זהירות הודעה ארוכה

זהירות הודעה ארוכה ../images/Emo13.gif

שלום לכן. אני בת 28. נשואה. אני סובלת מדיכאון מזה שנים. מנסה לטפל. מאמינה שאני משתפרת. אבל דבר אחד לא משתנה. התחושה שלי שאם אני מביאה ילד לעולם אני פשוט עושה דבר אכזרי. אני לא בחרתי להיות פה. וכשאני מדברת על התאבדות אז מייד משתיקים אותי. התאבדות זה טאבו ואף אחד לא מוכן אפילו לחשוב על זה. בכל מיקרה החלטתי להמשיך לחיות ואני נאבקת יום יום בחוסר בטחון שלי, בפחד מהסביבה, ובנטייה לוותר ולהתייאש. האנשים הקרובים לי, בעלי, הורים, חברים, וגם הפסיכולוג שמטפל בי, כולם מאמינים שעם השיפור בדיכאון אני גם יהפוך להיות "נורמלית" וארצה ללדת ילדים כמו כולם. אני לעומת זאת חושבת שגם אם אני אהיה שמחה ועליזה כל הזמן, מפוצצת בבטחון עצמי ומאושרת עד הגג, גם אז אני אחשוב שלהביא ילד לעולם זה שיא האגואיזם, ואני לא מוכנה להעביר ייצור חי נוסף את מה שאני עברתי ועוברת. יש לי גם מוזרות נוספת. חשבתי שאם כבר אז הייתי רוצה לאמץ ילד. מישהו שכבר "תקוע" בעולם הזה. מישהו שאם הוא כבר פה אז אולי אני יוכל לעזור לו ולשפר את מצבו. אני אוהבת ילדים, ובכלל מקסים אותי לראות איך יצור חי גדל ומתפתח. אבל כל פעם שאני רואה תינוק חדש שנולד אני חשה כאב ורחמים כי אני יודעת איזה התמודדויות מצפות לו. לא יודעת למה אני כותבת את זה כאן. ובכלל אין לי סימן שאלה בסוף ההודעה. אולי אני מחפשת מישהו דומה לי. מישהו שתחושתו דומה. פשוט אני מרגישה כל כך בודדה ומוזרה. כל החברות שלי עכשיו יולדות ילדים ולכן הס מלהזכיר את הנושא בנוכחותן. עם בעלי אין בכלל על מה לדבר כי הוא חושב שזה ג'וק שיעבור לי. אפילו המטפל שלי אומר שחבל לדבר על זה עכשיו. אז זהו. זה אני. מוזרה. אתן מוזמנות להגיב. או שלא. איך שאתן רוצות.

ט ו ש ה

New member
את לא מוזרה בכלל - וברוכה הבאה

אני מסכימה איתך שזה נושא שקשה לאנשים להתמודד איתו ולכן נוטים לטאטא מתחת לשטיח ולהגיד שזה יעבור, או לחילופיו, כבר שמעתי אנשים שאומרים ש"כשיהיה לך ילד תהיי מאושרת" - זה פשוט לא נכון. אני חושבת שקודם כל את צריכה להיות שלמה עם עצמך, בלי לפתוח את נושא הילדים או האימוץ - זה משהו שאפשר לדון בו גם בשלב מאוחר יותר, את עו דצעירה ויש לך עוד המון שנים - גם כדי ללדת אם תחליטי ככה בסופו של דבר וגם כדי לאמץ אם זה יהיה המסלול שבו תבחרי. לפעמים דווקא עם האנשים הקרובים ואלה שמכירים אותנו קשה לדבר על הנושאים האלה, ובדיוק בשביל זה יש פה חבורה של אנשים נחמדים, מקשיבים ופתוחים שישמחו לשמוע אותך.

karnity

New member
../images/Emo24.gif באת למקום הנכון...

