זה הזמן לתכנן את ארוחת ראש השנה

terroir

New member
זה הזמן לתכנן את ארוחת ראש השנה

האם תשתפו אותנו בתפריט שאתם מתכננים לארוחת החג? האם אצלכם זו ארוחה מסורתית (מהסוג שחוזרת על עצמה מדי שנה), ארוחת גורמה, או שאולי הארוחה המסורתית היא גורמה בפני עצמה? רעיונות, תכנונים, תפריטים, מתכונים - הכל הולך.
 

קונרד

New member
לצערי ארוחת השנה תהיה ארוחה מסורתית

ולא כ"כ חגיגית (וגם בפורום מצומצם) למרות זאת הוחלט בבית משפחת ב' לחרוג ממסורת יוצאי פולניה ולהרשות לכלה הטריה עם הרעיונות ה"מיוחדים" (במילון שלנו מיוחד היא מילה גסה כמעט כמו חוצפה) להוסיף פריטים יוצאי דופן לתפריט שמביאות האמהות(והוא:גפילטע, חזרת, כבד קצוץ ומרק עוף, סלט מלפפונים וצימעס מגזר, לפתן פירות יבשים) גם את:
בקר בסילאן ויין לבן עם תפ"א בתנור
סורבה מנגו תוצרת בית
מרנג ומוס דבש
וקרעפלך, תוצרת בית, גורמה אמיתי לדעתי ופצ'קריי אמיתי (במילים אילו ממש) לדעת אמא'שלי. אם היינו מכינים ומחליטים על הכל זה היה נראה אחרת: צימעס מדלעת עם ג'ינג'ר סלט ירוק אותו צלי, עם פירה מארטישוק ירושלמי פטה כבד עוגת דבש, מוס חלבה ומוס דבש ובטוח שהייתי נהנית יותר....
 

CA Girl

New member
אפשר מתכון לקרפעלך?

כבר הרבה זמן שאני מחפשת מתכון.
 
ארוחת ראש השנה (לא סופי)

הפתיחה בסימן תפוח בדבש, אבל קצת שונה: בלילת תפוחים מטוגנת ברוטב דבש ותפוח. אח"כ מרק עוף צח עם קרפלך / קניידלך (של מאמא-סו). מנת ביניים: סלט תאנים וגבינת עזים. עיקרית: פילה דניס ושרימפס בפסטו מנגו, ולצידם: עוגת תפ"א ובטטה; קרם חצילים ולימון כבוש. לילדים: קנטאקי פרייד צ'יקן תוצרת בית. קינוח: מוס מסקרפונה וריבת פירות יער. לילדים: "תפוח על מקל" (זה עם הציפוי האדום) ועם הקפה שלל עוגות בהפקת מאמא-סו.
 

ranlevy

New member
התפריט שלי עדיין לא סגור

והשאלה הפתוחה היא מה יהיה בשוק לקניות ביום האמור, אבל מה שמסתמן הוא תפריט נסיוני לגמרי: פתיח של קוקי סן-ז'ק וסנט-מור (לא נוסה מעולם) מרק ארטישוק ירושלמי בתבלינים מתוקים (לא נוסה גם הוא) קוד וריזוטו אפונה ברוטב עשב לימון (מתכון שאימצתי ממישהו אבל לא ניסיתי) חזה ברווז עם תפוחי עץ מקורמלים בדבש (רוטב עדין לא סגור) מעדן רימונים (הרעיון קיים, הפרטים לא סגורים עדיין) וקינוח אין לי. למרות שמשהו עם גלידה בא לי, אבל אין לי פה מכונת גלידה. אבל יש עוד כמה ימים טובים לחשוב. והרעיון הכללי הוא שלא לוקח הרבה מדי זמן להכין את הארוחה. -- רן.
 

נ י נ י4

New member
רעיון לקינוח

אני זורקת כאן, משהו שהכנתי אתמול לחברים שקפצו אלינו; (אנחנו נוסעים לראש השנה ולא אצטרך לבשל כלל...) אבל אמש הכנתי קינוח של פאי אישי עם תאנים ודבש. זה לא התפוח הקלאסי, אבל אולי רעיון. הכנתי משהו בצ'יק כזה, אז השתמשתי בריבועי בצק עלים מוכן , ומעל כל ריבוע תאנה טריה חצויה לשניים, שקודם הקפצתי אותה בחמאה וסוכר דמררה . יצרתי צורה מענינת מהבצק ויצקתי שוב מעל התאנים מעט סוכר וגם דבש מעל בצק העלים. אופים בתנור חם. הגשתי עם אבקת סוכר מעל ולצד גלידה משובחת. אולי רעיון לקינוח לחג...?
 

ranlevy

New member
תודה, אבל זה בעייתי

תפוחים בדבש מככבים כבר באחת המנות העיקריות, ולא הייתי רוצה לחזור על הצירוף הזה שוב באותה ארוחה. -- רן.
 

judi1

New member
רן..זהירות..

