ושוב שאלות לשפיות שבינינו

_גלית_

New member
ושוב שאלות לשפיות שבינינו ../images/Emo71.gif../images/Emo35.gif

איך מבשלים סלק שיהיה טעים
איזה דגים
כדאי לבשל, ואיך אתן מבשלות אותם
תומר אכל דג אפוי ומאוד התלהב...
אני רק רוצה לציין שהוא עדיין לא אוכל ביצים. אשמח לקבל מתכונים. ממממ...
 

odeia

New member
בישול סלק, שוטפים טוב טוב מהבוץ

מכניסים לסיר לחץ ומבשלים כשעה. מוציאים, מקלפים ואוכלים. ניתן לבשל עם קצת סוכר (כמו הדודה של בעלי). אחרי שמבושל, אפשר לתבל ב: קצת חומץ/לימון, סוכר, מלח ופלפל שחור, להוסיף פטרוזיליה קצוצה. לערבב ולתת לנוח במקרר בכלי סגור.
 

odeia

New member
כדורי דגים מטוגנים

מתכון: כדורי דגים מטוגנים רכיבים: 35-40 כדורים בגודל פלאפל 4 פרוסות לחם לבן (ללא קרום) 3/4 כוס חלב חם 400 גר´ פילה דג (נסיכת הנילוס) 25 גר´ מרגרינה מומסת 2 כפות פטרוזליה קצוצה 2 ביצים 3 כפות פירורי לחם 2 כפות יין אדום 2 כפות רוטב סויה אופן הכנה: להשרות הלחם בחלב החם. לבשל את הדג במעט מאד מים עד שמתפורר עם מזלג. לסנן היטב. לעבד במעבד מזון את כל החומרים למחית לא מעוכה לחלוטין. ליצור כדורים ולטגן בשמן עמוק. הערות: מקור המתכון: נרשם ע"י ווין תו הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

odeia

New member
קציצות דג

מתכון: קציצות דג רכיבים: מצרכים: 750 גרם דג מסוג כלשהוא (מומלץ נסיכת הנילוס) 1 גזר בנוני 1 מקל סלרי 1 בצל גדול 2 ביצים 4 כפות פרורי לחם 1/4 כפית פלפל שחור 1/4 כפית כמון 1 כפית אבקת מרק עוף 5 גבעולי קוסברה קצוצים דק מלח אופן הכנה: אופן ההכנה: להפשיר לחלוטין את הדג ולהשרות אות כחצי שעה במי חומץ עם כפית מלח, לשטוף היטב ולסחוט בידים. לטחון את הדג במטחנת בשר. לטגן בשמן את הבצל הבצל עד שמזהיב קלות. להכניס לקערת מעבד מזון את הגזר ומקל הסלרי ולטחון דק מאוד. לערבב את הבצל הגזר והסלרי עם הדגים הטחונים, להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב היטב. לטגן על אש בינונית עד שמזהיב קלות, לספוג את עודפי השמן. גיוון: אפשר להכין רוטב עגבניות פשוט עם עגבניות בצל מאודה ושום ולבשל את הקציצות ברוטב במשך 10 דקות. הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

odeia

New member
קציצות דגים

מתכון: קציצות דגים רכיבים: 1 ק"ג בקלה, לימון שלם, 1תפוח אדמה 1 בצל 3-4 שיני שום כוס כוסברה מלח, פלפל כורכום 2 ביצים 2 כפות קמח מצה, טיגון: ביצה קמח רוטב: 3 כפות שמן בצל מגורד 2 שני שום כתוש, מלח ופלפל, 1/2 כפית קינמון, קופסא ועוד 2 כפות רסק עגבניות כורכום, 2 כוסות מים אופן הכנה: סוחטים על הדג לימון שלם, משאירים לחצי שעה שופכים את הנוזלים, טוחנים ביחד עם תפוח-אדמה בצל, שיני שום, וכוס קוסברה,, מטבלים במלח ופלפל, כורכום מוסיפים ביצים, קמח מצה, מערבבים היטב, יוצרים קציצות הופכים כול קציצה בקמח, וביצה מטגנים 2 דקות מכול צד, מוציאים רוטב: מרתיחים את כל חומרי הרוטב כשהרוטב רותח מכניסים את הקציצות מבשלים על אש קטנה בסיר שטוח 20 דקות הערות: מקור המתכון: http://www.teamim.co.il - פורום- איריס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

