ושוב עידכון קצר

The Blue Fairy

New member
../images/Emo24.gifכל הכבוד לבן

"האמא הפולניה"מכירה את הרגש הזה (אמנם לא אמא...אבל עדיין), הרגש שבו שמחים בשבילו על שהוא עבר..אבל יש איזו תקווה קטנה ומעצבנת שהוא לא יעבור ואז הוא יישאר איתנו.אל תדאגי, זה טבעי

גנקויה

New member
למה פה? כי צריך לדאוג לחיילים

וגם כי נשבר לי מהודעות כמו אלו שהיו פה למעלה : "אגב, הוא היה מאוד מופתע מכך ש- 60% מהמשתתפים ביום גיבוש היו חובשי כיפות". (מישהו מאמין שזו היתה אמירה "בדרך אגב"?) "ולגבי חיילי ישיבות ההסדר, שנחשבים לחיילים איכותיים. זה לא מקרי ולא רק חינוך (למרות שזה תמיד עוזר בכל המגזרים). קודם כל, כדי להתקבל לישיבת הסדר עוברים מבחנים וראיונות, במטרה לבדוק שמדובר במי שמתאים למסגרת תובענית של למודים. זה יוצר מראש קבוצה עם אוכלוסיה מעל לממוצע. גם העכוב בגיוס שלהם, כך שהם מגיעים לצבא כשהם מבוגרים יותר עוזר להם להיות פחות ילדותיים. אם נוסיף לזה גם מוטיבציה גבוהה..." לא ברור איך הורים לחיילים אחרים יכולים לשמוע בפורום אמירות כאלו ולשבת בשקט . ובכן , לא הם לא יותר טובים מהלוחמים האחרים ,והם גם לא 60% מלוחמי הסיירות בצה"ל . הם לא יותר בוגרים , אולי ההסדרניק יותר מפונק וWמסודרW כי יש לו חוץ ממשקית ת"ש גם רב שדואג לו ושיש לו קשר ישיר למפקדים ואת החברים קרוב אליו באוהל. אז אם זה פורום שבין היתר דואג לחיילים רצוי שנדבר על כי זה מאוד מרגיז חיילים והורים לחיילים , גם האמירות האלו, וגם היחס המועדף של צה"ל . יש בצה"ל חיילים שלא באים ממשפחות חזקות ולא ממגזר חזק והם נופלים בין הכסאות ואין מי שדואג להם. במקום לחזק אותם מחזקים את החזקים. האם כשאומרים אמירות מכוערות אבל במילים יפות ועם סמיילי אז זה בסדר ?מדוע אי אפשר להעיר לאמהות שאומרות דברים נוראיים וסטראוטיפיים, ומעליבות , אמנם במילים מתוקות מדבש ודרך אגב , לוחמים אחרים ? לי זה כואב שבמדינה שלי יש אפליה בין דם לדם , וכשלוחם אחד עוזב את חברו באמצע שירות זו חרפה , עדיף שלא ישרת. כואב ,מקומם ומייאש.

The Blue Fairy

New member
איך זה הגיע לפה?! זה לא היה מכוון

אליך או לפורום הזה בכלל.. בקשר אליך, היא לא אשמה בזה שיש "יחס מועדף" להסדרניקים היא לא אשמה בזה שחיילים אחרים מופלים לרעה. היא סך הכל רוצה שנתמוך בה קצת ורוצה לשתף אותנו. אני מצטערת שכך זה קורה ותאמין לי שגם לי זה מפריע, אבל אני לא חושבת שצריך למצוא שעיר לעזאזל ולפרוק עליו עצבים..אני באה ממקום שכשמשהו מפריע לי אני מנסה לשנות אותו. אם אתה באמת רוצה לשנות את המצב תתלונן, תכתוב מכתבים לגורמים אחראיים, תשמיע את קולך לעם.. אבל אני לא חושבת שזה המקום המתאים לכך

treeman

New member
התגובות שלך בלתי רלוונטיות.

הנושא של חיילי ההסדר הוא בעל חשיבות עצומה, במיוחד בימים טרופים אלה. אם אין לך תרומה עניינית לנושא, את לא חייבת להגיב.

