זהו זה כבר מתחיל להיות ממש מעצבן!!!

תוכון1

New member
"מי בכלל שם קצוץ על קיבוץ קטן בשם אילות"

כדאי שתבין מי האגואיסט פה...

עומר247

New member
אם היית גר שם גם אתה היית..

שמע, הם רוצים כסף וכנראה שהיזמים הצליחו להוציא מהם את השטח בזול.. בכל מקרה, אני חושב שעד שמגיעה קבוצה רצינית ומוכנה להשקיע מאות מליוני דולרים באילת המדינה צריכה לעשות הכל כדי לעזור לה, גם אם זה אומר שהיא זו שתפצה את הקיבוץ הזה. לא מזמן כתבו בעיתון שהפרוייקט די מתקדם ובשנה הבאה תתחיל הבניה שלו.זה יהיה סוג של דיסנילנד ישראלי, עם מתקנים ענקיים ובתי מלון, מגרשי גולף ונופש וכו'. גם תחנת רכבת תהיה שם, במידה והרכבת תגיע אי פעם לאילת.. כרגע נראה שהמדינה ממש לא מתעניינת באילת, שאני אישית לא יכול להבין תיירים שבאים אליה כשיש להם אפשרות לטוס לטורקיה, על בתי המלון המפוארים שלה והמחירים השווים. אילת מוזנחת, בתי המלון מתיישנים מהר ואף יזם לא ממהר לבנות אחרים כל עוד אין לעיר הזאת עתיד, אין שם כמעט אטרקציות חדשות (ולא, עיר המלכים זה לא משהו שתיירים באים בשבילו). שלדון אדלסון כבר התעייף מלבקש מהמדינה להקים באילת מלון מפואר עם קזינו, וזה מצחיק כי במצב נורמלי המדינה היתה צריכה להתחנן אליו שיקים את המלון ולא להיפך. בסיס חיל הים תופס רצועת חוף נכבדה, התוכנית לשדה תעופה חדש תקועה כבר כמה שנים. בקיצור, עד שלא יהיה ראש ממשלה שהתיירות תהיה חשובה לו לפחות כמו הכיסא שלו, לא יהיה שינוי. וערים כמו עקבה, שלא לדבר על דובאי וקטאר (שמולן אין לנו סיכוי בכלל) לא יראו את אילת ממטר. *ואם אתם רוצים לראות מה יקרה לאילת עוד כמה שנים, פשוט תקפצו לטבריה..

דןמור

New member
קוראים לזה הפקעה כלכלית אתה יודע...

מה שאתה אומר בעצם זה שאם מישהו בא עם מספיק כסף, אז צריך לאפשר לו לכפות על אנשים אחרים שימכרו לו את הקרקע שלהם, נכון? זה קצת מזכיר לי תקופות חשוכות. לא מדובר כאן בסלילת כביש או הקמת בסיס צבאי - אלא פשוט אנשים עם כסף שרוצים לבנות עסק, ואתה אומר בו נכפה על אנשים למכור להם את השטח. נכון תיירות זה חשוב, אבל צריך להזהר עם הפקעות כלכליות - מחר יבוא עם עם כסף ויכריח אותך להתפנות מהבית שלך גם אם אתה לא רוצה, כי הוא יבנה שם בניין למשרדי היי-טק, וזה כמובן חשוב מאד וצורך לאומי לעידוד תעשיית ההיי-טק בישראל. מלבד זאת, קיבוץ איילות הוא כבר מזמן לא הבעייה בפרויקט אקווריה - הבעיות שם נפתרו כמעט כולם. יש כרגע עם בעייה עם אישור המענק מהמדינה שחשוב שהתקבל בצורה לא תקינה (זה בחקירה).

למעלה