זוגיות חדשה...התייעצות....

קמוש1

New member
זוגיות חדשה...התייעצות....

שלום..
כבר חודשיים שאני בזוגיות חדשה. במשך כל השנים (ואני כבר בת 27) לא הלך לי בכלל בזוגיות. הייתי יוצאת המון לדיטיים, פגישות אבל מתאכזבת המון.
הייתי מתאהבת די מהר ונפגעת המון מגברים שלא לקחו את הקשר רציני היו פתאום נעלמים כאילו בלעה אותם האדמה. ולא פעם או פעמיים זה קרה.

בשנתיים האחרונות יצאתי לדייטים אבל לא הצלחתי למצוא מישהו, לא הצלחתי לפתח רגשות, לא הרגשתי שאני רוצה עד הבחור הנוכחי. שמהשיחות הראשונות הרגשנו משהו שונה, ידעתי שזה יהיה קשר אחר שונה. הוא אדם טוב, בדיוק מה שחיפשתי מבחינת מראה בול הטעם שלי, רציני, דואג לי המון בהתחלה היו לנו שיחות רציניות ועמוקות כבר אחרי כמה פגישות הגדיר אותי כחברה שלו ושזה רציני בנינו. מההתחלה נתן לי תחושת בטחון. אני יודעת שהוא תמיד יהיה שם- לא יסנן כמו רבים אחרים בקיצור הייתה תחושה אחרת לגמרי.
אבל- והינה זה מגיע- לא הרגשתי בעננים, אני לא מאוהבת בו עדיין, אומנם כיף לנו יחד מכינים ארוחות יחד הולכים לים או נפגשים אצלו עם המשפחה והחברים יש לי אחלה משפחה אני מסדרת איתם מעולה והם מאוד אוהבים אותי, למרות שהייתי רוצה שנצא יותר ונעשה יחד דברים משותפים אבל הוא אדם ביתי ולא אוהב ככ לצאת..
אבל אני לא בעננים בגללו אין לי פרפרים בבטן אני לא מרגישה התרגשות מטורפת כשאנחנו נפגשים.כי אכשהו התרגלתי אליו.
יכול להיות שפיתחתי מחסומים, שאני לא מסוגלת לפתח רגש, אבל עד שבא לי אדם מקסים וטוב בדיוק מה שאני מחפשת אני לא מרגישה התאהבות.
האם זה טבעי? מה אני עושה?

ommerl

New member
אני רק שאלה.... (עוד פעם הכותרת הזאת.. אני לא מקורי)

א- את אוהבת את הריח שלו? אני לא מתכוון לבשמים ודאודורנט. הריח הטבעי שלו.
&nbsp
ב- שיחות רציניות ועמוקות זה לא מספיק בשביל אהבה. שיחות זה רק מישור אחד של אינטראקציה. מגע זה מישור שני. רגש זה מישור נוסף. מה קורה בשאר המישורים..?
&nbsp
ג- דייטים זו שיטה מאוד מוגבלת להיכרות לדעתי. היא מזמינה את מי שנוקט בה לסנן מאוד מוקדם דווקא בגלל שאפשר לצאת להרבה דייטים והשקעת הזמן היא גדולה. אפשר להכיר גם דרך מעגלי חברים, במסיבות ובבארים. כמות ההיכרויות גדלה ככה. קשה למצוא התאמה בול בזה אין ספק. לכן אני לא חושב שיש לך מחסום רגשי.
&nbsp
ד- אולי הציפייה שלך מהרגש "התאהבות" היא לא מציאותית. לדעתי הוליווד יצרו לנו רושם מוטעה לגבי אהבה רומנטיקה ויחסים.

קמוש1

New member
תשובות..

