זוועות הכיבוש

אלי כ ה ן

New member
לקח לעתיד: לא להתנפל עם "די עם זה ידידי" לפני

שברור שבכלל חולקים על הידיד שעליו מתנפלים.

u r i el

New member
לא.

״ .... הבעיה נוצרת כאשר צבא (של יהושוע יעלון, או של בוגי בן נון, אין זה משנה), משתלט על שטח שבו חי עם אחר, הנרמס תחת כפות רגלי החיילים הכובשים, מבלי שהוא זוכה לזכויות אדם בסיסיות, ובכלל זה הזכות הבסיסית של כל דייר להיכנס לביתו הפרטי.

איך היית מגיב אילו חיילים היו מגרשים אותך מהבית שבו נולדת, ואחר כך היו שודדים לך את הבית, משתלטים עליו, וכשהיית מעז להיכנס אליו - היו עוצרים אותך?״
( אלי כהן ).

להבא אל תזדעזע, או אל תעמיד פנים של מזדעזע ממורשת אבות. אינך חייב להמצא במקום שבו אבותיך השתלטו על שטח שבו חי עם אחר במצוות מאן דהוא. אל תזדעזע או אל תעמיד פנים של מזדעזע ואל תשתף אותנו בסירטונים שהם המשך ישיר ממורשת מוריך, מחנכיך, הוריך והורי הוריך שכאילו הרוסים או הדרוזים או היהודים שונים ממשה או מיהושע או ליבוביץ. שמורה לך בכל עת האפשרות לקום לברוקלין או לברלין ולא להיות שותף לזוועות האלה. עצם היותך כאן היא עדות לכך שגרשת אנשים מהבית בו נולדו ואם לא אתה אישית עשית זאת - בני עמך עשו זאת ואחדים אף קיבלו על כך אותות הצטיינות.

אלי כ ה ן

New member
לא מה? הרי סיכמנו שכן, לא?

האמנם, עצם הביטוי "בעייה" שבו השתמשתי - מעיד על זעזוע? והאמנם, עצם זה ששאלתי אותך "כיצד היית מגיב אילו" - מעיד על זעזוע? הרי כבר הבהרתי שאיננו מזועזע מהזוועות הללו, הואיל ונתקלתי בהן כבר מלפני שנים רבות - ככה שכבר אין לי ממה להיות מופתע. זה היה צפוי מראש, כפי שהזהיר ליבוביץ עוד ב-67. כל ההבדל בין תקופתנו לבין שנת 67, הוא רק בכך שכיום אני גם יכול להראות את הכל על גבי האינטרנט.

אינני מבין את פשר טענתך, שאינני חייב להימצא על קרקע שבה היה חי עם אחר כשעליה השתלטו אבותיי. אף אחד מאבותיי (הכהנים) לא השתלט על שום שטח שבו היה חי עם אחר (כידוע לכהנים לא הייתה זכות להתנחל בארץ כנען), ובטח שאף אחד מאבותיי לא גרש ולא נישל מאן דהו. יתר על כן, אדמת הטרשים - שעליה חיו אבותיי (מבלי להתנחל בה) - ושאותה הפכו למקום פורח הראוי למגורי בני אדם, לא הייתה מעולם בבעלותו של שום אדם זר (עובדה שהיא הייתה אדמת טרשים עד שאבותיי הפכו אותה למקום פורח הראוי למגורי בני אדם). על כל פנים, אינני מוצא נימוק מניח את הדעת לטובת מה שכעת היצעת - כי אסתלק מהאדמה אשר עליה נולדתי - וכי אגלה לברוקלין אשר בה לא נולדתי. הלא תסכים איתי, שזכותו המלאה של כל אדם - להמשיך ולגור על האדמה שעליה נולד (מבלי שנישל איש) - ולהיאבק משם (באופן לא אלים כמובן) נגד כל מה שנתפס בעיניו כעוולות הנעשות על ידי בני עמו (כולל על ידי בני אדם אשר לטענתך קיבלו על מעשיהם אותות הצטיינות). אינני מבין איזה פסול מוסרי אתה מוצא בכל סוג של מאבק (בלתי אלים) כזה.

גם איני מבין את פשר טענתך, שהסירטונים שבהם אני משתף אתכם "הם המשך ישיר ממורשת מוריך מחנכיך הוריך והורי הוריך, שכאילו הרוסים או הדרוזים או היהודים שונים ממשה או מיהושע או ליבוביץ". הרי אינך יודע מי הם הוריי והורי-הוריי, ובמיוחד אינך יודע האם בכלל היו לי מורים או מחנכים - שעה שאני כופר לגמרי באפשרות "לחנך" בני אדם. אין קשר אפוא, בין הסירטון שהיצגתי (על אותם דרוזים רוסים ויהודים) - לבין כל שאר בני האדם שהיזכרת: הוריי והורי-הוריי, מורים-ומחנכים שכביכול היו לי, משה יהושע וליבוביץ.

ולגבי הצעתך "אל תשתף אותנו בסירטונים וכו": זכותי להציג כאן כל סירטון שארצה, כשם שזכותך לבקר את מה שאציג כאן, כשם שזכותי להבהיר שאין בסיס לביקורת כזו, וחוזר חלילה. במסגרת הזכויות הללו, אנצל גם את זכותי למחות כנגד הצעתך "אל תשתף": מדינת ישראל (לפחות זו שבגבולות הקו הירוק) - היא עדין מדינה דמוקרטית - המאפשרת את חופש הביטוי, ואין לי שום כוונה לוותר על זכות זו - שממנה אתה מנסה לנשל אותי משום מה. על כל פנים, לי בטח אין שום כוונה לנשל אותך מזכות מקבילה.

u r i el

New member
ואפשר

שאף תרמה לעלייתו של זרם פרובוקטיבי מתנגד שחי ובועט מאז ועד מדונה.

י ו ר ם 7

New member
שטויות ובהקשר להתאבדות הסיכוי במקרה הזה שואף

לאפס בני אדם מתאבדים בעיקר בגלל בעיות שיש להם
בתוך המשפחה הקרובה.
אנחנו פה בארץ ישראל חיים בתרבות מזיקה, פותחים מלחמות מיותרות שמדרבנות
את הצד השני לנקום.......

למעלה