odeia

New member
קציצות דגים לילדים

מתכון: קציצות דגים לילדים רכיבים: 750 גרם דג מסוג כלשהוא (מומלץ נסיכת הנילוס) 1 גזר בנוני 1 מקל סלרי 1 בצל גדול 2 ביצים 4 כפות פרורי לחם 1/4 כפית פלפל שחור 1/4 כפית כמון 1 כפית אבקת מרק עוף 5 גבעולי קוסברה קצוצים דק מלח אופן הכנה: להפשיר לחלוטין את הדג ולהשרות אות כחצי שעה במי חומץ עם כפית מלח, לשטוף היטב ולסחוט בידים. לטחון את הדג במטחנת בשר. לטגן בשמן את הבצל הבצל עד שמזהיב קלות. להכניס לקערת מעבד מזון את הגזר ומקל הסלרי ולטחון דק מאוד. לערבב את הבצל הגזר והסלרי עם הדגים הטחונים, להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב היטב. לטגן על אש בינונית עד שמזהיב קלות, לספוג את עודפי השמן. גיוון: אפשר להכין רוטב עגבניות פשוט עם עגבניות בצל מאודה ושום ולבשל את הקציצות ברוטב במשך 10 דקות. הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

odeia

New member
קציצות דגים נהדרות

מתכון: קציצות דגים נהדרות רכיבים: אופן הכנה: מפשירים 1 ק"ג בקלה, סוחטים עליו לימון שלם, משאירים לחצי שעה שופכים את הנוזלים, טוחנים ביחד עם תפוח-אדמה גדול חי, בצל אחד גדול, 3-4 שני שןם, כוס קוסברה, מטבלים במלח ופלפל, כורכום ושני ביצים, 2 כפות קמח מצה, מערבבים היטב, יוצרים קציצות הופכים כול קציצה בקמח, וביצה מטכנים 2 דקות מכול צד, מוציאים מרתיחים רוטב מ 3 כפות שמן, בצל מגורד, 2 שני שום כתוש, מלח ופלפל, 1/2 כפית קינמון, קופסא ועוד 2 כפות רסק עגבניות, כורכום, 2 כוסות מים כשהרוטב רותח מכניסים את הקציצות מבשלים על אש קטנה בסיר שטוח 20 דקות למקומות, היכון, זלול הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

odeia

New member
רוטב עגבניות לדגים

מתכון: רוטב עגבניות לדגים רכיבים: 1/2 1 כפות שמן 2 פלפלים ירוקים (אפשר שאחד מהם יהיה פלפל חריף) 5-4 עגבניות 1 בצל 3 שיני שום 1 כפית מלח 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה 1/2 כפית כמון 1/2 כפית כורכום גבעול סלרי קצוץ חופן כוסברה קצוצה אופן הכנה: קוצצים את הבצל, השום והפלפל לחתיכות קטנות. בסיר שטוח מחממים את השמן ומטגנים בו את הבצל והשום עד שהבצל נעשה זהוב. מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לטגן עד שהפלפלים נעשים רכים קצת. חותכים את העגבניות לקוביות ומוסיפים לסיר. מוסיפים את התבלינים וכוס מים ומערבבים היטב. מוסיפים את הסלרי והכוסברה ומערבבים. אם הרוטב סמיך מידי מוסיפים עוד קצת מים. טועמים כדי לבדוק את התיבול ומתקנים במידת הצורך. כשזה מתחיל לרתוח מכניסים את קציצות הדג ומבשלים כ- 20 דקות. נא לדאוג שהרוטב יכסה את הקציצות. הערות: עם עושים את הקציצות עם הרוטב זמן הטיגון צריך להיות קצת מ- 2 הצדדים של הקציצה מקור המתכון: אריאלה ב. הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

