זוכים בהסרת שיער לצמיתות ב-

זוכים בהסרת שיער לצמיתות ב-../images/Emo43.gif

פיזיקה וקבלה כניגודים משלימים היום ב-18:00 יתקיים אירוח מעניין ביותר בפורום קבלה בעידן המודרני - אתם מוזמנים! האם לטבע יש מטרה מסויימת? מהי החוקיות שמפעילה את היקום? ד"ר יצחק אוריון, יגיע להתארח בפורום ויענה על שאלותיכם בנושא הגילויים החדשים בפיזיקה מודרנית והקשר ביניהם לבין חכמת הקבלה. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=685&MessageId=158824651
זוכים בהסרת שיער לצמיתות
בין אם את מטפחת את עצמך באופן קבוע בשיטות כואבות - ובין אם את רק מורטת שיערה סוררת ומציקה לעתים רחוקות - כנראה שאת עושה לפחות משהו אחד קטן וכואב למען היופי
ספרי לנו אילו כאבים סבלת כדי להיראות טוב יותר ואולי תזכי ב-טיפולי לייזר להסרת שיער לצמיתות מתנת אורון אבידן - קליניקת בוטיק לכל הטיפולים הקוסמטיים
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=823&MessageId=158892045
יודעת ליצור פריטים חורפיים מבד
ספרי לנו בפורום אומנות הטכסטיל והליבוד על פריטים חורפיים מבד מעשה ידייך - סוודר מחמם שסרגת לעצמך, כובע צמר לנכד ועוד - ואולי תזכי ב-שובר למימוש בחנות פיסות - כל מה שצריך ליצירה בבד ועיצוב הבית
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1750&MessageId=158891852
בואו לזכות בספר השלישי בטרילוגיית "משחקי הרעב"
החודש יצא לאור הספר השלישי בטרילוגייה - ואתם מקבלים הזדמנות לזכות בעותק! היכנסו לנעליה של הסופרת ו-המציאו סוף שונה לספר הקודם בסדרה - הזוכים יזכו בעותק של הספר "משחקי הרעב - עורבני חקיין" בהוצאת כנרת זמורה-ביתן
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2279&MessageId=158892204

אשמח להזמין אתכם לאירוח של ד"ר יצחק אוריון

שלום לכולם, היום (יום שני) בשעה 18:00, ד"ר יצחק אוריון, פיזיקאי גרעין מאוניברסיטת בן גוריון שבנגב יתארח בפורום "קבלה בעידן המודרני" ויענה על שלל שאלות מרתקות בנושאים שונים כגון: האם לטבע יש מטרה מסויימת
מהי החוקיות שמפעילה את היקום
ובכלל, מהן ההשלכות של כל זה על הנושא החברתי
אתם מוזמנים להשתתף בדיון המרתק ולשאול שאלות בכל נושא כבר מעכשיו. קישור לאירוח: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=685&MessageId=158824651 נתראה עוד פחות משעה!

deathcaster

New member
קבלה ומדע?

לא ברור לי גם מה מקומה של הודעה העוסקת במיסטיקה, בפורום שעוסק במדע. קצת עצוב לי שד"ר אוריון, פיזיקאי וד"ר להנדסה הוא תלמידו של הרב לייטמן שמאמין בלב שלם שהשלב המקשר בין דומם לצומח הוא האלמוג (כך לפי האר"י הקדוש כמובן, לייטמן לא עד כדי כך יצירתי), כאשר האלמוג הוא בכלל יצור חי.

היי deathcaster

החלוקה לדומם וצומח היא חלוקה של מידת התפתחות הרצונות כך שככל הנראה לא הבנת את הנושא נכון. אנחנו לא מאמינים בשום דבר בלב שלם, בקבלה אין אקסיומות. האירוח עצמו לא עוסק במיסטיקה אלא רק במה שאנחנו מגלים מהתצפיות שלנו בטבע. אתה מוזמן גם כן להשתתף ולשאול כל שאלה.

sivan120

New member
קבלה הרי זה דת-מה הקשר למדע?

אני שואלת כדי להבין- למה אדם אקדמאי שעוסק במדע מגיע לפורום קבלה- מה הקשר והאם קבלה בכלל קשורה למדע בדרך כלשהי?

