"זה השלישי האחרון שלי איתכם.."

orlupo

New member
"זה השלישי האחרון שלי איתכם.."

"זה השלישי האחרון שלי איתכם, עם היומ"פ הראשון אני איעלם..." ובכן בחרתי לפתוח את ההודעה המצערת הזו במשפט המפורסם הבא: "המכבים הן פה כולנו" בהחלט סיסמה חזקה ביותר. היום הודיע הרכז סניף שיום שישי הוא יעמוד עם רשימה של מי ששילם דמי בוגר ומי שלא שילם לא יכנס. אני פשוט לא מאמין שזה קורה לי... הדבר שהפך להיות הבית השני שלי, המקום בו כ"כ חל בי שינוי נפרד ממני... וכך במהירות הבזק בלי רגע נוסף של טעימה. לא באתי כאן לבכות, גם לא שתמצאו לי פתרונות... באתי להיפרד. מכם, כן, בוגרי תנועת הנוער ה"מכבי הצעיר" שחלקכם עשו עבודה נכבדת במישורים השונים... עזרו לי, תמכו בי, ייעצו בי, גרמו לי לשינוי ועוד... היה שלום.

orlupo

New member
תקשיבו...

אין לי מאיפה לשלם תזה.... ההורים שלי לא נותנים לי תכסף.

Rioter

New member
אור.. ../images/Emo26.gif

אתה רוצה לשלם? אם אתה באמת רוצה ולא יכול, תפנה לאלעד ותדבר איתו. תסביר לו מה הבעיה, ואני בטוחה שהוא יילך לקראתך.

bergmanit

New member
עצוב מאוד.

שבוגר עוזב את התנועה בגלל קטע כזה. מזותומרת מי שלא שילם לא נכנס? ואם יש בעיה כלכלית? או בעיה עם ההורים? זהו? מכבי הפכה להיות מכונה שמזרימה כסף, וברגע שבוגר מסוייים לא יישלם לא משנה כמה מדריך טוב הוא, הוא פשוט ייזרק מהסניף?

orlupo

New member
נעמה...

גם אני לא מאמין אבל כנראה כבר זה מה שמכבי...

ווואי

אכן סיפור עצוב! הקטע שאמרת את הסיפור עם אלעד קצת הזכיר לי מישטר דיקטטורי האמת... אמממ שמע... אין לי מה להגיד לך כעיקרון חוץ מזה שאתה אחד החמשושים הפעלים אצלכם... חבל עליך... אולי באמת תדבר עם אלעד... או שתעבור אלינו:)

Rioter

New member
כןןןןןןן. עבור אלינו!!!!!!!! ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

זה באמת יהיה כיף!
אתה יותר ממוזמן.

orlupo

New member
שיר פרידה...

לא רוצה להשמע מתנשא, אבל זה השיר: האיש ההוא שלמה ארצי מילים: נתן יונתן לחן: שלמה ארצי איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא אשר היה כערבות הבוכיות. למרגלות ההר נולד ליד הנחל. בחורף שר בין ערבות בוכיות. בקיץ בין אורות בצעי המים לחמו שילח על פני הנחל לדגה. מקני הסוף כרת לו עפיפון וכשהיה לאיש מגבעולי הערבות הבוכיות נטה סוכה, מאבן המבצר האפורה בנה לו בית, על מי הנחל טחנה הקים, זרע שדות. שלח אונו על פני הים באניות סוחר. אך יש אשר יניח כלי מלאכתו, ויהיה פתאום לאיש אחר. איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא אשר היה כערבות הבוכיות. למרגלות ההר נולד, ליד הנחל יידוד פזור נפש על ההר או בבכאים. ובנופלו בבוקר לא עבות אחד על אדמתו, יקנו לו אחוזת עולם, ליד אמות המים השקטות. איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא אשר היה כערבות הבוכיות. וכמו מבצר עתיק היה סוף הדרך.

והכל בגלל כסף?

