זה נכון שבמונית אין צורך לחגור מאחור?

be_roo

New member
חובה לחגור גם במונית.

הסייג היחיד לגבי חגירה מאחור במונית, זה שאם מצוי במונית שלט המודיע לנוסעים שהם חייבים לחגור והם לא חגרו, הנהג לא יקבל קנס, זה כמובן לא אומר שהנוסעים לא יקבלו.

Oz the great

New member

סהר דוד

New member
מה אני מפספס??

האם עדכנו את תקנה 83(ג) ??
כי הנוסח שאני מכיר : ... לגבי פטור מחגורת בטיחות-
תק' (מס' 5)
תשס"א-2001

(5) הנוהג במונית בדרך עירונית כשיש בה נוסעים וכן הנוסעים במונית בדרך עירונית במושב האחורי;

מחלוקת

מקריאת תקנה 83 ב (ג) ותקנה 83 ג (5) במשולב, עולה כי נהג מונית ונוסעי המונית בדרך עירונית פטורים מחגירת חגורת בטיחות, ואילו כאשר מדובר בנסיעה שלא בדרך עירונית יחול הפטור על נוסעי המונית רק במקרה בו מותקן במונית במקום הנראה לעין הנוסעים שלט המציין את חובת הנוסעים לחגור חגורת בטיחות.
&nbsp

סהר דוד

New member
אין כל מחלוקת...

תקנה (ג) הנ"ל הוכנסה בשנת 2001 כתוצאה מלחץ הלובי של נהגי המוניות אחרי מספר ארועי אלימות שארעו באותה תקופה. התקנה הביזארית הזו, קובעת שבמונית בנסיעה עירונית, ובתנאי שיש בה נוסע(עים), רק מי שיושב במושב הקדמי ליד הנהג צריך להיות חגור. הנהג ונוסעי המושב האחורי (שוב, מדגיש, בנסיעה עירונית בלבד) פטורים מחובת החגירה.
בנסיעה בין עירונית, אין שום פטור! השלט הנ"ל פשוט מסיר מעל הנהג אחריות לחגירת הנוסעים ופוטר אותו מרישום דוח.

מסכים

דעתי כדעתך אך. ציינתי מצב עובדתי לפיו נתקלתי בפסיקה. שונה. שלא הגיעה לערכאות גבוהות ונשארה על דפי ההיסטוריה

be_roo

New member
משום מה זכרתי שביטלו את הפטור לנוסעים, מסתבר שטעיתי.

אולי עדיף ככה, זה יכול לתרום להשבחת האנושות....

סהר דוד

New member
רישום דוחות..

בתקופה שעדיין במתנ"א רשמו דוחות, כל פעם שליחידה שלי היו חסרים דוחות להשלמת הסטטיסטיקה, היינו עוצרים מוניות שירות בדרך מנתניה לתל אביב (המיניבוסים הצהובים נהג+10..) ובשעתים היינו ממלאים 50-60 דוחות לנועסים בלתי חגורים.

דברים חמורים מאין כמותם, המעידים כי רישום דו"חות נעשה לוא

דוקא מהצורך למנוע סיכון מיותר או לצמצם עבריינות קשה אלא כדי להשלים מיכסות.
&nbsp
דברים בשם כותבם.

סהר דוד

New member
למה חמורים מאין כמותם?

כל דוח שנרשם הוא חוקי וקביל. לא הומצאו עבירות. לנסוע לא חגור זו עבירה חמורה.
בכל מקרה, אני מדבר על התקופה לפני חמש -שש שנים שאז מדיניות האכיפה היתה שונה לחלוטין.

wil

New member
לנסוע לא חגור זו "עבירה חמורה"?

זה זילות של המושג "עבירה חמורה".
&nbsp
אם לנסוע לא חגור זו "עבירה חמורה" (עם קנס של 100 ש"ח + 2 נקודות) אז מה זו עבירה לא חמורה?
רק שיכחת המסמכים בבית?

רוצה כמה דוגמאות לעבירות לא חמורות, וויל?

חניית שוטר על מדרכה באדום-לבן, לארוחת צהריים...
&nbsp
חניית שוטר בחניית נכים כדי להשתתף בהרצאה...
&nbsp
איום של שוטר תנועה על אזרחים-חיילי מילואים כי אם לא ישתקו ויזוזו ממנו, הם יחטפו עוד דוח"ות...
&nbsp
איום של שוטר שקרן על אזרח חף מכל עבירה, כי אם יוסיף לשאול מה עשה לא חוקי...הוא יחטוף עוד דו"ח...
&nbsp
כל הנ"ל אירעו במציאות.
&nbsp
על תשובתו של מר סהר איני טורח לענות. תשובתו מעידה על דבריו טוב מכל מענה שלנו...

גבע אבי

New member
כן

וההסבר פשוט:
במקרה של בלימת פתע או חס ושלום תאונה - אתה הופך לקליע אנושי בתוך הרכב.

wil

New member
רק במקרה תאונה. אף אחד לא הופך לקליע אנושי מסתם בלימה חריפה

טוב, הבנתי. אין משמעות למושג "עבירה חמורה". כל העבירות חמורות...

למעלה