אמא התקשרה אלי הרגע לספר לי על סדנה שעברה אתמול בהוד השרון. היו שם כמה מעדנים נחמדיח לחג: דלעת אפוייה בתבלינים וסוכר חום, שאליה מוסיפים תמרים בשר טלה טחון,זנגוויל ועוד תבלינים של ראש השנה, סלט רוביה פלפלים קלויים ונענע, עגבניות ממולאות בכרישה, פטריות ירדן ופטרוזיליה ועוד.. בין הבשרים היא סיפרה שהיה עוף ברימון. השף סחט מולם 2 כוסות מיץ רימון (באמצעות מסחטת תפוזים). צימצם אותו עם תבלינים, (בלי לימון) ואז הכניס לאפייה עם העוף.. אמא אמרה שטעם היה בסדר.. אבל מה? ..יצא שחור שחור ולא מושך... אז לפני שאתה הולך על המעדן הזה נסה אותו בקטן.. חג שמח וטעים!
 

judi1

New member
ובינתיים..עד שהבנים מגיעים ..../images/Emo3.gif

ניסיתי את המתכון של הבשר בדלעת שאמא למדה אתמול מהשיף שאינה זוכרת את שמו.. (יאיר?)..וזה טעים משהו.. אז ככה: 1 ק"ג דלעת קוביות גדולות. (ואני הוספתי על דעת עצמי קוביות חבושים במקום תמרים שאמורים לבוא אחר כך) מלח, פלפל שחור, כף סוכר חום, כף שמן זית. מערבבים ומפזרים על נייר אפייה . שולחים לעשרים דקות לתנור. בינתיים: מטגנים בשמן קנולה בצל קצוץ . מוסיפים 12 תמרים יבשים קצוצים (אני לא הוספתי מחשש מתיקות) 300-400 גרם בשר כבש טחון (ולמי שנרתע בקר טרי טחון). מפוררים היטב על המחבת. מכינים תערובת תבלינים: זנוויל יבש טחון. פלפל שחור. בהרת. אגוז מוסקט מגורד. מלח. מבשלים על להבה קטנה כעשרים דקות. ואז מוסיפים את קוביות הדלעת האפויות. (ואני גם את החבוש) מנמיכים אש ומכסים לעוד רבע שעה לספיגת טעמים. מגישים על אורז בסמטי לבן וחם. מגוון הטעמים והצבעים והצורות..יפה לחיך ולעין.. וקלי קלות..
 

judi1

New member
איזו הפתעה!

אמא נדלקה עלייך ..
..והעבירה לי בטלפון את כל המתכונים.. יופי של צירופים שאינם מכבידים על הנשמה .. בפעם הבאה אגיע גם אני מירושלים..
 

ranlevy

New member
תודה על האזהרה

ממילא כל הארוחה תוכן בפעם הראשונה "על חי"... ואם אני רואה שהעסק משחיר לי מול העיניים, המנה הזאת פשוט תועף מהתפריט עוד בשלבי ההכנה. כל זאת בהנחה - כמובן - שאמצא פה רימונים. -- רן.
 

ranlevy

New member
יו.... איזה יופי! ../images/Emo62.gif

כל השחור של הרימונים צף למעלה בצורת קצף בזמן הבישול, וצריך רק להוציא אותו בזהירות בזהירות... מדליק. יש סיכוי אם כן שהמנה תצליח למרות הכל. -- רן.
 

bouquet garni

New member
בדיוק בזמן ../images/Emo13.gif

אצלנו הכל עוד פתוח למרות שדי מתגבשים רעיונות.
טרטר טונה עם מקפא קונסומה - הרעיון בא מהסיפור של רן על אלזס, חשבתי אולי להחליף את הקונסומה ירקות בקונסומה לובסטר. (שדרוג לגפילטע פיש)
חזה עגל ממולא בעשבי תיבול וכנראה יאפה בבצק מלח - לא סגור עדיין חסרות עוד מנות ביניים וסלטים. והכי חסר זה קינוח - אני מחפש משהו עם תפוחים ודבש (בגלל ראש השנה
) חשבתי אולי לעשות טארט טאטן של תפוחים ודבש למרות שלא ברור לי עדיין אם הדבש יתקרמל כמו סוכר, אשמח לשמוע חוות דעת בנושא - האופציה השניה היא גלידת דבש ותפוחים מקורמלים - גם כאן מדובר בינתיים רק ברעיון. כמובן כל רעיון אחר יתקבל בברכה. זהו - דיווחים לקראת סגירת התפריט
 

judi1

New member
..אולי טארט טאטן חבושים בלי דבש?

דבש לא יתקרמל בגלל הגלוקוז..
 

bouquet garni

New member
הצלת אותי ../images/Emo13.gif

לא כל כך אוהב חבושים אבל אני לא הולך לנסות את הטארט טאטן עם דבש. אלא אם יש לך איזו תובנה שתעזור לי לקרמל את הדבש בכל זאת. תודה,
 
סופלה תפוח בדבש

זה הקינוח שהתכוונתי להכין לארוחת החג שלנו, אך מאחר והארוחה אינה נערכת בביתנו נאלצתי לוותר... ל-6 מנות: 500 גרם תפוחים מתוקים 750 גרם אגסים בשלים 6 כפות דבש 1 מקל וניל 1 כף ליקר אגסים 8 חלבוני ביצה מס' 1 2 כפות ועוד 6 כפיות סוכר - מכינים קערה עם מים קרים ומעט מיץ לימון. מקלפים, מגלענים ופורסים דק את התפוחים והאגסים ומיד מניחים בקערה, לבל ישחירו. - חוצים את מקל הוניל ומסירים את הגרגרים. - מסננים את הפירות ומניחים בסיר לא ריאקטיבי. מוסיפים דבש ווניל ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים (ללא מכסה) עד שמתקבל רסק סמיך (כ-30 דקות). מערבבים מדי פעם. - מסירים מהאש ומניחים להצטנן. - מערבבים פנימה את הליקר ומערבלים בבלנדר לקבלת מחית אחידה (עד כאן אפשר להכין מראש). - מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא יבש (אם יש צורך אפשר להוסיף 1/4 כפית קרם טרטר). מקפלים בעדינות את הקצף לתוך המחית. - משמנים בחמאה תבניות סופלה אישיות, ומפזרים כפית סוכר בכל אחת. - אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות עד שהסופלה תופח ומשחים (כ-12 דקות).
 
למעלה