היי סול
אף פעם אל תייחלי למותה של חמתך
אף פעם אל תתני לה או לכל אדם אחר למלא את ליבך בכל-כך הרבה שנאה
תאמיני לי... מניסיון של שנים רבות... בתחילת הדרך - הייתי מלאה שנאה לחמתי ולחמי, כל המחשבות שלי, הרגשות שלי, כל נשמתי - היו תפוסים ואכולים בשנאה הזאת... ולי היו סיבות - שאף אחד כאן לא מעלה על דעתו... עד שהחלטתי שאני מפסיקה לשנוא אותה... וכשהפסקתי לשנוא, התחלתי לחיות את חיי עם בעלי ועם ילדי בצורה שלמה יותר
כשהפסקתי לשנוא אותה - הפסקתי להאשים את בעלי
הפסקתי לראות בו - בנה - את מקור כל צרותי
התחלתי לטפח את עצמי, לבנות מחדש את חיי עם בעלי... והיום אני נמצאת במקום אחר לגמרי
היום אני חיה ללא השריפה הזאת של שנאה יוקדת בנשמתי ובעצמותי - וטוב לי
היום למדתי לאהוב את בעלי בגלל כל התכונות הטובות והנהדרות שבו - ולא לכעוס עליו בגלל מי שהיא אימו
אנחנו חיים בבית בשלמות, באהבה ובהבנה.... ויותר מזה... כשהפסקתי לשנוא, נתתי פתח לבעלי לדבר איתי ונתתי לעצמי פתח לדבר איתו - לא מתוך כעס - דבר שעורר בו ישר התנגדות לדברי - אלא מתוך השלמה והבנה שזו היא - ואין מה לעשות
- וכך הצלחתי להעביר לו סוף סוף - שלמרות שהיא כזאת ואי אפשר לשנות אותה... אסור שזה יבוא על חשבוני, על חשבונו ועל חשבון ילדינו
- היום גם הוא מסתכל על כל הדברים אחרת... היום גם הוא יותר מבין - והיום הוא לא ייתן לה לפגוע בי או בילדינו - או בו עצמו - לעולם
אז מה אני רוצה לאמר בזה
ברגע שתתפני מהכעסים ומהשנאה, ברגע שתתני למחשבות ולתגובות שלך להגיע ממקום ניטרלי... הבעיות איתה יעלמו כלא היו - כי תלמדי לנטרל את עצמך ממנה, והבעיות עם בעלך יעלמו כלא היו - כי תלמדי לדבר איתו
אני מאחלת לך המון בהצלחה ומקווה שלא תעשי דברים נמהרים ותחשבי טוב טוב איך לשפר את החבילה - ולא איך לפרק אותה. במיוחד אם את עדיין אוהבת את בעלך