זהות ערבית פלסטינאית

Mishkafofer

New member
זהות ערבית פלסטינאית

שלום חברים החלטתי לשאול את דעותכם (המשתתפים הערבים של הפורום) לגבי כמה סוגיות של זהות. 1. האם קראתם ספר על זהות פלסטינאית? באיזה שפה? 2. האם ליהודים יש זכות לקרוא לעצמם פלסטינאים? האם יהודים שגרו פה מדורי דורות (הרבה זמן) יש להם זכות לקרוא לעצמם פלסטינאים? (כמו לפני הקמת מדינת ישראל). 3. האם אתם יודעים את מקור המילה פלסטין? האם זה משנה לכם? 4. האם אתם מרגישים גאווה ערבית? גאווה להיות שייך לאומה הערבית? 5. האם ערבי שנולד בארץ, אבל הוריו ממצרים יכול לקרוא לעצמו פלסטינאי? 6. האם להיות פלסטינאי פירושו להיות חלק מקבוצה שחולקת מאפיינים גנטיים או פשוט להיוולד במקום שנקרא פלסטיו? 7. איך אתם מתייחסים לזהות "ישראלית" האם זו זהות לאומית או יותר אזרחית (כמו להיות אמריקאי מבלי להיות בעצם אינדיאני). 8. האם אתם מרגישים אתני,לאומי כלשהו לבין ערבים ירדנים? סורים?מצרים? 9. חלק מירדן נחשב לארץ ישראל כלומר אפשר לאומר שלירדנים יש שטחים מפלסטין, מה דעתכם על כך? האם ירדן צריכה להחזיר את השטחים האלה למדינה פלסטינאית שתקום?

Mishkafofer

New member
אתה מוזמן להגיב

תספר קצת על הזהות שאתה חש שהיא שלך, אם לא נוח לך אז אתה יכול לספר על התמודדות עם הזהות של חבריך או אנשים מהישוב.

Mishkafofer

New member
אני מקווה רציני

אני מעלה שאלות ויכול להעלות טענות אבל מכיוון שלא קראתי ספרום בנושא (קראתי ביוגרפיה של סדאת) אני כנראה אטעה בחלק מהדברים. לא ידעתי שאתה לא ערבי, חשבתי שמכיוון שאתה מנהל פורום (השם מסומן באדום זה הסימן אם אני לא טועה) אז אתה ערבי וגם פלסטינאי.

אתה זוכר באיזה שוק היה גדעון כשגילה את זה?../images/Emo6.gif

איזה יומיים לקח לו להשתחרר מההלם, הוא שאל "איפה הפאקינג מצלמה נסתרת?!"

גידעון1

New member
אני לא ערבי אבל מה אכפת לי

1. אני לא יודע ערבית אז לא קראתי 2. שאלה מצויינת. הסיבה שזאת שאלה מצויינת נובעת מכך שלא ברור כל כך מאיפה נוצר העם הפלסטיני וגם אם כן ברור הרי שהיהודים היו לפניו בישראל ולכן עליך בעצם לנסח את שאלתך בצורה הזאת:"האם לערבים יש זכות לקרוא לעצמם ישראלים? אני מאוד מקווה שהתשובה היא חיובית 3. קראתי על זה באמת ממזמן ואני לא בטוח לגבי אמיתות הדברים ואני גם לא זוכר זאת היטב אבל בכל זאת-מקור המילה פלסטין נובע עוד מימי השלטון הרומי בארץ ישראל כשהרומאים רצו לעצבן את היהודים אז הם שינו את השם מ יהודנקה רובניקה לפלישתא רובניקא. שזה על שם הפלישתים שהיו אחד האוייבים המיתולוגים של העם היהודי. יתכן שמהשם הזה נולד הביטוי פלשתינא ופלשתינאים. כאמור אני כלל לא בטוח לגבי אמיתות הדברים ואם יש מישהו שיכול לגבות או להפריך אני אודה לו מאוד. 4. אני לא ערבי אבל אם הייתי ערבי אני לא הייתי גאה להיות שייך לאומה האיסלמית הכוללת בתוכה מדינות חשוכות עם חוקים פשוט מחרידים. 5. אם הוא נולד בארץ אז הוא ישראלי *על שאר השאלות אני כבר ממש לא יכול לענות