אני באמת לא מבינה..ואני אשמח אם מישןו באמת יסביר לי את הקטע הזה.. על מה הדמי בוגר האלו?על מה אני משלמת כסף?על זה שאני מתנדבת בתנועת נוער?על זה שאני משקיעה מזמני הפנוי?על מה? ועל מה מעיפים אנשים? מעיפים אנשים בגלל שהם לא משלמים?ואם נניח..נגיד ולמישו איןכסף לשלם את זה?[לא..אין פה שום פניה אישית לאפחד..] אז כאילו יגידו לו לעוף מהתנועה?בגלל שאין לו כסף לשלם את זה? ומי החליט על החוק הזה? אני באמת לא מבינה..מה הרעיון של כל הדמי בוגר הזה? הסתדרו טוב מאוד עם זה עד עכשיו..אז למה צריך את זה? זה נשמע לי כלכך לא צודק מה שאתה אומר..זה לא פייר שמעיפים אנשים בגלל שהם לא משלמים דמי בוגר
נכון שאם כולם משלמים, אז זה כולם לשלמים כולל כולם
אבל עדיין, לא יודעת. זה לא צודק..ובאמת בוא נראה אותו אומר לך ביום שישי לעוף מהסניף כי לא שילמת
מה ניהיה ממכבי? אני באמת אשמח לקבל תשובות על הכל
אולי אז אני אבין למה זה..

Rioter

New member
אני חושבת שהצלחתי להבין.

אחרי ימים לא קלים-בסניף ואחרי החיבור הענק שנוצר - הבנתי. יש שני דברים שמכבי לא בסדר בהם, וזה זמן. זמן וכסף. דמי בוגר הולכים ל"צ'ופרים" לבוגרים, בעיקר שהם משקיעים כ"כ הרבה מזמנם הפנוי ומתנדבים. הכסף הזה הוא בשבילנו. אם זה חולצות בטיולים, יומנים, פעילויות גיבוש, הרצאות בהתאם למצב הסניף וכל מה שעולה על רוחו של הרכז (וע"פ מצבם של בוגרי-הסניף). אם, נניח, יש כמה קבוצות בסניף שלך ואת מרגישה עם זה ממש רע שהסניף מפולג. את אומרת לרכז, הוא מבצע "מעקב" קטן ואומר לעצמו: 'וואלה. אני צריך לארגן יום גיבוש ב.. סופרלנד.' - למשל. אחת הקבוצות בסניף, שהם קבוצה מאוד מגובשת בתוך עצמם, יגידו: "הסופרלנד לא מעניין אותנו ולא בראש שלנו להתגבש עם השאר. זה לא חשוב ולא הכרחי." אם פתאום הרכז יבוא אליהם ויגיד: "תקשיבו, תביאו לי סכום X בשביל פעילות גיבוש בסופרלנד כי.. Y וZ". הם לא ישלמו, נכון? מהסיבה שכתבתי למעלה. אבל אם הם כבר שילמו? הם יבואו, הרי 'חבל על הכסף'. וכשהם יבואו, הם יבינו שלא חבל על הכסף. כי זה תרם לסניף, לאווירה, לגיבוש, להווי, ו-כן. הייתה חשיבות שהם פשוט לא ראו אותה. מקווה שהצלחתי להבהיר.

