זאת רק ההתחלה

s h o o s h a

New member
זאת רק ההתחלה

אחרי האיומים וההצהרות - שלב הפעולה. מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו בצהריים (שבת) מטרות שונות בכל רחבי רצועת עזה. זאת, בתגובה לירי הרקטות המתמשך בימים האחרונים לעבר ישראל. גל התקיפה הראשון ברצועה הסתיים, אולם הרמטכ"ל מקיים הערכות מצב בעקבות התקיפה, וצה"ל צפוי להרחיב את המבצע ולהעמיקו. לשכת רה"מ: "צה"ל הונחה לפעול על מנת להביא להפסקת ירי טילים והתקפות טרור מרצועת עזה לאורך זמן". מי ייתן והפעולה הזו תביא את השקט המיוחל, שחיילנו הלוקחים חלק בתקיפה ישובו בשלום לבסיסיהם, בתיהם ומשפחותיהם, מי ייתן ובעקבות הפעולה הזו יימצא וישוחרר סוף סוף גלעד שליט הביתה.

דווידו

New member
זאת באמת רק ההתחלה

כבר שעתיים רוצה אני להיכנס לפורום אך כל רבע שעה הזעקה בין הזעקה אחת למישניה הטטלפון לא מפסיק לצלצל הוזמנו כבר להתארח בכל ישובי הארץ אך אנחנו את אשקלון לא עוזבים אחת הקאסמים נפל כ200אווירית מביתי נקווה שפעולה זאת באמת תביא לסוף באמת מקווה

דווידו תחזיקו מעמד.

מי יודע אולי הפעם גם אנחנו עומדים להצטרף למעגל המוכה טילים.

s h o o s h a

New member
טוב לשמוע ממך

ראשית, החזיקו מעמד ושימרו על עצמכם. ורק רציתי להוסיף, כמי שגדלה בנהריה מוכת הקטיושות ועברה את המלחמה האחרונה תחת מטחים בלתי פוסקים במשך כמעט חודש- אל תקריבו נפשות למען בנין. אני מבינה את הרצון לשמור על המבצר, אבל בית שנהרס אפשר לבנות מחדש, חיים שקופדו- לעולם לא ניתן להשיב. אל תתביישו לעזוב את העיר לתקופה הקרובה, פשוט כי אין בכך בושה, יש בכך הרבה מאד תבונה. מחזקת את ידיך ואת משפחתך ואת כל תושבי עוטף עזה ומתפללת שהמבצע 'עופרת יצוקה' אכן ישיג את מטרותיו.

לו יהי, מצטרף

אבל מהנסיון עם ביצועי ברק הוא ינסה להגיע להודנה מבלי שהמטרות הושגו. והפעם חידוש-לא הוצבו מטרות בכלל. חזרה על פיאסקו 2006.

s h o o s h a

New member
למה תמיד להיות שליליים? למה?

ברק: הגיע הזמן ללחימה, הפעולה תעמיק ותתרחב ככל שיידרש שעות לאחר פתיחת מבצע "עופרת יצוקה" בעזה, במהלכו תקפו מטוסי חיל האוויר עשרות יעדי חמאס ברצועה, כינס שר הביטחון מסיבת עיתונאים והצהיר: "הגיע הזמן לפעול. הנחתנו מכה קשה על חמאס". ברק הזהיר כי הירי על יישובי הדרום צפוי להימשך, וסיכם: "נעשה כל שיידרש כדי להשיב את השקט" "הפעולה תועמק ותורחב ככל שיידרש", הוסיף שר הביטחון. "אינני רוצה להשלות איש, זה לא יהיה קל ולא יהיה קצר אבל עלינו להיות נחושים. המלחמה בטרור היא מתמשכת ואנו נדרשים לאורך רוח כדי לשנות את המצב בדרום". אז בואו נישא תפילה, כולנו, לשלום כל חיילנו ומפקדיהם, לשלום התושבים ביישובי עוטף עזה, נישא תפילה ונקווה ונייחל לנס חנוכה שיביא עמו את השקט ואת גלעד הביתה. מִי שֶׁבֵּרַךְ אֲבותֵינוּ אַבְרָהָם יִצְחָק וְיַעֲקב הוּא יְבָרֵךְ אֶת חַיָּלֵי צְבָא הֲגַנָּה לְיִשְׂרָאֵל, הָעומְדִים עַל מִשְׁמַר אַרְצֵנוּ וְעָרֵי אֱלהֵינוּ מִגְּבוּל הַלְּבָנון וְעַד מִדְבַּר מִצְרַיִם וּמִן הַיָּם הַגָּדול עַד לְבוא הָעֲרָבָה בַּיַּבָּשָׁה בָּאֲוִיר וּבַיָּם. יִתֵּן ה´ אֶת אויְבֵינוּ הַקָּמִים עָלֵינוּ נִגָּפִים לִפְנֵיהֶם. הַקָּדושׁ בָּרוּךְ הוּא יִשְׁמר וְיַצִּיל אֶת חַיָלֵינוּ מִכָּל צָרָה וְצוּקָה וּמִכָּל נֶגַע וּמַחְלָה וְיִשְׁלַח בְּרָכָה וְהַצְלָחָה בְּכָל מַעֲשֵׂה יְדֵיהֶם. יַדְבֵּר שׂונְאֵינוּ תַּחְתֵּיהֶם וִיעַטְרֵם בְּכֶתֶר יְשׁוּעָה וּבְעֲטֶרֶת נִצָּחון. וִיקֻיַּם בָּהֶם הַכָּתוּב: כִּי ה´ אֱלהֵיכֶם הַהלֵךְ עִמָּכֶם לְהִלָּחֵם לָכֶם עִם איבֵיכֶם לְהושִׁיעַ אֶתְכֶם: וְנאמַר אָמֵן:

