זאת הודעה באמת באמת חשובה

זאת הודעה באמת באמת חשובה

היי! כמו שכולכם יודעים, בעוד שבוע אני משתחררת (יששש) ורציתי להתייעץ אתכם במשהו ממש חשוב הלימודיםםםםם נכון שאף אחד לא אוהב לחרוש בבית... אבל אין ברירה, זה מה שעושים כשמסיימים צבא הקטע הוא - שאני לא יודעת מה ללמוד !!! עכשיו - תקראו טוב טוב את מה שאני כותבת כי אני ממש צריכה שתעזרו לי לבחור מה ללמוד א ללמוד משהו שקשור בחינוך - בעיקרון אני הרבה יותר טובה במקצועות הומניים, בבית ספר למדתי חינוך ופסיכולוגיה וזה ממש מעניין אותי, וגם הייתי מקבלת ציונים טובים, הבעיה היא שלא בא לי להיות מורה, ובכללי במקוע הזה לא מרווחים הרבה כסף. ב זה אגב אחד החלומות שלי - לעבוד בסוכנות היהודית, ואז ללמוד משהו שיעזור לי להתקדם שם. אבל אני בספק אם יקבלו אותי לשם ... ג והאחרון - זה משהו שחשבתי עליו עם חברה של אחי הגדול, שאני אלך ללמוד עיצוב אופנה. זה ממש מעניין אותי ותמיד אני אומרת לאנשים (ששואלים כמובן) איך לשפר את המראה ומה כדאי לשים ומה לא ... אבל אמא שלי אמרה לי שלא כדאי לי כי אני טובה יותר בעבודה מול קהל, ולאופנה לא צריך כל כך הרבה ידע, אז למה למדתי כל כך הרבה? וגם צריך תיק עבודות ולי אין.... אבל זה ממש מענין אותח עכשיו - אם אני אלמד עיצוב אופנה - העבודה שאני אחפש אחרי הצבא תהה קשורה בזה כדי שכבר יהיה לי נסיון, ואם לא אז אני סתם אלך לעבוד כמזכירה וזה יותר כסף מה לעשות? מה ללמוד? מה לעבוד? איזה בלאגןןןןןןןןןןןן

sagima

New member
בקשר לסוכנות היהודית

תנסי לפנות אליהם, אני יודע שלפעמים הם דווקא מחפשים אנשים לעבודה בחו"ל (בעיקר ארה"ב) בכל מיני קיטנות ודברים.

sagima

New member
הממ...

עכשיו ראיתי שזה לא, כנראה שלסוכנות יש גם משהו כזה, או שזה נעשה בשיתוף עם הסוכנות. בכל מקרה, הייתי מציע לך להיכנס לאתר של הסוכנות וליצור איתם קשר.

אני אישית מאוד ממליץ

ללכת לספריה של "מכון הדסה" בירושלים, יש להם קיר שלם עם קלסרים על כל מקצוע שאת יכולה לחשוב עליו, ובטח כמה שלא חשבת עליהם אף פעם, כשבכל קלסר יש כמה גזירי עיתונים, פרוספקטים וכו' שקשורים למקצוע.תעברי, תבדקי, תראי מה מתאים לך.וחוץ מזה- אם מעניין אותך פסיכולוגיה מה מתוך זה מעניין אותך?טיפול? מחקר?איזה תחום של טיפול/מחקר?בקיצור, תחליטי מה נראה לך מעניין לעשות בחיים(ויש לך כישורים עבורו) ואז תבדקי קצת על כל תחום.

עד לירושלים

כמה שאני יודע זו הספרייה היחידה מסוגה בארץ, למרות שיש למכון סניף בת"א ואני חושב שאפשר לסדר שם גישה למערכת המחשב של הספרייה שכוללת רק סיכום מקוצץ ומקוצר על כל מקצוע.לדעתי האישית עבור החלטה חשובה כ"כ כדאי להשקיע את הזמן לסוע לירושליים ולשבת שם שלושה ימים כמו שאני עשיתי.

MajorWinters

New member
עד ירושלים.

עוד שבוע יתחיל היום הראשון של שארית חייך. אפשר להתאמץ בשביל זה

MajorWinters

New member
זה לא מההחלטות שאפשר להחליט בשבילך

בסופו של דבר את צריכה להבין מה את הכי אוהבת מה שכן, זה לא נכון מה שאמא שלך אמרה. צריך הרבה ידע בשביל לעבוד באופנה, פשוט לא יידע שרוכשים בבית ספר. ואל תחשבי על זה. אם זה מה שאת אוהבת ואת חושבת שאת יכולה להצליח, לכי על זה!

גם אני חשבתי על זה

אבל כאילו אני יודעת שאני יכולה להצליח גם במקצועות שצריך הרבה שכל בשבילם... לא חבל שאני אתבזבז ? (יו זה נשמע ממש שחצני...)

MajorWinters

New member
לא. לא חבל.

תעשי מה שאת אוהבת. למה את מעריכה שכל במובן הרגיל של המילה יותר. באותה מידה את יכולה לשאול - יש לי כשרון וחוש לאופנה, לא חבל לבזבז אותו?

ממש לא חבל.

אם זה מה שאת רוצה לעשות, לכי על זה!לכן המלצתי על הספרייה של "מכון הדסה"- הם יכולים לתת לך יותר מידע כדי שתעשי החלטה יותר מושכלת.ואפילו אם תהיי "רק" מעצבת אופנה- מי ימנע ממך לקרוא על דברים שמעניינים אותך חוץ מזה?את יכולה להיות מעצבת אופנה ואשה (אוטודידקטית) משכילה ומוצלחת, אין שום ניגוד בין הדברים.

DDN

New member
איזה מין דיקטטור אתה?

מצד אחד בחתימה אתה כותב "דין שולט" מצד שני אתה כותב לה שזו לא החלטה שאפשר לעשות בשבילה. דיקטטור טוב מחליט בשביל הנתינים שלו. . .. . תשלוט! תראה להם מה זה!

DDN

New member
עצה קטנה

אחרי הצבא, תנוחי קודם, תתפרקי לפני שאת נכנסת למסגרת. בתור אחד שלא עשה זאת, זה מאוד חסר. . .. לגבי ההמלצה על מכון הדסה: אל תסתפקי בספריה, תשלמי להם כסף ותלכי על כל הסיפור של הכוונה מקצועית. זה לא בהכרח יאמר לך מה לעשות, אבל זה מאוד מחכים. לגבי הוראה: גם אני חשבתי על הוראה, ובסוף בחרתי בלימודי תקשורת. הוראה זה משהו שמאוד מאוד קשה לדעתי בארץ. .. . במיוחד כשמשרד החינוך שלנו לא בדיוק יציב ומפטרים מורים/גננות על ימין ועל שמאל

DDN

New member
אוי ויי

אצלי לנוח ולהיות עם המשפחה לא הולך באותו משפט. . ..

למעלה