ותודה לקרביים

פוזה? מי דיבר על פוזה?

אני לא אמרתי שום דבר כזה... אבל אם כבר אמרת - אז שיהיה - גם אם מישהו קרבי **רק** בגלל פוזה (דבר שאני לא מבין כשלעצמו, אבל ניחא) - שיבושם לו... כל עוד הוא שם לא מעניין אותי ה"למה"... אם תקרא שוב את ההודעה הראשונה שלי, תראה שכתבתי שאני יודע שיש כאלה שעושים עבודה חשובה, ויש גם את האלה שלא יכולים. יצא לי לראות פעם איזה אחד, פקיד בקריה, שיום אחד גיליתי שהוא היה באגוז, וההורים שלו ביטלו לו את החתימה (בן יחיד). הבנאדם הפך עולמות בשביל לחזור לשם. אנשים כאלה, לא רק שאני מעריך, אם היה לי מה לעשות גם הייתי עוזר לו במאבק שלו.

אורי-

New member
לא אתה כתבת פוזה.

ולא מעניין אותי למה מי שבקרבי נמצא שם. החלק הזה נכתב כתגובה להודעה הראשית שאמרה משהו , בין היתר על הפוזה של הקרביים. מה שניסיתי להגיד (והשתמשתי במילואים שלך כדוגמא) זה שמי שבקרבי לא עושה את זה בד"כ בשביל פוזה כי הוא לא נמצא כמעט מחוץ לצבא בשביל ה"פוזות".

יוֹאב

New member
אנשים שמשתמטים מצה"ל

שנמנעים מלהתגייס ולתת את חובתם למרות שהם יכולים לעשות זאת.

fireman

New member
למי אכפת מהעבודה.

אני ג'ובניק ואני לא עושה כלום, הצבא מבזבז את הכסף שלו עליי ואני מבזבז את הזמן שלי בצבא אבל לפני הכל, כל אדם הוא אדם.... ואני אולצתי להיות ג'ובניק, התחלתי מסלול בחיל חי"ר ונפצעתי ותאמיני לי שאני לא מת על זה, מצחיק אותי לראות את הג'ובניקים ביחידה שלי מתבכיינים שאומרים להם להשאר לילה בבסיס והם בוכים כמו כוסיות.... טוב נו מילא הם לא יודעים מה זה לסגור 28.... וחמודה שלי, אם לי במילואים לא יתנו לחזור לחי"ר אני לא מתכוון להגיע למילואים

סהורורי

New member
פה הטעות שלך

אני מניח שאתה תפקיד פשוט ולא כ"כ חשוב אבל לדעתי מרוב המקרים שראיתי בצבא זה בעיקר כי לא התעקשת לעשות משהו מעניין יותר ,שתהנה ממנו יותר ,תפיק יותר ותתרום יותר ותאמין לי שגם עם פרופיל נמוך בתור גובניק אפשר להשיג תפקידים טובים ומעניינים בצבא פשוט כנראה לא היה איכפת לך כל כך ולכן אתה מרגיש מבוזבז .... וגם גובניקים חשובים לצבא,יש אומנם חיילים שלא עושים כמעט כלום אבל יש גם הרבה מאוד גובניקים שעושים תפקידים שחשובים מאוד לצבא וגם מעניינים יותר ואני לא גובניק אבל הייתי גובניק תקופה מה וראיתי שאפשר גם להגיע לתפקידים טובים בתור גובניק