זהות בלבול מוח

לא קראתי כי לא חיפשתי. כן יש זכות ליהודים לקרוא לעצמם פלסטינאים ובכלל עד 48' היהודים קראו לארץ פלשתינה. כן אני יודע את מקור המילה פלסטין. זה לא משנה לי. גאווה מבחינתי היא דבר שלילי ושתי השאלות שלך פסולות. ערבי שנולד בארץ וההורים שלו ממצרים יכול לקרוא לעצמו איך שהוא רוצה כי זה הדבר האחרון שמעניין אותי בחיים. מאפיינים גנטיים?, זה מזכיר לי את דפוס החשיבה הנאצי, בכל מקרה לא בהכרח המקום הגיאוגרפי קובע. יותר אזרחית ולא לאומית. ירדן היא עוד מדינה שקמה בזכות חלוקת האיזור בין המעצמות כך שאפשר לטעון שפלסטין נחשבת לחלק מסוריה הגדולה, אז יש זכות לסוריה לשלוט בארץ?, ירדן היא דיקטטורה שיום אחד לא תמשיך להתקיים במיוחד אחרי שנפל סדאם ועם התחזקות האיסלאם באיזור.

Mishkafofer

New member
אז מה זה אומר?

גנים משותפים בין קבוצה לאומית הוא לא דבר חריג, אני משער שלגרמנים יש מאגר גנים משותף וכך גם לצרפתים, כמובן זה לא מוחלט ומדויק כי יש סטיות וערבובי אוכלוסין אבל כן, יש גנים זהים שעוברים מדור לדור והם משותפים לרוב חברי הקבוצה. שאלתי את השאלות מכיוון שהרבה לא מבינים את המהות המילה פלסטינאי, גם ערבים שקוראים לעצמם ככאלה וגם יהודים (חלק טוענים שיש דבר כזה וחלק לא). איך אתה מגדיר את עצמך? ישראלי? ישראלי פלסטינאי? ישראלי ערבי? ערבי פלסטינאי?

גם בארצות הברית יש מקום שנקראה פלסטינה

אני זוכר את השם הזה רק בגלל טרגדיה אחת המעבורת שבה היה אירלן רמון ז"ל התרסקה ובפלסטינה נמצאו חלקי המעבורת אולי לפני כמה מאות שנים היו גם פלסטינים שחיו שם והכובש האמריקאי האכזר גירש את אבות אבות אבות אבות אבותייך וגזלו את אדמתם?????? צריך לחקור את זה לא?

צריך לשאול את השאלה אחרת...

חלק מהערבים, בייחוד בגליל, הם קרוב לוודאי צאצאי היהודים שחיו פה בעבר ואולצו להתאסלם (או להתנצר). אמנם עבר זמן רב מאז, אבל יש שורשים משותפים ויש עדויות חיות כמו שמות הישובים העבריים בגליל שהפכו לישובים ערביים (נצרת, כפר כנא, גוש חלב, פקיעין ועוד ועוד). צריך לשאול את הערבים איך הם מרגישים. האם בשביל כולם האומה הערבית-איסלאמית שמוצאה מסעודיה היא באמת אימם ההיסטורית?

