זהו זה כבר מתחיל להיות ממש מעצבן!!!

GuyHirsh

New member
זהו זה כבר מתחיל להיות ממש מעצבן!!!

מה עם פרויקט אקווריה?????????????? ומי בכלל שם קצוץ על קיבוץ קטן בשם אילות-חבורה של אגואיסטים שמעניין אותם רק מה שיביא להם פרנסה והורסים לנו את התיירות!!!!!!!!!!! מהם??? קשיי קליטה הם לא קולטים שברגע שעקבה מסיימת את בניית בתי המלון שלה אנחנו נאבד את התיירים!!!!!! הם לא קולטים שאילת צריכה גם תעסוקה ואטרקציה נוצצת כדי שתרים את העיר לשיאים חדשים ומה בכלל מתלוננים על שהקרקע ניתנה ללא מכרז,הם לא קולטים שהמשקיעים האלה הם היחידים שרצו לבנות את הפרויקט בשעה שכל היזמים האחרים עסוקים בבניית מגדלי היוקרה שלהם ברחבי תל אביב!!!!!!!!!!! השורה היא שאילת קורסת!!!!!! עיר התיירות הגדולה ביותר שלנו קורסת!!!!!!!!!! ועד שמישהו ייזכר זה כבר יהיה מאוחר מידי!!! כי כל אבל כל התיירים שהגיעו פעם מרחבי העולם יסעו לעקבה וכנראה שגם לא יחזרו ויצפו על עיר התיירות שפעם הייתה המופלאה ביותר לחופי הים האדום

ynon40

New member
מישהו יכול להביא יותר פרטים על הפרוקייט שהוא

הזכיר? ואם אתה שואל אותי, אז זה רק עניין של זמן שעקבה תהיה יותר מושכת מאילת (דבר שאני לא חפץ בכך)

עגייב

New member
בטלווזיה הגרמנית ראיתי פרומו מאוד מרשים על

עקבה, משהו כמו בקרוב נהפוך את החול לזהב..ורואים פלאשים של וילות ואתרים ממש מרשימים...מעניין מה הולך שם..

עגייב

New member
על זה אני מדבר

מעניין מתי זה באמת יצא לפועל This is the New Aqaba. The 5 Billion dollar project recently announced. (Go see the hi-res pics on Sha3teely’s blog). As you can see above, it is to be built around a huge artificial lake.

עגייב

New member
מדהים

רק לחשוב שזה יהיה רק מעבר לגבול

עגייב

New member
והכסף כנראה בכלל לבנוני סעודי

Would you like to know where the 5 billion dollar, which Aqaba gained recently from Al Hariri’s new investment, is going to be spent on? Look at these images of the new city which will be built on the north of Aqaba Amazing!! Soon ill move to live in Aqaba

עגייב

New member
ראיתם את הכתבה הזו?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3424694,00.html מעניין מאוד..אף פעם לא חשבתי על עקבה, אבל נשמע לי שזה טיול משתלם!! במיוחד שאילת היום היא בדיוק כמו שמתארים אותה בתגובה הזאת: אילת=גהינום האנשים הם הבעיה. העיר מלאה בילדים קטנים, ערסים שיכורים, פרחות שורצות בבגדי ים מזעזעים, משפחות של צ'חצ'חים דוחים שמסתערים על מזנונים סטייל חדר אוכל צבאי. חוץ מזה, המלונות מוזנחים ומוקדי הבילוי מוזנחים ויקרים ללא סיבה. וואלה, עדיף לי כבר לקחת שבוע חופש ולהשאר בת"א

יאא אללה חייב מהר לפתח את אילת כמו שצריךך ודי

ודי עם הבירוקרטיה לפתח מלונות ולשווק את העיר כמו שצריך לעשות תקן רציני למלונות ולהגדיל את החוף למשל בעקבה אורך החוף הוא 15 ק''מ ובאילת קילומטר אחד זהוו חייבים להגדים אם לא רוצים שאילת תהפוך לעיר רפאים...

