ושוב שאלות לשפיות שבינינו

אורית ג.

New member
דיאנה הוא כבר אכל דגים

כך סיפרה גלית. והוא לא אלרגי כנראה (כי אחרת כבר היה מגיע למיון...) אז אין בעיה לדעתי לתת עוד דג. והערה לאודיה : בלחם בדרך כלל אין ביצים (אולי בחלה יש) ולגלית : אפשר לנסות ביצה שבתוך משהו (עוגה, חלה, ...) ואז זה יוצא כמות קטנה והזדמנות לראות אם הילד אלרגי. למה שלא יהנה מאוכל אם הוא לא אלרגי? כי יש ילדים אחרים אלרגיים? נ.ב. דיאנה פשוט פוחדת שהוא יבוא לזלול לה את הבישולים הנפלאים שלה... זה מה שאני חושבת. כמו שאנחנו אומרים לילדים ש"שוקולד זה לא בריא" (אבל בעלי מוחק קילו שוקולד בשבוע) והערה על המלצות משרד הבריאות : לא שאני ממליצה אחרת מהן ולא שטרחתי לקרוא אותן - רק לידע אתכן שמשרד הבריאות מפרסם הנחיות חדשות לבקרים בכל פעם שלמישהו שם משעמם. לפעמים הנקה זה לא משמעותי ולפעמים הנקה עד גיל חצי שנה ופתאום עד גיל שנה. לפעמים תמ"ל זה ממש נהדר ולפעמים לא. אל תשכחו שמשרד הבריאות המליץ פעם (או עדיין?) לתת לתינוקות סתם חלב פרה. אז מה? כדאי להעזר באינסטיקטים ובמה שעושים בארצות אחרות - ולעשות מזה איזה מיש-מש שמתאים לילד שלנו.

דיאנה1

New member
לפעמים האלרגיה מתגלה בפעם השניה

וההנחיות החדשות לא יוצאות כשלמישהו משעמם אלא כשמתכנס פורום מומחים שבוחן את המחקרים החדשים בנושא בכל העולם. בנוסף ההמלצות עברו "סינון" של דיאטנית קלינית שרק החמירה עליהם לפי מה שידוע לה. למרות שעניתי לך פעם על זה: לא מונעים ממנו כי ילדים אחרים אלרגים, אלא כי הוא עלול לפתח אלרגיה אם יחשף מוקדם מדי. ואז במקום להזהר קצת בשנה הראשונה צריך להזהר ולהיות מוגבלים ודואגים למשך תקופה הרבה יותר ארוכה. שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה - אבל אני כחברה של גלית רציתי לידע אותה לגבי ההמלצות. שהבחירה תעשה מתוך ידע ולא מתוך אי ידיעה. ולגבי הבישולים שלי - אין כל חשש, להיפך, אני מחכה שתומר יביא איתו את החברים שלו, איתמר שלך והתומר השני ועוד חברים וגם את ההורים ויבואו אלי לארוחה. רק תקבעו תאריך. ומשהו אחרון לגבי האינסטינקטים - למרבה הצער, בנושא של מזונות אלרגניים האיסטינקטים לא כל כך יכולים לעזור. רק מחקרים וסטטיסטיקות שיראו אילו מאכלים גורמים לאלרגיות אצל הרבה ילדים יחסית. האם האינסטינקט שלך אומר לך שאפרסק מסוכן יותר מבננה? אם כן תגלי לי איך הוא עושה את זה.

_גלית_

New member
תודה יקירותי ../images/Emo23.gif שרוצות רק בטובתנו

מכיוון שתומר אוכל הרבה דברים אחרים, אין לי בעיה לחכות עוד קצת (רק עוד חודש וקצת...
) עד גיל שנה. אני לא היסטרית, אבל יש לי סבלנות! מה שאין לי סבלנות, זה לחכות לארוחה המובטחת!!! יאללה בואו נתארגן!

הערה על ביצים

שלא קשורה למתכונים - אני לא יודעת בן כמה תומר אבל בטיפת חלב ממליצים להתחיל עם הביצים לפני גיל שנה כי החיסון של גיל שנה מכיל חומרים אלרגניים שיש בביצה ורק ככה אפשר לגלות לפני אם הוא אלרגי - כדאי להתייעץ איתם מתי בדיוק להתחיל ובאילו כמויות (בכל תחנה אומרים כמובן משהו אחר...)

zimes

New member
אני הייתי דוחה את החיסון, ולא מקדימ

את החשיפה לחלבון ביצה. (ההמלצה לא לתת חלבון ביצה לפני גיל שנה היא של משרד הבריאות).

למעלה