Mishkafofer

New member
סוגיה מעניינת

מפתיע לגלות אבל יש אנשים במזרח התיכון שלא רוצים שיגדירו אותם ערבים, היו כמה אנשים מלבנון שרצו שיגדירו אותם צידונים או משהו כזה. הבעיה היא שלאחר כיבוש מזרח תיכון על ידי האימפריה ערבית כל האומות הקטנות נמחקו, לא ייתכן שכל מזרח התיכון הוא "ערבי", מה קרה למי שגר שם לפני מאה 7? מה שקרה זה הטמעה אבל יש כאלה שרוצים להחזיר את הגלגל לאחור אבל זה כבר לא אפשרי, חוץ מזהות ערבית לא נשאר דבר, אי אפשר לשחר זהות ביזנטית כי יש זהות טורקית, גם מצרים קדמונים לא קיימים, כולם ערבים, דוברי ערבית, מה שכמובן לא מפריע למצרים כיום להתגאות בהישגי המצרים הקדמונים למרות שמצרים הקדומה היא מעצמה עובדת אלילים צפון אפריקאית וערבים הגיעו ממאה 7 מערב הסעודית, השאלה היא כמה מצרי מודרני חש קשור למצרים קדמונים וכמה מצרי חש קשור לזהות ערבית, כי שני הזהויות אינן קשורות, מצרים קדמונים אינו שבט ערבי ובטח היו נעלבים משיוך שכזה, היתה להם תרבות מפוארת שמה שנשאר ממנה זה רק הישגים ארכיטקטוניים והשם.

illusion7

New member
אני חושב שאתה טועה בנוגע למצריים

במצריים עדיין קיים מיעוט של כ-10% אחוזים של נוצרים קופטים, והם מה שנשאר מהמצריים הקדמונים, לפני שהפלישה הערבית מוסלמית כבשה והכריחה אותם לעזוב את לשונם המקורית עבור ערבית.

המזה"ת רחוק מלהיות 'ערבי טהור'

יש יהודים, כורדים, קופטים, דרוזים, אשורים, טורקמנים, ארמנים, צ'רקסים ואם נלך רחוק יותר אז בצפ' אפריקה יש רוב לא-ערבי (ברברים) וגם בסודן חלק גדול אינם ערבים. ככל שהאיסלאם הקיצוני מתחזק מגיבים העמים והמיעוטים הלא-ערבים בחיזוק הזהות שלהם.

kopfschmerzen

New member
עוד סוגייה שלא נוגעים בה

היא סוגיית המים במזרח התיכון. אי הפשרות סין המדינות ואי ניצול מקסימלי של המים. קצב הריבוי במזרח-התיכון שהוא מהגבוהים בעולם. הריבוי הטיבעי הגבוה לא מאפשר למדינות המזרח התיכון לבצע תוכניות כלכליות שיצילו את המזרח-התיכון והעוני רק יעלה בשנים הקרובות. ולהזכירכם משבר כלכלי חמור הביא כבר לג'נוסייד אכזרי בשנות ה-30. אבל הבעיה היא לא רק מחסור באזור המדברי אלא תרבות. אפילו ערב-הסעודית לא נחשבת לכלכה מצליחה עם הכנסה לנפש נמוכה שרחוקה שנות אור מלהיות מפותחת למרות ששוחה בנפט.

Mishkafofer

New member
נוצרים קופטיים הם מסכנים

לא ידעתי שיש להם קשר למצרים קדמונים, בכל מקרה הם מיעוט נרדף ומסכן.

זה לא שיש קשר ישיר מהמצרים הקדמונים לקובטים

בין המצרים הקדמונים לכיבוש הערבי של מצרים במאה ה-7 היו עוד כמה כיבושים בדרך, ועד אז מרבית האוכלוסיה במצרים כבר היתה נוצרית. הקובטים של היום זה צאצאי המצרים מהמאה ה-7 שהעדיפו לשמור על דתם הנוצרית, המוסלמים של היום זה צאצאיהם של אותם מצרים שהתאסלמו.

Mishkafofer

New member
מעניין

אני לא רוצה לטעון דברים לא מבוססים על ערבים מצרים ומצרים קדמונים, אבל אני רוצה לציין שמצרים נקראת הרפובליקה הערבית של מצרים, מכיוון שערביות זה לאומיות מן הסתם נסיק שמרבית תושבי מצרים הם ערבים, אחרת אין הגיון לקרוא למצרים רפובליקה ערבית.

למעלה