זה הגיל להתחיל...

שרונוש16

New member
זה הגיל להתחיל...

לדעתכם, האם יש משמעות לגיל ברכיבה ? האם זה כמו בריקוד, שמתחילים מוקדם יותר כך נעשים מקצוענים יותר ?

L O S

New member
לא

זה לא קשור האמת לגיל .אבל הגיל שאפשר להתחילממנו לרכב זה בערך בין 6 ל 7

PinkHorse

New member
בטח שכן,

לרכוש ניסיון, ידע, ביטחון וכ'ו בגיל צעיר זה מעולה.. בין הרוכבים הכי טובים בעולם התחילו מגיל צעיר וכרגע הם המובילים..

L O S

New member
לא

רכישה של כול זה אפשר גם לרוכש עם מתחילם בגיל 17 או 18 זה לא כזה משנה כן.מה שכן משנה זה הכישרון שיש לרוכב

PinkHorse

New member
ממש לא נכון.

ואני אומרת את זה על התנסות של אנשים מהחווה שלי...

כמו נרקיסי

שהיא תגיע לגיל 18 היא כבר תהיה רוכבת גראנד פרי

../images/Emo45.gif

בתכלס אם התחלת בגיל צעיר, יש לך גם כשרון ואמצעים להתקדם אז למישהו כזה יש הרבה יותר סיכוי להצליח ממישהו שהתחיל לרכב בגיל 18 שזה יחסית מאוחר וגם לו יש כשרון... בעקרון אני בטוחה שקרו כבר מקרים שאנשים שהתחילו לרכב מאוחר והגיעו מהר מאוד לרמות גבוהות (יחסית).. אבל רוב הרוכבים הכי טובים בעולם הם בני 40-60 והם הכי טובים כי הם התחילו מגיל צעיר והם כשרוניים עם מלאאא נסיון...

Vintage Queen

New member
זה לא רק זה

עובדתית, לילדים קטנים יש תפיסה מוטורית גבוהה יותר וטובה יותר! הם קולטים מהר יותר מבחינת קוארדינציה... מעבר לזה, ילדים קטנים בדר"כ פחות פחדנים, בגלל חוסר הבנה, ובגלל זה אין מה שעוצר אותם מלהתקדם, לקפוץ גובה יותר, הם מאותגרים בקלות... מי שמגיל צעיר לומד את הבסיס, ולומד לא לפחד, יגדל להיות רוכב יותר מוצלח לדעתי... אני חושבת שרכיבה אפשר להתחיל מגיל 4-5-6 ככה וזה הכי טוב שיש, מבחינת זה שבאמת ההתקדמות תהיה מהירה ואפקטיבית ויגיעו ליותר הישגים בגיל צעיר יחסית, בנוסף זה ממש עושה טוב בשלב מאוחר יותר מבחינת בטחון של הרוכב. דין ואני --> באחת התחרויות הראשונות שלנו =] פיצקיים חחח (אני נראית כמו איזה שדון מבוהל)

ToryMaster

New member
לדעתי אין מניעה להתחיל אפילו מוקדם יותר

הכרתי כמה ילדות שלמדו לרכוב עוד לפני שלמדו ללכת [מילולית, זו שרכבתי אצלה הייתה רוכבת עם ביתה בת השנה ומשהו].

Vintage Queen

New member
חח כה

טוב זה לא נקרא כזה לרכב, אבל זה לא מזיק! אני התחלתי לרכב כשהייתי פיציתתתת הטרוט קימה שלי היה רק מהתנופה של האוכף חחח אבל זה באמת ממש שיפר לי תביטחון והכל, היתי רוכבת עקשנית ובלי פחד, לא היתה לי בעיה לרכב על כל סוס עם כל בעיה, באמת שלא עיניין אתי כלום זה לדעתי בא מהעובדה שהתחלתי לרכב ממש בגיל צעיר

Pieck

New member
אני חושב אחרת

דווקא ילדים שאני רואה בני 7 למשל. הם כל כך קטנים וקצרים שהרגליים שלהם לא נוגעות לסוסים בבטן, הסוס לא מרגיש אותם ואין להם מספיק כח כדי לעשות שינוי כיוון בפשוט לרוחב המגרש למשל.

Vintage Queen

New member
מה הקשר?

לפעצים בשלב כזה הם לא באמת משפיעים על הסוס, הם יותר מתמקדים בשיווי משקל ויציבה, בטחון וכאלו דברים, יש סוסים שמתאימים במיוחד לילדים כאלו פיצים, תאמיני לי כשאני התחלתי לרכב לא עברתי את קו הא6וכף עם הרגליים ועדיין הצלחתי לעשות עם סוס סיבובים צמוד לגדר ולעבוד על מעברים... תלוי בסוס, ובמאמן

PinkHorse

New member
נכון,

חוצמזה שיש פונים במידות של הילדים.. וכמובן שלא מביאים להם סוסים ירוקים לריב איתם, מביאים להם פונים/סוסים מנוסים ופשוטים שלא דורשים הרבה..

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif

שלא לדבר על העבודה על הקשר עם הסוס, ולא רק על הרכיבה.

ToryMaster

New member
אני גם חושבת

גישה והבנה עמוקה ברמה הרגשית של הטבע ובעלי חיים זה משהו שנרכש בילדות, אתה יכול לאהוב ולהכיר ולהבין בזה גם אם אתה מתחיל בגיל 15, אבל זה ההבדל שבין להבין בסוסים לבין להבין סוסים.

תלוי מאוד

כשצעירים נולדים לתוך זה, התנועה עם הסוס והחיבור אליו בא באופן טבעי. אבל מצד שני היכולת הפיזית שלהם לא טובה במיוחד (ניסיון אישי, של בת דודה שלי) הבוגרים מבינים יותר מה רוצים מהם (או להפך, לא מתחבר להם כלום >< חחח)

למעלה