זוכרים את זה? אז הפנימו

זוכרים את זה? אז הפנימו

משהו שקיבלתי אמש מחבר, גם הוא גימלאי ""אתמול ילדי בא לעולם, באותה דרך כמו כולם. אך לי היו פגישות ותשלומים וערעורים, והוא למד ללכת בעוד אני בסידורים. ולפני ששמתי לב הוא כבר ידע לדבר, וכשגדל והתפתח קצת הוא היה אומר: אני אהיה כמוך, אבא, עוד תראה אותי, ממש בדיוק, אתה יודע, קופי משפחתי. סבתא סורגת, סבתא בשלה דייסה, התינוק גדל, כבר לא בעריסה. מתי תבוא הביתה, אבא? לא יודע, בן, אבל כשאחזור אז מתנה לך אתן וגם, אני מבטיח, יחד נתפנן. אתמול מלאו לו עשר, בחור גדול ממש, תודה על הכדור, אבא, בוא קצת למגרש; תלמד אותי לקלוע ג'מפשוטים לסל. היום אני עסוק, אמרתי וחסל! תשכח מזה, אמר, וכשהפנה לי גב הספקתי עוד לראות אצלו כזה חיוך רחב, שאמר: אהיה כמוהו, עוד תראו אותי, ממש בדיוק, אתם יודעים, קופי משפחתי. סבתא סורגת, סבתא בשלה דייסה, התינוק גדל, כבר לא בעריסה. מתי תבוא הביתה, אבא? לא יודע, בן, אבל כשאחזור אז מתנה לך אתן! וגם, אני מבטיח, יחד נתפנן. אתמול הוא בא לחופש מהמכללה כל-כך יפה, כל-כך בוגר, ממש שמחה גדולה, בני, אני גאה בך, בוא שב קצת, נדבר... מצטער, ענה לי, אבל אני ממהר; זרוק לי את מפתחות המכונית, בבקשה, אני יורד דרומה למשך החופשה. אני מזמן בפנסיה ובני מזמן עזב ורק אתמול הרמתי טלפון אליו. בוא ניפגש, אמרתי, אולי תמצא קצת זמן... אין בעיות, ענה לי, רק תן לבדוק ביומן; מצטער, נזכרתי שיש לי ועידה ובכלל, אני טובע בים של עבודה. טוב שצלצלת, אבא, והרבה תודה. הנחתי את השפופרת ואז עלה בדעתי, שהוא נעשה כמוני, שחיקה אותי, ממש בדיוק, אתם יודעים, קופי משפחתי".

אנימו

New member
שומי-נוגע ללב אבל סוף מעשה במחשבה

תחילה! היום יש יותר מודעות להתייחסות ותוצאותיה ומי יודע - אולי הדור הבא יעלה במובן הזה על קודמו.

אנימו, מקווה שכך הם אכן פני הדברים

כמו שאמרו חז"לינו: "איזה הוא חכם הרואה את הנולד" - תרתי משמע

מנורה

New member
שימו מאד נכון וכתוב יפה אולי יש

שיפור בהתיחסות אבל עדין האבות מאד עסוקים ראו את השעות המשוגעות של עובדי ההי טק

emmy5

New member
כל כך נכון ,אבל גם עם שנוי קטן ...

מנורה ,הזכרת אי טק....אני פותחת את המסינג'ר ,אני רואה את רוב ..המשפחה ..הבת , הנכדים ...את הבן אני לא רואה ...הוא שם ,אני יודעת ..אבל תמיד עסוק ..זה דרך החיים ..צלולרי?.. גם לא עונה ,גברים עובדים קשה , יש משחק כדור רגל , יש תעסוקה ..הסבתא ממשיכה לסרוג ולקנות עוגע מוכנה מי הסופר .. חה חה חה שומי ,תודה חלק מין החיים ..

