אז לידיעתך:
החייל אסעד ח'ניפאס, הוא דרוזי. החייל יבגני אלכסנדרוביץ הוא רוסי (שאגב מסרב להתגייר). ואפילו לחייל היהודי דקל שטרנברג, זה שהרגע סיים את ארוחת השקצים ורמשים שלו (אחרי שרק לפני שבוע שדד יחד עם חבריו את ביתו של הדייר הפלסטיני), אין שום קשר גנטי ליהושע בן נון (שאינו יהודי כי הוא בכלל משבט אפרים לא משבט יהודה) - ואפילו לא למשה בן עמרם (שהנו משבט לוי ולכן גם הוא אינו יהודי). אז הורדנו את הקטע הגנטי.
אבל גם הקטע התודעתי לא קיים. החייל הדרוזי אסעד ח'ניפאס קשור תודעתית לנביא שועייב, לא למשה בן עמרם. החייל הרוסי יבגני אלכסנדרוביץ קשור תודעתית לישוע בן מרים מנצרת, לא ליהושוע בן נון מהר אפרים. גם בתודעתו של החייל היהודי דקל שטרנברג, זה שהרגע סיים את ארוחת השקצים ורמשים שלו (אחרי שרק לפני שבוע שדד יחד עם חבריו את ביתו של הדייר הפלסטיני), אין שום שמץ של מושג מה עוללו יהושע ומשה לכנענים (דקל היה חולה כשלימדו את זה בבית הספר נווה-שלום בבאר שבע), והוא אפילו אינו יודע מה תוכנם של עשרת הדיברות שהנחיל משה בן עמרם (כמובן חוץ מהדיברות הקלאסיות של לא תגנוב ולא תשדוד - שאותן מכיר בעל פה גם כל נוצרי), והוא בטח אינו יודע מאומה אודות מה שכתוב על גבי עשר האבנים שהונחו על ידי יהושע בן נון בהר עיבל. אז עשה לי טובה, אל תדבר איתי על "קשר תודעתי", שלמעשה אינו קיים בתודעתו של אף אחד משלושת החיילים הנ"ל.
לגבי שאלתך האחרונה על טיהור "פשעי אבותיך": אינך יודע מי הם אבותיי. על כל פנים, אני בוודאות לא צאצא של משה (אחיו של אהרון הכהן), וגם לא צאצא של יהושע בן נון (משבט אפרים), אז עשה לי טובה, אל תפיל על אבותיי את התיק של הכיבוש, המתקיים יום יום לנגד עינינו על ידי החיילים הישראלים המהוללים, אסעד, יבגני, דקל, ושאר חבריהם (הדרוזים הרוסים וגם היהודים שכידוע הינם ברובם חילונים כאלה אשר דבר אין להם עם אבותיי ואבות אבותיי).
לגבי שאלתך האגבית (שאינה קשורה לנושא שלנו), למה לא הסכמתי לבנות לי בית באוגנדה: כי לא הייתי חי כשהתקבלה שם ההחלטה.