אצלנו אפשר לדבר על ה-כ-ל! אני ממש מבינה את התחושה שלך להסתכל על תינוק ולהרגיש כאב... יכול להיות שהוריו יהיו ההורים הכי טובים בעולם... אבל אולי יתעללו בו אנשים זרים? אני לא יכולה לשאת את המחשבה הזו - זה פשוט נורא... הורים, לדעתי, מכריחים את עצמם להאמין, שיוכלו להגן על ילדם מפני הסכנות של העולם שנמצא מחוץ לבית... אבל זו בעיניי אשלייה. דבר אחד נראה לי מוזר בדברייך: .."אפילו המטפל שלי אומר שחבל לדבר על זה עכשיו..." - מה זאת אומרת??? למה "חבל"???

למה חבל?

כי כרגע בכל מיקרה זה לא אקטואלי מבחינתי להביא ילד. אני כרגע לא במצב נפשי מתאים. והוא חושב (ככה נראה לי) שעם השיפור במצבי הנפשי אני יתחיל "לחשוב כמו כולם" וכמו כולם אני ארצה ילדים. הוא חושב פשוט שזה משהו שיעבור לי. הוא חושב שזה סימפטום של המצב הנפשי. אני חושבת שזה לא משהו זמני שיעבור. אבל אולי אני טועה. הלוואי ואני טועה. בכל מיקרה...תודה על קבלת הפנים החמה.

karnity

New member
קצת מרגיז, לא?

שהמטפל שלך מייחס את אי-רצונך בילדים למצבך הנפשי... כאילו יש בכך איזשהו מסר על נורמליות ואי-נורמליות...

בהחלט מרגיז../images/Emo70.gif

ואני חושבת שהוא יודע שזה מרגיז אותי. מה לעשות גם מטפלים הם בני אדם והם באים עם דעות משלהם, עם נקודות רגישות משלהם. זה לא נושא מרכזי בשיחות שלנו כי היומיום תופס את רוב המקום אבל זה בהחלט משהו שנמצא ברקע ובטוח יעלה בעתיד בצורה יותר מרכזית. מעניין אותי מה יקרה אז, כי כרגע הוא משתדל לעקוף את הנושא בעדינות אם במקרה הוא עולה. בכלל הוא משתדל לא לדון איתי בפילוסופיה שלי על העולם הזה ולמה לעזאזל אני נמצאת בו. הוא טוען שאני עושה "אינטלקטואליזציה", שזה סוג של מנגנון הגנה. מנגנון הגנה היא מילה מאוד נפוצה בפסיכולוגית מדוברת
פסיכולוגים יכולים להיות טיפוסים מאוד מעצבנים...

זה גם מזכיר לי שפעם...

היו שולחים הומסקסואלים לטיפול כדי שיתקנו אותם ויחזירו אותם להיות "נורמלים". כלומר סטרייטים.

ורדוש32

New member
חושבת קצת אחרת וסליחה על ההתפרצות

כמי שהיתה במצב מאוד דומה ושמעה מלים דומות מהמטפלת שלה... בזמנו זה קצת הכעיס אותי, אבל האמת? היא צדקה. איך אני רואה את ה"חבל לדבר על זה עכשיו"? הרי זה בין כה וכה לא רלוונטי כרגע, וישנם נושאים הרבה יותר מהותיים ובסיסיים עבורך לעסוק בהם ולטפל בהם, וממקום כ"כ עמוס רגשית וכ"כ זקוק לטיפול, לא ניתן לדבר על משהו כמו ילדים - כן או לא. זה נושא שראוי וצריך להקדיש לו את המחשבה ואת האנרגיות מבלי שיכנסו שיקולים של מצב נפשי נוכחי, אשר לדעתי אכן לא מאפשר לך לדעת אם החלטתך באשר לילדים היא נכונה רק לעכשיו או נכונה גם לעתיד. מאחלת לך רק טוב. ורדוש

efroch99

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אני גם חושבת שחבל שתייסרי את עצמך על נושא הילדים כרגע. הכי חשוב ההחלמה שלך והרגשתך הטובה. חבל שתחושת המוזרות מכך שאת לא רוצה ילדים תגרום לך לעוד תחושות רעות. את לא מוזרה כמו שתראי יש פה עוד הרבה כמוך, והן נשים אינטיליגנטיות ושפויות. זה אומנם חריג בחברה שלנו, אבל אני מקווה שתוכלי לשאוב כוח מהפורום כשתראי שיש עוד נשים כאלה.