את טועה באבחנה

להיות ריאלי, זה לברכה. להיות פתי מאמין, זו בעיה. אוקיי, אני מקווה שהמבצע הנוכחי כבר השיג את המטרה. אבל בינינו, באופן ריאלי, אפילו את אינך מאמינה בזה. החמאס לא לומד דבר, בגלל טיפשות. לא נותר אלא להסתמך על נסיון העבר. ברק היה המכשול העיקרי לפעולה צבאית מזה שנה. הפעולה הזו באה באיחור של 7 שנים. לכן גם איפשרנו למפלצת הזו לצמוח ולצמוח. בדיוק כמו הבעיה עם החיזבאלה, שהיא אולי יותר חמורה מבעיית החמאס.

s h o o s h a

New member
מוטב מאוחר

אני לא נכנסת לויכוח אם היה או לא היה איחור. היה! אבל עכשיו ניתנה פקודה וצה"ל החל לעשות. בואו נקווה שהפעם יהיה לזה אפקט חזק כל כך שאפילו החמאס, עם כל הטיפשות שלו, יבין שלא כדאי לו להמשיך [זוכר את פרעה שלא רצה לשחרר את העבדים ממצרים? הוא חשב שהוא כל יכול? גם הוא הבין בסופו של דבר שיש מצבים שבלתי אפשרי לגבור עליהם]. אני מקווה בכל לבי שהפעם גם החמאס יבין, לאור הפעולה שצה"ל נוקט, לאור התמיכה שישראל מקבלת מהעולם, שיש מצבים שבלתי אפשרי לגבור עליהם. אני רק אומרת- בואו ניתן לנבחרנו סופסופ להוכיח שיש להם אומץ לשחרר פקודות ולא להתקפל, בואו ניתן לצבא לעשות את מה שהוא יודע הכי טוב, בואו נתאחד כולנו סביב הרצון שיחזור השקט לשרור בארצנו, לפחות 40 שנה, וגלעד ... שיחזור הביתה. שבוע טוב לכולנו

דווידו

New member
היה איחור או לא היה איחור

זה לא הביכוח עכשיו נכון פעולה זאת באה באיחור ,באיחור רב אך העיקר שסוף סוף היא היגיע בואו נתאחד כל עם ישראל וןנתמוך בצהל ובפעולתו כן גר אני בעיר שסובלת ועוד תיסבול הרבה במילחמה זאת אך מוכנים וערוכים אנו לסבול "קצת " בתקווה שזה באמת יביא לסוף אמן דווידו אשקלוני

תמי121

New member
אני תומכת בכל מילה שאמרת שושה..

כרגע לא איכפת לי שהפעולה באה באיחור... כרגע חשוב שקמנו סוף סוף על אייבינו....שאנחנו מוכיחים שיש לנו צבא חזק...מהחזקים בעולם..ושאנחנו מדינה שיודעת להגן על אזרחיה.. אתה צודק מרק שלא נכון לשקוט על השמרים וצריך תמיד לנקוט זהירות בעין פקוחה...אבל אתה הלא יודע שאצלינו יודעים להפיק לקחים...ומלחמת לבנון השנייה סיפקה לנו הרבה חומר להפקת לקחים....אהוד ברק מוכיח כעת שהוא אסטרטג לא רע בכלל..והפעולה הזאת לא נשלפה מהמותן...היא נבנתה וגובשה בקפידה...ונדמה לי שהפעם אניח לעצמי להאמין יותר ולבטוח..בינתיים יממה עברה..ונכון לרגע זה ולשנים האחרונות...איש מבין מנהיגינו....לא עשה יותר משעושה כעת שר הביטחון.. אני חושבת גם כמו דווידו שעלינו להתאחד כיאה לעם ישראל שיודע להפגין חוסן וליכוד בעיתות מצוקה.... אני שולחת לתושבי הערים המותקפות חיזוקים ואהבה...דווידו...שושה צודקת...לא כדאי להקריב חיים...זו לא בושה להתרחק ממקורות האש עד יעבור זעם...

