זוועתון ושמו סוסו אנד סאנס

oreldi

New member
זוועתון ושמו סוסו אנד סאנס

אז עומר מילר הגיע גם לגבעתיים. דרך השלום 53, איפה שהיה סניף של קפה קפה.
מכונת מזומנים הוא ייסד פה, ללא ספק. התורים הגדולים בסניף ברוטשילד ממשיכים, ובמקביל הוא פותח סניפים כפטריות אחרי הגשם.
מהאיש הזה אני רחוק מלמתלהב. גם מהעובדה שהאיש הוא אושיית אינסטגרם, מופיע בטלוויזיה ומפרסם את עצמו נון סטופ, וגם מחוויות גרועות במסעדות שלו. גם חדר האוכל הרגישה לי סתמית, וביקור בשולחן היה הרבה יותר גרוע מזה- הביקור במסעדה זכור לי עד היום כאחת החוויות הכי גרועות אי פעם שהיו לי במסעדות.
ובכל זאת- מקום חדש, קרוב לבית. רציתי לתת ניסיון.

בשבת האחרונה היינו שם. לקחנו המבורגר כפול (240 גרם) עם גבינה, ציפס, פרגית בפאנקו, כדורי פירה מטוגנים עם צ'דר.
ההמבורגר היה סתמי להחריד. שתי קציצות של 120 גרם, אפרפרות מבפנים, בעלות טעם בשרי חלש, קצת גבינה, אולי מעט טוב יותר ממקדונלד'ס אבל לא בהרבה. האישה אכלה, לא נהנתה במיוחד אבל אכלה. הצ'יפס ליווה אותו היה כבר מקדונלד'ס פרופר- דק ורופס. ללא ספק מהזאנר התעשייתי. כמה קשה לחתוך תפוחי אדמה ולטגן אותם כמו שצריך? הילד אמנם אכל בהנאה, אני פחות נהניתי. ואם עוד איכשהו ההמבורגר והציפס היו אכילים, הפרגיות בטמפורה, יענו נאגטס, היו זוועה לא אכילה- הציפוי היה קשה, בופנים לא היה כמעט עוף. ניסיתי, אבל באמת שזה לא היה אכיל.
נקודת האור היחידה- כדורי פירה המטוגנים היו פריכים, טעימים, בלי שמן עודף עליהם. גם רוטב הצ'דר היה מצוין.
כל האוכל מוגש במגש וכלים חד פעמיים. זו לא הבעיה הגדולה כן? אבל קצת מרגיש כמו לאכול במטבח מוסדי הכלים האלה...

130 שקל אם אני לא טועה עלתה כל הזוועה הזו. ושאני כותב זוועה, אני אחדד:

את ההמבורגרים בארץ בגדול אפשר לחלק ל 4 רמות:
-בטופ נמצאות מסעדות הבשרים המתמחות והטובות עם המבורגרים מעולים. מיט בר ופאסטל הן היחידות בעיניי שמגיע להן להיות כאן.
-אחר כך יש מקומות של המבורגרים טובים- עליהם ניתן למנות את קפה נואר, הדסון, דיינר של גוצ'ה ואחרים. גם באגדיר מוזס וBBB ניתן לקבל לעתים המבורגרים טובים. לעתים גם לא ויורדים לקטגוריה הבאה.
-אחר כך נמצאים המקומות הבינוניים- עם המבורגרים בסדר...ביס אחד שניים טעימים ואחר כך שעמום. חלק מסניפי מוזס BBB ואגדיר נמצאים פה.
- ובסוף נמצאים מקדולנדס, בלאק, ברגר ראנץ וכו' , שמגישים קציצה אפרפרה וחסרת טעם המתחזה להמבורגר.

את סוסו הייתי שם בקטגוריה הרביעית מבחינת ההמבורגר. ומבחינת הפרגיות- בקטגוריה אפילו מתחת לזה, קטגוריה של אוכל לא אכיל.
 
שכחת את ויטרינה... אשר לסוסו, הם פותחים בקרוב סניף ברמה"ש.

לפי הדיווח שלך, זו לא בשורה גדולה וחבל.
 

oreldi

New member
לא שכחתי, נתתי כמה דוגמאות

הייתי בויטרינה פעם אחת ומאז לא חזרתי. לפי הביקור ההוא את ויטרינה הייתי מדרג בקטגוריה הלפני אחרונה. אבל בלי קשר, ההתנהגות של הבעלים והעובדים שם הרבה יותר גרועה מההמבורגר
 

prizman

New member
קצת תמוה לי.