כן- כשאני איתו אני מאוד אוהבת את המגע איתו, סתם דוגמא אם אנחנו יושבים רואים טלויזיה אז אני מאוד אוהבת לחבק אותו ולשבת יחד

לא הבנתי ככ- יש בנינו תקשורת מאוד טובה, למרות שבשבוע האחרון השיחות הן רגילות כאלה. בהתחלה למשל היינו מדברים יותר שעות כנראה בגלל ההתרגשות של ההתחלה. מבחינת מגע יש בנינו מגע ואני מאוד אוהבת שהוא מחבק ונוגע בי. דבר נוסף - בגלל שאף פעם לא הייתי בקשר רציני, יותר קשרים קצרים שלא ארכו יותר מידי זמן גם הייתי חסרת ניסיון והוא הראשון שלי. אני חוששת שאולי כל הדברים האלו יוצרים אצלי רגשות מעורבים. חברה אמרה לי שבדכ אחרי הפעם הראשונה יש הרבה בלבול... ואני לא מבינה למה כי אני לא מתחרטת ואני הכי שמחה בעולם שהוא הראשון כי לא הייתי מוצאת מישהו יותר מבין ממנו...
ואולי יש לי חסמים בגלל שנפגעתי המון בחיים לא לקחו אותי ככ רציני כמוהו..
אבל מפריע לי שאני לא מאוהבת בו אין לי התרגשות מטורפת... כשאני איתו אני מרגישה שכיף לי וטוב לי והגעתי למקום בטוח וטוב אבל זה הכל..

ommerl

New member
לדעתי, לפי מה שכתבת:

יש דברים שרק הניסיון מלמד. אז הגיוני שאת מבולבלת.
מפריע לך שאין התרגשת מטורפת- האם ההתרגשות המטורפת הזאת שאת רוצה להרגיש- זה רגש מציאותי? זה משהו שחווית?
יש לנו לפעמים ציפיות לא מציאותיות מהמציאות שמתסכלות אותנו.
&nbsp
זה מזכיר לי תופעה שאני והרבה אחרים חוו בגיוסם לצבא (לאורך הדורות, מסתבר מאחי הקטן): מגיעים עם ציפיות שמקורן בסרטים הוליוודיים וסיפורי גבורה, אבל המציאות לא תואמת לציפיות. מי שמתגבר על זה ומבין שהמציאות היא ככה והסרטים הם אחרת מהר מאוד מתעשת ומגיע רחוק בצבא. מי שלא, מגיע למצב של חוסר מוטיבציה (שבו"ז) ומתלונן שהצבא דפוק והחיילים עשויים משוקולד.
&nbsp
לדעתי, הכי טוב כרגע בשבילך זה לתת לזה זמן. נראה שאת מאוד נהנית בחברתו אבל אתם רק חודשיים ביחד. זה לא הרבה זמן. התאהבות לא תמיד מתרחשת ברגע... לפעמים בסיס טוב וכיפי זה מספיק כדי שתתפתח אהבה כנה טובה וחזקה.
&nbsp
אגב, שאלתי ברצינות לגבי הריח שלו. זה אומר הרבה על ההתאמה ביניכם.

קמוש1

New member
תגובה:)

קודם כל תודה רבה... אתם עוזרים לי המון..

אין ספק שאני מבולבלת כי זה מצב חדש בשבילי... כל הקשרים הקודמים היו מצבים של קשר חדש והרבה אי ודאות. לא ידעתי בדיוק אם הבן אדם רוצה אותי לא רוצה ועובדה שזה היה נגמר אחרי זמן קצר והגברים היו נעלמים או שאומרים זה לא את זה אני/ אני עובר תקופה קשה... אני לא בנוי לקשר כרגע וכו..
אבל הרגש של התרגשות מטורפת כל פעם שהייתי פוגשת את הבחור זה לא משהו שדימיינתי באמת הרגשתי את זה ועכשיו זה חסר לי..
אבל אולי הרגשתי את זה בגלל החוסר וודאות/ בגלל העובדה שזה עדיין קשר בתחילתו....פה פעם ראשונה אני חווה קשר אמיתי עם הצהרת כוונות היכרות של משפחה וחברים ואולי כבר התרגלתי לזה? אני לא יודעת בגלל זה אני רוצה לשמוע מאנשים שעברו כבר זוגיות אמיתית אם זה טבעי?
בנוסף חברה טובה שמכירה אותי טוב אמרה לי דבר כזה: שכל פעם שאני מגיעה עם בחור למצב של איזון ז"א שהוא רוצה אותי והכל בסדר בקשר יורד לי ממנו. ואולי זה מה שקורה לי כרגע למרות שטוב לי איתו אבל אולי אני לא רגילה למצב הזה שרוצים אותי וזה רציני כבר תקופה ארוכה..
אכן, יש ימים שאני לא מתגעגעת ממש ונהייתי סוג של אדישה...אני מקווה שזה ישתנה והזמן יעשה את שלו כי אני יודעת שאני לא רוצה לוותר עליו כי יותר טוב אני לא אמצא בחוץ..