להתעורר להתעורר...חברים

חאמס הוא ארגון טרור!! פרעה היה יישות מדינית גם בהיותו אויב, רודן ואכזר. ארגון טרור ועל אחת כמה וכמה - החאמס, לעולם לא יניף דגל לבן, לא "ילמד" שיעור ולא "יבין" כי אילו כך, לא תהיה הצדקה לקיומו! המאבק בטרור החאמסי - הוא אינטנסיבי, ממושך, בלתי נגמר, סזיפי, מתסכל, ודורש המון נחישות וסבלנות. אין עניין של זבנג וגמרנו - פעולה וגמרנו ולא בטיח... אלא - פעילות יום יומית מתישה. מאחר ומדינת ישראל לא יכולה להתמיד בפעילות מתמשכת בגלל לחץ בינלאומי (שאיתו הרבה יותר קשה לה להתמודד) הפתרון היחידי שהחאמס עד היום הבין זה - המשך הסיכולים הממוקדים. בהנהגה, בתשתית, במצבורי הנשק, במנהרות. חיסול ועוד חיסול, בסבלנות של אורגי שטיחים אומנותיים...יום אחר יום אחר יום.... זה השפיע מאד בעבר והייתה האסטרטגיה היחידה שהניבה תוצאות. צביק

ריח קונספירציה

למרות שאני בעד הפעולה, בכל מועד ואפילו אם מאוחר - קשה שלא להתנתק מהמחשבה שיש שלושה פוליטיקאים, משתי מפלגות, אשר עשו יד אחת "להתעורר" ולהגיב דוקא כעת. האם חודש ומחצה לבחירות, פתאום הוגדשה הסאה ? האם ראש העיר הנוכחי, וזה שלפניו לא הפגינו נגד אזלת יד של המדינה במשך שנים ? אולמרט - לאיש יש אינטרס אישי לבצע פעולה, כדי שהמהלכים נגדו יושעו/יושהו. ברק – נם על משמרתו במשרד הבטחון שנה ומחצה, ופתאום לאור הסקרים המנבאים לו רק "שמונה", - קם והתעורר לעשות מעשה. לבני – אשת הברזל עם ביצים מעופרת ? אין טוב מלשבור תדמיות של רופסות מתמשכת עם צלילי תופי המלחמה. אז אולי זה ציני, אבל מבחינתי נפתרה התעלומה. שלושה אישים משתי מפלגות חברו ביחד לספין הנורא מכל. האם זו אמת, או עוד תעתוע קונספירטיבי ? יוסי שריד טוען שזהו ספין בחירות. אני מסכים איתו, אלא שהפעם מדובר בתכנית ריאליטי. ד"ר מילשטיין ב"היבטים תת קרקעיים של מבצע עופרת יצוקה" אף הוא מצטרף לאותה העמדה. שני אנשים, משני קצוות - חברו לאותה תחושה.

מכל מלמדי השכלתי

הפילוסופיה של הביטחון 65. ההיבטים התת קרקעיים של מבצע "עופרת יצוקה" מבצע "עופרת יצוקה" מופעל על הכלה אך מכוון בעיקר לחותנת (פתגם ביידיש שנהג להשתמש בו ראש הממשלה לוי אשכול). החותנת היא בנימין נתניהו שמלחמת עוטף עזה, עד "עופרת יצוקה", היתה עבורו רוח גבית להגיע לראשות הממשלה עם קואליציה נוחה. האינטרסנטים הגדולים של המבצע הם שר הביטחון וראש מפלגת העבודה אהוד ברק שהפך בשנים האחרונות לבדיחה פוליטית וראש "קדימה" ציפי לבני שלא הצליחה להמריא לאחר לאחר תחילת מערכת הבחירות. שניהם נצלו את שנאתו של ראש הממשלה אהוד אולמרט לבנימין נתניהו ואת נכונותו לסייע לאהוד ברק במאמציו לשקם את עצמו. שהרי שר הביטחון יגזור את הקופון אם ההימור שבמבצע יצליח. גם אולמרט המנסה לשקם את תדמיתו יגזור קופון קטן. הם גם נצלו את רצונם של מפקדי צה"ל הבכירים לשקם את כבודם שנרמס עד עפר לפני שנתיים וחצי במלחמת לבנון הראשונה. ללא השקת אינטרסים בין ארבע צלעות אלה: אולמרט, ברק, לבני ומטכ"ל, המבצע לא יכול היה לצאת לדרך שהרי הצדקה אסטרטגית היתה לו כבר לפני שמונה שנים כשהחלה מלחמת ארץ עוטף עזה. ואגב, אם אז היה אריק שרון יוזם את המבצע הוא יכול היה להימנע מבריחה מגוש קטיף כישלון מבצעי יבטיח את ראשות הממשלה לנתניהו ואת משרד הביטחון לבוגי יעלון. מנהיגות של נתניהו ויעלון תהיה צומת חדשה באבולוציה של מדינת ישראל עם הרבה סיכויים והרבה סיכונים. 28.12.2008 05:27 - אורי מילשטיין ===================================================================================================== ודברי שריד: יוסי שריד | מעכשיו זהו קמפיין בתחפושת ============================= תגיות: עזה, בחירות 2009, עופרת יצוקה רק נורה הטיל הראשון בעזה, וכבר הודיעו מפלגות גדולות וקטנות - מהליכוד עד לעבודה, מש"ס עד למרצ - על השעיית מערכת הבחירות.

