זה גם נראה פורום מתאים..

מצב
הנושא נעול.

TiNkEm

New member
זה גם נראה פורום מתאים..

זה גם נראה פורום מתאים..
היום להפתעתי גיליתי שאחד העובדים בחברה שאותה אני מנהלת מתכתב עם אחד מהעובדים לשעבר. הוא העביר לו קבצים שהוא לא היה אמור להעביר לו. בנוסף הוא התכתב איתו על כמה שמקום העבודה לא טוב ושאנחנו, המנהלות, לא טובות ואפילו כמה שזה נשמע מגוחח הוסיף לנו כל מיני "שמות חיבה" הוא ביקש ממנו עצות לכתיבת קורות חיים ואחכ גם התכתב איתו על המיונים שלו לעבודה החדשה. אני מאוד סמכתי על העובד הזה, אני מנהלת חברה קטנה, העלתי לו את המשכורות ואת החזרי הנסיעות ושלחתי אותו לקורסים, כל זה אחרי ויכוחים רבים עם השותפה שלי בעסק... אז החלטנו שנפטר אותו, כלומר אני בדרך כלל נותנת לעובדים בחברה הזדמנות אבל זאת הגזמה... בכל מקרה... השאלה...יש פה עברה פלילית או משהו? או כל דרך שבה אני יכולה לפטר אותו ביותר... קלות?

שיר ורד

New member
יתכן שיש פה עבירה פלילית

זה גם נראה פורום מתאים..
היום להפתעתי גיליתי שאחד העובדים בחברה שאותה אני מנהלת מתכתב עם אחד מהעובדים לשעבר. הוא העביר לו קבצים שהוא לא היה אמור להעביר לו. בנוסף הוא התכתב איתו על כמה שמקום העבודה לא טוב ושאנחנו, המנהלות, לא טובות ואפילו כמה שזה נשמע מגוחח הוסיף לנו כל מיני "שמות חיבה" הוא ביקש ממנו עצות לכתיבת קורות חיים ואחכ גם התכתב איתו על המיונים שלו לעבודה החדשה. אני מאוד סמכתי על העובד הזה, אני מנהלת חברה קטנה, העלתי לו את המשכורות ואת החזרי הנסיעות ושלחתי אותו לקורסים, כל זה אחרי ויכוחים רבים עם השותפה שלי בעסק... אז החלטנו שנפטר אותו, כלומר אני בדרך כלל נותנת לעובדים בחברה הזדמנות אבל זאת הגזמה... בכל מקרה... השאלה...יש פה עברה פלילית או משהו? או כל דרך שבה אני יכולה לפטר אותו ביותר... קלות?
יתכן שיש פה עבירה פלילית
קודם כל מצדך. יש חשש לעבירה על חוק הגנת הפרטיות אם את חודרת לדואר של עובד אחר ללא רשותו. אומנם מערכת הדואר שייכת למעסיק, אך אין זה מקנה למעסיק זכות בלתי מוגבלת לעיין בדואר של עובדיו. אינני מומחה לחוק זה, אך זכור לי שקראתי בעבר תמצית פסק דין שבה נאמר, כי אם המעביד רוצה לעיין בדואר או בקבצי מחשב שהוא מקצה לעובדיו, עליו להודיע על כך מראש בצורה ברורה לכל העובדים. מצורף קישור לחוק. עבירות אפשריות מצד העובד: אם הועברו קבצים שיש בהם מידע חסוי של החברה ללא אישור הממונה הרלבנטי, אזי זו כנראה עבירה. אם הוזהרו כלל העובדים בחברה לא להשתמש בשירותי המחשב לצרכים פרטיים, הרי עצם ההתכתבות היא עבירת משמעת. כל יתר הדברים, רצונו לעזוב, שמות החיבה, קורות חיים וכו זה חוקי לחלוטין. זכותכם לפטר אותו. אם המידע לא הגיע אלייך באופן בלתי חוקי, את יכולה גם לומר לו מה הסיבה. אין הרבה סיכויים שתצליחו לפטר אותו ללא פיצויים. אם תוכיחו שהעברת המידע לחבר גרמה או עשויה לגרום לכם נזק כלכלי משמעותי ולא עברתם על חוק הגנת הפרטיות, יש סיכוי לזכות (לפחות חלקית ) במשפט על הפצויים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה