זהות מקצועית חדשה - הזמנה לשיתוף

AbiShi

New member
הסבר נוסף?

אביבה, לא הבנתי אם זה טוב או לא. למה זאת בוטות? הסבר נוסף? אBי

avivaht

New member
זה......נפלא...

חשבתי שאולי השפה הזאת תשמע בוטה (להגיד יאאאמיי..) ואם לא אז נהדר... אמרתי שאהבתי את התשובה שלך מאוד תודה אביבה

AbiShi

New member
../images/Emo39.gif תודה

מסמיק.... אBי

באת לקבל

תן לחום ולאהבה שבאים לשטוף אותך, להיכנס לכל פינה בנשמה שאולי מבקשת את האנרגיה המרפאית הזאת. מסמיק מרגיש כמו קצת חסום ? קצת מבוייש אולי ? לא באמת מוכן להתמסר למלוא עוצמת השפע ? רק רוצה להבטיח, תקן אותי. יום קסום, אמיר

avivaht

New member
לתת

זה קרה לי לא מזמן...אמרתי שאני זקוקה כל הזמן לאישור שאני אהובה זה לא מספיק שאומרים לי, אני צריכה את זה כל הזמן... ואחרי דקה עוד פעם...ועוד פעם... היו שם אנשים יקרים שאמרו שהם אוהבים... ופתאום בבת אחת הרגשתי את הגל הזה בא אלי... הגל הזה שכל הזמן דחיתי אותו מעלי בכל מיני טענות ואימרות של ...הם לא מבינים, לא מספיק, אני יודעת, אולי זה כך ואולי זה כך... כמעט ראיתי את האהבה במו עיני, באוויר, מגיעה אלי בגל עצום ונעתקו המילים מפי באותו הרגע...רציתי רק להרגיש כי אין שם מילים... זה הציף אותי ונהיה לי חם...השתתקתי...הסתכלתי מסביב ואמרתי לעצמי: הם כן אוהבים, הם כן רוצים, הנה, עכשיו את מרגישה אתזה..אל תשכחי לעולם את הרגע הזה... תני לעצמך להרגיש את זה, זה כל כך יקר, מקרי ונפלא... ....... ומאותו הרגע נפלא ואדיר, אני נושאת את התחושה הזאת איתי, שאני אפשרתי לאהבה להכנס אלי, נתתי אותה לעצמי, איפשרתי לה להכנס, פעם אחת בלי שאלות והסברים, בלי צורה ומסגרת, פשוט קיימת... ראיתי מקום לספר את זה כאן, לא בהקשר ישיר של עבודה המילים שאמרת לאBי העלו בי את הזכרון הזה ותודה אמיר, על היכולת הנהדרת שלך להתחבר לעדינות ורכות זה עושה לי המון מקום תודה אביבה, מתרגשת

דואליות

ובכן אני, נוטה להחליף דברים ולא להתמיד בהם. אפילו כרגע שאני חושב לחזור לשיאצו, אני במקביל גם נרשמתי לתואר שני במנהל עסקים (טוב זה היה לפני המהפך, ואיני יודע אם לבטל ), זה נראה כרשת בטחון טובה יחסית. בכל מקרה פניתי היום לספר במקום מגורי שיפנה אלי אנשים לטיפול שיאצו. וגם איני יודע מה ללמוד : שיאצו, רפואה סינית, ואולי ללמוד בחול,,, ככה שהאנרגיות שלי לא ממוקדות ואיני יודע אם עדיף לזרום או להתמקד במשהוא? ואולי אני מרשה לעצמי לא לקפוץ לכיוון מסוים כי אני מאמין ביכולתי להצליח בכל. ובכן נשמע מבולבל כי אכן כך. כבר שבוע שאני לא עובע ולא שלחתי אפילו פעם אחת קורות חיים, לא יודע אם זו אפטיה או שאני צריך זמן לעצמי? ושהתקשרו אלי היום משום מקום להציע לי עבודה שנשמעת טוב, זה גרם לי לחשוב שאולי עדיף עבודה טובה ויציבה על פני חוסר הודאות והבניה שלי מחדש, כי מה לעשות זה משפיע, במיוחד שאני מכיר בנות, והילד בן 30 , וכמובן שהן מחפשות מישהוא יציב, מבוסס, שיודע מה הוא רוצה מעצמו... מה בדיוק אני יציג? ובמידה ואנסה לחזור לרפואה משלימה ואראה שזה לא זה, אז בפעם הבאה שאשלח קורות חיים ישר יתעלמו ממני - יגידו , זה אדם לא יציב... אז אני חושב מחשבות נכונות או שאני באמת לא יציב? ולגבי מה חושבים אחרים: הם רגילים, ואין להם מה לעשות אלא ולקבל זאת בהבנה. * וכן, צודקים! אכן לא ברור. אני חושב מחשבות חיוביות.