ynon40

New member
ראיתי כתבה בערוץ 2 מזמן

מודע אנשים לא באים לאילת, ונהנה כמה מהסיבות: רצועת חוף קטנה יחסית שבה מסתובבים הרבה אנשים (ילדים בעיקר) ואין מספיק שקט לכל האנשים. כל דבר שם יקר (אוכל, מזכרות, וכו') התפוסה היא 0 מקום, ולא מכשירים שטחים חדשים לבניית מלונות. הנסיעה לאילת יקרה מאוד. בקיצור יש הרבה מאוד סיבות למה הרבה אנשים לא באים לאילת. אני אכתוב בעוד כמה ימים (ב"ה בלי נדר) איך אפשר לשפר את אילת.

ostirol

New member
תגובתך נוגדת את עצמה

איך תפוסה של אפס מקום מביאה לעובדה ש"אנשים לא מגיעים לאילת", מי תופס את כל המקום במלונות אם לא התיירים הרבים שמגיעים לאילת?!?! כמות בתי המלון באילת היא עצומה אבל המחירים יחסית גבוהים למקובל באירופה, בשביל מדינה לוונטינית-פריפריילית הייתי אומר אפילו שזאת חוצפה.

ILoveNadav

New member
הכוונה היא שנשאר 0 מקום לבניית מלונות ואטרקצי

ות, וזה נכון. :)

adiryosef

New member
עקבה ממזמן יותר משתלמת מאילת

יותר מפותחת,יותר תיירותית ויותר מעניינת. בוא נתחיל בזה ,שעל חוף אילת תקוע בסיס חיל הים הזה והנמל,שלא מאפשרים לעיר להתפתח. הדבר השני,אילת יקרה בהרבה מאשר עקבה,באילת אם אתה הולך זוג למלון 5 כוכבים יצא לך לשם מעל 1000 שקל ללילה,בעקבה לזוג במלון 5 כוכבים אתה תשלם בין 350-500 שקל. עוד דבר,הנמל תעופה באילת,הוא נמל תעופה פנימי ולא בין לאומי,מה שאומר שמטוסים מחו"ל לא יכולים לנחות בו,אם אני רוצה לבוא מגרמניה או מכל מדינה אחרת אני צריך לנחות בשדה תעופה בן גוריון ומשם לקחת מטוס נוסף לאילת. למשל בעקבה השדה תעופה החדש והמודרני שניבנה שם הוא שדה בין לאומי בידיוק כמו בן גוריון בישראל. אם אני מדבר על השדה תעופה הזה,אני אוסיף עוד משהו,לפני כמה שנים היה תיכנון לבנות שדה תעופה משותף בין עקבה לאילת,משום מה מדינת ישראל לא התלהבה מהדבר הזה וויתרה ,כשחשבה שהיא תיבנה אחד יותר טוב ויותר מודרני. כיום לעקבה יש שדה תעופה מודרני וחדש,ולאילת יש מנחת תעופה(לא הייתי קורא לזה נמל אפילו) ישן ומוזנח במרכז העיר שסותם את הכל. לדעתי מה שצריך לעשות זה להקטין משמעותית את בסיס חיל הים שתקוע על החוף. אחר כך להכשיר שטחים לבניית מלונות/אטרקציות לכיוון מלון הנסיכה ולפתח את כל האזור הזה ולעשות אותו חדש ונוצץ. להוריד מחירים בכל המלונות והאטרקציות שבעיר. לטפח חופים נוספים לאורך החוף הדרומי. להפוך את השדה תעופה לבין לאומי,ואפילו להעיף אותו ממרכז העיר ולבנות אחד חדש וגדול ביציאה מהעיר לכיוון צפון. ויש עוד אלף ואחת דברים שצריך לעשות,זאת רק ההתחלה.