The Blue Fairy

New member
וגם אתה לא חייב להגיב אדוני

נא להכיר...זה פורום! כל עוד אני שומרת על התקנון מותר לי להביע את דעתי, גם אם היא "לא רלוונטית" לטעמך. אתה לא חייב לקרוא יום טוב

oshiko

New member
מנסה לעשות סדר בטענות שלך

"גנקויה" היקר, הפורום הזה בדרך כלל די רגוע. מויכוחים פוליטיים, למשל, אנחנו מנסים להימנע ככל האפשר, עד עכשיו די בהצלחה. יש לנו מכנה משותף של דאגה לחיילים, ויחס של כבוד כלפי כל חייל, מכל מגזר, או עדה, או השקפה דתית. אני לא יודע כמה זמן אתה בפורום, אבל אני כמנהל פורום מאד משתדל לשמור על האוירה הזו, והותיקים יותר יכולים להעיד על כך. זה לא אומר שלא יכולים להתנהל כאן ויכוחים. עובדה שאיפשרתי לך לטעון את טענותיך, למרות שבקלות יכולתי לחסום. כל עוד לא חרגת מכללי הויכוח ותקנון הפורום - אני מכבד את זה. הדבר היחיד שממש ברור לי זה שאתה כועס. מה שעוד ברור לי זה שיש לך טענות קשות כלפי ההסדר, וכלפי דברים שנאמרו כאן. אני קצת ייקה. קשה לי לקבל טענות שנאמרות בעירבוב, לכן ברשותך אנסה לעשות קצת סדר בעניינים, אחד אחד. קודם כל לגבי הכעס שלך על דברים שנאמרו כאן. "דתיה קסומה" הביעה סיפוק מן העובדה שאחוז גבוה ממשתתפי יום הסיירות האחרון שבו היה הבן שלה היו חובשי כיפה. זו זכותה המלאה. (וזה לא קשור, אגב, בכלל, להסדר). כשמביעים כזה סיפוק, באופן פסיכולוגי יש הבדל בין אם הדברים נאמרים (1) מנקודת המוצא של מיעוט שרוצה להוכיח את עצמו, או (2) נקודת המוצא של אליטה מתנשאת. אם עולה מאתיופיה היה מביע כאן סיפוק על כך שאחוז המשתתפים בגיבוש סיירות מקרב עדתו עלה, אני לא חושב שכמי שאינו עולה מאתיופיה הייתי נעלב. אני בטוח שהייתי מביע סיפוק רב ביחד איתו. זה שייך ל (1). לעומת זאת אם בן לטייס מרמת השרון היה מביע כאן סיפוק על כך שרבים כמוהו השתתפו השנה בגיבוש לטייס, והוא שמח שהכל נשאר במשפחה, היינו מתקוממים. זה שייך ל (2). נדמה לי שהסיפוק של "דתיה קסומה" נבע יותר מ (1), וההתקוממות שלך פירשה את זה כ (2). לא היא ולא "אימשל2" שכתבה בזכות ההסדר לא התכוונו חלילה וחס "להפלות בין דם לדם". הבנים של זו ושל זו יילחמו ביחד וייפקדו על בני כל העדות והמגזרים. אל תתלה בדבריהן כוונות נואיות כאלה. זה לגמרי לא לעניין. זה שיש בצבא חלוקה למגזרים זו בעייה - מסכים לחלוטין. אני מאד אשמח, כמוך, ביום שזה ייעלם. מה לעשות שהדברים לא כל כך תמימים כמו שהם נראים, אולי, בעיניך. הבן שלי למשל משרת ביחידה שצריך לעבור גיבוש כדי להתקבל אליה. עד למחזור שלו היתה מגבלה של 2 דתיים בלבד לצוות שמתקבל ליחידה בכל מחזור. אימשל2 יכולה לספר לך על דחייה גורפת של מועמדים לקצונה דתיים למחזור הבא של קק"צ, שיתקיים אחרי ההתנתקות. כן, כולם שווים, אין מגזרים... אחרי שניקינו את כל זה, ובתקווה שתבין שהתנשאות אינה דרכם של הכותבים לעיל והם סולדים מזה בדיוק כמוך, נשארנו עם טענות ענייניות לגבי ההסדר. קטונתי (ולדעתי גם אתה קטונת) מלהחליט אילו מסלולים נחוצים וראויים ואילו מסלולים לא. מבחינתי הסדר הוא מסלול מסויים, בדיוק כמו מכינה, עתודה, נח"ל בעבר, בני משקים, בני משקים לפיקוד, בני גרעינים, גרעיני חו"ל, קצונה ייעודית, מסלול משטרה אזרחית; יש המון מסלולים. לרבים מהם יש נציגים בפורום הזה. אתה צודק בדרישתך שלא להתנשא. זה דורש ממך לכבד כל מסלול שצה"ל רואה אותו כתורם ולגיטימי, ויש לו נציגים בפורום הזה. מאחורי כל מסלול יש מכלול של שיקולים, בטחוניים, ציוניים, חברתיים, את כולם אני מקבל כל עוד לכולני אינטרס משותף לתרום למשימות המוטלות עלינו פה בארץ חמדת.

