זה הגיל להתחיל...

cavallo

New member
ההתחברות לסוס תלויה ספציפית בבנאדם

זו דעתי לפחות...כשאני הייתי קטן לא כ"כ התלהבתי מסוסים, אבל כיום אני מרגיש הרבה יותר מחובר אליהם. ומסכים לגבי השאר=)

שפוצי

New member
נראה לי שזה צריך לבוא ממך

זאת אומרת כל אחד מתי שהוא מרגיש שהוא מוכן לזה ואוהב את זה

אממ כן.

ככל שאתה צעיר יותר, אתה יכול לצבור יותר נסיון ברכיבה, כמובן שתלוי גם במס' הרכיבות, אבל אפשר לומר את זה. כשאתה מתחיל מבוגר, אז קצת יותר קשה להבין יותר את נושא הרכיבה (לפי מה שאמרו לי אנשים בוגרים בחווה). כשאתה מתחיל צעיר יותר, אז אתה יותר זמן עם סוסים (וזאת נקודה חשובה) וככה ככל שעובר הזמן אתה יכול להכיר אותם יותר מאשר אם תתחיל מבוגר. זהו בערך

ToryMaster

New member
סלח לי

אבל אתה באמת חושב להבהיר איזו נקודה ב"יש דוגמאות ואני לא אתן לכן"? יש פה דיון, ובאמת, מה הטעם להגיד משהו אם אתה לא מסוגל לתמוך בו ולהתדיין עליו?

לא חייבים לתת שמות.

או שאתה יכול להמציא שמות בדויים, ולכתוב מראש שזה שם בדוי. או שפשוט תכתוב שאתה לא רוצה להביא דוגמא וזהו

Pieck

New member
כתבתי שאני לא רוצה להביא דוגמאות

כי אולי יש אנשים שלא רוצים שאני אזכיר את השם שלהם פה.

Pieck

New member
אני אנסח את זה אחרת.

לפי דעתי זה יכוןל לעזור מגיל צעיר (לא מדי!) אבל אני ראיתי מקרה אחד קיצוני ביותר.

ווינגז

New member
זה דווקא יכול להיות מעניין

כמו שכבר אמרו פה, לדעתי ככל שמתחילים מוקדם יותר - קל יותר להתקדם (כי ילדים קטנים בד"כ באמת מפחדים פחות ומאותגרים בקלות). זה לא אומר שאי אפשר להתחיל לרכב בגילאים מאוחרים, וכבר שמעתי על אנשים שהתחילו לרכב בגילאים מבוגרים או מבוגרים יחסית. להתמקצע? בד"כ קל יותר בגיל צעיר, כי אין לך עבודה אחרת שמונעת ממך את זה/ילדים לטפל בהם ומשפחה לפרנס. כלומר, ברור שיש מסגרת, אבל גם מסגרת של בית-ספר היא גמישה יותר ממסגרת של עבודה. לרכב לשם התחביב נטו, אני לא רואה סיבה שתהיה בעיה לרוכבים מבוגרים. יכול להיות שההתקדמות תהיה מעט יותר הדרגתית, ויכול להיות שדווקא ההפך (כי יש להם יותר ביטחון עצמי או יותר אסרטיביות) - זה כבר תלוי באופי האינדוודואלי של כל אדם ואדם.

MAYA 4827

New member
לא קראתי את שאר התגובות,

אבל לפי דעתי זה לא ממש משנה לרוכב (בשביל ההתקדמות שלו) עם הוא התחיל בגיל 4 או בגיל 10.. אני מקירה הרבה אנשים שרוכבים המון המון שנים מגיל צעיר ממש והם בכלל לא ברמה של כאלה שרוכבים מגיל 10-11.. ואלה שרוכבים הרבה שניםמגיל קטן, עדיין מפחדים לפעמים או משהו כזה, זתומרת אני לא רואה הבדל בכלל מבחינת הרכיבה.

למעלה