fireman

New member
בוא ותשמע ותלמד שאני לא זה שטועה

כאן. אני התגייסתי בתחילת 2001, מחזור מרץ, הייתי בחופש כמעט שנה בגלל דחיות גיוס לגיבושים שונים, את כולם אגב סיימתי ולא עברתי, העובדה הזאת לא שינתה בשיט את עניין ההצבה שלי ובסופו של דבר שובצתי באחד מגדודי החי"ר מ"כ סיימתי טירונות 05 ולפני ההשלמה ל07 נפצעתי בברך בצורה חמורה במהלך חופשה. כאן הצבא קבע לי פרופיל 64 זמני לשנה וקבר אותי, פשוטו כמשמעו לצערי לפני הצבא הוצאתי רשיון נהיגה לרכב כבד ועוד על חשבוני. לאחר שבעטו אותי בתחת ממתקן אדם בכל מיני נימוקים מצוצים מהאצבע שלחו אותי לבקום ולעשות טירונות 02 לאחר חודשיים של החלמה מהפציעה....אלוהים יודע למה....אגב, בנגררות המקצוע שלי רשום רובאי 05. אחרי שסיימתי את הקייטנה בזיקים שלחו אותי לבקו"ם ראיתי קצין מיון והוא נתן לי תפקיד....תשמע, משהו סבבה.... אבל למחורת לך תחפש את הקצין מיון השקרן הזה כשאתה בדיוק עולה על אוטובוס שלוקח אותך לבה"ד6 לקורס נהגים.... עכשיו תשמע פה אני מספר לך את זה יפה תוך כדי השמטת כל האיומים, הצעקות, המריבות, הכמעט כניסות לכלא על ימין ועל שמאל וכמעט כניסה לקב"ן אבל הצבא דפק אותי וחזק, השפיל אותי עד היסוד, לקח חייל שלפני 3 שנים עשה גיבוש למטכל ול669 עם קב"א מאוד גבוהה והעלה אותו על משאית.... אז אתה יודע מה, צר לי מאוד אבל במצב הזה אני שם זין על כל מוסד המילואים ותסלחו לי על הביטוי.

MOTYP

New member
אח מעלה נשכחות....

אין מה לעשות....ככה זה כולנו... אני התחלתי במסלול של לוחם חיר בגולני.. אחרי כמה חודשים הגעתי לרופא בגלל בעיה בברך שקבע שזה לא מוריד פרופיל אבל אני לא יכול להיות קרבי.... נכנסתי למג"ד והוא הבטיח לי שיחזיר אותי לבקום בגלל הקבא הגבוה והעובדה שאני רציתי להיות בגולני ולא באף מקום אחר כולל טייס ומטכל.. אחריי שבוע הוא החליט כבר שהוא ישאיר אותי ביחידה בתפקיד של שבוע שבוע לבחירתי.. אחריי יומים הודיעו לי שאני יוצא לעבור קורס חימושי וכמובן שאין סיכוי של שבוע שבוע. שפרצתי לחדר של המגד כמובן הוא אמר שהוא לא זוכר שהוא הבטיח לי כלום.. בכל מקרה בסוף הסתדרתי כי נשארתי בבה"ד 20 בתור מדריך ...מה שנקרא קלבלב..קרוב לבית ולא בבית... ולפחות הרגשתי שאני תורם איך שהוא..

fireman

New member
מצטער מאוד שאני לא מרגיש תורם

אני מגיע בבוקר לבסיס נכנס לישון עד 12 אוכל, מציק למפקד שלי קצת והולך הביתה.... לשמחתי הרבה בחודש האחרון קיבלתי סמכויות זהות לאלו של המפקד שלי ואנחנו מתחלקים בעבודה ותאמין לי שאני מעדיף לעשות את המשהו הזה במקום להתנוון במיטה. הגה אני רואה רק כשאני רוצה לנסוע לשק"ם

סהורורי

New member
תראה

המצב שאתה מתאר הוא בהחלט קיים וסיפורים כמו שלך בהחלט קייימים ויש הבחלט הרבה מאוד ביזבוז בצבא והרבה מאוד תפקידים שלא מועילים כמעט בגרוש , עבדי רס"ר שבאים לצבא בשביל לנקות לרס"ר את הגינה ולסדר לו את הכרס או סתם להיות עבדים של המפקד מבלי שהם עושים משהו מועיל באמת לצבא (והם לא יושנים בגרוש אלא מוצאים להם עבודה משפילה ובזויה וללא תועלת גם כשאין מה לעשות ) אני יודע שיש בצבא הרבה מאוד חרא מכיר את זה מקרוב אבל עדין ראיתי גם חיילים שהגיעו מתפקידים כמו עבדי רס"ר או מאבטחי מתקנים לתפקידים טובים (נהג נחשב לתפקיד טוב יחסית לתפקידים שציינתי ) וחוצמזה יש בצבא מחסור בנהגים ואני מניח שזה הסיבה ששובצת לאן ששובצת ואם ממש לא רצית ללכת לשם אז היית מתעקש ולא מתפנה ,היית עלול למצוא את עצמך בכלא לקצת זמן אבל אולי זה היה יכול להיות שווה את זה אם היום היית אחרי איזה קורס ועושה משהו אחר או הולך להיות מדריך איפהשהו ???

למעלה