Kalla

New member
זו לא מוזרות לרצות לאמץ.

וגם אם זו מוזרות - לדעתי היא מוזרות חיובית (כי גם אני לקיתי בה). אם אי פעם תתענייני ברצינות בקשר לאפשרות לאמץ, את מוזמנת לפורום אימוץ כאן בתפוז.

עוד משהו שרציתי להגיד (זהירות ארוך)

מרגיז אותי שאנשים מביאים ילדים לעולם כי ילד זה דבר חמוד, כמו שגור כלבים זה דבר חמוד. אני רואה את כל החברות שלי (בגילי פלוס מינוס) מתעברות ויולדות. אצל חלק מהן אני רואה ממש חוסר בגרות. אני חושבת שלפני שמביאים ילד לעולם צריך להסתכל קודם כל פנימה. לראות שאני מודעת לעצמי ולחולשותי. רבות מהחברות שלי (לא כולן) פשוט ילדו כי בא להן כרגע. אני רואה איך הן מתסבכות את הילדים שלהן מהשנייה הראשונה. איך הן מעבירות לתינוקות הקטנים והחמודים האלו את כל החרדות והחששות שלהן. והן אפילו לא שמות לב למה שהן עושות. אני לא רוצה לפרט יותר מדי כי חלק מהן מסתובבות בפורומים בתפוז וגם מכירות את הניק שלי. אבל אני בכל זאת אתן דוגמאות כי אני לא יכולה להתאפק. (ואני מקווה שהן לא יגיעו להודעה הזאת בטעות). יש לי חברה חסרת בטחון היא בחורה שמאוד רגישה לביקורת מבחוץ ותמיד פוחדת "מה יגידו" עליה. מהרגע הראשון היא חששה שהילדה שלה תהיה שמנה או שיהיה לה איזה פגם חיצוני כך ש"הילדים יצחקו עליה בגן". זה פשוט גומר אותי. הבחורה לוקחת את הפחדים והחששות שלה ופשוט מלבישה אותם על הילדה. אותה חברה גם אמרה את המשפט: איזה כייף שיש ילד. ככה יש תמיד מישהו שיחבק אותי כשאני עצובה. ואם כרגע לא בא לה לחבק אותך? היא פשוט תופסת את הילדה כמשהו שייעודו לעשות לה טוב. חברה אחרת מאוד ספורטיבית מחפשת לילדה חוג שחייה כבר מגיל חודש. כל הזמן מדברת על כמה הילדה פעילה (מיום הלידה). כבר בימים הראשונים היא טענה שהילדה שלה "נורא חזקה". ואני מדברת פה על בחורה שהיא סופר אינטליגנטית, משכילה, חכמה. והנה היא לוקחת את השאיפות שלה ולילדה פשוט לא תהיה אפשרות אחרת אלא לעסוק בספורט בצורה אינטנסיבית. כי אם היא במקרה תרצה דווקא לשבת בבית ולקרוא ספרים או לשחק שחמט וכו...אז אימא שלה תהיה מאוכזבת. יש עוד המון דוגמאות. אני רואה את זה בכל שניה שאני נמצאת עם אימהות וילדים קטנים. וזה עושה לי פשוט כאב לב.

