זוכרים את השרשור על הספרינטים שרן פתח שבוע

מגן רן

New member
ספרינט בשיעור ספינינג- כן / לא?

לאחר קריאת כמה הודעות בנושא ("שיר שמתאים לספרינטים ..." וכו') אני מעלה נקודה לדיון: א) ספרינטים בשיעור- כן /לא? ב) אם כן- לכמה זמן, מה מרווח הזמן בין אחד לשני, על איזה מקורות אנרגטיים מדובר, מה המטרה? דופק? סל"ד? ג) אם לא- מדוע? את דעתי בעניין אתן מאוחר יותר.

דעתי

א) אני לא משתמש בספרינטים באימונים שאני מעביר, אך עם זאת מעדיף באימונים שאני עושה אצל אחרים (בעיקר בשל הצורך להתאמן בהתקפות מתפרצות במשחקי הכדורסל) ב) אם כן זה לזמן קצר של 10-12 שניות, כשלמיטב ידיעתי המקור האנרגטי הוא גלוקוז (ובהעדרו גליקוגן?). המטרה בזינוק היא לעבוד על הכוח המתפרץ ולאמן את הספורטאי לתפקד ביעילות בחוסר חמצן ובריכוז גבוה של חומצת חלב. דופק של 90% מהדופק המירבי וסל"ד של 120-140. ג) מעדיף שלא כי אוכלוסיית המתאמנים ה"נורמלית" וההטרוגנית איננה מסוגלת לסלק כמויות נצברות כאלה של חומצת חלב, ורובם בעלי בסיס אירובי נמוך. בספרינטים אין שימוש בשומן כמקור אנרגטי , הסיכון לפציעות גבוה יותר והתועלת שלו לחיי היום-יום (כמו התנעה או הגברה של קצב חילוף החומרים) הוא נמוך. מחכה לדעתך המלומדת על מנגנון ה-ATP והמיטוכונדריה של התא.

ובכן

א) ספרינטים בשיעור- לא ב) אם כן הייתי עושה (או יותר נכון, איך עושים ספירנט איכותי ונכון) - לכמה זמן? 10-15 שניות. מה מרווח הזמן בין אחד לשני? לכל הפחות 3 דקות. על איזה מקורות אנרגטיים מדובר? קריאטין פוספס. מה המטרה? להגיע מהר ממקום למקום :) . דופק? 90-95% סל"ד? 110 על עומס גבוה ובעמידה (אחרת שישכחו מלהגיע למטרת הדופק). ג) אם לא- מדוע? נראה לך שאני מעמיד אנשים בני 60 על עומס גבוה לתת בראש באופן כזה? מעבר לכך שגם אלו שיש להם את היכולות לא עושים את זה כמו שצריך. בקיצור, לא ולא.

אני מעדיף סבולת מהירות 90-110 קאדנס

מאשר ספרינט ,כמו שאמרו לפני ספריט הוא לזמן קצר 10 שניות ,הגוף משתמש במאגרים אנאירובי אלאקטי ולאקטי ,בזמן ספרינט הדופק לא עולה זה אחת המדדים לבדיקת ספריט איכותי לגוף לוקח 15 דקות למלא את מאגר אנרגיה שנוצל בזמן ספריט ושוב אפשר לבצע עוד 10 שניות ,בזמן אימון כמובן אני אישית לא משתמש בספרינט בשיעורים שלי לרוכבי אופניים תחרותיים מומלץ להתאמן גם על אימוני ספרינט כחלק מתוכנית האימונים וגם לאלה שרצים גם מומלץ כחלק מתוכנית אימונים כמובן כל זה על מנת לשפר מהירות ולתת גירוי שונה לגוף אימוני ספריט מומלץ למתאמנים מנוסים ופחות למתאמנים מתחילים ולא לפני שביצעתם חימום של כ15-17 דקות

msyan

New member
למה לא? אבל במידה

כמובן שספרינט "אמיתי" רק מסויימים מסוגלים לבצע אותו נכון ואמיתי הרי זה גם תלוי גנטית ביכולת שלנו לפתח מהירות מירבית בזמן קצר, אבל בואו ניקח דברים בפרופורציה, רובנו לא מאמנים לאולימפיאדה ולכן אינני דורשת מהמתאמנים ביצועי ספרינט מושלמים מה שכן אם בשיעור עליות בסוף השיעור ניתן להם מסלולון קטן של "ירידה" בתחפושת של ספרינט=הגברת מהירות בהפוגות קצרות 30 שניות - 15 שניות זה בהחלט נחמד והמתאמנים אוהבים זאת. מה שכן חשוב חשוב להקפיד על איזה עומס המתאמנים נמצאים שהעומס לא קל מידי ואז הטוסיק קופץ על הכסא . אם יש מתאמן שמדווש בעומס מעל הבינוני טיפה יותר לאט אינני מעירה להם בכלל, רק לאותם רוכבים בעומס 0 אני מעירה ומשתדלת ל"תפוס" אותם בזמן. שוב - אינני נוגעת להם בברז העומס אלא ממליצה בחום להוסיף נגיעה של עומס אולי תעלו לדיון את נושא המדריך וברז העומס של המתאמן לא פעם אני שומעת שמתאמנים מספרים שהמדריך הוסיף להם עומס :(

