ז'אלבר: ארמסטרונג הניח לבאסו

והכול היה נכון

ארמסטרונג הרוכב הכי חזק לפי השבועיים שחלפו. עדיין לא הסתיים הטור. השנה תקפו את ארמסטרונג הרבה פחות אפילו מאשר בטור 2002 לא שמעתי אף אחד מעולם אומר כי הטור כל כך קל (ואני משוכנע כי אין לזה קשר לדפקה בשמיעה) השירשורים בפורום מעט מגוחכים בהתחשב בעובדה שיש עוד כמעט 1000 ק"מ, 18 פסגות מדורגות וזו השנה הראשונה מעולם בה ארמסטרונג לא מצליח לנער רוכב מהזנב שלו בארבע התקפות לאורך שתי עליות ביומיים. המילטון,מאיו,זבלדייה ומנצבו איכזבו.זה קורה בספורט. גם גרמניה,ספרד,איטליה ואנגליה איכזבו במפעל שהסתיים כמה ימים לפני שהחל הדבר האמיתי. אולריך עוד לא סיים אבל הוא איכזב משום שהיה פסיבי כפי שלא היה מעולם. טי מובייל התנהלו בצורה כל כך מצחיקה- בישראל היו מקימים וועדת חקירה. היום קלודן רכב 20-30 מטרים לפני אולריך למעלה מ15 דקות כדוגמא אחת ועוד לא דיברנו על המאוורר ששמו להם במקום גלגלים במרוץ נגד השעון. אני מוכן להמשיך ולהאיר את דעתך בעוד כמה נקודות, שעוותו לחלוטין בחלק מהשירשורים. אבל נעשה את זה במייל.

כאן בדיוק נכנס הגורם האנושי

ויש לו שני צדדים: מאמן-ספורטאי עולם האופניים הוא מאוד שמרני ורוב הרוכבים מנהלים תוכנית אימון כללית הרבה יותר שמסתמכת בעיקר על השגת כושר תחרותי תוך כדי השתתפות במירוצים דוגמה מעולה לזה אפשר למצוא בפלוטון- לדוגמה בוטרו.. דוגמה שניה טובה היא אולריך שהלך לפני כמה שנים לג'ירו כדי להתחרות שם שבועיים כ"תוכנית הרזייה בכפייה" לקראת הטור דה פראנס. אתה צודק שהכשל הוא ברמה האישית, אבל הדברים הרבה יותר פשוטים, מאחר ומדובר באנשים והגורם האנושי כאן הוא הדבר הדומיננטי ביותר. כל הזמן אומרים על אולריך לדוגמה שהוא כישרון נדיר, הרוכב הטוב בעולם וכו'. העובדה היא שהוא לא מצליח להגיע מחודד ברגע הנכון. לדוגמה: האולימפיאדה האחרונה, אולריך מפסיד בטור לארמסטרונג וחודש אחר כך מנצח אותו באולימפי נג"ש, למה? כי הוא הגיע ל"פיק" וארמסטרונג נמצא עמוק בירידה. אם אתעלם לרגע מהציניות של חלק מהתשובות כאן, לא משנה כמה המנגנונים משומנים וכמה כסף יש, זה בסוף מסתכם בספורטאי אחד, בכישרון שלו וביכולת שלו למקסם את הכישרון הזה לנקודת זמן מסויימת. לכן ארמסטרונג עם הכישרון האדיר שלו מפסיד בגדול במירוץ לפני חודש ואחרי 30 יום כותש את אותם רוכבים לאבקה. ולכן הוא לא הולך השנה לאולימפיאדה כי הוא יודע מראש שלא יצליח להתאושש בזמן.

Mont Ventoux

New member
../images/Emo45.gif

אבל נדמה לי שמה שאנחנו יותר רואים השנה זה: הדור מתחלף בג'ירו היה חילוף בטור רואים חילוף (גם אם המקום ה-1 עוד לא יתחלף) וכנראה שגם בוואלטה נראה חילופים ספק אם המילטון, אולריך והראס יגיעו שנה הבאה לטור בתור מתחרים על הכללי ואולי בכלל לא. מאיו הוא מהדור החדש. אז הטור הזה היה רע, אבל אם הוא יצליח ללמוד מזה דברים הוא יכול לחזור חזק. באסו - כל תוספת מיותרת. מנסבו - גם בעליה. (Mancebo זה לא עם צ', וזה בכלל מבלבל אותנו עם הרוסי שבקבוצתו). וכו' גם מבין מנצחי הקטעים רואים איך הדור החדש נכנס.

מיקי, דבר אחד היה חסר לי בתאורייה

אם ארמסטרונג פתח על באסו 4:46 דקות הנג"ש של הוונטו ביוני... מה זה אומר על המשך הטור?

למעלה