על איכות ההמבורגר לא אתווכח איתך כי כל אדם וטעמו. לדעתי זה אחד ההמבורגרים הטובים בישראל.
העניין הוא התלונה לגבי השרות. גם על זה לא אתווכח כי אתה לא היחיד שהתלונן על כך
אז לא ניתן לפטור את זה בטענה שדרישותיך או ציפיותיך גבוהות מדי.
מה שמעניין הוא שכל פעם שאני בישראל אני אוכל שם פעם אם אני מגיע לשבועיים ויכול להגיע לפעמיים
בשהות של חודש ומעלה ומעולם לא נתקלתי בבעיה של שרות. בבעיה של תור כן בסניף אבן גבירול,
לחדש לא הלכתי למרות שהיה כבר קיים בשהותי האחרונה.
 

oreldi

New member
דברים יכולים להשתנות

כשאני הייתי ההמבורגר לא היה מלהיב במיוחד. יתכן שדברים השתנו כשאתה היית.
יתכן גם שדברים השתנו לגבי השירות. מה שבטוח שממש לא בוער לי לנסות, מה גם שאם אהיה בסביבה ויתחשק לי המבורגר- ההעדפה הברורה שלי תהיה מיט בר. אם יוצא לך בפעם הבאה שאתה בארץ להיות באזור- נסה את ההמבורגר ביין אדום שלהם. לא תתאכזב
 

Gרר

New member
הבעיה העיקרית בויטרינה

היא שהם סגורים בשבת, שזה אצלנו היום הסטנדרטי לאכול המבורגר.
כאילו… באמצע השבוע בצהרים אנחנו בעבודה. בערב אנחנו מעדיפים להמנע. בשישי פחות מסתדר המבורגר. במיוחד אם יש ארוחת שישי אצל ההורים. הכי טבעי בעולם זה בשבת בצהרים אחרי ים, בריכה או טיול באיזור כשממש מתחשק המבורגר הם סגורים.

דווקא את ההמבורגר שלהם אני מאד אוהב. גם את הציפס. השירות זה לא הצד החזק שלהם. הוא קצת מחוספס והם הרבה עסוקים שם בשלהם אבל כל עוד ההמבורגר טוב אני סולח. זה חלק מהמקום.
 
גם אני מתה על ההמבורגר+צ'יפס שלהם

הבעיה היא העומס. שנים לא הלכנו בגללו, כי אני לא אעמוד בתור ארוך ומייגע בשביל זה, ועוד שבסוף אצטרך לחפש ספסל לאכול עליו. דווקא לא מזמן יצא לנו סוף סוף לחזור בשעה פחות עמוסה - השירות היה מאוד אטי ולא יעיל מול העומס (וחבל, בשנתיים הראשונות השירות היה הצד החזק של הויטרינה עד שהעומס הכריע), והמוזיקה היתה חזקה מדי ברקע, אבל ברגע שקיבלנו את האוכל ישבנו בשולחן בחוץ ונהנינו מכל ביס. גם המחיר סביר לארוחה כזו.
 

prizman

New member
אצל ההורים שלך, שלה או שזה מתחלף

וכל אפשרות אחרת.
אני שם לב רק לשולי הדברים, פאק שלי.
 

החתולית

New member
איפה אתה מדרג את Port 19?

אתמול אכלתי המבורגר בשניף שלהם בכיכר גבעון / חשמונאים, ולא התרשמתי יותר מדי.
 

erezavn

New member
מסכים. ההמבורגר של Port 19 חביב ולא יותר בעיניי

אבל הוא בטח טוב יותר מזה של סוסו ובניו.
 

oreldi

New member
עוד לא הייתי שם

באופן כללי אני משתדל להמנע מלאכול המבורגר בדוכני רחוב.
כמעט תמיד כשנתתי צ'אנס וניסיתי זה היה נפילה.
הלכתי לסוסו כי הוא ממש קרוב אלי לבית והחלטתי לתת ניסיון, אבל זה בדרך כלל לא קורה.
באופן די גורף, מהניסיון שלי לפחות, אני יכול להגיד שהמבורגר טוב יש רק במסעדות טובות.
 

prizman

New member
אני מסתכל על הדברים מזווית מעט שונה

אבל גם ממדינה שונה. לפרקים.
ככל שאני חובב המבורגרים ואפילו אכין אחד היום במסעדה טובה לא אזמין המבורגר
אלא את המנות שהיא מתמחה בהן. למעט ממסעדת בשרים טובה בה אני עשוי כן להזמין
אבל בכאלה יש בד"כ יש נתחים שמפתים אותי יותר.
המבורגר אוכל בד"כ במקומות שזו ההתמחות שלהם. גם בזה יש לא מעט נפילות
אבל באחוז נמוך יחסית.לגבי ישראל, הידע שלי באשר למה מתרחש בסצנה מוגבל.
כאמור, מעדיף את ויטרינה.
כשאגאדיר רק נפתחה הם היו רק בנחלת בנימין. במקרה זה היה חידוש מרענן ומוצלח.
אח"כ פתחו סניף בנמל ת"א והוא לא היה מוצלח. סניף ת"א נחלת בניימין מעט ירד אבל המשיך
להוות אפשרות סבירה. לא יודע איך היום. בשאר הסניפים לא הייתי.
במוזס הייתי מספר פעמים אבל כי אילצו אותי.בניגוד לאחרים לא נהניתי שם אף פעם.
איוו בי-ם מצויינת בעיניי, לפחות הייתה כי כיום אני מסרב להיכנס לעיר הזו.
כיום בגולתי הדוויה יש לי מבחר אינסופי של מקומות המגישים המבורגר. יש כמה מסקנות שהסקתי.
אחד מהן היא שלא להזמין המבורגר במסעדה אנגלית. אין להם מושג מה זה.
גם לא באיטלקית, תמיד תהיה אפשרות טעימה יותר. וגם איטלקית באמת למרבה הפלא.
אבל למה השמחה יש ליידי 2 מקומות שמתמחים רק בהמבורגרים, מסעדת בשר מעולה של ישראלי שמגישים בה גם המבורגרים נפלאים ועוד מקום גרמני שעוסק
בבשרים שונים אבל גם בהמבורגרים מוצלחים, הטבח שם די טוב.
אז בחוסר אני לא נתקל.
אכזבות ממקומות לא חסרו לי לכן יש לי בבית מטחנת בשר...
סתם משקר. קניתי אותה בעיקר להכנת פלאפל.
 