כמה דברים בקשר לדברייך

א) הגברות מהירות זה ענין אחר. את זה עושים במשחקי קצב פשוט אין טעם לקרוא לזה ספרינט ב) קפיצת הטוסיק זה רק סמפטום שעוזר להבחין בתופעה.זו לא עצם הבעיה כמובן. ג) לחלוטין נגד לגעת למישהו בברז/להשפריץ עליו מים/להפליק על ישבנו (אני אפילו נגד לבדוק דופק בשעון אבל אני יכול להבין את אלו שעושים זאת)

SimplyMe1

New member
כן..אצלנו גם מלטפים

אבישג7

New member
וואלה?../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif פתאום הישבן שלי מרגיש

קצת מקופח אם כך...

SimplyMe1

New member
שלא ייכנס לך ../images/Emo204.gif:)

אני יכולה לשלוח אליך במשלוחה.הוא גם נשקן. אצלנו גם מלקקים,אבל בע"פ

Tami661

New member
מותר להגיד גם וואייי(או בקיצור Y) בנט...../images/Emo22.gif

../images/Emo225.gif אסף....קטעים איתך.... ../images/Emo6.gif

הסעיף השלישי שלך נשמע אירוטי על גבול הפורנו...חחחח בכל שנות הספינינג שלי עוד לא שמעתי על הפלקות בישבן..... מי אמר שלא לומדים כל יום דברים חדשים פה
?
קרעת אותי מצחוק

SimplyMe1

New member
אצלנו זה חלק אינטגרלי מהשיעור

בעיקר במצב 3. משעמם להיות שם 2 דק' אז המדריכים\ות יצירתיים בדרכים שלהם

SimplyMe1

New member
אני לא אוהבת שמוסיפים לי עומס

אחת הסיבות היא שאני ממילא עובדת קשה(רוב השיעור\ים לפחות),ואני לא חושבת שיש צורך להעמיס לי יותר ממה שאני מסוגלת,אבל יש כאלו בתחילת הדרך-חדשים ברכיבה ושפשוט לא עובדים עם עומס מספק,כך שאולי "זריקת עידוד" בדמות נגיעה בעומס ימינה יכולה לעודד אותם לעבוד קצת יותר קשה,להרגיש שיש תועלת בסיבובי הרגליים ולא סתם..

רוןר9

New member
בעד ספרינט שמבוצע נכון

ספרינט כן ,עומס בינוני +++ עד גבוהה,עבודה אנאירובית, רצוי לבצע עם מתאמנים בעלי ותק ונסיון לפחות של מספר חודשים. עדיף שלא לבצע עם חדשים. פה כדאי להדגיש את החשיבות של רמות שעור (מתחילים, בינוני ומתקדמים) . נוהג תמיד להכין את המתאמנים שאנחנו לפני ספרינט ! להכנה יש חשיבות רבה. בתום הספירה לאחור 3..2..1.. GO ...- ספרינט 10-12 שניות לא יותר. לפחות 30 שניות מרווח בין אחד לשני לא לעבור את ה94% דופק מדגיש זאת למתאמנים. מקורות האנרגיה גליקוגן המרוכז בשרירים, לכן חשוב כ 6 שעות לפני אימון לאכול ארוחה המכילה פחממות, בספרות מומלץ: אצל נשים לפחות 1 גרם פחמימה לק"ג משקל , גברים לפחות 1.25 גרם לק"ג משקל. המטרה - שיפור כושר ,סיבולת הבאת המתאמן/ת "עד הקצה" מובילה קדימה את סף הגרוי/יכולת כשהיעד הוא לשפר ולטייב כושר. נקודה חשובה נוספת להקפיד על משק נוזלים משופר לפני האימון מאחר ועבודה בעצימות מחייבת דם "דליל" ולא סמיך (על סף התייבשות) - לדם תפקיד חשוב בקירור תאי השריר מאחר ובעבודה במאמץ קיים חמום שרירי מעל טמפ' הדם ואסור לנו לגרום נזק בלתי הפיך לריקמת השריר הבנויה מחלבונים. בסיכום: בעד אבל בצורה נכונה ומבוקרת. רון9

למעלה