זהו את הנושא הסודי על פתח סודי לגן הבלעדי

עמיקם10

New member
זהו את הנושא הסודי על פתח סודי לגן הבלעדי

סיימתי בשלשה או ארבעה סרטונים שהאחרון הוא 18 דקות ואני נהנה לראות אבל מיש...לא מכיר לא יחזיק עד הסוף. כי זו חידה ללא פתרון. אנשים עוזבים את הבית...ולא פתאומית וכל אחד מסיבותיו שלו. גם ביוטיוב לכתוב רמת דוד...בסוף הסרט כתבתי מי שר ומי חיבר ואני מקוה שלא יצא חוק שחייבים לשלם. זו לא פרסומת.

הדסהש1

New member
עמיקם ברוך שובך לפורום,

יש לנו רמטכ"ל חדש, מקווה שלא יהיו בעיות לאישור התפקיד,
אמש הראו מספר אנשים שנשאלו על התאריך כ"ט בנובמבר
והרב לא ידעו, זה אומר דרשיני,

מינהר

New member
היי הדסה, לרמטכל החדש יש כרס לא מבוטלת, לא?

איך יתן דוגמא לקציניו בנושא כושר?

הדסהש1

New member
מינה זאת בעייתו של איזנקוט, לא אשפוטלפי הכרס

לכל אדםעש מגרעת, אחד נמוך, שמן, קירח
והרמטכ"ל לא רץ בגבעות עם פקודיו

עמיקם10

New member
זהו זה מה שהעסיק אותי.בושה לתקשורת שהיא לא

מכבדת גנרל ולא יורדת על הממונה על המדינה -שככה לא מתנהגים.

מינהר

New member
עמיקם, אפשר כמה תמונות נבחרות מן הסרט כאן?

ביחוד כאלה שאתה מופיע ?

עמיקם10

New member
יש כמה תמונות של אנשים.

שלנו ושל עוד אנשים ונטלתי לעצמי רשות לפרסם אותם בסרטים אבל מי שרוצה שיראה בפיבוק או ביוטיוב.הנכדים שלי גם והנכדות-אבל תכנית העריכה גם מטשטשת קצת וגם פתאום נסגרת. אז בסוף זרקתי לסרט את תמונות ומה שיצא יצא.

יוליקה

Member
מנהל
עמיקם בוקר טוב... אנא ממך

באר, פרש, תרגם והבאר את מה שכתבת... לא הצלחתי
להבין גם כאשר ניסיתי לשים פיסוק... איזה סרט? איזה גן? איזה בית? איזו חידה...
אם כוונתך לפייסבוק, אל תשכח שחלק מהמשתתפים בפורום אינו גולש שם...

בקר טוב לכולם, האמת שגם אני

לא הבנתי כלום מדבריו של עמיקם !
תספר לנו לפי הסדר , כדי שנוכל גם להבין.
&nbsp
השבת עברה יחד עם החמין, השבוע לא ירדו גשמים, כך שנעים מאוד לטייל בחוץ !

י מ י ת 2

New member
מצטרפת למתקשים בהבנת הנקרא

הבקר שאלו בגלי צה"ל מה מקור השם אייזנקוט והוא בכלל ממרוקו. נאמר שבין יהודי מרוקו יש יהודים שברחו לשם מרוסיה, מפולין, מגרמניה ובקיצור יש גם מרוקאים אשכנזים.
שבוע טוב

יוליקה

Member
מנהל
אז מה הקשר למרוקו??