דקלה1984

New member
אכלתי פעם אחת בשולחן

לפני מלא שנים. מאז אין לי ספק שלא אוכל אצל עומר מילר. מה גרם לך לעשות את זה לעצמך?
 

Gרר

New member
חבל אבל צפוי

לגבי הציפס יש לי הרבה מה להגיד על מקדונלדס אבל לזכותם ייאמר שהציפס שלהם אף פעם לא רופס. זה לא סוג הציפס המועדף עלי אבל לסוגו - הם עושים אותו טוב (הציניקנים יוסיפו שעם כל הכימיקלים שהם שמים שם אין לו סיכוי לאימפוטנציה גם אם הוא ממש ירצה)
 

oreldi

New member
חחחח:)

אהבתי את מה שבסוגריים...
לעניין מרקם הצ'יפס- יתכן שהמילה רופס אנו רואים אותה קצת אחרת? אני אחדד באמצעות הדוגמא ההפוכה- הדוגמא ההפוכה בעיני לרפיסות של מקדונלד'ס זה צ'יפס קראנצ'י- כמו ציפס טוב של שיפודיות. כמו פונדק דה לוקס שכתבת עליה בימים האחרונים שאני מת עליו. כמו הפוטייטו וואג'ס של מוזס ואחרים. אלה הציפסים שבעיניי הכי טעימים- צ'יפסים שיש בהם "בשר" כלומר יש מה לנגוס בפנים. וגם כשהם מתקררים הם עדיין טעימים.
מקדונלדס וסוסו בעיניי, זה בדיוק ההפך מזה
 

Gרר

New member
אני חושב שטריליאן חידדה יפה את העניין

היא כתבה מאד מדוייק שכשהיא אוכלת צ'יפס היא מחפשת רק את הפריכות. שיהיה פריך פריך פריך ושהבשר של התפוח האדמה לא יפריע לה לפריך. בעיניי - זה לא צ'יפס אמיתי. צ'יפס אמיתי קם ונופל על הקונטרסט בין הבשר לבין הפריך. אם אין אחד משניהם - זה לא צ'יפס. אם אין פריך זה סתם תפוח אדמה, ואם אין פנוכו - אז זה יותר מזכיר לי בייגלע מאשר צ'יפס. וזה מה שהצ'יפס של מקדונלס בעיניי. סוג של בייגלע מטוגן. זה נחמד. זה אפילו לא רע בעיניי. אבל זה לא משתווה לצ'יפס אמיתי. אני איתך לגמרי בעניין.
 

oreldi

New member
אני איתך

קראתי עכשיו שוב מה שאתה היא כתבתם בתגובות לגבי הצ'יפס.
אם אני מסכם- היא מבחינתה מעדיפה צ'יפס שהוא בעצם תפוח אדמה אפוי- רך מאוד ולא נגיס.
אתה, וגם אני , מעדיפים צ'יפס קראנצ'י שהוא נגיס מבפנים. הוא יכול להיות עבה או בינוני בעוביו, זה לא משנה, אבל לא דק כי אז אין את הבפנים, ומה שחשוב שיהיה בו את קראנצ'יות. כמו אלה של מוזס, של קלארו, או צ'יפס טוב של שיפודיות. אם אני מבין נכון זו גם הסוג האהוב עליך
 

Gרר

New member
אצלי צדקת. אצלה זה הפוך

היא לא כל כך אוהבת תפוחי אדמה אז היא מעדיפה את הציפסים דקים ופריכים וכמה שפחות להרגיש את הבפנוכו הרך יותר טוב מבחינתה.

בגלל זה גם לא מפריע לה ציפס בתנור. כי בתנור אפשר להגיע לתוצאות לא רעות עם הציפס-בייגלה האלה אבל לא עם ציפס כמו שאתה ואנע מחפשים.
 
למעלה