זאב ארליך הוכנס ללבנון לביקור פרטי במבצר עתיק, החייל שנהרג אבטח את כניסתו. ימח שמם של המשיחיים !

Cranio

Well-known member

סמל גור קהתי, בן 20 מניר בנים, היה חלק מכוח בגדוד 13 של גולני שאבטח את כניסתו של זאב ארליך, אזרח בן 71, לשטח הלחימה ונהרג לצדו בהיתקלות.​

רמ"ט גולני הכניס לשם את ארליך בניגוד לנהלים שלא למטרה מבצעית כלשהי.​

מצ"ח פתחה בחקירת המקרה.​

Harrington

Well-known member
מנהל

זאב ארליך הוכנס ללבנון לביקור פרטי במבצר עתיק, החייל שנהרג אבטח את כניסתו. ימח שמם של המשיחיים !​

אשרי המכונים כאן "משיחיים"*. כן ירבו כמותם בישראל ובוודאי בצה"ל ובפיקוד הבכיר של הצבא ושל כלל זרועות הבטחון.

יהי זכרם של החללים ברוך. יקוללו ויאורו כל הרוקדים על דמם של חללי צה"ל, רק מתוך נסיון עלוב ואנטי-ישראלי מובהק להשיג (כפי שהוא חווה זאת) איזו נקודה על-פני יריביו הפוליטיים ושנואי נפשו. אמנם אינני נוהג לומר 'יימח שמם' על יהודים, על אף שאני בהחלט נוהג לאחל למאחלים כאן את מה שהם מאחלים לאחרים. אבל הפעם נלענ"ד שאפשר וראוי לחרוג מהכלל. יחליט כל אחד לעצמו אם זה שווה את זה.

* מתוך טיפשות ובורות הכותב, שמשוכנע משום מה שזה תואר שלילי ועל כן נוהג להשתמש בו רבות, בין אם רלוונטי ובין אם לאו, מתוך מחשבה שכך הוא משמיץ ומגחיך את שנואי נפשו ומבלי להבין שממש לא מפריע להם להיקרא כך והם אף גאים בדבר :cool:.

certified.woke

Well-known member
אשרי המכונים כאן "משיחיים"*. כן ירבו כמותם בישראל ובוודאי בצה"ל ובפיקוד הבכיר של הצבא ושל כלל זרועות הבטחון.

יהי זכרם של החללים ברוך. יקוללו ויאורו כל הרוקדים על דמם של חללי צה"ל, רק מתוך נסיון עלוב ואנטי-ישראלי מובהק להשיג (כפי שהוא חווה זאת) איזו נקודה על-פני יריביו הפוליטיים ושנואי נפשו. אמנם אינני נוהג לומר 'יימח שמם' על יהודים, על אף שאני בהחלט נוהג לאחל למאחלים כאן את מה שהם מאחלים לאחרים. אבל הפעם נלענ"ד שאפשר וראוי לחרוג מהכלל. יחליט כל אחד לעצמו אם זה שווה את זה.

* מתוך טיפשות ובורות הכותב, שמשוכנע משום מה שזה תואר שלילי ועל כן נוהג להשתמש בו רבות, בין אם רלוונטי ובין אם לאו, מתוך מחשבה שכך הוא משמיץ ומגחיך את שנואי נפשו ומבלי להבין שממש לא מפריע להם להיקרא כך והם אף גאים בדבר :cool:.
יחרב ביתם של המחריבים בתים.
ישרפו שדותיהם של שורפי שדות.
יעקרו עציהם של עוקרי עצים.
יאבד צאנם של מאבידי צאן.
יאבדו ילדיהם של מאבידי ילדים.

ולסכום: שיאבדו המאבידים.

Harrington

Well-known member
מנהל
יחרב ביתם של המחריבים בתים.
ישרפו שדותיהם של שורפי שדות.
יעקרו עציהם של עוקרי עצים.
יאבד צאנם של מאבידי צאן.
יאבדו ילדיהם של מאבידי ילדים.