odeia

New member
דג אפוי, בדר"כ מומלץ מרלוזה או

פילה בקלה או נסיכת הנילוס. משרים כמה שעות עם מים+לימון משומר+מלח. שוטפים היטב. שמים בתבנית קצת שמן זית, על זה מסדרים דגים וירקות, יכול להתאים לזה: בצל, עגבניה, תפו"א וקישוא. מתבלים ואופים עד שמוכן. רצוי מידי פעם לשים מהרוטב על הדג למנוע ייבוש. ועוד רעיון - תשאלי את אלה שהאכילו את הילד - מה המתכון שלהם.
 

_גלית_

New member
Odeia וואו! המון תודה ../images/Emo13.gif!

הקציצות נראות טעימות לאללה, רק יש בעיה קטנה, תומר עדיין לא אוכל ביצים, לכן הן יצטרכו לחכות לגיל שנה... את הדג האפוי, לעומת זאת, אני אנסה להכין כמו שהצעת. (הדג שהוא אכל היה בחדר האוכל בקיבוץ, אצל הסבים, לכן אין כל כך את מי לשאול. ועוד שאלה אחת: אפשר לבשל את הסלק בסיר רגיל? אין לי סיר לחץ... ואם כן, כמה זמן זה אמור לקחת? שוב, המון תודה מראש
!
 

odeia

New member
לפחות שעה בסיר רגיל, וכל חצי שעה

לבדוק אם כבר רך. איך בודקים? עם מזלג, לנעוץ בסלק.
 

odeia

New member
גלית, הילד אוכל לחם? גם בלחם יש

ביצים, וגם בעוד המון מאכלים. קצת ביצים בדגים, מבושל לאורך זמן, לא מגיב כמו כשנותנים ביצה כביצה. אולי כן תשקלי לתת קציצות דגים.
 

אמיר.

New member
דגים - זהירות !! וטיפים.

זהירות מכל דג שיש בו עצמות !!!!!! פורל נורא טעים .. אבל .... לא לילדים.. (חוץ מזה זה נורא יקר.. אבל דגים זה מאד בריא. נסי סול מטוגן, או סלמון מטוגן. נסיכת נילוס חייבים לטבל היטב כי אחרת טועמים חול... יש פילה של זהבון שאפשר לטגן או לאפות. לוקוס מאודה זה מעדן (אבל אין לי כסף לקנות את זה, אוכלים כשנמצאים אצל סבתא
)
 

nightroll

New member
המלצה

בספר "מהמטבח באהבה" של רות סירקיס יש גם מתכון נהדר לתחמיץ סלק, וגם מתכון עוד יותר נהדר לדג ברוטב חרדל, שכולנו אוהבים. בכלל, את הספר הזה ביקשתי מתנת חתונה מחברה שלי, ואני אוהבת אותו מאז ומתמיד (גם לאמא שלי היה אותו). מומלץ!
 
סלמון בגריל

היינו בסוף שבוע בים המלח ועומרי (בן שנה) גילה שם שהוא מת על סלמון - אפשר לקנות בסופר סטייק/ פילה קפוא או טרי ופשוט לשים בגריל (גם אתם תיהנו)
 

דיאנה1

New member
ואפשר למרוח אותו לפני כן בשמן זית

עם עשבי תיבול ותבלינים - יאמי.
 

דיאנה1

New member
רגע גלית, אני מצטערת לעשות את זה

שוב, אבל בדקתי וראיתי שמשרד הבריאות לא ממליץ לתת דגים לפני גיל שנה כי הם אלרגנים. (בסוף תומר יקרא לי מפלצת האוכל...)
 

_גלית_

New member
אוף... משביתת שמחות שכמותך ../images/Emo8.gif

ובכל זאת, אני שמחה שאת בסביבה כדי לעדכן בדברים החשובים
. טוב.... בסדר... נחכה עד גיל שנה, ובינתיים נאכל דברים אחרים שאנחנו אוהבים:
ולקינוח:
סתאאאאם..
 
למעלה