שלום סיוון

הקבלה היא לא דת. למעשה הקבלה היתה קיימת עוד לפני שנוצרו כל הדתות. מה זה בעצם דת? דת היא לא יותר ממנגנון פסיכולוגי שמספק נחמה לאדם. הקבלה נמצאת ברובד אחר לגמרי, אליה מגיעים אנשים שמחפשים לגלות את סוד החיים ואת הטעם האמיתי לקיום שלנו ולא מסתפקים בתשובות פשוטות ומרגיעות שהדת מספקת. אנשים כאלה לא מחפשים במה להאמין אלא משתוקקים להרגיש ולגלות הכל בעצמם, להבין מהי אותה מציאות בה אנחנו נמצאים ולהכיר את אותו הכוח שמנהל את החיים שלנו. חכמת הקבלה עצמה מבוססת על עקרונות מדעיים, הכלל היסודי שבה אומר ש"אין לדיין אלא מה שעיניו רואות". המקובלים לא דורשים שאחרים יאמינו במה שהם כותבים, אלא מביאים לאדם שיטה שבעזרתה הוא יכול להגיע להשגה של המציאות העליונה ולגלות הכל בעצמו.

deathcaster

New member
שקר

"למעשה הקבלה היתה קיימת עוד לפני שנוצרו כל הדתות" - זה לא נכון, הדת ההינדית קיימת אלפי שנים לפני הספרות הקדומה ביותר של הקבלה. אם נתעלם מהעובדה שלפני סוף המאה ה-12- תחילת המאה ה-13 בפרובאנס ובצפון ספרד החלה תורת הסוד היהודית, אם ניקח את תורת הסוד היהודית הקדומה, " "מעשה בראשית" ו"מעשה מרכבה" "צצו" לראשונה בתקופת התלמוד. ספר היצירה" נכתב בימי בית שני לכל המוקדם למרות שדי ברור להיסטוריונים שהוא חלק מ"ספר הבהיר" שנכתב בשנת 1180. ספר הזוהר נכתב ע"י הרמד"ל בסוף המאה ה-13. התיאוסופיה (שזה לא קבלה)? ימי בית ראשון. אין שום ראיה שלספרות הקבלה יש עדות קיום של לפני בית שני. הודות של ההינדו קיימות כבר 7000 שנים. כמובן שיש ממצאים כתובים וארכיאולוגיים לדתות ותרבויות שקדומות יותר לדת ההינדו, כמו החיתית, האכדית, הקוקוטנית (5000 לפנה"ס) או המינואנית (7000 לפנה"ס) וזה רק בגאוגרפיה הקרובה אלינו. "חכמת הקבלה עצמה מבוססת על עקרונות מדעיים" - אל תצחיק אותי, אין שום מדע בקבלה ולא עקרונות מדעיים. (כן אני יודע על מה אני מדבר, אני כבר מעל שנה בלימודי קבלה.... אם לא הייתי מקבל על זה כסף... תאמין לי שלא היה לי מה לעשות שם
) כמובן שאם מתחשבים בפולחנים דתיים של סגידה לבעלי חיים כאלים, אז כאן יש לנו ממצאים של עד 70 אלף שנים אחורה. כך שהטענה: "הקבלה היתה קיימת עוד לפני שנוצרו כל הדתות" - אין בה ממש, היא חסרת בסיס.

יש כמה אי דיוקים במה שכתבת

קודם כל, לגבי הוודות אז לפחות לפי מה שכתוב בויקיפדיה, "המחקר נוטה לתארך את יצירת הריג ודה סמהיטה (Samhita), החלק העתיק ביותר בקורפוס, לפרק הזמן שבין השנים 1500 ל-1200 לפנה"ס." (לא 7000 שנה כפי שכתבת). לגבי מה שאמרת על ספר יצירה ש"די ברור להיסטוריונים שהוא חלק מ"ספר הבהיר"... אז האמת שאני לא שמעתי על אף היסטוריון שטען את מה שאמרת... המקובלים מייחסים את תחילת הגילוי של חכמת הקבלה לאדם הראשון שחי לפני כ5700 שנה (גם לפניו חיו אנשים רק שהוא היה הראשון שנקרא "אדם" מלשון "אדמה לעליון" מאחר והוא היה הראשון שגילה את הכוח העליון ששולט בטבע). בהחלט יכול להיות שלפניו היו פולחנים פרימטיביים כמו סגידה לעץ ואבן אבל לא יותר מכך. זה לא העניין של כמה ספרים קבליים עתיקים מכיר המחקר, כי המסורת הקבלית הועברה מדור לדור בעל פה. התנ"ך למשל הוא גם כן ספר קבלי כאשר לומדים את התוכן הפנימי שלו מעבר להבנה הפשטנית. מה שאתה לומד תמורת מלגה זה לא קבלה. אם יש לך רצון להכיר בצורה אמיתית את הקבלה אני הייתי ממליץ לך לעיין בכתבים של בעל הסולם (הרב יהודה אשלג). מתוך הלימוד של הכתבים האלה תוכל להשוות אותם לעקרונות המדע כפי שניסח אותם קרל פופר ותמצא הרבה מאוד דמיון. בכל מקרה, לי אין עניין להתווכח או לשכנע במשהו. אם הנושא מעניין אותך אתה מוזמן לדיון יותר מעמיק בפורום קבלה בעידן המודרני. שיהיה בהצלחה.

