זוכרים שהמלצתי לדבי על ביטוח רפואי לחיות?

debby12

New member
מנהל
אם יש בקהל חובבי מלאכת יד/נגרות אני יכולה לחלוק

איך הנגר הביתי שלנו בנה את הלוח מגנטים הגדול שלנו. הוא נמצא על הקיר שמימין למקרר - הם די קרובים...

יש גם ברשת הרבה דוגמאות

אם היה קיר ליד המקרר הייתי יכולה לתלות עליו לוח מגנטים

הבעיה מתחילה מהקיר לא מהלוח

debby12

New member
מנהל
הזכרת לי שרשור אלמותי שנגע לאכסון בדירות תל-אביביות

השרשור נגע לטיפים של איך להחזיק דירות קטנות ועתירות דיירים מסודרות דהיינו איפה "לתקוע" חפצים ושעדיין תישאר תחושה מסודרת יחסית. העיקרון השולט בטיפים האלה הוא ללכת "לגובה" כלומר לאכסן לגובה הקירות, בואכה התקרה וכו'.

בקיצור, איפשהו במהלך השרשור שנגע כאמור לאכסון על הקירות, כתבה מישהי: "אבל זה לא משנה בכלל כי מאיפה יש לי קיר פנוי? לו היו לי מטר שמונים של קיר פנוי אז הייתי שמה שם פסנתר!
"

John the Savage

New member
הרשימה הזו לא הכי מדוייקת

חלק מהמוצרים ברשימה הזו אכן מסוכנים לכלבים ואפילו מסוכנים מאד (ענבים/צימוקים, שוקולד, בצל וכו'), אבל אבוקדו לא מסוכן לכלבים. אבוקדו מכיל חומר בשם persin שרעיל עבור חיות מסויימות (סוסים, בקר, עופות וכו'), אבל לא לכלבים. יש להורים שלי עצי אבוקדו בחצר, והכלבה שלהם היה אוכלת אבוקדו בלי סוף בלי שום בעיה.

https://phz8.petinsurance.com/pet-health/pet-toxins/avocados-and-pets

ולגבי אגוזים, תלוי איזה סוג. בגדול, לא מומלץ לתת לכלב לאכול אגוזים בכלל, אבל סוגים מסויימים (מקדמיה, אגוזי מלך) יכולים להיות מסוכנים, וסוגים אחרים סתם לא מתעכלים בקלות ולכן לא מומלצים.

איך אתה יודע שענבים, שוקולד, בצל, אכן מסוכנים לכלבים?

קראנו על העסק הזה קצת באינטרנט, ויש הרבה הפחדות איומות מהמאכלים האלה ומצד שני יש תאורית קונספירציה שטוענת שזאת סתם צורה של וטרינרים לעשות עוד כסף... ראית או שמעת ממקור ראשון על כלב שאכן נפגע מזה? במה מערכת העיכול של הכלב שונה מזו של האדם ולמה לנו המאכלים האלה לא מסוכנים?

ביומיים האחרונים שאלתי את השאלה הזאת 3 וטרינרים והם אומרים שהם לא יודעים בדיוק כמה מזה מזיק ולמי זה מזיק... התשובות קצת מוגומגמות...אבל כולם אומרים שזה נ-ו-ר-א מזיק...

John the Savage

New member
הינה קישור לסקירה מדעית

לגבי מאכלים שמסוכנים לכלבים:
https://www.degruyter.com/downloadpdf/j/intox.2009.2.issue-3/v10102-009-0012-4/v10102-009-0012-4.pdf

המאמר הזה מפנה לכמה וכמה מאמרים אחרים בעניין רעילות של ענבים/צימוקים, ובעקבותם כשל כליות בכלבים. לא ברור מהו הרעלן הספציפי שגורם לתגובה והאם זה רעלן שנמצא תמיד בענבים או חומר חיצוני (חומרי ריסוס וכו'), אבל יש עשרות מקרים מתועדים של נזק לכליות אצל כלבים שאכלו ענבים או צימוקים.

dixie chick

New member
אז רק שתדעי להבא

שזה ממש לא בדיוק ברור מה בדיוק קורה לכלב שאוכל ענבים ולמה (מעט) כלבים מתו והרבה (מאוד) כלבים זוללים צימוקים וענבים חופשי כל החיים ולא קרה להם כלום.
&nbsp
אני קצת כמוך וכשהכלבה שלי אכלה מאפין עם צימוקים הטסתי אותה למיון בעלי חיים ושילמתי מהאף כדי שיגרמו לה להקיא, אבל כשהם הציעו לאשפז אותה סירבתי ולקחתי אותה הביתה בתקווה שהצימוקים נפלטו כולם והיא היתה בסדר.
&nbsp

באמת בסוף הכל בסדר

לא יודעת אם זה תוצאה של העובדה שהוא הקיא את זה מהתרופה שנתנו לו והצימוקים לא הספיקו להתעכל, או בגלל שלא היה קורה כלום בכל מקרה. היינו אתמול בערב (48 שעות אחרי המקרה) שוב בבית חולים לבדיקת דם ובדיקת שתן נוספת והכל היה בסדר, הם רצו שנחזור גם הערב, אבל אין לי כוח לזה והוא בריא כמו שור... אז הצהרנו שזה מאחורינו.

קראנו על העסק הזה קצת באינטרנט, יש הפחדות איומות מסיפור הצימוקים/ענבים ומצד שני יש תאורית קונספירציה שטוענת שזאת סתם צורה של וטרינרים לעשות עוד כסף...

לא יודעת... עדיף להיות זהירים, אבל להשאיר כלב בריא באישפוז או לחזור היום עם כלב בריא לעוד בדיקת דם ושתן נראה לי לגמרי מיותר...

למעלה