זוכרים שהמלצתי לדבי על ביטוח רפואי לחיות?

KallaGLP

New member
הבחור שלי שוקל 120.

נראה האם יש לסתם משהו סתמי להגיד על זה.

זוכרים שהמלצתי לדבי על ביטוח רפואי לחיות?

אתמול מה זה הייתי מרוצה ממנו...

יצאנו בערב, וכשחזרנו ב 1:00 בלילה מצאנו שהכלבלב חיסל את 3 חבילות הצימוקים שנשארו בטעות על השולחן. על הרצפה היו שאריות אכולות של עטיפות הקרטון וצימוקים בודדים - השאר כנראה בתוך הכלב.
טלפון מהיר לרופאה התורנית מטעם הביטוח שנותנת עיצות טלפוניות 24/7, התקוה היתה שהיא תגיד שמדובר בבחור גדול (קרוב ל-100 פאונד) ואם הוא היה צ'יוואווה אז זה היה ממש מסוכן, כמו שקרה בפעם הקודמת כשהוא אכל את הסופח לחות, אבל לצערי הפעם הסיפור היה שונה והיא אמרה שצימוקים זה מאוד מסוכן ולא משנה היחס המשקלי.... בקיצור בילנו עד 5 בבוקר במיון באנג'לס.
זה עלה 350$ למה שעשו עד עכשיו (תשלום למיון+חומר להקאה +החדרה דרך הפה של פחם פעיל+בדיקות דם) רצו לאשפז את הבחור עם אינפוזיה אבל ויתרו לנו כשהבטחנו לחזור לשם כל 24 שעות, היום, מחר ומחרתיים לבדיקות דם לתפקודי כליות. מן הון להון נחצה בקלילות את ה-500$.

ותודה לביטוח הרפואי שמכסה 90% מהעלות

וככה התחילו להן מסיבות יום ההולדת העגול שאני חוגגת היום

ilanvag

New member
מז"ט ליום ההולדת!

תגידי, למה צימוקים זה מסוכן?
לא ידעתי, והיה לי כלבה במשך למעלה מעשור...
&nbsp
אגב, במאמר מוסגר - נשמע כאילו האופי של הכלבלב הוא כמו של רטריבר מצוי... לא ידעתי שהכלב הזה גם אוכל הכל, חשבתי שהוא יותר "נורמלי" מרטריברים...

זהירות - ענבים / צימוקים לכלבים וחתולים - אסור!

מאת: דר. דורון נרי - וטרינר
ענבים / צימוקים יכולים לגרום נזקים גדולים בכליות של כלבים ולהביא לאי ספיקת כליות ומוות. לעיתים מייד אחרי אכילת הענבים הכלב מקיא או משלשל אך לא תמיד זה כך.

וטרינר רמת השרון
וטרינר הרצליה

עדיין לא ידוע בדיוק איך עובד המנגנון של רעילות הענבים בכלבים וכן לא ברור בדיוק אם רק כלבים סובלים מרעילות זו או גם חיות אחרות, כמו כן לא ברור אם רעילות הענבים תלויה בכמות הענבים או האם מדובר באכילת ענבים לארוך זמן או שניהם.

מה שכן בעקבות הדיווחים על רעילות הענבים אנחנו לא ממליצים לתת לכלבים ענבים או צימוקים. נראה שהגרעינים והקליפה הם אלו שגורמים לרעילות והכלב כנראה צריך לאכול הרבה כדי לחלות.

סימני אי ספיקת כליות מופעים לרוב 24 שעות לאחר אכילת הענבים, בגלל הסיכוי למוות מומלץ להגיע לווטרינר מייד עם אכילת הענבים על מנת שהווטרינר יגרום לכלב להקיא או שייעשה לכלב שטיפת כיבה, ייתן לו פחם פעיל ונוזלים לווריד במשך 24 שעות, כמו כן הווטרינר יעשה בדיקת דם לבדוק את מצב הכליות וכן בדיקות דם נוספות 24 ו48 שעות אחרי תחילת הטיפול, מכיוון שהרעלת ענבים / צימוקים היא מאוד נדירה אין מה להתרגש אם כלבכם אוכל 3-4 ענבים.

לפני שלושה שבועת הגיעה למרפאתנו כלבה בשם באפי פקינזית בת 5 השייכת לעינת אסיסטנטית במרפאתנו, שאכלה קערת ענבים ולא נלקחו צ'אנסים והכלבה עברה עירוי נוזלים ורידי, בדיקות דם וחומר שיגרום לה לשלשל את אותם ענבים, למזלנו בדיקות הדם היו טובות ולבאפי לא נגרם כל נזק בכליות שלה.

וטרינר רמת השרון
וטרינר הרצליה

וכן, הגזע הזה לא אכלן גדול, וגם הוא לא היה... כשהוא הגיע לבית שלנו הוא היה די בררן... אבל הוא הפך ללברדור בשנה האחרונה

תודה

debby12

New member
מנהל
אז מה - כל המשל על השועל והכרם היה קשקוש?

