זה קורה גם לכם?

הרמב"ם לא התנגד לקבלה ידידי../images/Emo24.gif

הרמב"ם ריפא אנשים בעזרת הידע האדיר שמצוי בספרי הקבלה- הזהר הקדוש. אז איך הוא יכל היה להתנגד לקבלה. הרמב"ם התנגד לחשיבה מאגית זה נכון ולא בגלל שהיא לא נכונה אלא בגלל שמי שלא ידע לפעול נכון יכל להביא נזק על עצמו ועל הזולת. זה עדיין לא אומר שהרמב"ם בעצמו לא התעסק במאגיה. אני קוראת לה בשפתי ההתעסקות באלכימיה. הרמב"ם היה מורה ומחנך דגול. הרמב"ם היה פילוסוף אדיר. הרמב"ם היה מרפא ששמו יצא לפניו בארץ ובעולם ובזכות כישוריו הרפואיים הוא הצליח להציל את נפשו ממות כשטיפל בסולטן הספרדי- מה שבטעות אנו קוראים לו מלך ספרד. הרמב"ם גם הגיע אל שבטים אינדיאנים ולמד מהם כמו שלימד אותם...כן את עניני צמחי המרפא. הרמב"ם חי במאה ה-12 והשאיר את חותמו על כל מי שרוצה להתקרב אל כל נושא הריפוי האלטרנטיבי. אז במקום להיות כל כך כועס ולחפש כל הזמן איכן הזולת טועה, בא תנסה להפתח מעט אל הידע בעצמך, להתחבר אל עצמך ותבין שלא במקרה נסחפת אל הדיון הזה... אין כאן מי צודק ומי לא צודק, אין כאן ויכוח בכלל. לך יש את השקפת העולם שלך ולי יש את שלי אנחנו מסתכלים משתי נקודות מבט שונות שיכולות אם קצת רצון טוב להתחבר בינהן. בכל אופן זכות הבחירה תשאר תמיד בידך... מיכל

DaniZisserman

New member
מעניין מאוד...אבל מוטעה מיסודו...

1. ספר הזוהר פורסם (וכנראה אף נכתב) ע"י משה דה-לאון באזור שנת 1290 (1280-1300). 2. הרמב"ם מת בשנת 1204. מכאן נובע שאין שום סיכוי בעולם שהרמב"O עשה שימוש כלשהו בזוהר. כמו-כן, הרמב"ם היה רציונליסט מובהק שהתנגד בכל מאודו לכל הגישות שהוא התייחס אליהן כפרימיטיביות. הוא ניסה לתת פירושים רציונליסטיים לכל מצוות התורה, וחשש מאוד מהגישות המאגיות והמיסטיות שהחלו לחלחל ליהדות בתקופה הזאת. כמובן שבמבחן השנים הוא נכשל והיהדות הפכה להיות קרובה הרבה יותר לספרות הקבלה של המאוה ה-15 עד ה-18. אבל מקומו של הדיון באמת לא כאן, ואני מתנצל אם הוא תפס מקום מיותר. דני

Saty

New member
חחח...:)

איך ההודעה שלי גרמה לויכוח על קבלה?! ואיך בכלל הגעתם לרמב"ם??:) כולה דיברתי על מכשפה חמודה וחייכנית!:) שתהיו בריאים!!! שלכם... Saty

RainBird

New member
עצם העובדה שאמונה כ-ל אמונה מגדירה את עצמה כיחידה במינה וכהדרך היחידה להארה על ידי אמונה בה, כבר מעלה בי חשדות כבדים. ועצם העובדה שאמונה גבוהה כלשהיא מגדירה טוב ורע, כבר מראה על צרות עין ומעט בורות כי הטבע עצמו קיים בלי טוב ורע, וההגדרות האנשיות מגדירות טוב ורע, לא ההגדרות האלוהיות. וכמו שהיהודי הדתי הנחמד אצלי בטירונות אמר לי, שבי שולט יצר ה"רע" צחקתי לו בפנים כי לא קיים יצר רע. קיים האינטרס והמחיר שאנו מוכנים לשלם עבור קבלת הדברים שאנחנו רוצים., ארדן

pink sunset

New member
מה שמפחיד

לפני שבועיים בערך, נכנסתי למחסן כביסה בלילה כדי לחפש משהו. פתאום שמעתי קול של גבר אומר את השם שלי. זה היה כל כך מוחשי ובבירור שהייתי בטוחה שזה אבא שלי, מאחר והחלון של המחסן כביסה פונה לגינה שלנו, הייתי בטוחה שאבא שלי היה בגינה וקלט אותי במחסן וקרא לי. עניתי: "מה?" ולא קיבלתי תשובה, ואז התחלתי לתהות וקראתי יותר בקול: "מה אבא?" ושוב לא הייתה תשובה. ממש ניבהלתי, סגרתי את הדלת, יצאתי מישם חיפשתי את אבא שלי ומצאתי אותו במרתף בכלל, מה שהבהיל אותי במיוחד, כי אין לנו שום ילד\בחור\גבר אחר בבית. בכל אופן מה שמפחיד בכל העניין אז שאף פעם אי-אפשר לדעת אם מי שיוצר איתך קשר ככה הוא יצור אור או יצור חושך. (ככה אני אוהבת לחלק אותם).

כזה דבר עוד לא קרה

לא שמעתי קולות, אבל הרגשתי שמשהו מושך אותי למקומות מסויימים. לפעמים זה היה שום דבר - ז"א, רק הדמיון המפותח שלי, ולפעמים זה הביא אותי לדברים מדהימים (כמו סדרת ספרים של "הבונים החופשיים" וכן מציאת חנות witchcraft בסמטה לונדונית שחוש השיטוט שלי הביא אותי אליה)...

hsotrt

New member
קולות?? איזה קולות?? אני לא שומע...

עוד מעט יעלו אתכם על המוקד!! בעיקרון קולות לא... לפעמים אבל זה רק הדמיון המאוד מפוצח שלי, אבל בעיקרון זה המשיכה הבלתי מוסברת כגם גרמה לי לחלוף על פניי חברי הפורום [במפגש האחרון והיחיד] ברכבת ואז לעשות רוורס ולחטט בתיק בתקווה לחטוף עוד איזה אות קטן... =)

NIMRODEL

New member
"קולות".

מצד אחד זה מאוד הגיוני שישנן קולות או אותות מסויימים שתשמעי או תיראי או תרגישי. אני כמו כוכב ה שחר הרגשתי לא פעם דברים שהובילו אותי למקומות וחנויות מסויימות שחיפשתי במשך זמן רב. אני לדוגמא הייתי בבלגיה קרוב לחודש ויצאתי בלילה אחד לטייל ברחובות בלגיה, ותוך כדי ההליכה תיכננתי לצאת מחר לחפש פגיון חדש לאוסף הפגיונות שלי ובאותה השעה הרגשתי משיכה חזקה לירידה שהייתה בשביל מסויים וירדתי ובקצה מצאתי חנות לחרבות ופגיונות. יום למחרת חזרתי כשהחנות הייתה פתוחה וקניתי פגיון מקסים. אבל מצד שני אנשים נוטים להפריז עם הדמיון שלהם יתר על המידה, ולהגזים ולחשוב שכל דבר קטן שקורה זה סימן מהאלים. לפעמים יש את ההרגשות והתחושות החזקות והברורות האלו ולפעמים אנשים סתם מחפשים סימנים ומוצאים אותם בכל מיני דרכים. בכל מיקרה אין לדעת אם זה באמת סימנים מהאלים או לא, אבל צריך לדעת להפריד בין דמיון למציאות. שלך דניאל.

למעלה