עינת12

New member
היי אולגה ו ../images/Emo24.gif גדול

לגבי המטפל שלך: עברתי כמה מטפלים בחיי. כפי שאת מתארת את התנהגות המטפל שלך נראה לי שאולי כדאי לשקול להחליפו? אם מטפל רואה ב"נורמה" את חזות הכל - רע ומר. אם מטפל מנסה לשכנע אותך שמשהו מאד בסיסי ברצונותייך ובתפיסת העולם שלך הוא שגוי (ואת לא מפריעה לאף אחד! לא עושה רע לאף אחד!) מפני שאינך רוצה להביא ילדים לעולם - ותהא הסיבה אשר תהיה - הוא טועה ומזיק. ואם את עושה אינטלקטואליזציה של מצב? מה רע? בקיצור - אם את גרה באזור ירושלים את מוזמנת לפנות אלי במסר ואשלח לך במסר חוזר המלצה על מישהי שלעולם לא תעשה דברים כאלה. בנוסף - מקווה מאד שאת בטיפול תרופתי - שישה שבועות ואת במצב הרבה יותר טוב מאשר היית לפני הדכאון! עם שיחות או בלי שיחות. (במקרה שלי - בלי). לגבי שתי החברות שציינת - מרחמת על הבנות שלהן. את מתארת שתי נשים שלא היו צריכות להיות אמהות. שצריכות לעבור תהליך גדילה ארוווווווך מאד. ואולגה, אין לדעתי שום סיבה להסתיר את העובדה שאינך רוצה להביא ילדים לעולם. אם הן חברות אמיתיות הן יקבלו אותך ויעריכו אותך כמו שאת ובשל מה שאת. נאמר מנסיון. הבאת או אי הבאת ילדים לעולם היא תלויית תרבות לחלוטין (כתבתי את זה כבר כמה פעמים בפורום). במדינות מערב אירופה זה מקובל ומתקבל בדיוק באותה צורה שבה מתקבלת הבאת ילדים לעולם - באופן טבעי לחלוטין. זה שאנו חיות בישראל, בחברה שבה הבאת ילדים לעולם היא דבר קדוש - זו בעיה של מי שחושב כך, לא שלנו. רצונותייך ותפישת עולמך הם לגיטימיים לחלוטין. לא רצחת, לא אנסת, לא גנבת. אין לך במה להתבייש, אין לך מה להסתיר. בהצלחה אולגה.

inbal76

New member
אמרת דברים מאוד נכונים

בקשר לנשים שמביאות ילדים על אף שכלל אין להן את הבגרות הדרושה לכך, והתוצאה בהתאם... מסכימה מאוד עם דברייך לגבי זה "שלפני שמביאים ילד לעולם צריך להסתכל קודם כל פנימה. לראות שאני מודעת לעצמי ולחולשותי." ובכלל ברוכה הבאה לפורום! את נשמעת לי כמו מישהי שיש לה דברים חכמים ומעניינים לתרום לנו כאן

נצל"ש

קודם כל וואו - בכלל לא ידעתי שיש פורום כזה או שמותר להגיד בקול רם - אני לא בטוחה שאני רוצה ילדים הגעתי לכאן במקרה דרך שרשור בדיון שהיה בפורום 30+ ואני רק רוצה להגיד שטוב לדעת שאני לא לבד. אגב , רציתי לשאול - למה קוראים לפורום נשים שלא רוצות ילדים? כי זה מובן שנשים תמיד רוצות? ומה עם הגברים? אין גברים שלא רוצים ילדים? או שזה לגיטימי מספיק בשביל שלא צריך יהיה להילחם על זה? ואולי בכלל לגברים זה לא הכי משנה, כי בסוף, איך שלא יהיה, רוב נטל הגידול נופל עלינו?

