זוגיות חדשה...התייעצות....

Skar FaSe

New member
אבל זה מה היא מחפשת...

זה בעצם מה שהיא מחפשת ~ את התרגשות העצומה ~
אולי ההתרגשות הזאת היא לא קריטריון - או אינידיקציה - אבל זה חשוב לה, ואני די מבין אותה בקטע הזה. כי זה מראה על זה שיש איזה שהיא התאמה, ואהבה או משהו אמיתי מאד בין שני אנשים ספציפיים. וגם ההרגשה של אופוריה טוטאלית- יותר מ סתם
partnership o deal
- בגלל זה גם לא מרגישים את זה עם כל אחת, וזה לוקח הרבה זמן להכיר מישהי את זה שמרגישים איתה את זה
מצד 1 יכול להיות לזה מחיר לא קל, מצד שני היא יכולה לפספס משהו בדרך - ההחלטה היא שלה!

&nbsp

לרוב זה מעיד

על התאמה של "שריטות" ואחרי זמן לא רב מגיעה התפכחות כואבת מאוד.
&nbsp
אני רואה את זה על ימין ועל שמאל-
מישהו שהתאהב בבחורה כי היא היתה "FREE SPIRIT" וחיה את הרגע- ואחרי זמן מסויים התחילו ריבים קשים על כך שהיא לא מסוגלת להתחייב לכלום ולהשאר במקום אחד.
מישהי שהתאהבה בגבר שנראה לה שיא היציבות והשקט- ואחרי זמן מסויים הבינה שהיא מתוסכלת בטירוף כי הבחור פאסיבי, לא אוהב להסתכן בכלום ולא יוזם שום דבר.
ועוד ועוד..
&nbsp
המשותף לכל הדוגמאות האלה זה הניסיון שלנו למצוא "מרפא" בבן הזוג.
במקום לטפל בעצמנו ולנסות להיות יותר שלמים עם מה שיש- אנחנו מחפשים מישהו שיקרין עלינו את התכונה הרצוייה.
לרוב זה נגמר בבכי.

evanescent

New member
אני חושבת שלחפש השלמה בבן זוג זה בסדר

אם זה שמרגישים שצריכים, לא כולם יכולים להיות הכל וסה״כ אין רע בזה שיהיו תכונות מסוימות בהן זוג ישלים אחד את השני. אחרי הכל אין מטרה לנהל זוגיות עם עצמנו...אבל עם זאת ובלי קשר לזה אני לא חושבת שהתאהבות מטורפת היא אינדיקציה להתאמה זוגית טובה לאורך זמן, ובמקרים רבים היא אף מפריעה לבחון את הדברים לאשורם בפיכחון, מה שמגדיל את הסיכוי שתהיה טעות בבחירה. לכן לדעתי זה פחות חכם להציב את זה כתנאי לקשר. עם זאת אני מבחינה בין התאהבות לאהבה, ואהבה לדעתי כן חשוב שתהיה (כמובן אפשר לתת לזה כמה חודשים ולא לצפות שתהיה ישר). יש כאלה שיחלקו גם על זה ואפילו אנשי מקצוע, אבל אישית לא היתי מוותרת על זה שתהיה אהבה.

אז למה אלוהים יצר את המצב הזה

האהבה עיוורת זה נכון
כי אם כל אחד היה נכנס לעומק הנשמה של האחר - והרי אנכם מושלמים
לא היו נוצרים זיווגים בעולם- לא היו מתחתנים ולא היו נוצרות משפחות
והרבה ילדים לא היו מגיעים לעולם

התאהבות זו מתנה יכולה להיות גם סבל גדול
תלוי עד כמה האדם מודע לעצמו / עובד על תיקון פגמיו וכד'
ככל שיותר מודע לעצמו ומתקן מידותיו יש סיכוי יותר טוב שהאש תהיה דלק ליצירת חיי משפחה טובים

evanescent

New member
התאהבות יכולה להפריע למודעות

כי מטבעה היא די עיוורת ומצירת לנו תמונה לא מציאותית על מישהו שאנחנו לא מכירים כ״כ טוב...על השאלה שלך בכותרת התשובה שלי היא שלא אלוהים יצר את זה ואין בכלל אלוהים אבל יש לי הרגשה שלא תאהבי את התשובה הזאת...

evanescent

New member
והרוב תמיד צודק...