ולסכום: שיאבדו המאבידים.
עזוב יקירי. בדרך כלל אני זורם עם הפרובוקציות הזולות שלך, זולת סוג אחד מסוים שבעקבות סירובי לשתף איתך פעולה לגביו אתה טורח להשמיעה רבות בדווקנות. אבל היום לא ממש בא לי. באמת מתנצל מעומק הלב.

אם וכאשר תבחר או תצליח להנפיק תגובה עניינית כלשהי ולא כזאת בה בס"ה ישבת עם עצמך לחשוב כיצד לדחוף כמה שיותר פרובוקציות לשיח, אשמח לנהל איתך דיון ענייני. ברשותך לא אחזיק את נשימתי בציפיה שכך יקרה.

certified.woke

Well-known member
עזוב יקירי. בדרך כלל אני זורם עם הפרובוקציות הזולות שלך, זולת סוג אחד מסוים שבעקבות סירובי לשתף איתך פעולה לגביו אתה טורח להשמיעה רבות בדווקנות. אבל היום לא ממש בא לי. באמת מתנצל מעומק הלב.

אם וכאשר תבחר או תצליח להנפיק תגובה עניינית כלשהי ולא כזאת בה בס"ה ישבת עם עצמך לחשוב כיצד לדחוף כמה שיותר פרובוקציות לשיח, אשמח לנהל איתך דיון ענייני. ברשותך לא אחזיק את נשימתי בציפיה שכך יקרה.
אתה יכול גם פשוט להאלם, אם אין לך מה לומר...לא חייבים לברבר בלא הרף...

דיברגנט חדש

Well-known member
אתה יכול גם פשוט להאלם, אם אין לך מה לומר...לא חייבים לברבר בלא הרף...

פח מלא.png

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל

כשלא יודעים מה כותבים מוטב להחזיק את האצבעות בכיס!
אין לאזרח שום זכות לחצות גבול עם ארץ אויבת כשהמצב אינו מצב מלחמה, קל וחומר במהלך לחימה.
מישהו עבר כאן על חוקי הצבא, וטוב, נו. מדובר ברמ"ט ולא בקצין מן המנין ובכל זאת. נעברה כאן עבירה חמורה שאף הביאה למותו של חיל ולפציעה של רעיו לנשק.
אז חלאס. מוטב שלא תכתוב שטויות מאשר שתלכלך את הדף בדברי הבל.
מיץ מיץ מיצינו. הפעם אני קובע שהנושא מוצה, מיצי יקר שלנו.