deathcaster

New member
תגובה

נחמד שבדקת בויקיפדיה, אם כן הבה ונטפל באי דיוקים שלך: מעניין שאין שום אזכור בשום ספר היסטוריה לגבי: "המקובלים מייחסים את תחילת הגילוי של חכמת הקבלה לאדם הראשון שחי לפני כ-5700 שנה" - כי כנראה אין לכך שום אחיזה במציאות. "מייחסים" רחוק מאוד מעובדות או ראיות. "לגבי מה שאמרת על ספר יצירה ש"די ברור להיסטוריונים שהוא חלק מ"ספר הבהיר"... אז האמת שאני לא שמעתי על אף היסטוריון שטען את מה שאמרת"- זה גם כתוב בויקיפדיה, תבדוק אותי. "המחקר נוטה לתארך את יצירת הריג ודה סמהיטה (Samhita), החלק העתיק ביותר בקורפוס, לפרק הזמן שבין השנים 1500 ל-1200 לפנה"ס." (לא 7000 שנה כפי שכתבת)."- ובכן זה הרבה יותר עתיק מאשר התנ"כ הכי עתיק בעולם
ה-Codex Sinaiticus שגילו מוערך רק בכ-1600 שנה, שוב, תבדוק אותי. "מה שאתה לומד תמורת מלגה זה לא קבלה. אם יש לך רצון להכיר בצורה אמיתית"- אני לא הייתי ממהר להתנשא על אחרים בצורה כזו, "אני הייתי ממליץ לך לעיין בכתבים של בעל הסולם (הרב יהודה אשלג)."- מכיר את כתביו, אני אף נפגשתי עם נכדו האדמו"ר. "מתוך הלימוד של הכתבים האלה תוכל להשוות אותם לעקרונות המדע כפי שניסח אותם קרל פופר ותמצא הרבה מאוד דמיון"- גורמי דת אוהבים להביא כדוגמא את פופר, הם לא יודעים שהשיטה המדעית לא רואה את פופר כסמכות בלעדית כמי שניסח את עקרונות המדע. המדע מבוסס על הטלת ספק, על לוגיקה על תצפיות ועל הסקה מראיות. קבלה זה הוקוס פוקוס. "לי אין עניין להתווכח או לשכנע במשהו" - קצת סותר כש-2 משפטים לפני כן ניסית לשכנע אותי
"אם הנושא מעניין אותך אתה מוזמן לדיון יותר מעמיק בפורום קבלה בעידן המודרני"- ניסיתי בעבר, כשרשמתי שם דברים שחלק מהפורום לא הסכים איתם, מחקו את הודעותיי, במקום כזה דיקטטורי, אין לי מה לכתוב.

לא זכור לי שמחקתי לך הודעות

בכל מקרה אם לא עוברים על תקנון הפורום אז אין סיבה שההודעות יימחקו

deathcaster

New member
לא נורא,

מה שבאת חשוב זה שלקחתם את aetzbar תחת חסותכם, וכל הודעה שלו שתיכתב אצלכם ולא בפורום הזה.... זה כבר הישג. בהצלחה איתו.

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
כמה דברים

שלחת לי מסר על עניין הפרסום ופרסמת לפני שהספקתי לענות, אבל ניחא. בקשר לקבלה- יש כל מיני שיטות להסתכל על העולם- למשל הדת, המדע. אני לא ממש מבין את השיטה של הקבלה...כולכם מדברים על סוד, הרי סודות מתגלים בעזרת המדע- תקרא כאן כל ידיעה חדשותית ותראה שהיא פותרת איזה סוד. קבלה, אם משמעות הדבר מלשון "לקבל" היא סוג של פסיכולוגיה הומניסטית אבל סודות מצביעים על איזה דרש של הדת, כמו הדרש שעשו למיתולוגיה. איך באמת מתקשרת הקבלה לאיזשהו אספקט רציונלי?