הרי מעולם בהיסטוריה לא קרה שרוב האנשים טעו במשהו אז זו תשובה רלוונטית, סבבה...

בואי נשאיר את אלוהים בצד

כי לא כולם מאמינים באלוהים וזו לא הוכחה לכלום.
&nbsp
השאלה היא האם התאהבות היא מדד או תנאי מקדים לזוגיות טובה- ולדעתי התשובה היא לא.
ואפילו, ממש לא.
לפעמים הציפייה הלא מציאותית של אנשים ל"כינורות דביקים" רק מפריעה להם למצוא בן זוג שהם יהיו מאושרים איתו.

evanescent

New member
נכון, גם אני חושבת

אבל כנראה שחלק חיבים ללמוד בדרך הקשה של להשקיע שנים בחיפוש הקלישאה ההוליוודית, לא להצליח עם זה ורק אז להבין, בגיל מבוגר...

מסכימה איתך!

רק מדגישה שיש הבדל גדול בין תכונות משלימות ובין צורך שבן/ת הזוג "ירפאו/יעלימו" את הפגמים שלנו.
&nbsp

התאהבות

זה סוג של היי הורמונלי שמתקיים בתקופה שאת בכלל לא מכירה את האדם מולך ובעצם מקרינה עליו את הפנטזיות שלך.
ההיי הזה עובר (בסביבות חצי שנה-שנה מקסימום) ומגיעה התפכחות- לעיתים כואבת מאוד.
פתאום האדם ממול נראה הרבה פחות "אל" וה"חצי השני שלי" ממה שהיה נראה בחודשיים הראשונים.
&nbsp
זה באמת הכרחי לך?
האם זו את רוצה להיות איתו בכלל?
האם את חושבת שבן זוג יכול להיות מושלם בכל?
&nbsp

ככל שאדם יותר קרוב לאמת של עצמו והוא מרגיש את הוואו הזה

ככה זה יותר אמיתי.גבר שמתאהב במראה חיצוני ומרגיש אקסטטה - לאשה שמתאהבת בו בשל כספו יש סיכוי יותר טוב שההתאהבות הזו הינה שקרית. אבל זה לא אומר שזה לא יכול להימשך הרבה זמן, אם שניהם מכבדים את ה"חוזה" בינהם - שהיא מטפחת את יופיה ואת הסיפוק המיני שלו - והוא מרפד אותה בכסף.

מי שקרוב אל עצמו ומחפש אהבה אמיתית ואז מרגיש פרפרים וואוו - אז זה אמיתי.
ואכן הסיכוי יותר טוב שזה יימשך הרבה זמן - קשור גם לערכים שהאדם נותן מעצמו בזוגיות.
אפשר לקלקל גם אהבה אמיתית.

חבל שאנשים שחווים עוצמות גבוהות של אהבה ומוותרים על הרעיון שזה אמיתי אחר כך
ומספרים לאחרים שזה לא אמיתי. או אנשים שמעולם לא חוו אהבה כזו - חושבים שהיא אינה אמיתית כי הם נרקססטים ומעולם לא חוו נתינה מהלב
ולכן
לא יכולים לחוות אהבה אמיתית- כי אהבה היא נתינה מהלב
והם מקסימום חוו קבלה.

edna28

New member
אני הייתי נותנת לזה עוד קצת זמן..

לפעמים הפרפרים האלו מגיעים, נעלמים ואז מבינים שהזוגיות לא טובה. עדיף לתת צ'אנס ולא לחפש את הפרפרים אלא את החברות הטובה, התמיכה, הביטחון האמון וההנאה המשותפת.

למעלה