"זה עוד יקרה לך"

Jubjub bird

New member
"זה עוד יקרה לך"

מכירות את המשפט הזה, שמסכם כל שיחה עם מישהו שלא מבין איך יש אנשים שלא מרגישים כמותו? "ההורמונים שלך יודיעו לך יום אחד", הן אומרות, בטוחות שאני צעירה מדי, מבולבלת מדי, רווקה מדי. אבל אני בת שלושים, והשחלות שלי לא עושות סימן של חוסר סיפוק מההתעלמות שלי מתפקידן. הלב, הפופיק והפטמות שלי מעולם לא חשקו בתינוק. הגנים שלי מעולם לא רצו לצאת מגופי. ולא, אני לא מבולבלת, ואפילו חיה עם מישהו כבר כמה שנים. הוא דווקא כן רוצה, די מזמן, מה שפוער תהום בינינו. אהבה זה לא מספיק, מסתבר. עד שהוא העלה את הנושא, מעולם לא עלה בדעתי. כשהבנתי שאני ממש לא מעוניינת, ניסינו ביחד להבין למה. אבל לא היו באמת סיבות. כלומר, מצאתי כל מיני רציונליזציות, אבל כולן הסתכמו בכך שאני פשוט לא רוצה. לא מעניין אותי לדעת מה ייצא מהשילוב של שנינו, ובטח לא להיות אחראית על זה עד סוף ימי. המצב היום הוא שלאחר דיונים מתישים החלטנו על פסק זמן מהעיסוק בצאצאים. אבל אני מרגישה שאנחנו על זמן שאול; כמו שלא הוגן לבקש ממני להסכים, לא הגן לבקש ממנו לוותר. ועצוב כאן נורא עכשיו.

I s t a r

New member
זה באמת עצוב נורא.

אין לי איך לנחם,רק לומר לך שהדבר הכי נכון הוא להיות נאמנה לרצון שלך. טוב שאת מודעת לו,טוב שאת מקבלת אותו וטוב אם תחיי לפיו. עולה בעצם השאלה מה עדיף - לעשות ילד כדי שהאיש שאני אוהבת יהיה מאושר (האם באמת יהיה מאושר אם אהובתו נאלצת לעשות משהו נגד רצונה והיא אינה מאושרת כי זה לא מה שרצתה??) או האם להיצמד לרצון שלך ולהיות נאמנה לעצמך ,גם במחיר של איבוד האדם הזה. חיים של חופש בהתאם לבחירה שלך, או חיים שלמחוייבות לילד שלא רצית כדי להישאר עם האיש. אני מניחה שכל אחת עושה את הבחירה שלה ואני מאחלת לך לעשות את הבחירה הנכונה עבורך. (מדבריי בטח משמתע נמה אני חושבת שנכון, אבל זה לא רלוונטי).ץ\

Jubjub bird

New member
ההורמונים יעשו את שלהם

אמא שלי מספר שהיא מעולם לא התעניינה בילדים, עד שבכורתה (אני) נולדה. אני מכירה עוד כמה נשים כאלה, שילדו כי צריך (וגם כי לא ראו סיבה להתלבט כל כך בנושא), אבל לאחר מעשה הן מאוד מאושרות. אז להגיד לך שזה לא עובר במוחי מדי פעם, זה לשקר. ולא בגללו. בגללי דווקא, כי נראה לי חשוב תמיד להבין למה אנחנו מחליטים החלטות. אחת הבעיות המרכזיות להיות נאמנה לרצון שלי, היא שאולי הוא נובע מפחד. זה לפחות מה שאנשים מסביב מנסים לומר לי. ואת יודעת מה, זה לא כל כך מופרך. יש המון טיעונים דומים לנשים כמוני: ילדים מפריעים, משבשים את החיים כפי שאנו אוהבות אותם, דורשים המון משאבים מסוגים שונים ועוד. אולי אני פשוט חוששת מלהפוך לאותם אנשים מבוגרים סביבי שאין להם זמן לעצמם, או לחלופין, שהם מזניחים את הילדים שלהם כי הם בוחרים בעצמם? את יודעת, אני מאמינה שרובנו רוצים דברים בגלל הדימוי החיצוני שלהם. כלומר, הרבה אנשים רוצים להיות בתוך פלקט של נישואים, יותר מאשר לנהל מערכת יחסים (עבודה קשה ולא תמיד זוהרת :), או להגיד שהם בהיי טק יותר מאשר לכתוב קוד. כך גם עם ילדים. אבל יום אחד פשוט הבנתי, שאני עושה בדיוק אותו דבר אבל בהפוכה: אני מסתכלת על המשפחות מסביב וכל כך לא רוצה להיות שם בתור האם, שאני נרתעת. אז אולי אני לא רוצה מה שאחרים כן רוצים, בגלל שאני פשוט לא אוהבת את האופן שבו הם עושים את זה? ואז התחלתי לומר לעצמי שאצלי זה יכול להיות אחרת. מצד שני, מי אמר שאני כל כך שונה מאחרים? אולי סיטואציות שונות הופכות את כולנו לאותם "אינדיבידואלים" סטייל מונטי פייתון. העניין הוא שהשורה התחתונה היא שאני לא רוצה. לא בא לי. לא חסר לי. ועם הידיעה הזו אני צריכה לקבל החלטות.