vera2

New member
Shumi היחיד אני חושבת שהשיר בהחלט

משקף את המציאות. כבר נאמר כאן שמה שזורעים זה מה שקוצרים.אני חושבת שמשפחה צריכה לשבת ולעשות סדר עדיפויות כאשר במקום הראשון צריך להיות המשפחה ורק אחר-כך כל היתר.גם בעלי וגם אני עבדנו שמונה שעות כל אחד למזלינו בעלי עבד במישמרות כך שתמיד היה אחד משנינו בבית החיים היו מסודרים ארוחות בזמן ע"י שולחן ערוך כולם ביחד. זה היה זמן איכות לשיחה,ושמיעת סיפורים מהרדיו. כל יום בשעה שתיים ברשת א'"....משיכון ג'"בזמנים אלה אני רואה שכל אחד מבני המשפחה יושב מול טלביזיה אחרת לפי התוכנית שמעניינת .וזה חבל מאוד. כי לדור הזה יהיה עוד פחות להעביר לדור הבא.לא בחינם רואים כל כך הרבה מופרועיות אצל ילדים. אימהות רוצות לגדל ולחנך בשלט רחוק. וכשכבר היו יכולות להיות בבית רצות לחדרי כושר, חוגים, ריקודי עם. ועוד כל מיני עיסוקים מחוץ לבית. לכל זה יש תוצאות וחבל. אני יודעת שזה ארוך אבל, זה האני מאמין שלי. וחשוב ביותר שבני האמצעי תמיד מזכיר את האוירה והזמן שהיינו יחד כל המשפחה.

אנפה2

New member
זה לא כל כך כואב , אם מסתכלים

על זה נכון, מי שלא עובד ומסור עד צאתנשמתו, לא תמיד מקדמים אותו , אז יש חסר כיס, ונשאלת השאלה אם יותר קל להתמודד כאשר חסר בכיס או כאשר חסר בזמן, הרי בשביל ילדים נועדו שבתות וחגים. פשוט בעלי כאילו נכתב עליו, וגם אם תיתן לילדים את כל העולם ומלואו מי אמר שתקבל מהם בחזרה
, אז כדקלום זה נפלא במציאות המבחנים הם אחרים.

אפי 7

New member
איזו טלפתיה למה שקורה על המסך

אמנם דווקא בצורה החיובית של ההשיר הנפלא ששומי הביא. לפני כשעה עזב בני לעבודתו את דירתי בה התקין עבורי את הטלפונים החדשים שקנינו ביחד. החליף לי מנורות שנשרפו. טלפן לחברה מסוימת שאותי משגעת עם מוצר מסוים. והלך לעבודתו. (הוא נשוי עם 2 ילדים). נכון, כאשר ילדינו מקימים משפחה, ההורים מקבלים את מדליית הכסף (מקום שני), לגיטימי, אך גם מקום שני מקבל את היחס שלו. אפי

צודק אפי. אנפה, אינני מסכים איתך

"ילד הוא כמו שתיל עץ, ככל שתטפל בו נכון יותר, כך תקבל ממנו כאשר יצמח ויגדל יותר פרי" או בשפה פשוטה יותר:"את מה שזרעת, את זה תקבל..."

אנפה2

New member
ואני יכולה להוכיח לך, שאני ואחותי

גדלנו באותו בית, קיבלנו אותו חינוך,ויצאנו שונות ל ח ל ו ט ין. וילדים וורקוהוליים כמו אבא שלהם ואך ורק מצליחים, ונכדי בטח יהיו מוכשרים ומוצלחים כמו ילדי, מעבודה והשקעה אף אחד עוד לא יצא לתרבות רעה, וכאשר נותנים לילדים אהבה וזמן, חשובה האיכות ולא תמיד הכמות. ומותר לך לא להסכים איתי וזה בסדר.

אנפה, הכל ברוח טובה ../images/Emo24.gif ../images/Emo140.gif

יש לי שלושה ילדים והם יצאו שונים זה מזה ב- 180 מעלות האחד מהשני (וואלה זה 480 מעלות ולא 360). אבל השורה התחתונה היא שהם "נותנים פירות". כל אחד ע"פ דרכו, אבל יש פרי...

../images/Emo51.gif ../images/Emo51.gif פלשתי לפורום שלכם

מקוה שתקבלו אותי. אני רגיש, ספונטני ובעל חוש הומור

ועל זה נאמר אנפה

שחמשת האצבעות שבכף יד אחת שונות זו מזו, למרות שהן שייכות לאותה כף יד. וכמו שכתב מיכה, אני מאמין שגם את ואחותך נתתן "פירות", רק כל אחת בדרכה. נכון? וכמו שאמרת, לילדים אכן מגיעה קודם כל איכות, אך גם לכמות משקל לא קטן, ואני בהחלט מסכים איתך: לילדים צריך לתת אהבה וזמן. היום אנחנו כבר מתרפקים על הנכדים. וגם בהם צריך להשקיע. כאשר אני מבקר את אמי בבית ההורים בו היא נמצאת, אין שמחה גדולה למשתכנים שם, כאשר הנכדים מבקרים אותם. גם זה חומר למחשבה.

למעלה