זאת הודעה באמת באמת חשובה

ייעוץ בהדסה

שמעתי שייעוץ בהדסה תמיד מסתיים בהמלצה "ללכת על" מה שאת אמרת להם שמעניין אותך הכי. ז"א שאם תחשבי לבד מה הכי מעניין אותך, הגעת לאותה מסקנה שהם היו מגיעים אליה. אבל ייתרון שלהם שעולה בדעתי, זה שחושבים ביחד, חושבים בקול ועם מי שמכיר את האופציות, שאז אולי יש פחות מקום להתבלבל. המלצה שלי, חשוב לשמוע בפירוט על כמה שיותר מקצועות (שלב חשוב תמיד, להכיר את האופציות היטב), לדעת מה עושים בהם (אם את לומדת בשביל לעשות). ואז ללכת על מה שנראה לך הכי.... מקסימום, לא יימצא חן בעינייך, בזבזת שנה על הדבר הכי מעניין שנראה לך. הלוואי וכל החיים היו בזבוז כזה. בעצם אני מוסיפה שלב, תחשבי מה הם הקריטריונים לפיהם תחליטי (הכי מעניין לי ללמוד את זה, הכי יעניין לי לעבוד בזה, פותח הכי הרבה אופציות, כסף, בטח יש לאנשים עוד רעיונות) אני אישית "הלכתי" על מה שהכי מעניין אותי. לא רואה את עצמי מקבלת החלטה אחרת. זה היה ויהיה הדבר הנכון בשבילי לעשות. אך חברים שלי שכסף חשוב להם, מתלוננים לפעמים על כך שבחרו במקצוע המעניין ביותר בעולם לדעתי, ביולוגיה. לסיכום, כי נראה לי שעשיתי קצת בלגן, א. לשמוע על כל (?) האופציות בראש פתוח (מכון הדסה, ב. לקבוע קריטריונים שעל פיהם מחליטים (עניין, כסף, וואטאוור) ג. (אופציונלי) "לבזבז " סמסטר כיפי, על דוחוגי עם הדברים שנראים לך רק נדמה לי, או שכתבתי לא ממש ברור? (אין לי כח לחזור על זה)

אהההם... אחותי הייתה שליחת סוכנות

כמה פעמים. דברי איתי בפרטי, אתן לך את הטלפון שלה. או, אם יש לך שאלה ספציצית, שאלי אותי.

למעלה