אפשר? ../images/Emo3.gif

ממ... הדמי בוגר, הם בשבילך!
בשביל שאת, כבוגרת, או כל בוגר אחר, יוכלו להתפנק קצת.. ובעיקר לקבל מהתנועה, בדיוק כמו שאת נותנת לה.
מה הכוונה 'לקבל'? (
) הכוונה היא לפעילויות העשרה למינהן, טיולים, הרצאות או העשרות שצריך להביא מדריכים מבחוץ, ערבי גיבוש, ציוד לפעולות שאנחנו הבוגרים עוברים, מותרות כמו חולצות וכאלה.. ובעצם- כל דבר אחר שעולה לרכז שלך לראש.
על זה את משלמת כסף. (אגב, אחד מעקרונות החינוך הבלתי פורמליים הוא שבוגר מחנך גם מתחנך- ואנשי חוץ למינהם, שיבואו להעשיר אותך, זו אחת הדרכים להתחנך, ודברים כאלו, לצערנו, עולים כסף). אומנם ברוב הסניפים, גם עכשיו אולי דמי הבוקר עדיין אינם מורגשים, אבל הסיבה היחידה, היא אי שילום דמי הבוגר של כל הבוגרים.. ולכן, אי אפשר להשתמש בדמי בוגר של רק חלק מהבוגרים. ההחלטה היא של ההנהגה אני חושבת, אגב.
הדמי בוגר, שוב, הם רק בשבילך.. אין קשר בין ההתנדבות שלך בתנועה לדמי בוגר.. ואם את מנסה למצוא כזה, הוא רק לטובה, כי את מקבלת מהכסף הזה, וכל הכסף הזה חוזר אלייך, בדרך זו או אחרת.
לגבי ההפעה מהתנועה- אני חושבת, שמי שרוצה ויכול לשלם- כבר שילם. מי שלא רוצה- זה כבר משהו אחר. אבל אם אור, יקירי, רוצה לשלם, ולא יכול.. אני יותר מבטוחה שאפשר לסדר משהו. תמיד. זה באמת לא פייר שרבים מהבוגרים, אינם יכולים לשלם. אבל בדיוק בשביל זה- הרכז הצעיר שם ורכז הסניף שם.. בשביל לעזור לבוגרים כאלו בעניינים הללו.
ושוב, אור, אני לא חושבת שאלעד, או כל רכז אחר, פשוט יגיד לבוגר שלו ללכת מהסניף כי הוא לא שילם דמי בוגר.. לא נתפס. ואם תרצה לשלם, אתה מוזמן להציע לסניף שלכם לעשות יום של גיוס כספים, ולשטוף מכונויות או למכור משהו, והרווחים יגיעו לדמי בוגר. אשמח לעזור.
גם לדבר עם ההורים שלך.
שיהיה
לאור, ושוב, בכל דבר, אם אתה צריך, אני מוכנה לעזור.. וחן- מקווה שעזרתי קצת להבהיר.
לילה טוב.

ממ..

ואם נשמע פה שתקפתי או התרגזתי או כל פועל דומה... הכוונה הייתה ממש ההפך. ניסתי לעזור ולהבהיר.

hadita22

New member
אני לא מבינה...

הרי על החולצות אנחלנו משלמים בנפרד [35 שקלים לכל היותר..], על טיולים ועל סמינרים שהם של יותר מיום אחד [כמו סמינר פתיחת שנה..] אז לאן הולך הכסף?! ואל תגידו שלציוד לפעולות כי בתכל'ס כל חניך משלם בתחילת השנה 600 שקל.. ככה שאם יש נניח 300 חניכים [המצב בסניף שלי לדוגמא- בערך..] זה משאיר את הסניף עם 180,000 [מאה שמונים אלף למי שלא הבין] שקל.. שזה ה-מ-ו-ן.. שהולכים בין היתר אחרי הביטוח לחניכים לציוד לפעולות ושטויות.. כי אחרי הכל- גם לטיולים והדברים החניכים משלמים.. אז לאן הולך הכסף?! הייתי מבינה אם הרכזים היו מחליטים לעשות טיול מגניב לבוגרים בלי לקחת תשלום מיוחד עבור זה אבל אנחנו כבר דיי באמצע שנת הפעילות ולא ראיתי כלום.. וגם נניח אם יש חניך / בוגר שאין לו אפשרות לשלם על טיול מסויים או משהו, הרכזים דואגים לפתרון.. מאיפה הפתרוטן?! מהכסף שאנחנו משלמים!, אז נכון, צריך לעזור, אבל לא הגיוני שאעחרי הכל כל הכסף של 90 בוגרים ו300 חניכים הולך על זה.. איפשהו נשאר הכסף... ואני שואלת איפה.. יש למישו תשובות?

למעלה