avivaht

New member
יש כאן הרבה יותר מדואליות

אלה כוחות חזקים שמושכים לכיוונים שונים ומבלבלים. אם היו מלמדים אותנו בבית ספר שזה מקום טוב להיות בו, לא היינו מרגישים כל כך רע כשזה מגיע. אח יקר, בלבול הוא מקום של צמיחה. רק כך היא מגיעה. תן לזה לקרות ולבלבל. הסתובבתי ימים רבים רבים, חודשים, מבולבלת, וטיפסתי על הקירות.זה לוקח זמן וסבלנות. אין "עבודה טובה ויציבה". כל עבודה היא כזאת כשאנחנו עושים אותה לכזאת. יציבות היא דבר זמני לחלוטין,זוהי האשליה הכי גדולה בחיים שלנו, כי אין ביכולתינו לדעת מה יקרה אפילו עוד שניה. כשאני מרצה או מלמדת גם אני חושבת לפני כן "מה אני יציג"? ובכן יקר, אין לי מה להציג!!! ככה אני הולכת לכל מקום. אני אומר את מה שאני רוצה, אעשה את העבודה שלי בצורה הכי טובה שאני יכולה, ומי שיאהב אותי יאהב. וזהו. יש באמתחתי תעדות רבות על לימודים גבוהים באוניברסיטאות, ואפילו אינני מזכירה אותן, כי אין להן שום משמעות בחיי... אולם, יש לי תעודה אחת שמאווווד חשובה לי, זוהי תעודת הוקרה על פעילות שלי למען חולי סרטן... רק על התעודה הזאת אני מסתכלת בחיוך ובחום, כי לא הייתי "צריכה" לעשות כלום או להיות כלום כדי לקבל אותה. הלכתי עם הלב שלי למקום הזה, ועשיתי רק את מה שהרגשתי ורציתי. "בזבזתי" זמן יקר על אנשים אחרים...למען אנשים אחרים...ו...לא הצגתי כלום. סתם אדם. כך גם מאוד נוח, נעים ויש שם הרבה חופש... נסה לא לחשוב קדימה, חשוב על עכשיו. מקווה שעזרתי לך במשהו יום יפה אביבה נ.ב.- ההרצאה אתמול היתה נפלאה, ויש גם בשבוע הבא. אם תרצה אתה מוזמן.

תהליך גיבוש הזהות - לאט זה מהר

תודה לאמיר על הפורום שפתח ועל ההזדמנות לשתף. עבורי, גיבוש זהות מקצועית מתבצע בצורה מיטבית לאט, בלי לחץ, ברכות ובקלות, בשעות הפנאי, על בסיס של עבודה יציבה (רצוי במשרה חלקית) שמבטיחה הכנסה בסיסית, סדר יום יציב ושעות פנאי רבות. חלק מהעניין בזהות מקצועית חדשה הוא היכולת לשתף אותה עם העולם. לכן יצרתי אתרים - ´דולפין היי-טק´ ו´קהילת אדמה´- שבהם אני משתף אנשים במה שלמדתי. כשאני כותב - ומשתף - נפתח הפתח ללמוד עוד. למדתי לא לחכות לזמן האידיאלי - אלא לכתוב. ליצור "תזרים ידע חיובי". כשכותבים - ומשתפים אחרים במצב שלנו - נפתח הפתח ללמוד עוד. את המסע שלי לגיבוש זהות מקצועית חדשה התחלתי כבר לפני יותר מ-10 שנים, לאחר סיום התואר השני במדעי המחשב. אך דווקא היום - נצברה תאוצה שגורמת לדברים שתמיד חלמתי להתחיל ולהתממש במציאות. זו עבודה קשה! ודרוש המון מיקוד בתוך אוקיינוס האשליות שמסביבנו. רצוי לפעול ביחד עם עוד אנשים! מנסיון אישי, חשוב לי להדגיש שמעבר לרעיונות חשוב לעשות מעשים, והדבר מאד מקדם את התהליך. ליצור חברויות, לבנות חללים, שבתוכם ההויה שלנו יכולה להתממש. בתוך הבית שבנינו, אני מרגיש עוצמה ושקט. המקום המעניין באמת הוא כשהזהות המקצועית והזהות האישית מתלכדות. מקום זה דורש עוצמה, אמת, ותעוזה. יחד עם בניית מקום פנימי של שקט ושמחה. זהו תהליך של שנים שדורש ראייה קדימה. והדבר הכי חשוב - הוא להתחיל. והמקום להתחיל - הוא לשמוח עם מה שיש. "Peace and happiness comes from living with harmony with the way things are". או כפי שכתבה אורית, רעייתי: "אם תביט בך, ותשמח בשלך, תוכל לאהוב!". המשך יבוא... אז קדימה להתחיל... אמנון

אני אתמול ואני היום

אהלן אמנון וברכות להשתתפותך בשיחה. כאדם שעיצב ומעצב את זהותו המקצועית והאישית תוך כדי חיפוש, מה אתה יכול להוסיף על החוויה שלך לתקשר את עצמך לעולם. למעגלים השונים בסביבה הקרובה במעגלים המקצועיים השונים מטרת הדיון היתה להתמקד בדינמיקה של השינוי מבפנים והדרך שהוא בא לידי ביטוי בשיחות השונות בעולם. השינוי - שינוי הזהות המקצועית - אישית. תודה ויום טוב, אמיר

למעלה