זה לא נקרא כניסה קרקעית.

הפרבולה

New member
לא צריך להגזים עם ה"קצב מואץ"

יש לעשות להכות באויב בזהירות ובנחישות ולהתעלם מ"הלחצים" החיצוניים והפנימיים להפסקת אש טרם זמנו.
ריצה מהירה לעזה עלולה לגרום לנפגעים מיותרים בקרב כוחותינו.

מהפה שלך לאוזן של אלוהים!! אבל.....

מתי ראית בפעם האחרונה מישהו משועי ישראל מתעלם לו בנחת
מ"לחצים" כלשהם להפסקת אש טרם זמנה????

הפרבולה

New member
לא צריך סתם להכנס קרקעית לעומק

אם אפשר להכות באויב מהאוויר. כנראה שכדי לגלות מנהרות חייבים להכנס קרקעית, אבל מצבורי רקטות ואמלח ואתרי שיגור יש להשמיד מהאוויר ולא משנה מיקומם ( בססי חמאס, מסגדים, גני ילדים בתי חולים אונר"א וכו ).
אין לסכן את חיילי צה"ל רק מהחשש מה יגיד העולם או מהחשש שנתניהו יוכרז "פשע מלחמה" , אלה רק אם יש צורך מבצעי אמיתי.

orcarmeli

New member
אוויר , יבשה, וים.

צריך פעולה קרקעית , בנוסף פעולה אווירית , ובנוסף פעולה ימית. אי אפשר להתלות רק על פעולה אחת. או לייתר דיוק פעולה וחצי

הפרבולה

New member
אני לא מומחה צבאי

אבל כאשר שוקלים פעולה מהאוויר או קרקעית יש להתעלם לחלוטין מהשיקול של "פגיעה בחפים מפשע" ( לכל היותר יש להזהיר את האזרחים של האויב והאויב עצמו שיוכלו לברוח )

יש רק לשקול האם אפשר להשיג את המטרה בסיכון מינימלי של חיילינו. מה שאפשר להשמיד מהאוויר יש לעשות מהאוויר, ואם צריך להכנס גם קרקעית אז רק אחרי ריכוך אווירי

orcarmeli

New member
צה"ל נמנע הכי הרבה מפגיעה בחיילינו

כשמדובר זהירות צה"ל יוד מה הוא עושה

shkedy

New member
אההה כן??

איך נפגע וכמעט נהרג מח''ט גולני בעופרת יצוקה מאש כוחותינו??
מעודף זהירות....ממש לא!!!
איך ירד פנטום על כוחותינו בלבנון 1 והרג כמה עשרות??
איך נערך קרב שריון בשריון בין קמ''ט לקק''ש בלבנון 1??
ועוד ועוד ועוד.......
אין לנו חילים למיתות מיותרות!!!
לאט בזהירות ובנחישות!!!

orcarmeli

New member
עדיף שלא נדבר על מלחמות ישנות

לא חושב שהייתי במצב של הבנה במבצעים בעיקר בגלל גילי

shkedy

New member
מי שלא לומד מההיסטוריה נידון לחזור עליה!!!!!

מפקדי צה''ל למדו מההיסטוריה ולכן ההתקדמות השקולה המדודה והזהירה

orcarmeli

New member
חוץ מעמוד ענן אני לא מבין

במבצעים מן העבר. צה"ל כן. ואני חושב שמעמוד ענן המסקנה שעולה היא לא להסכים להפסקת אש !

proud adhd male

New member
העולם תמיד יאשים את ישראל וילחץ עליה להפסיק

בסופו של דבר,ככה זה שהם חיים של שקט שלווה ומותרות,ללא דאגה קיומית,הצרות שלהם מסתכמות בגיל פרישה לפנסיה בגיל 45 במקום 50 ובזה זה נגמר,לכן קל להם לשבת על כוס בירה בפאב ,ולגנות את ישראל מרחוק במקום המוגן שלהם ואחר כך לזיין מישהי כוסית שהם הכירו בפאב.

orcarmeli

New member
עוד כמה ימים הפסקת אש בתיווך מצרי

לא מוכר לכם האירוע ?
זה תמיד ככה . חמאס מבין שהפסיד , מסכים על הפסקת אש , וטוען שהוא ניצח מכיוון שהוא הרג אזרח/חייל , או הגיע לטווח שיא בשיגור רקטות

orcarmeli

New member
16:55 אזעקה בנתיבות ובמ״א אשכול, בני שמעון, ש

לדעתי זה לא מראה שיש הצלחה בכניסה הקרקעית העלובה הזו

orcarmeli

New member
לי ? אולי לך

אתה לא מבין כלום... תלך תגור באשכול יום אחד אם אתה לא ב ו כ ה ! מרצון לשוב לבית שלך... אני גכם לא גר שם אבל אני לפחות מתאר לעצמי מה הם עוברים.. אתה חייב להבין שהמטרה שלנו כרגע היא שלא תהיה רקטה אחד משוגרת לאשכול אפילו !

shkedy

New member
אף אחד לא מקנא בהם לכן צה״ל שם

אבל מוות מיותר של חילים בגלל שטויות לא יעזור להם
כידוע לך או לא רוב הרוגי צה״ל בעופרת יצוקה היו מאש כוחותינו
בגלל ריצה חוסר זהירות מספקת
אז תלמד מההיסטוריה ואל תקשקש שטויות

orcarmeli

New member
מצטער

שאני לא בקיא בהיסטוריה מפני גילי. דבר שני מוטב שכמה חיילים ימותו במקום המלחמה הזו דבר שלישי אסור להיות פסימיים אנחנו צריכים רק להתפלל כי מאחורי החיילים עומדים הצדיקים ודבר רביעי ואחרון להיום אני מאחל לך ולכל עם ישראל וגולשי הפורום הזה שבת שלום

shkedy

New member
אהההה.....מוטב שכמה חילים ימותו כדבריך???

מאחורי החיילים עומדים צדיקים???
מי סיפר לך את השטויות האלה???

נחשפו 10 מנהרות ונפגעו עשרות מחבלי מנהרות

וכמה מהם נתפסו כדי לתחקר ולהבין יותר את המנהרות.

כל הכבוד לנתניהו וליעלון:
ניהול נכון של הלחימה. הרבה ארטילריה. זה הסוד. אחרי הריכוך הארטילרי מגיע הצבא הלא ארטילרי ודרכו פשוטה לעין ערוך.

אחרי זיהוי המנהרות והבנתן יש צורך להמשיך רק עם הארטילריה לעבר מוקדי שיגור הקסמים / טילים של החמאס.,
הזמן, לדעתי פועל דווקא לטובתנו. כל זמן שהם יורים על ישראל, אין פשוט מלהלחם בחזרה עד שתהיה אפשרות להסיר את איום הירי מעזה לישראל. ארטילריה כנגד ארטילריה

למעלה