אנסה לענות

למעשה בקבלה אין שום סודות. "סוד" נקרא מה שהאדם עדיין לא גילה. כלומר אם האדם לא רכש עדיין כלי קליטה מתאים כדי לתפוס את המציאות בצורה מלאה אז החלק הזה עבורו הוא בגדר סוד. כאשר האדם מגלה את החלק הזה של המציאות, אז עבורו זה כבר לא סוד, אלא ה"נסתר" הופך ל"נגלה". ההסתכלות של הקבלה על העולם לא סותרת את ההסתכלות המדעית, פשוט מטרת הקבלה היא לאפשר לאדם לגלות את כל המציאות בצורה שלמה ומלאה, בעוד שהמדע שלנו מוגבל רק למה שאנחנו יכולים לגלות באמצעות חמשת החושים. ההבדל העיקרי בין המדע שלנו לבין חכמת הקבלה הוא בכך שבקבלה המדען החוקר עצמו צריך להשתנות ולרכוש חושים פנימיים חדשים שיאפשרו לו לגלות את המציאות השלמה. בתוך החושים החדשים האלה המחקר תואם את אותם העקרונות של המדע כפי שזה נהוג אצל המדענים בעולם שלנו.

sivan120

New member
זאת אומרת שאתם נותנים תחליף למדע...

בהמשך למה ששאלתי ולשאלה של בן חורין, אתם אומרים שהמדע לא מושלם, אבל איפה השיטות האמפיריות לבדיקת דברים שנהוגה במדע ואיזה בדיוק חושים נופסים יש לנו חוץ מ-5 החושים שלנו???

בשלב ההתחלתי אין לנו חושים נוספים

אבל בעזרת חכמת הקבלה יש לנו את האפשרות לרכוש חוש נוסף דרכו ניתן לראות את התמונה השלמה של המציאות. בכל דור ודור של ההיסטוריה האנושית אנחנו קיימת ההתפתחות של האגו האנושי, בהתחלה הסתפקנו בחיים פשוטים ולא היינו זקוקים לשום דבר מלבד אוכל, מין משפחה מחסה. לאחר מכן התפתחו בנו רצונות מרמה גבוהה יותר, רצונות לכבוד, לשליטה לעושר. בהתאם להתפתחות שלנו פיתחנו מסחר, תרבות, דתות... רצון מרמה עוד יותר גבוהה זה הרצון לידע, למושכלות. היום כאשר בהתפתחות האגואיסטית שלנו אנחנו מגיעים לשיא, מתעורר בהרבה אנשים רצון מרובד עוד יותר גבוה. הרצון הזה הוא השאלה של האדם "מה הטעם בחיים?". רצון זה שנקרא גם "הנקודה שבלב" מתעורר אצל אותם אנשים שמרגישים שהעולם הזה עם כל מה שיש בו כבר לא באמת יכול לספק ולמלא אותם. אנשים כאלה מרגישים שקיים תענוג מרובד יותר גבוה. אנשים עם רצון כזה מגיעים לחכמת הקבלה שמאפשרת להם לפתח אותו עד שיהפוך למה שנקרא "נשמה". "נשמה" בקבלה זה רצון מתוקן שנמצא בהשתוות הצורה עם הכוח העליון, מדובר ברצון להעניק לזולת ללא שום אינטרס אישי אגואיסטי. דרך הרצון הזה שנקרא "נשמה", האדם יכול לחוש מציאות עליונה ושלמה, ולחקור אותה לפי אותם העקרונות המדעיים שיש בעולם שלנו. כל מה שמקובל השיג ותיעד בספרים שכתב, ניתן לבדיקה חוזרת ע"י כל מקובל אחר שעלה לאותה דרגה רוחנית של קודמו. לכן המקובלים לא דורשים מהאחרים שיאמינו להם אלא מביאים להם שיטה ועצות איך הם יכולים לעלות לאותה הדרגה הרוחנית ולהשיג את אותם הדברים בדיוק. זאת ההגדרה שהם נותנים למושג "השגה": "וזה כלל ברזל אצל כל חכמי הקבלה. " כל מה שלא נשיג, לא נגדרהו בשם ומלה", וכאן צריך שתדע שמלת השגה, פירושה המדרגה הסופית שבהבנה, והוא נלקח מלשון כי "תשיג" ידך, דהיינו טרם שהדבר מתבהר לעינים בהחלט הגמור כמו שהיה תפוש בידים, אין המקובלים מכנים אותו בשם השגה אלא בכינויים אחרים כמו הבנה והשכלה וכדומה. " (מתוך מאמרו של בעל הסולם "מהות חכמת הקבלה"). האמת היא שכבר בשלבים הראשונים של העיסוק בקבלה לפי ספרי הקבלה האותנטיים, האדם מתחיל להרגיש בצורה מאוד מדויקת את המצבים שמתוארים בספרים, ולהבין עד כמה כל מה שהם כתבו מבוסס על נסיון ממשי.

למעלה