Harrington

Well-known member
מנהל
כשלא יודעים מה כותבים מוטב להחזיק את האצבעות בכיס!
מה עוצר בעדך?
אין לאזרח שום זכות לחצות גבול עם ארץ אויבת כשהמצב אינו מצב מלחמה, קל וחומר במהלך לחימה.
אולי יש לו. אולי אין לו. אין לי מושג. כשאמצא קשר לדברי אשמח להתייחס עניינית לדברים.
מישהו עבר כאן על חוקי הצבא
על איזה "חוק צבא" בדיוק אם יורשה לי לשאול?
, וטוב, נו. מדובר ברמ"ט ולא בקצין מן המנין ובכל זאת.
נו, אז אם עבר על הפקודות שיועמד לדין על כך. היכן הבעיה או הסתירה עם דברי שמחייבת אותך למילים גבוהות כל כך?
נעברה כאן עבירה חמורה שאף הביאה למותו של חיל ולפציעה של רעיו לנשק.
הממ.. לא בטוח שיש קשר בין הדברים כמובן. זה מחייב תחקיר מבצעי בשביל לדעת ובניגוד אליך, אני עדיין לא מעודכן בפרטים המלאים של התחקיר המבצעי שכבר החל, נערך והסתיים, באופן שאוכל להתייחס לכך.
אינשאללה.
מוטב שלא תכתוב שטויות מאשר שתלכלך את הדף בדברי הבל.
יקירי, אמרתי לך בעבר, מיד ברגע בו אסבור שבסמכותך/כוחך/כשרונך ללמד אותי מה "מוטב" לי ומה לא, אשמח לרוץ אליך ולשאול בעצתך. כרגע אתה (עדיין) לא במעמד הזה וממילא טועה כשאתה סבור שדעתך על מה "מוטב" לי מעניינת אותי בדרך כלשהי. כך או אחרת, על אף מילותיך הגבוהות וסיסמאותיך היפות, שנציין בפני הקוראים שלא הפנית לאף מילת "שטות" או "הבל" בדברי? או שנניח שבניגוד למה שנדמה לך רוב קוראיך אינם טיפשים וזיהו זאת לבד בכוחות עצמם :)?
מיץ מיץ מיצינו.
הממ... לא יודע איך לספר לך את זה, אבל כדי למצות משהו צריך להתחיל איתו. בתגובתך לא מצאתי אף לא התייחסות עניינית אחת לדברי. רק סיסמאות נבובות, התקפות, נסיונות הגחכה פתטיים, ושאר מרעין בישין שמהווים חלק ממשחקך ונסיונותיך להתקבל לחבורת הקולים. שגרה בלע"ז. שגרה משעממת בשפת הקודש.
הפעם אני קובע שהנושא מוצה, מיצי יקר שלנו.
אשריך שקבעת. אולי אם יום אחד תתעמק מנין מגיע המונח "קביעה" בהקשרים כאלה, תדע גם לזהות עד כמה המשפט הזה יצא לך מפגר :). מקווה שתסלח לי אם לא אחזיק את נשימתי (זה הרי מחייב קודם כל הכרה שלך שאתה מסוגל ללמוד משהו, הכרה שלך שיש אפשרות שהשמש לא זורחת מאחוריך ואף לא מפיך, ורק אז תהליך הלמידה עצמו וכו').

אז... אני "אקבע" לי (כהגדרתך השגויה) שלא מיצינו כלל וזאת מהטעם הפשוט שלא התחלנו שום דבר. רק עוד תגובה שגרתית פרי עטך שכל קשר בינה לבין דברי, למרבה הצער כרגיל, קיים במוחך הקודח בלבד.

מיצוי נעים והמשך קביעות מוצלח.

נ.ב.
כמובן וכרגיל, ככל שתחשוק נפשך להשקיע כרבע מהזמן שהשקעת בתגובתך הקודמת ובכל זאת לנסות להתייחס עניינית לדברים עליהם התיימרת להגיב, אשמח לשמוע ולנהל איתך, רחמנא לצלן, דיון ענייני בסוגיה. עדכנני אם וכאשר כך יקרה (והרי המסלול אל תיבת הדואר הפרטית שלי ידועה לך היטב זה מכבר כידוע לשנינו ;-)).

פולגאר

Well-known member

סמל גור קהתי, בן 20 מניר בנים, היה חלק מכוח בגדוד 13 של גולני שאבטח את כניסתו של זאב ארליך, אזרח בן 71, לשטח הלחימה ונהרג לצדו בהיתקלות.​

רמ"ט גולני הכניס לשם את ארליך בניגוד לנהלים שלא למטרה מבצעית כלשהי.​

מצ"ח פתחה בחקירת המקרה.​

זאב ארליך ז"ל התנדב למילואים עד גיל 70 ועשה סיור לכל לוחם שהיה באזור לרבות לרמטכ"ל הנוכחי הרצי הלוי, קרי אם יירצו להיכנס ברמ"ט גולני, שיתחילו תחילה ברמטכ"ל.
למרות שלפי צה"ל ז'אבו נכנס ללבנון כאזרח, אחיו יגאל אמיתי טוען כי לא כך הדבר. "בניגוד לטענות דובר צה"ל, אנו מבהירים כי טרם כניסתו ללבנון הוא עבר חיול וטופל בשטח כחייל צה"ל - ומי שהודיע למשפחתנו הוא ענף נפגעים בצה"ל", אמר ל-ynet.