marish

New member
סבתא אולגה היקרה

הזדהתי מאוד עם מה שכתבת. גיל ההתבגרות שלי היה דכאון אחד ארוך, גם מבחינת חוסר בטחון עצמי וחוסר היכולת שלי לקבל את עצמי ולסלוח לעצמי, וגם בגלל בעיות אחרות שלא רלוונטיות כרגע. היתה לי רשימה מפורטת מאוד של 10 השיטות הטובות ביותר להתאבדות. אז לא רציתי להתחתן ולא רציתי ילדים. כיום, כשאני די שלמה עם עצמי ומרוצה מהחיים שלי, וההערכה שלי כלפי עצמי פחות תלויה במה שאחרים חושבים עלי/מרגישים כלפי - אני עדיין לא רוצה להתחתן (כן רוצה זוגיות) ולא רוצה ילדים. יתכן שלמצב הנפשי שבו הייתי יש השלכה על הבחירה שלי, ויכול להיות שזה היה שם גם לפני כן, כי אחותי הקטנה, למשל, מאוד אוהבת ילדים ולגמרי לא בדכאון ועדיין ממש לא רוצה ילדים משלה. איך שלא יהיה, יש לי תחושה מאוד ברורה, שהיום בו הילדה שלי תבוא אליי בדמעות ותשאל אותי "למה הבאת אותי לעולם?" ולא תהיה לי תשובה טובה - זה יהיה היום הקשה ביותר בחיי. עדיין לא מצאתי תשובה כזו. יתכן שאני אשקול לאמץ, כי אז לפחות אני לא אהיה אחראית להבאת אותו ילד לעולם. לגבי המטפל שלך - אינטלקטואליזציה זה אולי מנגנון הגנה. מצד שני, יש אנשים שלא חושבים על כלום, כולל הצעדים הכי משמעותיים שהם עושים בחיים, "זורמים עם זה". גם זו הגנה. אז? זה יותר לגיטימי לא לחשוב מאשר לחשוב? אז נכון, לפעמים חשיבת היתר הזאת מביאה לחרדות וחוסר ספונטניות וכו', אבל גם דברים נפלאים כמו יכולת אנליטית טובה, מודעות עצמית גבוהה, יכולת לחשוב בצורה מעמיקה. לא ההגנה הכי גרועה בעולם. ועוד דבר קטן - אם את בדכאון כבר שנים - אולי זה באמת סימן שצריך להחליף מטפל. מי יודע, אולי יתאים לאופי שלך יועץ פילוסופי, או אומנות לחימה? בכל מקרה, תהיי חזקה ובהצלחה בהתמודדות שלך.

עינת12

New member
היי בחוץ שלכת

גם מותר להגיד בפה מלא "אני בטוחה שאני לא רוצה ילדים".
נ.ב.: מותר כמובן להגיד את זה בכל מקום. זה חוקי לחלוטין. רק שאז כמובן (במידה וזה בישראל)..... טוב, את בטח יודעת את ההמשך.

מאוד אהבתי את מה שכתבת.

מאוד מזדהה. בעצם מזדהה בחזרה, לא?
אני מעתיקה את המשפט שלך... "יש לי תחושה מאוד ברורה, שהיום בו הילדה שלי תבוא אליי בדמעות ותשאל אותי 'למה הבאת אותי לעולם?' ולא תהיה לי תשובה טובה - זה יהיה היום הקשה ביותר בחיי". כי זה בדיוק מה שעובר לי בראש. לגבי המטפל שלי... יש פה כמה אנשים שהציעו לי להחליף אותו. מכל מיני סיבות. אבל למען האמת אולי עשיתי לא קצת עוול כי הצגתי רק אספקט אחד וקטן שלו. והסיפור שלי הוא ארוך ומסובך יותר. לצערי. העניין הוא שאני בדיכאון כבר שנים אבל בטיפול אצלו כ -10 חודשים אז... בכל מיקרה, סיקרנת אותי. מה זה יועץ פילוסופי? יש דבר כזה? איפה מוצאים אותו ומה הוא עושה? הייתי שמחה לדעת עוד פרטים.

למעלה