זוגיות טוטאלית

לא ראית שכולם הגיבו...

ב 00:45... היית חייבת להיות שונה, אה?! יאללה פרשתי, לילה טופ!

Old Girl

New member
"זוגיות טוטאלית" - לדעתי קלישאה.

הצצתי בהגדרה שרשמת לסטאר דאסט ואליה אני מתייחסת. יש מלכוד הקשור להגדרה של זוגיות טוטאלית : 1. אם אנחנו מדברים על לארוז מזוודות ולהתייצב אצל בחורה שאתה לא לגמרי מכיר בשלב הנתון, תוך התחייבות שתאהב אתה לנצח ותהיה לצדה בכל מצב - אזי מדובר במשהו שלא תוכל לעמוד מאחוריו. אתה עדיין לא מכיר אותה לעומק, נכון? לפעמים, כשחיים עם בן אדם הרבה זמן, לומדים עליו דברים חדשים ולא תמיד טובים. מה אם היא אגואיסטית ? מה אם היא בוגדנית סדרתית? מה אם היא לא מסוגלת להקשיב לך אלא כל הזמן עסוקה בעצמה? מה אם תגלה שהיא נורא נחמדה, אבל חלק ניכר מהמשכורת שלה היא מעבירה לחשבון בחו"ל, כדי לא להתחלק בחסכון כשתפרדו? הקיצר, אתה יכול לגלות הרבה דברים שלא יאפשרו לך, עם כל הרצון הטוב ויכולת הנתינה, לשמור על הקשר הזה. במקרה כזה, "זוגיות טוטאלית" היא סתם שיק על סכום עצום ללא כיסוי. 2. אם אנחנו מדברים על היכרות ארוכת טווח של שנים, שלא משאירה לך הרבה הפתעות, ואתה רוצה את מה שאתה מכיר לצדך לנצח - אזי "זוגיות טוטאלית" היא בחירה נבונה ומחושבת בזוגיות בריאה וטובה עבורך. אם הייתי נדרשת להגדיר עבור עצמי "זוגיות טוטאלית" - הייתי מתייחסת יותר לאספקטים אחרים, כמו: להפסיק לחשוב על "האם יש משהו טוב יותר בחוץ..."; להפסיק לחשוב על ההקרבות למען הזוגיות ו"כמה אני נותנ/ת" ולחשוב יותר על מה שהזוגיות נותנת לי; להפסיק להתעצבן מהדברים הלא טובים שהוא/היא עושים ולהתמקד בדברים הטובים - כלומר, ברגע שמחליטים להיות בזוגיות, נמצאים שם עד הסוף - אבל לא ללא תנאי...

cheshire9

New member
אהבתי את ההגדרות שלך

במיוחד עם החשבון הסודי בחו"ל..... איך לא חשבתי על זה קודם ? ? ? אבל גם אני לא התכוונתי שהזוגיות הטוטאלית קורית תוך שבוע. ברור שגם היא תהליך. אבל כוללת סוג של מחויבות טוטאלית בכל זאת. דבר שאני כנראה לא מסוגל ולא רוצה כרגע...... מסתבר

Old Girl

New member
כן אפשר להגדיר את זה

כמחויבות טוטאלית לפעול להצלחת הקשר, הניסוח נשמע נורא התנהגות ארגונית אבל יסלחו לי אני מקווה. לגבי המחויבות הטוטאלית שלך - תראה ממה שתיארת קודם, אני לא יודעת האם אתה לא מסוגל באופן כללי או שפשוט אין לידך אדם מתאים, כי שתי האופציות בהחלט אפשריות.

cheshire9

New member
כזכור לפורום

היתה שם הרבה התלהבות בהתחלה... היא הצליחה להוריד אותה ביעילות רבה. על ידי ההתנהגות והיחס שלה. אבל הבעייה שאין לי תשובה לשאלה - והאמת שזה די מציק לי - אם היתה מישהי שבאמת מתאימה אם הייתי יכול להיות יותר טוטאלי - או שפשוט לא מסוגל לזה עכשיו. להתחייב לחלוטין למישהי זה גם עניין של הרגשה (התאהבות....) וגם של מוכנות וגם של ראייה יותר מפוכחת אם באמת אתם מתאימים או שזו סתם פנטזיה..... ואני פשוט לא מסוגל לראות איפה אני באמת בתוך כל זה.

g a z

New member
וואו...