ommerl

New member
קודם כל, זה טבעי

טבעי שיורדת ההתרגשות של ההתחלה. הגיוני שכשאת לא בטוחה אם הוא רוצה אותך זה הרבה יותר מרגש.. אבל זה מרגש כמו שסנפלינג מרגש. זה מרגש כי זה מצב לא ידוע כזה.
&nbsp
אבל כשיש זוגיות את כבר יודעת שהצד השני רוצה אותך. ההתרגשות מתחלפת באהבה רומנטית. כל אלה שמות שהדבקנו לרגשות ואין שני אנשים שחווים את זה אותו הדבר ולכן- את צריכה לגלות את הדרך שלך..
&nbsp
התחושה שלי, אבל קחי אותה בערבון מוגבל כיוון שאני לא מכיר אותך אישית, אבל התחושה שלי היא שלפחות כרגע הזוגיות הזאת עונה לך על צורך מסוים והיא טובה לך. נראה לי שמוקדם לומר אם אין או יש אהבה טובה ביניכם. כל עוד טוב לך, תישארי. אבל אל תנוחי על זרי הדפנה יותר מידיי. שימי לב אם זה מה שאת רוצה עבור עצמך. אל תגיעי למצב שאת נשארת רק מתוך פחד או מבוכה להיפרד.

יש לך שתי אפשרויות,

האפשרות הראשונה: לרדוף אחרי הפרפרים. לחפש שוב ושוב את ההתרגשות, אי-הוודאות, והמסתורין.
&nbsp
האפשרות השניה: לקבל את העובדה שבכל מערכת יחסים, אפילו המדהימה ביותר, שלב ההתאהבות וההתרגשות עובר באופן טבעי. במקומו מגיע (אם זו מערכת יחסים טובה) שלב ההיכרות העמוקה, הביטחון, והאהבה שנובעת מהאדם עצמו ולא מהעובדה שהוא חדש.
&nbsp
מי שלא יכול לוותר על הפרפרים בבטן, למעשה מכור לחוויית ההתאהבות. זו חוויה חזקה ונהדרת, אבל כמו לכל התמכרות, יש לה מחיר: ה"היי" עובר מהר, ואז צריך עוד "מנה".
&nbsp
גילוי נאות: אני לא יודע הרבה על מערכות יחסים. היו לי בסך הכל שתיים: היתה לי חברה אחת בתיכון, ואחת בצבא. למזלי, עם זו של הצבא נשארתי מאז ועד היום. אנחנו ביחד כבר קרוב לעשרים שנה, ואנחנו אוהבים מאד זה את זו. כך שאני לא יודע הרבה על דייטים וכאלה דברים.

היי

הבן זוג שלי בן אדם מקסים ואנחנו כבר ארבעה או חמישה חודשים ביחד לא גרים ביחד כי זה מה שמתאים לנו נפגשים לפעמים ומבלים.
גם אני לא בעננים ואין לי פרפרים בבטן זה אומר שאין לי אדרנלין של התאהבות וזה טבעי ביותר ולפי דעתי אין שום בעיה עם זה.אנחנו בני אדם וכמו שאמרת
יש לנו מחסומים וכנראה אני ואולי גם את לא מסוגלת לפתח רגש וגם הבן זוג שלי כזה אבל זה בסדר גמור מבחינתנו.
בכל אופן אם יש לו דברים אחרים טובים וטוב לך איתו תמשיכי את הקשר כי זאת לא סיבה בעיני.