I s t a r

New member
מצחיק..

אנשים מנסים לערער אותך ע"י האמירה " ואם זה נובע מפחד"??? בואי נחשוב על זה כך : אצל כמה אנשים את חושבת שעשיית ילדים נובעת מפחד? הו, את תתפלאי לשמוע- אצל הרבה מאוד. אז אם זה לגיטימי לעשות ילדים מפחד ( פחד מבדידות,חרדה מלהיות "שונה" ,פחד מדיעות החברה והסביבה, פחד לא לעמוד בציפיות המשפחה וכו') אז למה זה לא לגיטימי *לא* לעשות ילדים מפחד? פחד לעיתים נועד להגן עלינו ממשהו שאנו חשים בירור שיעשה לנו רע, וטוב לעיתים להקשיב לו. אל תשפטי את עצמך, קבלי את עצמך. את מחוברת לרצון שלך ולמה שיעשה לך טוב, את יודעת מה את לא רוצה ומה יעשה לך לא טוב- וכל עוד את שלמה ומרגישה בסדר עם תחושותייך, אין לך מה להסס. ושוב, המון בצלחה עם הבחירות שלך !

אכן העלית שאלות נוקבות ופתח לדיונים

פילוסופיים עמוקים. אפשר כמובן לטעון לכאן ולכאן, והטיעונים שנשמעו כאן (משני הכיוונים) משקפים את רוח הדיון. אבל בשורה התחתונה צריך לבחור בדרך הזו או השניה, והבחירה אינה קלה. הקושי הוא בעובדה שאין "אמת מוחלטת" והאמת היחידה שאפשר לשאוף אליה היא האמת האישית, הסובייקטיבית, הפרטית, ועל זו תמיד אפשר להתווכח ולערער מבחוץ. את צריכה למצוא את האמת שלך, ואז למצוא את הכוחות לעמוד איתנה באמת שלך מול כל אלה שיבואו להעביר ביקורת עליה. בהצלחה

עינת12

New member
ועוד על דימוי, בהמשך ל-jubjub bird

כשלאנשים מסתבר שאינני רוצה ילדים. התגובות הן בד"כ (בנימה והבעה של תדהמה מוחלטת): אבל את כל כך נחמדה ועדינה אבל את כזאת חמודה, טובת לב כזאת.... אבל את כל כך טובה עם ילדים, וילדים מסתדרים אתך כל כך טוב ואוהבים אותך אבל יש לך כל כך הרבה שמחת חיים מזה הסקתי שאשה שאינה רוצה ילדים בדמיונם של רבים = מישהי רעה (ושרואים את זה עליה), חסרת עדינות, גסה, מרירה, שונאת ילדים וילדים שונאים אותה. מאיין יכול לנבוע דימוי כזה?

marish

New member
מאותו המקום

בו מתרוצצת עדת הפמיניסטיות הזועמות, השעירות, שורפות החזיות והמסרסות.

קווין!?! סחתיין על הביקור בפורום

זכויות בעלי חיים! בסוף באמת הפורומים ייתאחדו. תנחומי על המקרה, לשמחתי אני יכול לנקוט בפתרונות פיסים במקרים כאלה.(אני מגיב כאן, כי שם אני חסום...)

QueenOfMagic

New member
ואני לא בפורום זכויות בעליי חיים

מסיבה אחת...- אני אוכלת בשר..

אז את בעצם ...

צבועה...מצד אחד רצה להגן על חתולה מפני ילדים... ומצד שני נותנת לאיזה רוצח בדם קר לישחוט לך את התרנגולת ואת אוכלת אותה... ואני בטוחה שאם היית רואה תרנגולת ברחוב באותה סיטואציה כמו החתולה לא היית נותנת לזה ליקרות והיית עוצרת את הילד... אז איך את מסוגלת להמשיך לאכול בשר???

