זה המסר האישי שקיבלתי

ssyוM

New member
זה המסר האישי שקיבלתי

כשסיפרתי על תוכנית לעבור לקנדה. מה אתם אומרים? מסכימים עם זה?

"אין כאן אהבה ליהודים.
הצגה של אהבה יש בכמויות אדירות, כי האופי הקנדי הוא נחמדות מזוייפת.
בתור תייר זה נחמד,אבל ברגע שזה הופך לשגרה זה מאוס.
קנדה היא לא מה שאנשים חושבים.
קנדה היא לא ארה"ב.
קנדה היא ארץ פרימיטיבית מלאה בגזענות.
ישראלים שמגיעים לכאן, הרבה פעמים חוזרים לישראל לפני שמאוחר מדי.. ראש הממשלה כאן מעודד הגירה של מוסלמים ערבים וזה בא על חשבון מקומיים. בנוסף, קנדה יקרה ברמות על.
המיסים גבוהים והשירותים יקרים.
גן לילדה 2500 דולר בחודש.
יש נטייה לישראלים למשוך ישראלים אחרים בטענה שמדהים כאן.
הם עושים זאת כי ישראלים בודדים כאן.
הפרשי המנטליות בין ישראלים וקנדים הם עצומים.
מנסיון, ארצות הברית הרבה יותר טוב.
אפילו הקנדים רוצים להגר לשם."

PuffDragon

New member
להגר לקנדה או להגר לארה"ב

זה כמו לשאול מה עדיף, לזכות בלוטו או לזכות בטוטו.
לשתי המדינות זה כמעט בלתי אפשרי להגר כיום, אז הנה, פתרתי לך את ההתלבטות.

PuffDragon

New member
תראי,

הטקסט שהצגת הוא התבכיינות סטנדרטית של מישהו שכנראה היה לו ממש רע בקנדה. הטיעונים שהוא מעלה הם קיצוניים וברובם די דביליים. יש בהם גרעין של אמת אבל המציאות כרגיל הרבה יותר מורכבת מהראיה הילדותית של כותב הטקסט. קנדה זה לא גן עדן, וזה לא גהינום (כמו שכותב הטקסט מרגיש). יש הרבה יתרונות לקנדה, והרבה חסרונות אבל לדעתי קנדה עדיפה על ישראל בהפרש גדול. במיוחד עם מה שקורה בארץ בשנתיים האחרונות.
&nbsp
עכשיו, מה מזה רלוונטי לגבייך? כמעט כלום. כל אחד אחרת, ולכל אחד יש צרכים אחרים ובעיות אחרות. יש לך אפשרות להגר לקנדה? זה יותר ממה שרוב האנשים מקבלים. רוצי על זה, תמיד אפשר לחזור לישראל.
&nbsp
בהצלחה.

ssyוM

New member
תודה!

תשובה עניינית ומעודדת. לא קל לעשות כזה שינוי ולפעמים תגובה כמו שקיבלתי טיפה מערערת את הביטחון.

dekelsagi

New member
קיבלת הודעה מאדם אחד. מה בדיוק הדאגות?.

על כל אחד שחזר לישראל יש מאות שלא חזרו. לכל שטות שהוא כתב את חייבת להקשיב?. אני למשל חושב בדיוק ההפך ממנו, האם זה עושה אותי צודק ואותו טועה או ההפך?. תחפרי באינטרנט ותבססי את דעתך אחרי שתקראי הרבה דעות וחוויות. לא רע בקנדה אני נשבע. ארה"ב גדולה ובכלל לא אהבתי את המנטליות האמריקאית שדי משפיעה לצערי על כל העולם.אהה וכמעט שכחתי ישראל מסריחה.

פורטי40

New member
תשובות: אחת לאחת

• בקנדה אין אהבה ואין שנאה ליהודים. ישנם אנטישמים אבל הם מעטים. בישראל, כנראה יש יותר שנאה ליהודים מאשר בקנדה.
  • זה נימוס , לא נחמדות מזוייפת. שומרים מרחק . הנימוס הוא השמן בגלגלי החברה.
  • רמת החיים הממוצעת בארה"ב גבוהה מזו שבקנדה. רמת החיים הממוצעת בקנדה גבוהה מבישראל.
  • קנדה לא ארץ פרימיטיבית, היא ארץ מפותחת. קנדה לא יותר גזענית מישראל או מארצות רבות אחרות. נישואין בין-גזעיים בקנדה הם תופעה מצויה.
  • רוב הישראלים שמגיעים לקנדה נשארים בה, חלק חוזרים.
  • המיסים גבוהים מאשר בארה"ב. אומרים שהמיסים בקנדה מאפשרים יותר שויון, ולכן יש פחות מתח בין המעמדות. כתןוצאה מכך, שיעור הפשיעה הוא נמוך מאד בהשוואה לארה"ב.
  • אני מסכים שהמנטליות הישראלית מתאימה יותר לארה"ב מאשר לקנדה.בארה"ב תמצאי יותר ספונטניות, יותר יוזמה, יותר "חוצפה".
  • רוב הקנדים גאים בארצם ומרוצים ממנה ואינם רוצים להגר לארה"ב. יש אחוז מסויים שרוצה. ישנם אמריקנים שהגרו לקנדה.

idohatam

New member
לדעתי מעמד הביניים בקנדה חיי טוב יותר וביותר ביטחון תעסוקתי

מאשר מקבילו האמריקאי. יותר טוב להיות עשיר וצעיר בארה"ב אין ספק אבל בזה בערך זה נגמר.

PuffDragon

New member
בנוסף,

משפחות שפושטות רגל ומתרוששות כלכלית בגלל מחלה של בן משפחה הן דבר נפוץ בארה"ב, אפילו למי שיש ביטוח רפואי.

פורטי40

New member
רמה מול איכות

נכון, גם לפי ידיעתי איכות החיים של מעמד הביניים בקנדה גבוהה מזו של איכות החיים של המקבילים בארה"ב.
רמת החיים לפי מדד PPP גבוהה יותר.
קיים גם מדד האושר , אבל עליו אני לא סומך. אני חושב שלפיו אזרחי בהוטן BHUTAN הם המאושרים ביותר...

הנושא נדון כאן באריכות בעבר.

פורטי40

New member
אלו הגדרות סטנדרטיות

רמת חיים זה כמה כוח קניה יש לך בהשוואה להכנסה שלך . אחד האינדקסים הבינלאומיים הוא PPP Purchase Power Parity
איכות חיים זה נוחות, ביטחון, גישה לשירותי בריאות, חינוך תקשורת וכו'. אחד האינדקסים הבינלאומיים הוא Human Development Index HDI . אני מופתע עכשיו ,משום שברשימה שבקישור, ארה"ב מעל קנדה. ישראל במקום נמוך משתיהן

Empirical

New member
דוגמא

אם אתה חי בוילה ענקית מרוהטת בפרטי מעצבים, עם נהג וטבח צמודים וגדר תיל וחברת אבטחה ששומרים עליך מההמון הנבער ונושא הנשק בחוץ (שעל החינוך ושירותי הרפואה שלו סירבת לשלם מכספי המיסים שלך) - רמת החיים שלך בשמיים, אבל איכות החיים שלך חרא.

למעלה