s h o o s h a

New member
אתה יודע מה?

נגיד שכל התיאוריות לענין הקונספירציה נכונות הן, האם לדעתך ולדעת כל החכמים שחושבים שמדובר בקונספירציה, עכשיו הוא הזמן לדון בתיאוריה זו? או שאולי עכשיו צריך לתת לכל אותם so called 'קונספירטורים' לעשות את מלאכתם ולקוות שהיא תסתיים במהרה, עם מינימום נזקים וקורבנות ותביא את התוצאות המיוחלות: שקט בישובי עוטף עזה והחזרת גלעד שליט הביתה. אז מי הקונספירטרים האמיתיים? מי????

דווידו

New member
להגיד לך משהו מרקי

אני ימני כמוך גם אני רוצה את ביבי בשילטון אך כיום באמת לא אכפת לי אם זו קונספירציה או לא מיצידי אם מילחמה זו תביא לסוף הקסמיפ על עירי וכל אוטף עזה מיצידי שאחמד טיבי יהיה ראש הממשלה כך בבקשה את דברי בפרופורציה הנכונה מרקי

אז מה מרקי? אתה נותן לי תקווה עכשיו?

כלומר, אם יצליח המבצע לא נצטרך לסבול את נתיהו בראשות הממשלה? שווה

פפו

New member
ראו דוגמא מהחיים

צרציל לאחר הניצוחן על גרמניה הפסיד בבחירות

תמי121

New member
אתה יודע מרקי...

לפעמים אני תוהה למה אנשים בוחרים מועמד זה או אחר לראשות ממשלה, אני תוהה אם מהסיבות הנכונות, ועכשיו כשאני קוראת את מה שכתבת...אני מבינה שיש אנשים שהם פשוט נעולים במן קיבעון מחשבתי מנטלי..ולא מוכנים לסור ימינה או שמאלה... אני שואלת אותך מרק...מה איכפת לי עכשיו מה הן הסיבות שהביאו את שלישיית המנהיגים להוציא לפועל את הפעולה הזאת? הרי הפעולה הזאת מתוכננת כבר חדשים ארוכים בשיתוף המודיעין וגורמי ביטחון אחרים..זאת פעולה שמתבצעת עפ''י כל אמות המידה הנכונות...תוך הפקת לקחים ממלחמת לבנון השנייה...ועד כה הכל דופק כמו שעון שוויצרי...למה אני צריכה להטריד את מוחי כעת..מה ירוויחו אלה ומה יפסיד ביבי נתניהו? מה זה...בחירת וועד שוק הכרמל? בעיית הרקטות על תושבי עוטף עזה זה הדבר היחיד שאמור להעסיק אותנו כעת..והבעייה היחידה שצריך לפתור..ביבי כרגע לא נמצא בכלל בסדר העדיפויות.. אני חושבת מרק...שבמקום לבחוש בקדרה הזאת....ובמקום לנהוג צרות עין במבצע הזה שממנו מסתמנת תקווה להצלחה..אני חושבת שמוטב שנתפלל שצה''ל היקר שלנו יצליח..עם מינימום נפגעים ומקסימום הצלחה...ולא לשבת ולחכות למעידות רק כדי שהנבחר שלך לא ינזק בבחירות...צר לי מרקי...אבל הכעיס אותי מאד לקרוא את הדברים שכתבת...וגורמים לי הרבה שאט נפש...ואני מאד מקווה שאתה מהווה מיעוט בהעמדת הדברים עפ''י חשיבותם בסדר הזה..

למעלה