אחרי 3 ימים של אכילת ענבים גיבור המשל אמור היה להתפגר כך נראה לי (שועל מאוד קרוב לכלב מבחינה פיזיולוגית, לא?)

placid1

New member
יומולדת שמח!

אמנם היה עדיף לדלג על החויה המפוקפקת לגמרי, אבל אני חושבת שהצלת הבחור (והביטוח הטוב) זו פתיחה נאה ומשמחת ליומולדת עגול :)

John the Savage

New member
העיקר שהבחור יצא מזה בשלום

כן, קראתי סיפורי זוועה לגבי כלבים שאכלו צימוקים. מזל שהכלבלב קיבל טיפול בזמן.

ויום הולדת שמח!

הבעיה היא שאנשים בכלל לא יודעים שזה מסוכן לכלבים

היינו אתמול בארוחת טנקסגיווינג עם 5 משפחות, כולם בעלי כלבים מנוסים, ואף אחד לא ידע שענבים וצימוקים זה רעיל לכלבים. כולם אמרו שאם הכלב שלהם היה אוכל 3 חבילות צימוקים הם לא היו חושבים בכלל ללכת לוטרינר.

בקיצור הכלבלב בסדר והכל טוב

debby12

New member
מנהל
מזונות רעילים לכלבים - הדפס ושמור במטבח....

דווקא ידעתי שענבים מסוכנים לכלבים (לא ידעתי שצימוקים - ובכל מקרה, צימוקים לא ייכנסו אל ביתנו- זה או הם או אני....).

הסיבה היחידה בזכותה ידעתי זה כי יש לנו על הלוח המגנטי במטבח את התמונה המצורפת מודפסת בצבע (גזורה רק לגודל של הקטע שמכיל תוכן) בתור אזהרה/תזכורת לילדות מה אסור לכלבה לאכול בשום אופן וגם, לעת מצוא, משמש לתרגול קריאה בעברית

יש לנו לוח מגנטי ייעודי ענק אגב כי (1) אני לא אוהבת את המראה של בלגן על המקרר, (2) זה מקרר סטיינלס סטיל ומגנטים לא נדבקים לחזית שלו וגם (3) בכמות ההודעות וניירת שיש לנו בבית - אין סיכוי שכל זה היה נכנס על המקרר - חרף עדכונים תכופים ומחזור של דברים שעבר זמנם

רק בריאות

KallaGLP

New member
האמת - זה ממש מעצבן שלא ניתן להדביק מגנטים על המקרר.

לא כי אצלנו הוא מיועד לפתקי הודעות, אלא כי נחמד להדביק עליו תמונות וקישוטים מתמגנטים. לפתקים והודעות יש לנו לוחות נפרדים, מאותם שיקולים כמו שלך וגם כי זה יותר נוח.

מסכימה, גם אצלנו לא ניתן להצמיד למקרר פתקים ומגנטים וזה מבאס

כי המקום הכי הגיוני לבני הבית לספר לי שנגמר החלב, ושאולי כדאי לקנות אוכמניות. וש לארוחת צהריים מבקשים פסטה ברוטב פסטו ולא עגבניות.. ולהזכיר לי שהפשרתי בשר שאולי כדאי שאכין ממנו משהו.. זה על המקרר. מספיק גדול כדי להשתמש בחלק קטן ממנו כלוח מודעות. אבל על הדברים הללו לא חשבו מעצבי הקו החלק של המקרר (לא סטיינלססטיל). לא למדו , שיש תמונות לפסנתר , ותמונות מקרר. ושהמגנטים מבת המצוה של השכנים, מחזיקים יופי את המרשם לעוגת השוקולית (של ליהי לפיד) ואת הכמויות לארבע צנצנות מלפפונים חמוצים.. מזל שהדפנות הצדדיות של המקרר מסוגלות לשאת טיפה מכל הטוב הזה.

איי ל

New member
מנהל
בדיוק, גם תמונות של הילדים וסתם תזכורות.

ואצלנו זה כן סטיינלססטיל. המהמה, ראיתי דגמים חדשים של מקררים מתוצרת LG וסמסונג שבאים עם מסך מגע שעליו ניתן לרשום "פתקים" להעלות תמונות סרוקות מהסלולרי/מחשב, להכין רשימות למכולת או סתם ספירת מלאי האוכל במקרר (אם תאריך הכנה/פג תוקף).
כאחד שמאד מחבב גאדג'טים העניין נראה מעניין, אבל המקרר הנוכחי שלנו יודע לעשות ספארקלינג סודה בנוסף למים וקרח, וזה לא פיצ'ר שאישתי מוכנה לוותר עליו.

כל כך חסר לי המקום להצמדת פתקים למקרר

הצד של המקרר שאפשר להצמיד אליו מגנטים, מתפוצץ מפתקים... מצד שני, זה מזל שאי אפשר להצמיד פתקים לחזית המקרר, כי אז גם הוא היה מתפוצץ מבאלאגן של פתקים וכל פעם שהיינו פותחים את המקרר הכל היה נופל...

אני מכירה את עצמי ואת הבאלאגן שלי

למעלה