ynon40

New member
אמרת יפה את רוב הדברים שצריך לעשות

לדעתי, צריך להקים בצפון שדה תעופה בינ"ל (כמו שאמרת), בסמוך לו לבנות תחנה מרכזית חדשה,(שאולי ביום מן הימים תהיה בצמוד לה תחנת רכבת) ואת התחנה המרכזית במרכז העיר להעיף אותה, וכמו שאמרת להקטין את בסיס חיל הים, אם אתה שואל אותי, אני ההיתי בכלל מעיף אותו משם. בשטח שהתפנה אפשר להקים מלונות חדשים/ אטרקציות. ההיתי גם מוציאי כרטיס מיוחד לנסיעות באוטובוס באילת, משהו כמו "חופשי חודשי" רק לטווח זמן של שבועו ו/או 4ימים ו/או 3 ימים, במחיר מתאים. (חושב לזכרו שהרבה מאוד תיירים מגיעים לארץ ומעדיפים לשלם למוניות מחרי עתק, רק בגלל שהם לא מכירים את אילת), וההיתי מקים מצפון לעיר איזה פארק ענק של שעשועים, שיבואו גם תיירים ממצרים ומירדן (סיכוי קלוש שזה יקרה אבל זה יכול לקרות). ד"א שמתם לב שלמרות שאילת היא בלי מע"מ, המחירים שם גבוהים בכל חנות אולי לבטל את המע"מ?? זה מה שיעזור?? נ.ב. ירדן קיבלה את כל הכסף שלה מסעודיה, וגם את כל השטחים החדשים שעליהם בונים את המלונות, גם מהם......

adiryosef

New member
תגובה

רעיון יפה לעשות כרטיס חופשי לאוטובוסים לשבוע,אבל בזמן הקרוב אין צורך בזה,הכל במרחק הליכה,הדבר היחיד שלוקחים אליו מונית זה לאזור מלון הנסיכה. אם יפתחו את כל האזור שבין מלון מרידיאן עד מלון הנסיכה,אז כן יהיה צורך בדבר הזה. עוד משהו,צריך לעשות טיילת אחת גדולה שתתחבר בשתי הקצוות שלה לשני הגבולות ככה,שגם תיירים שיהיו בירדן ובמצרים יוכלו להנות מהאטרקציות של אילת. באזור המלונות שבמרכז העיר(האזור של התחנה מרכזית),במקום התחנה מרכזית שבאמת צריך להוציא אותה משם,לבנות שם קניון או משהו כזה שימשוך אנשים לאזור הזה ויחייה את האזור הזה,כי הוא מת לגמרי ובקושי יש שם אנשים,אני הייתי עד לחלק מהמלונות שם שאפילו בשיא הקיץ ריקים לגמריי,כי פשוט האזור מת ובעלי המלונות לא משפצים את המלונות שלהם.

ynon40

New member
נכון, האזור מת לגמרי.

הבעיה היא שעוד קניון לא רלוונטי, כי על שפת הים יש את הקניון הגדול הזה (סליחה על הבורות, פשוט אני לא מרבה לבקר באילת), אפשר להקים שם קרטיינג או פארק שכזה. לגבי הטיילת זה אחלה רעיון, ואפילו יש תוכניות לעשות את זה (קראיתי את זה אתמול ב"ישראל היום",) אני אחפש תכתבה באינטרנט עוד מעט. לגבי הכרטיס הוא יכול להיות שימושי, למי שלא מכיר את אילת, או רוצה לקפוץ רחוק מהעיר, למצפה התת ימי, או לאחד מההמסיבות על חוף הים, חוץ מזה יש 3 מלונות מרוחקים מהאזור של המלנות (קלאב מד אחד מהם אם אני לא טועה).

GuyHirsh

New member
פרויקט אקווריה כולל:

לונה פארק ומגרש גולף,אולמות כנסים ומופעים הכל על שטח של 1400 דונם כ300 מטר מהחוף ובין הגבול של ישראל וירדן הכל בעלות משוארת של 350 מיליון דולר,בקיצור משהו בסיגנון דיסנילנד כחול לבן

למעלה