קמוש1

New member
את אוהבת אותו?

מה את מרגישה שאת איתו? ואתם מבלים יחד?

בקשרים קודמים אני רגילה להתרגשות.. שכל נשיקה או חיבוק מרעיד לי את הגוף
איתו זה לא קורה לי, אני באמת מרגישה שאני הגעתי למקום בטוח וטוב השאלה אם זה מספיק...
כי מצד אחד כל האנשים שגרמו לי להרגיש רגשות מטורפים כבר לא שם... ועובדה שזה נגמר מהר מאוד
פשוט הכל חדש לי, כל המצב הזה ואני לא יודעת אם מה שאני מרגישה זה בסדר:/

רואה 6 6

New member
נשמע חבר שהייתי רוצה לעצמי
יאמי,יאמי!!

אני אגיב לך בצורה של שאלות די רטוריות, יתכן שאת עוד לא מוצאת עצמך בתוך הקשר ומנסה לעצב לך את המקום של בת זוג/בן זוג? יתכן שאת לא ממש מאמינה שהוא רוצה אותך למרות שהכל אומר שזה,זה? משהו במובן של, יותר מדי טוב מליהיות אמיתי...? יתכן שאת מחפשת בו איזו השלמה של משהו שחסר לך (היציאות ביחד עם בן זוג על כל המשתמע ) ומתאכזבת שהחלומות לא מתמלאים בדיוק כפי שחלמת אותם?

כל הדברים האלה יקבלו תשובות אבל כנראה רק אם תנשמי קצת, תמשיכי להנות מחברתו .

Skar FaSe

New member
כש - זה : ״יותר מדי טוב מליהיות אמיתי... ״

דוקא א כש - זה : ״יותר מדי טוב מליהיות אמיתי... ״ [כהגדרתך] >>>---------------> דוקא אז יש [בענק) את ה אדרנלין של ההתאהבות, פרפרים בבטן ,עננים , מאוהבת, וכיוצא בזה - דוקא אז זה נמצא שם בענק!

קמוש1

New member
בהווה עם גבר אחר?

לא ...
אפילו לא בשנתיים האחרונות- זה לא קרה הרבה זמן אף גבר לא נכנס לי ללב...
זה קרה בעבר הרחוק שהייתי יותר צעירה, אבל אז המצב היה שונה כי זה הייה תחילת קשר והיה הרבה אי ודאות..
אז אותם בחורים אומנם אמרו שכיף להם איתו והיו הרבה דיבורים באוויר , פה זה שונה כי הפעם באמת אני חווה זוגיות אמיתית עם אדם שמקבל אותי בדיוק כמו שאני ועדיין רוצה אותי. בדכ זה היה נגמר מהר מאוד לצערי..

יכול להיות שיש לך משקעים עם עצמך שסוגרים לך את הלב

ואת לא מודעת אליהם
וצרכים שלך שאת לא יודעת להביע בזוגיות
אני מציעה לך ללכת למטפל זוגי - גבר תרפיסט שעוסק בזוגיות
חשוב מאד לא פסיכולוג רגיל - כי הוא יכול לקחת אותך לכיוונים של מריחת זמן של שנה
ולא אשה.
את צריכה גבר שיעזור לך להיפתח ולתקשר רגשית מול גבר
בהתחלה לבד - ותשוחחי איתו על מה שקשה לך לשוחח עם בן זוגך
ובהמשך ולפי מה שתחליטו יחד - אולי תיפגשי יחד עם הבן זוג - 2-3 פגישות טיפוליות.