נערך לאחרונה ב:

Cranio

Well-known member
מצ"ח פתחה בחקירת נסיבות הכנסתו של ארליך ללבנון. לפי הצבא, בסיום החקירה יועברו ממצאיה לבחינת הפרקליטות הצבאית. בנוסף, הודיע צה"ל כי הרמטכ"ל הורה להקים צוות מומחים שיבחן את חיזוק
"המשמעת המבצעית והתרבות הצבאית בלחימה".
לפי הצבא, "הצוות יעסוק בגיבוש תמונת מצב מפורטת באשר לקיום משמעת מבצעית, פקודות ונהלי הצבא, כללי ההתנהגות והנורמות הנהוגות ביחידות הצבא בשתי חזיתות הלחימה העיקריות".
בנוסף, נכתב, "הצוות יעמוד על האופן בו ממומשת תרבות צבאית תקינה ביחידות הלוחמות בשתי הגזרות ויגבש המלצות מעשיות לחיזוק המשמעת והתרבות הצבאית בלחימה ככלל".
לפי הודעת הצבא, בראש הצוות יעמוד אלוף במילואים מוטי ברוך, והוא יגיש את המלצותיו בעניין לרמטכ"ל בתוך שבועיים. במקביל יתקיים תחקיר פיקודי שעליו יהיה אחראי מפקד פיקוד הצפון, אלוף אורי גורדין.

Cranio

Well-known member
ארליך -האזרח - נכנס לדרום לבנון כשהוא לבוש במדים וחמוש בנשק, ונורה למוות בידי שני אנשי חיזבאללה.
כניסתו לשטח נעשתה ללא תיאום ומבלי שהתקבלו האישורים הנדרשים במקרה של כניסת אזרחים לשטח לחימה.
קבלת אישור לכניסת אזרח לשטח כזה מחייבת אישור אלוף ובמקרים מסוימים גם את אישור הרמטכ"ל,
אולם כבר בתחקיר הראשוני עלה שרמ"ט גולני שאישר לארליך להיכנס לשטח לא דיווח לגורמים בכירים ממנו על כך.

ארליך -האזרח - נכנס לדרום לבנון כשהוא לבוש במדים וחמוש בנשק, ונורה למוות בידי שני אנשי חיזבאללה.
כניסתו לשטח נעשתה ללא תיאום ומבלי שהתקבלו האישורים הנדרשים במקרה של כניסת אזרחים לשטח לחימה.
קבלת אישור לכניסת אזרח לשטח כזה מחייבת אישור אלוף ובמקרים מסוימים גם את אישור הרמטכ"ל,
אולם כבר בתחקיר הראשוני עלה שרמ"ט גולני שאישר לארליך להיכנס לשטח לא דיווח לגורמים בכירים ממנו על כך.
הסיבה העיקרית שהוא מת שהמבצר לא אובטח כי לא ניקו טוב כי פחדו לפגוע בו.

ארכיאולוגיה לפני חיים.

ההבנה שלך אפסית.
כאחד שמתיימר להיות מומחה החשיבה שלך שטחית .
נו ונניח שהמבצר היה "יהודי" פעם זה אומר שמספחים את דרום לבנון?

ברור שלא,

בקיצור הוא ניצל את ההזדמנות לבדוק את המבצר הזה שתמיד רצה לראות שאחרת לא היה אפשרות לגשת אליו.

הוא מת בזמן שרצה להגשים חלום.

Cranio

Well-known member
נו ונניח שהמבצר היה "יהודי" פעם זה אומר שמספחים את דרום לבנון?

ברור שלא,

בקיצור הוא ניצל את ההזדמנות לבדוק את המבצר הזה שתמיד רצה לראות שאחרת לא היה אפשרות לגשת אליו.

הוא מת בזמן שרצה להגשים חלום.
קשקשן אפילו לא בשקל.

למעלה