אני מאוד עצובה
טריגר
טוב נו, תמיד שירים של פינק פלויד עושים לי את זה, והיה אחד כזה עכשיו ברדיו. אני מרגישה לכודה בתוך הגוף שלי, אין לאן לברוח, אין עם מי להיות, או בשביל מה. אני לא יכולה יותר לפגוע כמו שפגעתי, כי זה כרוך בהתעסקות יומיומית בלתי פוסקת עם הפגיעה לצורך טיפול כדי שלא יתפתח זיהום, ואין לי סבלנות לזה. יש לי שיטות ורעיונות אחרים, אבל גם הם יצריכו התעסקות וטיפול, ואין לי כוח. ויש, כרגיל, את הבולמוסים, שכאילו לא גורמים נזק, אבל אלוהים, אני כבר לא יכולה לסחוב את עצמי, וכואב לי כל כך באזור של הכבד וזה מסוכן... זה מפחיד. והכול כואב... אני מעבירה כל הזמן את הזירה של המאבק מהנפש לגוף, ששם עוד הדברים איכשהו נסבלים...
אני לכודה בתוכי. להתאבד אני פוחדת, אני פוחדת מהמוות, למרות שלפעמים אני ממש רוצה, כשהייאוש כל כך גדול. אבל הסכנה של להישאר בחיים נכה או משותקת כל כך מפחידה אותי, גרימת נזק פנימי או חיצוני לאיברים, שרק תוסיף למצוקה הנפשית הגדולה בלאו הכי... אז מה נשאר? להיות לכודה בתוך העור שלי עד שהכול יקרוס! וזו אפשרות בלתי נסבלת כמעט. נראה לי שבכל זאת יישארו לי כמה צלקות ממה שעשיתי, למרות כל הניסיונות שלי למנוע אותן.
אני פוחדת. אני פוחדת. אני לבד ואני פוחדת. למה היא לא יכולה להיות אתי? למה הבור החשׁוך והחשׂוך הזה כואב כל כך? איך אפשר למלא את החלל העצום הזה שאימא הותירה עם לכתה עוד הרבה לפני מותה? איך אפשר אי פעם להתגבר על זה? אני חושבת שיש לי תשובה, והיא נוראית, פטאלית: אי אפשר. אין שום אפשרות להתגבר על זה. זה יהיה ככה מעולם ולעולם. שום איילה בעולם לא יכולה לפתור את זה, להיכנס פנימה, להישאב ולהיבלע בתוך המכתש שלי ולסתום אותו. יש אנשים שממלאים אותו בזוגיות, בילדים, באנשים, בפעילויות, במשפחה, במשהו... אני לא יכולה... אני סותמת את עצמי עם כאלה כמויות וסוגים של אוכל שאין לי כבר מקום... אין לי מקום בתוכי ואין לי מקום לברוח אליו. אני לא מסוגלת לחיות יותר ככה. לא רוצה
לא אלה החיים שאיחלתי לעצמי.
הזיכרונות המתפרצים, הפלשבקים, תמונות, קולות, מגעים, ריחות, טעמים... הכול פתאום מתבהר ומחשיך כאחד, כי ההתבהרות מוכיחה כמה שחור. אי אפשר כבר להוציא אותם מהקבר ולהתעמת, ואולי טוב שכך, זה היה הורג אותי, אבל אני לא יכולה עם העצב הזה. הם ניסו להגן עליי, אני בטוחה, אבל מעצמם לא הגנו. למה אף אחד לא הגן עליי מפניהם? מהטירוף הזה? למה הידיים שלו לא יכלו להישאר אצלו? למה העיניים שלה והאוזניים שלה לא יכלו להיות מופנים אליי? הכול קשקוש, ואני נחנקת. אני רוצה לספר לאיילה הכול, אני מספרת לה הכול, היא לגמרי אתי, לגמרי, אבל אחר כך אני לבד, יוצאת לעולם, לחום וללחות המטורפת, ואני נגעלת ומגואלת ולא רוצה את התופעה הזו שיש לי ושאני לא יכולה לכתוב עליה פה. לא רוצה את זה. לא רוצה את הגוף הזה. לא רוצה את המחשבות האלה. לא רוצה את הלכלוך והזוהמה של העולם הזה, שלי.