גם לכם לא ברור מה הקשר בין שם המשפחה "אייזנקוט" למרוקאים? אתם לא לבד, גם לנו ב'שאריות ברשת' זה היה נשמע מוזר, למרות שאנו חושבים שבאמת זה לא משנה אם הרמטכ"ל הבא יהיה מרוקאי, תוניסאי, אתיופי או אשכנזי, אבל ההתלהבות בפייד גרמה לנו לנבור קצת בהיסטוריה המעניינת של מרוקו.
אז מה הקשר בין שם המשפחה "אייזנקוט" למרוקו? הסופר אלי ביטון שהיה מועמד לכנסת בשנות השמונים כתב ספר בשם "מסע בזמן במרוקו ובאטלס", בספר מגולל ביטון את סיפורם של הקהילות האשכנזיות שגדלו במרוקו ובין המשפחות, ניחשתם נכון גם משפחתו של האלוף גדי אייזינקוט. וכך כותב ביטון בספרו:
"במרוקו הייתה קהילה-אשכנזית, שמנתה כ50,000 מתוך 300,000 והזמר אריק לביא, ז"ל, גדל ביניהם ואמו קבורה בעיר פס. מחצית מן האשכנזים, הגיעו מרוסיה, לפני מאות שנים, לכן, יש בין יהודי מרוקו, רבים ששמם ויצמן. מחציתם נמלטו מפולין, במלחמת עולם-2. עם השנים איבדו את היידיש אבל, שמרו על שמות משפחה אשכנזיים, כמו:ג ולדנברג,בסר, לסקר, ויצמן, ולדמן, וקסלמן, רוימי, שפירא,אברמוביץ( גרים בטבריה) ואייזנקוט. גדי אייזנקוט-אלוף פיקוד הצפון.אייזקוט ביידיש וגרמנית=ברזל-חזק, או, ראש ברזל…אראס דל-חדיד…"
שוב, אנו באמת חושבים כי העיסוק במוצאו של אייזנקוט מיותר, אבל רגע לפני שאתם מעלים סטטוס מתלהב בעקבות הבאזז שיצר אריה דרעי ברשת החברתית הערב. חשוב שתדעו כי מקורה של משפחת אייזנקוט הוא בארצות אשכנז.

גדי איזנקוט נולד בטבריה וגדל באילת...

י מ י ת 2

New member
בדיוק זה ההסבר שניתן הבקר בגלי צה"ל

בתכנית של רזי ברקאי. נאמר שם שאיזנקוט זה כנראה ממוצא אשכנזי-גרמני.
יש לי חברים ששמם ויצמן והם מרוקאים. אף פעם לא שאלתי למקור השם. אבל הנה קבלתי הסבר בלי ששאלתי.

עמיקם10

New member
מדובר על עזיבת הקיבוץ של 95 אחוז מהבנים והבנות

הסרטונים גם ביוטיוב על AMI BRILL בערך 10 כאלה.

misu007

New member
בוקר ושבוע טוב

אני שמח על בחירתו של איזנקוט כי האיש המתאים לתקופה זו בהצלחה לו ולנו

misu007

New member
מינה טעות

אחרי כל כך הרבה שנים שהוא מלא בגוף לא מפריע להיות רמטכל מוצלח ,הוא לא צריך לרוץ בשדות

מינהר

New member
מיסו, אני בכל זאת חושבת, שרמטכל צריך להראות בכושר סביר,

ולתת דודמא לפיקודיו. אני בטוחה ששכל יש לו, וכשרון צבאי. ויכולת פוליטית. אבל לא לשכוח שהוא לפני הכל איש צבא ולא בעל מסעדה. אתה רשאי לחשוב אחרת.

יוליקה

Member
מנהל
אייזנקוט הוא שחיף לעומת אריק שרון ע"ה

אריק שרון היה פי שתיים יותר שמן ממנו אבל המצביא מספר אחד בביטחון בלי להגיע לרמטכ"ל...
משקל הרמטכ"ל הוא ערך זניח בפיקוד על הצבא...הוא כבר לא צריך להתרוצץ בתרגילים...
ואם אייזנקוט הצליח לעשות זאת כאלוף פיקוד הצפון ובתפקידיו האחרים - אין לנו מה להלין על
משקל גופו כרמטכ"ל....

למעלה