האמת שיצא לי להרהר בעניין כמה וכמה פעמים לאחרונה.. כנראה שיש מערכות יחסים שטוטאליות קיימת בהן.. אחרת לא נראה לי שסתם זה היה עולה לנו לקו המחשבה. לא? זה סוג של פנטזיה, אני מיניחה, שאיפה שהוא כן מתאימה לסוג מסויים של אנשים. משהו בסגנון של לתת את כל כולי יחסית מהר, לתת אמון גדול, לבנות ציפיות, גם כשבתכל'ס כשמסתכלים על זה מהצד זה מוקדם מידי ואפילו חסר בסיס. חחח.. כן, זה מאוד מבריח. נורא. נורא מלחיץ בעיקר. אולי מצד אחד רוצים בה, כדי לדעת שתמיד יהיה מי שאפשר לעוף איתו הכי גבוה בעולם, וגם לנחות איתו לתהומות עמוקים. שלא משנה מה, הוא תמיד יהיה שם. אבל אני לא חושבת שזה בריא. בכלל לא. אני חושבת שבן זוג צריך להיות חלק חשוב ומרכזי בחיים, אבל אני גם חושבת שצריך לדעת לחיות לבד. שלכל אחד יהיו את תחומי ההתעניינות שלו, את המקום הפרטי שלו. ברור שצריכים להיות דברים משותפים, זו הרי זוגיות בסה"כ, אבל צריך גם לדעת להיות לבד.

ufffnick

New member
לפי ההגדרות פה למושג "זוגיות טוטאלית"

הייתי אומר בקצרה שאין דבר כזה. אהבה לנצח זה כשאחד או שני החלקים מתים בעודם אוהבים. לדעתי זה המצב היחידי בו האהבה שלהם זוכה למושג נצח, סוג של הקפאה של המצב לרגע שלפני שעזב בעל כורחו. אי אפשר לדעת מה היה קורה לו אכן היינו חיים לנצח, כי אז, למושגים כמו אהבה ניצחית, התמסרות טוטאלית והבטחות למאמצים כאלה ואחרים, היו מקבלים זווית אחרת, ובעיקר מאבדים את משמעותם והופכים לדברים ריקים. לאמירות סתם. למה? תנסה לקחת חיי אדם ולהכפיל אותם (ונניח שכוחו במותניו ב-80% משנות חייו, לא משנה כמה זמן חי), 160 שנים נשמע הרבה, תכפיל שוב ושוב. תנסה להכניס תקופת חיים לתוך 1000 שנים. דמיין שאתה חי את 970 שנות חייך עם אותו אדם. חסר משמעות לחשוב ככה. למה? כי כשאתה או כל אחד אחר אומר "לנצח", זה עד שמתים, לפחות אחד מהמחוייבים להסכם "הנצח". לעיתים, החיים מתפתחים לכיוונים שונים אצל בני הזוג, לעיתים זה קורה עוד לפני שמספיקים למות. לדעתי, אם היינו חיים לנצח, זה היה קורה לכולם. אז כמו כל דבר אחר בחיים, אין דבר כזה טוטאלי, נצח ושאר דברים המסמלים את המוחלט. הרדיקאלי.

cheshire9

New member
קודם כל

תודה לכולם - אחד הדיונים הכי מעניינים שהיו לנו פה - לטעמי לפחות. ועוד לא שמענו את כולם ....... לצערי זה עדיין לא עוזר לי להחליט מה אני עושה עם הנוכחית שלי. מרגיש תקוע לגמריי ...... כל החושים שלי + ההיגיון אומרים לחתוך ולהמשיך הלאה. אבל כשאני נפגש איתה אני שוכח הכל ..... בקיצור - מקדיש לעצמי שיר מתאים http://www.youtube.com/watch?v=l8UOHpMGG0Y

פעיגאלע

New member
זוגיות טוטאלית = תלות

נשמע כמו קשר לא בריא במיוחד. שום דבר לא צריך להיות מוגזם. (לא אוהבת את המילה "טוטאלי").

למעלה