עציון

New member
...ורק להיזכר בתקופה שהמח"טים רבו

על חיילי ההסדר.....איך עברו חלפו להם הימים... יו...איזה כעס על מי שמשרת. אולי תשמור אנרגיות לגבי אלו המשתמטים? 30% משתמטים. ולא מהמיגזר הדתי.

עציון

New member
"תורתם היא אומנותם" -לא משתחררים

על סעיפים מבויימים. אבל עליהם הרי כבר נישפכו קיתונות של דיו. בכוונה הזכרתי את אלו שלא תורתם ולא אומנותם. עליהם אף אחד לא מגיר ולו קלוריה אחת של אנרגיית כעס. זה מובן מאליו.זה קביל.אבל זה הנושא שצריך לעמוד על הפרק. איך זה בשכונה בה אני גר, שכונה מעורבת דתיים וחילונים אף צעיר חילוני לא התגייס. כולם השתמטו בתואנות שונות.לעומתם, כל הצעירים הדתיים הלוך הלכו בעיקר ליחידות מובחרות. (אני מודע לכך שהשכונה שלנו לא מייצגת).

The Blue Fairy

New member
אני לא חושבת שזה בסדר ו\או נכון

לשפוט את המשתמטים-יש להם את הסיבות שלהם. אני בעצמי שקלתי לא פעם אם להתגייס או לא

שוב חזרנו להכללות השחצניות.

אין שום שכונה בארץ,אבל שום שכונה, שכל הצעירים החילוניים בלי יוצא מן הכלל משתמטים, כמו שאין מצב שכל חובשי הכיפות קרביים. מה, לדתיים אין בעיות בריאותיות? כולם פרופיל 97?הכוונה האמיתית מאחורי האמירות האומללות האלה, היא להצביע על מי שכביכול פטריוט יותר או פטריוט פחות, ובגלל זה אנחנו נראים כמו שאנחנו במדינה הזאת.

עציון

New member
התפוצץ הרימון? הרי במפורש כתבתי

שאני מודע לכך שהשכונה שלי אינה מייצגת... לא חאראם על העצבים?

גנקויה היקרה

רק לידיעתך, הבן שלי לא נמצא במסגרת של ישיבת הסדר. הוא דחה את השירות בשנה ע"מ ללכת למכינה קדם צבאית, אפשרות שיש גם לנוער החילוני לפי מיטב ידיעתי. האם גם זה פסול בעיניך? איני רואה שום דבר רע בזה שהבן שלי, שכל חייו היה במסגרת דתית, שמח לראות שיש לא מעט בחורים דתיים אחרים שרוצים להיות "ראש גדול" בצבא, למרות שהם מבינים שלא יהיה להם בצבא את אותו החממה / מסגרת דתית שבה הם חיו עד עעשיו ושמצפה להם תהליך ארוך וקשה ובתוך כל זה עדיין רוצים לחזק את אמונתם, למרות הקשיים. ועל זה הוא שמח, שהיום יש אפשרות שווה לכולם. על מה המהומה בכלל? את דואגת שהבן שלי ישרת פחות מהילדים שלך???

למעלה