אני גורמת יותר מדיי נזקים. הלוואי שיכולתי לכבות את עצמי, אבל הפחד. הפחד להצליח או לא להצליח. כואב לי כל הגוף. אי אפשר לאמוד את החלל הזה, החור השחור, אי אפשר. כל סופות העולם לא יכולות לו, וכל ממתקי העולם לא יוכלו לרפד. עוד איילה ועוד קצת ואני צריכה כל כך הרבה יותר, סוג של כפיות טובה אם תרצו, אבל זה לא באמת, זה ככה, זה הצימאון האדיר הזה, זה הרעב הבלתי נתפס, אני לא אשמה, אני לא כפוית טובה, אני מאוד אסירת תודה, אסירה של עצמי, של הנסיבות, של המחשבות. לעולם לעולם לא אוכל לחזור להיות בת שנתיים או שלוש או שמונה או עשר או שלוש-עשרה. אי אפשר לעשות שאצמח נורמלי, לא כפופה, ושלא יגעו בי כמו בובת סמרטוטים. אי אפשר. זה לא עובר. אין מה לעשות. חייבים ללכת לשירותים. להתקלח. להיזכר כל פעם מחדש אחרי שנים כל כך ארוכות של שכחה והדחקה. הכול יוצא. הכול מציף. אין לי לאן ללכת. חייבת כל חיי לראות את תווי הפנים, את צורת הידיים, שהן העתק מוחלט שלו, מבנה הגוף.
שמישהו יעשה שזה יפסיק. אני לא יכולה לשאת את הכאב יותר. לא יכולה. אני מתגעגעת, הלב שלי שבור מגעגועים אליהם, לַמְרוֹת. אני רוצה להיות שייכת למשהו, למישהו, בלי שייקחו ממני כלום, בלי שישתעשעו ממני, מהגוף שלי, בלי שינצלו אותי. אני רוצה לישון בלי כדורים. אני צריכה כדורים כדי לקום, כדי להיות שמחה, כדי לייצב את מצב הרוח ההפכפך, כדי להוריד את לחץ הדם והסוכר, כדי להפעיל את השחלות, כדי להוריד את הדיכאון, ועוד אחד להוריד את הדיכאון, בסך הכול שלושה סוגים, אני צריכה תוספי מזון בשביל כל מיני "כדי", וכדורים כדי לישון. מכשיר חמצן כדי לא להיחנק בלילות. מכשיר ללחץ דם ומכשיר לסוכר. הגוף שלי מתפוצץ, אני לא יכולה לשאת את זה יותר. ולמרות הכול לא מסוגלת להפסיק לאכול כמו בהמה מטורפת שטורפת. רק אלוהים יכול לעזור לי, אבל הוא לא יעזור לי אם אני לא אעזור קצת לעצמי. לפעמים אני חושבת לוותר, לתת לעצמי למות ככה, כמו חברה שלי שנפטרה לפני 4 חודשים מאכילת יתר כפייתית - הלב שלה לא עמד בעומס ונדם. הזדעזעתי, אבל אני פסיבית מדיי ואין לי כוח לשנות.
שמישהו יעשה שהרעש הזה יפסיק
עוד מעט הכסף ייגמר לחלוטין ואני באפיסת כוחות מחיפוש שותפה כבר. ואני באפיסת כוחות מהלבד הזה. אפילו לאנשים הכי דפוקים שאני מכירה יש שולחן חג להסב אליו ומישהו, לפחות מישהו אחד לאהוב. אני רוצה לפצוע ושיטפלו, ונמאס לי מהריטואל הזה, זה גם לא באמת עוזר. זה מספק באותו רגע, ואחר כך צריך להתעסק עם זה כדי לטפל ולרפא. אני כבר חודשיים אחרי הפגיעה ההיא ועדיין צריכה להתעסק עם תחבושות ומשחות.
אני רוצה שהוא יפסיק לבוא אליי בחלומות ולעשות לי את זה. אני רוצה שהיא תפסיק לגסוס לי בחלומות ולהתחנן שאציל אותה ושוב ושוב איווכח באזלת ידי לעשות כן. אני רוצה להפסיק לחלום סיוטים על מלחמות, אונס, שריפות, רדיפות, טביעות, מערבולות, מחבלים, חטיפות. אני רוצה שהיא תרפא אותי. היא רופאה, אז היא צריכה לרפא אותי, לא?! המשאלה התינוקית שלי לא תתמלא לעולם; העיניים שלי - בדמעות - דווקא כן.