זה לא עושה אותו אדם טוב יותר

samoyed

New member
אי אפשר לתרגל הכל כל הזמן ונראה לי

שכרגע הוא ממקד את התרגול בלפתוח את החיצוניות של אחרים כדי לראות מה יש להם בפנימיות.

ש מים

New member
../images/Emo6.gif

נראה לי שבתחום הזה הוא כבר בקיא... לפני שנה בערך שמעתי הגדרה ל-"תלמיד" (מפי מוטי נתיב). אם אני זוכר טוב, זה משהוא כמו: "תלמיד הוא זה שמוכן לשים בצד את מה שהוא יודע ולקבל דבר חדש ולא מוכר". הבעיה - לדבריו (ומדי פעם אני רואה שהוא די צדק) שרוב האוכלוסיה לא מוכנה להיות ".תלמיד". כנראה שזה נכון גם למקרה הנוכחי.

samoyed

New member
מסופר שהיהודים בליטא היו מכנים את הגויים

בשם "צלם קופ" כלומר ראש צלם. ילד יהודי אחד שאל את אביו לפשר הכינוי והאב השיב לו: "אם תפתח ראש של גוי, תגלה שיש לו בפנים צלם קטן, ומכאן הכינוי" "בטוח שיש לו שם צלם?" הילד שאל "לא בטוח, אבל במקרה כזה לפחות פתחת ראש של גוי, וגם זה משהו"

Arthur Dent

New member
אם כך, במקום תרגול צריכה לבוא עשיה

שינוי קטן במינוח, הבדל גדול בחיים
בקיצור, בלי לחפור יותר מדי, אי אפשר לתרגל כל הזמן, אבל אפשר להטמיע את העקרונות במה שהוא/אתה/אני עושים. אם אנחנו מקבלים על עצמנו להטמיע את העקרונות בכל תחומי החיים, לא צריך לתרגל, נשאר רק לעשות את מה שממילא אנחנו צריכים לעשות, אבל בדרך אחרת אלא מאי, בשביל זה צריך יושרה (integrity) כמעט מוחלטת. ללא יושרה, כל פעולה שהבנאדם עושה, מבוצעת באופן מנותק מהאידאולוגיה או מהעקרונות שלו. דוגמאות לניתוק: מצד אחד תרגול הרמוני בשיעורים, אבל פיצוץ מתנגדיך מחוץ לדוג'ו. או דחיפת משאות בכוח השרירים במקום מהטאן-איין.

למעלה