סולדים מזה בדיוק כמוך, נשארנו עם טענות ענייניות לגבי ההסדר. קטונתי (ולדעתי גם אתה קטונת) מלהחליט אילו מסלולים נחוצים וראויים ואילו מסלולים לא. מבחינתי הסדר הוא מסלול מסויים, בדיוק כמו מכינה, עתודה, נח"ל בעבר, בני משקים, בני משקים לפיקוד, בני גרעינים, גרעיני חו"ל, קצונה ייעודית, מסלול משטרה אזרחית; יש המון מסלולים. לרבים מהם יש נציגים בפורום הזה. אתה צודק בדרישתך שלא להתנשא. זה דורש ממך לכבד כל מסלול שצה"ל רואה אותו כתורם ולגיטימי, ויש לו נציגים בפורום הזה. מאחורי כל מסלול יש מכלול של שיקולים, בטחוניים, ציוניים, חברתיים, את כולם אני מקבל כל עוד לכולני אינטרס משותף לתרום למשימות המוטלות עלינו פה בארץ חמדת.