זה לא עושה אותו אדם טוב יותר

isaacl

New member
אני מקווה

שאינך סבור שדי באמנות הלחימה שאתה עוסק בה לעשות אותך אדם טוב יותר. האמירה: "כוח משחית וכוח מוחלט משחית באופן מוחלט" נכונה גם אצלנו.

ש מים

New member
לא דיברתי עלי

אבל אני כן סבור שדובר כאן די והותר על: "מה סבר ג'יגורו קאנו, כשהגה את הג'ודו".

samoyed

New member
זה עושה אותו (או משתלב בהיותו) אדם

שיש לו יכולת לחתור בכל האמצעים להשגת מטרותיו וכשאחת ממטרותיך היא חיסול (לעיתים פיזי) של העיתונות החופשית והתערבות תוקפנית בעניני מדינות שכנות אז זה אכן נראה רע. בסופו של דבר רוב העמים, בטווח הארוך, מקבלים את מה שמגיע להם \ שהם רוצים \ שהם מוכנים להסתפק בו.

isaacl

New member
אתה איש עדין

לאיש עבר עשיר בקג"ב, ולא נראה שהוא חזר בתשובה. אני לא בטוח שלברית המועצות היה מגיע רוצח כסטאלין, ואני לא בטוח שלרוסיה של היום מגיע רוצח כפוטין. אני לא משווה ביניהם. סטאלין היה הרבה יותר "נחרץ" ופוטין הרבה יותר נורמאלי, אבל מוסריות איננה הצד החזק שלו. לא בטוח שזה הקו המאפיין את האומה הרוסית.

ש מים

New member
לא ראיתי הרבה

(ואני גם משתדל להמנע מהכללות) אבל עוד לא יצא לי לראות "יוצא אסכולה רוסית" שעובד רך/רגיש (לפחות בג'ודו...). ואגב - רק כדי להדגיש שאני יודע שאפשר אחרת - הרגשתי כמה פעמים את איגור (ווין-צ'ון). הוא בהחלט עובד עם רגש!

isaacl

New member
עם כל הזהירות מפני הכללות

התרבות הרוסית, זו שהושפעה מן השלטון הסובייטי, היא תרבות ביורוקרטית כוחנית. כל מי שנמצא בעמדה בה הוא יכול להפעיל כוח - הוא מפעיל אותה. מן השומר בסופרמרקט, עד המרצה באוניברסיטה. קשה לקבל ויתור על הגשה מאוחרת של עבודה, ולאו דווקא בגלל תרבות דייקנית כל כך. באמנות לחימה, האמן שמושפע מתרבות כזו מנצל את יכולותיו וכוחותיו בדוג'ו להכניע את יריבו, להפעיל יותר כוח משנדרש.

ש מים

New member
תודה!!

אני תוהה אם אנחנו יכולים לעשות שת"פ מקצועי, שנינו...

samoyed

New member
אני לא חושב שלמישהו מ ג י ע שיתעללו בו

ובוודאי איני חושב שהיעדר מוסריות הוא המאפיין את האומה הרוסית, אבל טולרנטיות כלפי שלטון דכאני היא מאפיין היסטורי של האומה הזו. כמובן שהנסיבות מורכבות מאוד אבל נקודת ההשוואה שלי היא עמים אחרים שהתחילו ממצב דומה ועברו למודלים יותר חופשיים בהדרגה. ישנם מקומות בעולם בהם העם מאס בדיקטטורות ושליטים כוחניים וישנם מקומות אחרים ששם אולי ישנה התרמרות אך בפועל אין תנועה מאסיבית ופעולות נחרצות לשינוי המצב. דיכוי, ואפילו אכזרי מאוד, מצד השלטון אינו יכול להיות הסיבה היחידה לכך. כשמאסה קריטית של קבוצות באוכלוסיה מזהה את החופש (היחסי) כמטרה חשובה מתרחשות מהפיכות או לפחות שינויים משמעותיים. בעניין הזה העולם הערבי הוא דוגמא טובה - רובו חי במשטרים לא דמוקרטיים ואין שם התעוררות עממית משמעותית לכיוון הזה. אני מסיק מכך שהמצב הנוכחי הוא לפחות נסבל מבחינתם. זו זכותם כמובן. שוב, זה באופן גורף - הנסיבות של כל עם הן מורכבות הרבה יותר.

samoyed

New member
עשו גם עשו - אבל זו בדיוק הנקודה: הם החליפו

דיקטטורה אחת ועברו לשניה. בדרום אמריקה ואפריקה ישנם, או היו, הפיכות צבאיות חדשות לבקרים אבל בחלק גדול מהמקרים גנרל א' זרק את הרודן גנרל ב' והפך לרודן החדש.

הצרפתים העיפו את לואי ה-16 וקיבלו את הטרור של

רובספייר, אחריו את נפוליאון. לקח להם הרבה זמן להגיע למה שיש להם היום, ובדרך היו גם נפילות. לאורך רוב ההיסטוריה לא היתה לאף עם ברירה אמיתית לגבי מי השליט ואיך ישלוט. בפרספקטיבה של 3000 השנים האחרונות, הדמוקרטיה המערבית אינה הנורמה אלא החריגה ממנה. היהודים, שדאגו לסלק את היוונים מעליהם, קבלו במתנה את הורדוס ואחריו את הנציבים, וככל שמרדו יותר נפגעו יותר. יש מצבים בהם הנסיבות ההיסטוריות לא מאפשרות לסלק מעליך את השלטון.

על כך אנחנו אומרים

מי יודע איזה מין בנאדם הוא היה אם הוא לא היה לומד בּוּדוֹ

samoyed

New member
ואני אומר - שעה בשבוע שהוא מתאמן בג'ודו או מה

זו שעה שהוא לא זמין לתת הוראות לחסל עיתונאים - גם זה משהו..

מזכיר לי משפט של היינליין

"תמיד תזכור שגם הגרוע באויביך לא חושב את עצמו לנבל. כך ייקל עליך להרוג אותו, או להתיידד איתו". אנחנו חושבים שפוטין אדם רע. פוטין, לדעתי, לא חושב כך - והג'ודו עוזר לו להשיג מה שהוא רוצה להשיג. מצד שני, כשאתה ראש הקג"ב, מי יעיז להגיד לך שאתה אדם רע? כמה היו בהיסטוריה כמו נתן הנביא?

הציטוט מהזיכרון, יושב לי בראש שהיינליין ניסח

את זה אחרת לגמרי ואין לי עותק של הספר לבדוק (די זמן לאהבה, איפשהו). אבל זה הרעיון.

isaacl

New member
זה בסדר../images/Emo13.gif../images/Emo24.gif

מבטיח לא לצטט את הדברים בשום מאמר אקדמי. המחמאה לא הייתה על הציטוט אלא על הדברים שלך.

הציטוט המדויק הוא

our enemy is never a villain in his own eyes. Keep this in mind; it may offer a way to make him your friend. If not, you can kill him without hate — and quickly.​

למעלה