QueenOfMagic

New member
הייתי גם הולכת איתו מכות

אם לא היו איתו 6 חברים... כי ערס אחד אפשר לחסל אפילו ביריקה אבל 6 ערסים...עדיף שלא.. וגם העובדה שהם שכנים של חברה שלי לא ממש עוזרת...רק זה חסר לי שיתעללו בכלב החמוד שלה. אם הייתי לבד אולי היית שומע שאיזו בת 21 התחרפנה ותלתה ילד באיזור מאוד מאוד רגיש על עץ דקל.

gertrude

New member
מה שאני שואלת את עצמי בעקבותיך

ואולי אי אפשר לדעת? אולי לא קיימת בכלל בחירה נכונה ולא נכונה? אולי קיימת רק הבחירה שנעשתה ולעומתה זו שלא נעשתה, ולכל אחת מהן יתרונות וחסרונות, רגעי שלמות ורגעי חרטה? אולי אנחנו באות מתרבות שלימדה אותנו לראות את המציאות על צירי כן/לא, שחור/לבן, אמת/שקר, נכון/לא נכון, ועל כן חשוב לנו כל כך כל הזמן לבדוק את עצמנו, איפה אנחנו על הציר הזה, איפה אנחנו בתוך המעלית הבינארית הזו. כלומר אולי כל בחירה שנקבל בהקשר זה - לעשות ילדים, לא לעשות, לאמץ - תהיה נכונה ושגויה באותה מידה (כמובן שאני מדברת על מצב שבו הבחירה נעשית באופן חופשי, ללא כפיה, אך לא נטול ספקות לחלוטין), כל בחירה תאצור בתוכה שמחה ועצב וחרטה ואושר ושלמות וגעגוע למשהו אחר, שהיה יכול לקרות ולא קרה. כלומר, איני באה לומר שהאמת יחסית ולא הפכתי לרלטיביסטית, חלילה, רק פתאום חשבתי שאולי אני מכניסה עצמי ללופ חסר מוצא, שהתשובה לא פעם נמצאת בבחירה, במעשה שהוא לעצמו, בעולם הממשי, ולא במעמקים, בתהליכים ובמיתרים, שיכולים לפנות לכל כיוון קיים (הדבר כמובן אינו מוריד מחשיבותה של הנבירה העצמית, החפירה אחר המניעים והשאיפה לחשיפת שלבים ותהליכים בעצמי - הוא חייב לבוא במקביל, שאחרת יהיה מדובר במין זרימת ניו-אייג' פאסיבית ומטופשת שכזו). וסתם עוד משהו שהזכרת לי: תמיד הצחיק אותי שאנשים ראו את הקעקוע שלי ואמרו "מה? לא פחדת? ואם תתחרטי? זה לכל החיים!!!", בעוד ילדיהם המסורקים עומדים לידם, גדלים וגדלים...

Arfilit

New member
מחשבה יפה - והמשך -

ואולי - אלה שמתחרטים - היו מתחרטים בכל מקרה ובכל בחירה, כי הם אלה שמתעסקים ב"מה היה אילו" ו"מה הפסדתי כש...", ואילו אלה ששלמים עם החלטתם היו שלמים עמה בכל מקרה - שוב - פשוט כי זה במבנה האישיות שלהם.

אני מאד מזדהה עם מה שאת מרגישה

כי זוהי בדיוק גם התחושה שלי לגבי העניין. אני טוען גם שרוב האנשים מביאים ילדים כשהם בכלל לא מודעים לגודל האחריות שהם לוקחים על עצמם. הם מביאים ילדים לעולם "כי צריך". לכל משפחה נורמלית צריך שיהיה בית. שיהיה אוטו. שיהיה סלון, רהיטים, קו טלפון, לפחות אחד בבית, אוברדראפט, ילדים. זה מין רשימה חיונית בכל בית כדי שניראה "נורמלים" בעיני הסביבה. אני החלטתי שאני לא משתתף בהילולת הילודה העולמית. אני לא אביא לביטוי את הכרומוזומים שלי בלי סיבה טובה. מה שכן, פער כל כך גדול ומהותי בין הציפיות שלו לחוסר החשק שלך, יכול בסופו של דבר להביא לפרידה (גירושים) בינכם. לקחת את זה בחשבון ? את מוכנה למחיר הזה ?

מרס24

New member
מבינה. איך לא?

"להיות אחראית על זה עד סוף ימי", כמה שזה משפט כבד... אני הייתי במצב שלך... כמעט 8 שנים. לפני כמה שנים אפילו החלטתי להפרד מבן זוגי בגלל זה (כמה פעמים). פעם כתבתי מכתב דרמטי ועזבתי את הבית... זה החזיק בדיוק יום, אבל הרווחתי עוד כמה שנים של שקט בתחום... עד שכבר לכללל החברים שלנו (חוץ מלזוג אחד)עשו כבר 2 ילדים ובן זוגי עדיין מחכה לצידי למרות שהוא יודע טוב מאוד מה דעתי. בסוף נשברתי. אני בהריון. אני רואה בזה בעיקר נטל. נטל גדול מאוד. עצום. בקיצור, מניסיוני, אם בן זוגך רוצה ילדים, אני לא חושבת ששום שיחות בעניין ושום שטיפות מוח לא יעזרו, גם לא איומים (ניסיתי הכל, תאמיני לי).

למעלה