בהצלחה

Skar FaSe

New member
לא משקעים

ולא גבר שיעזור לך להיפתח ולתקשר רגשית מול גבר - ולא אעונטות
את לא צריכה שום פסיכולוג.
כשזה זה זה - זה זה! ~ ואם זה ל כל- כך זה אז שום גבר לא יעזור לך להיפתח ולתקשר רגשית מול גבר אם זה לא שם!
זה לא הנדסה, ולא לוגיקה, ולא מתכון! - כשזה באמת זה - זה זה! - Magic ~ ואם זה היה ״זה״ אז היית מרגישה את זה right on the spot - יודעים את זה ישר ומרגישים את זה ישר ! וכל השאר אעונטות! הקטע הוא, שלוקח הרבה זמן למצא מישהו שבאמת גורם לך באמת להתאהב - פרפרים עננים ריגושים התרגשות מטורפת או ואט דפאק אבר.. - וכל השאר זה סתאם לזייף לשכנע את עצמך לשקר לעצמך להתפשר - יונייm איט
אם אחרים זה ״סתאם בסדר״ -(מינוס) פשרה בלוותר על כל מה שחסר שם

קמוש1

New member
אבל לא חסר כלום

הוא באמת אדם מקסים! ממשפחה מדהימה הוא תמיד עוזר תומך מבין.
כשעברתי למשל דירה הוא עזר לי בכל מה שרציתי אם זה בהעברות/ בקנויות לבית.
הוא ניראה לטעמי, שרירי חתיך בול כמו שאני אוהבת. יש לנו שיחות טובות כיף לנו יחד
מההתחלה שנפגשנו שנינו הרגשנו שיש פה משהו שונה ולא רגיל בלי אגו ובלי משחקים
אבל כאילו ההתרגשות העצומה שהייתי מרגישה בעבר .. זה לא קורה לי הפעם..
ואני כבר לא יודעת אם זה קשור אליו.. כי כבר יותר משנתיים אני לא מצליחה לפתח רגשות או להיקשר לגבר..

Skar FaSe

New member
הבחירה היא שלך!

אין לי שום דבר נגדו! אני לא מכיר אותו ! - יכול להיות שהוא the nicest dude in the universe!
ואני גם לא אומר לך להפרד או לא להפרד - ובעצם לא אומר לך כלום - אני כולה מגיב למה שאת כותבת ~
וזה מה ש את אומרת זה: ״ אבל כאילו ההתרגשות העצומה שהייתי מרגישה בעבר .. זה לא קורה לי הפעם...״
נראה לי שזה לא קשור לא אליו , ולא אלייך - כי אם ״ זה״ היה שם - זה היה מופיע כמו ברק על ההתחלה... - בלי קשר אליו או אלייך... פשוט אין שם את ה״משהו הזה ״ שיציט את ה ההתרגשות העצומה הזאת (כלשונך{
וזה לאכ״כ נדיר, זה קורה שכאילו בבחור, או בבחורה יש הכל, ובכל זאת חסר את הניצוץ הזה... - גם לי קרה.. ולדעתי זה חיסרון עצום - זה אומר שיכולה אולי להיות שם חברות נפלאה, כבוד ומה שאת רוצה אבל כשהניצוץ הזה חסר לדעתי זה קריטי!

אבל אולי אני טועה

evanescent

New member
ההתרגשות העצומה שהיתה מרגישה בעבר...

איפה הם היום אותם גברים שאליהם היא הרגישה התרגשות עצומה? הם איתה?
עובדה שההתרגשות הזאת אינה אינידיקציה לקיום זוגיות טובה ויציבה או ערובה לזוגיות בכלל.
כמובן מי שבא לו להתעקש על זה ולפסול כל קשר שאין בו את זה זכותו, אבל יכול להיות לזה מחיר לא קל, של להשאר לבד למשל או של התפכחות מאוחרת שההתרגשות הזאת לא היתה קריטריון שהביא אותנו למה שבאמת רצינו בחיים ובזוגיות.

למעלה