זוכר כשהיית צעיר...?

זה אפילו יותר פשוט

השיר נכתב על נערה צעירה בשם אמילי יאנג. אמילי היתה בתו של אריסטוקרט, ונהגה להתפלח מהבית בשעות הלילה ויחד עם חברתה, אנג'ליקה היוסטון, לבקר cמועדוני הפסיכדליה המובילים בלונדון, כולל ה-UFO. היא לא הכירה את סיד אישית, אבל הוא ראה אותה וכתב עליה את השיר, מתוך חיבה. בגלל גילה הצעיר, וחוסר נסיונה, ההיפים היותר מבוגרים נהגו לצחוק עליה, ולזה התכוון סיד כאשר כתב: emily tries, but misunderstands. יאנג היא כיום פסלת נחשבת, וחיה בלונדון. היא מאוד אוהבת את השיר שנכתב עליה, ורואה בכך כבוד רב.

One Echoe

New member
ומכאן באה השאלה.

אתה יודע מה זה רוק פסיכדלי? אם כן, מה הוא?

flowerboy69

New member
אין לי מושג...

לדעתי זה מוזיקה מורכבת לא לפי כללי הנגינה המקובלים מוזיקה עם אפקטים וכוונות נסתרות.האמת לא אכפת לי איך זה נקרא-כל עוד אני אוהב את זה...

One Echoe

New member
לא שרשרתי אליך...אבל אם כבר ענית.

זה לא מה שאמרת. זה סגנון מוזיקלי, ודיברו על זה פה בעבר. ממש-סגנון מוזיקלי! זה כמו שיגידו " השיר הזה לא נראה לי רוק "...

thezanani

New member
רוק פסיכדלי מובהק

להלן כמה וכמה דוגמאות שלדעתי מהוות תמונה כוללת של הז'אנר במהותו: atom heart mother echoes כל dark side of the moon shine on כפי שאתה רואה לכולם יש מכנה משותף. או שאין. אממ לפי דעתי,ולדעת או ברייקמן הזה שחרשתי על האתר שלו, המרכיב החשוב ביותר של רוק פסיכדלי הוא העדר. העדר חוקים,מבנה,ריפ וכדו' AHM הוא דוגמה מצויינת לאנרכיה מוזיקלית שמתיישבת טוב טוב על ההגדרה הגמישה "פסיכדלית". אבל see emily plays, חוץ משבירת הקצב לעיתים,והאורגן שמשתולל, נשמע דיי ג'ון לנוני, דבר שממש לא מתאים לפינק פלויד. יש שם אשכרה בית פזמון בית פזמון וזהו. גם אורכו של השיר זהה לאורכם של השירים המתוקים של החיפושיות ז"ל. כפי שכולנו יודעים הדבר הקשה ביותר לקבוע,הוא איך לקבוע. איני מתיימר לסמס לכל העולם עכשיו ולהודיע לו שזה עתה קבעתי ש"אמילי" אינו פסיכדלי. אך הייתי רוצה ביותר לשמוע את דעתכם. יאסו.

אני לא בטוח שאתה צודק.

אקוס לדוגמה יותר מדי "מסודר" בשביל להיות רוק פסיכודלי. ברוק פסיכודלי יש שינויים בקצב, הרבה צלילים שמופיעים ביחד בלי קשר אחד לשני, ועוד דברים שלא ממש רואים בדוגמאות שלך.

אף אחד מהקטעים שציינת

איננו פסיכדליה. הז'אנר הזה היה קיים רק בשנות השישים. הקטעים שציינת הם כולם משנות השבעים. לך אחורה בזמן, האזן לקטעים הבאים, לדוגמא: פסיכדליה אמריקאית: 1965 • The Birds - Eight Miles High 1966 • The Charlatans - Alabama Bound • Bob Dylan - Visions Of Johanna • Jefferson Airplane Blues From An Airplain • Country Joe And The Fish - Section 43 • The Great Society - Someone To Love • Captain Beefheart And The Magic Band - Electricity • Oxford Circle -- Foolish Woman • Vijtables - Feel The Music • The 13th Floor Elevators - Roller Coaster • The Count Five - Psychotic Reaction • The Misunderstood - Children Of The Sun • Sons Of Adam - Feathered Fish • Love - 7 And 7 Is • The Beach Boys - Good Vibrations 1967 • Sopwith Camel - Frantic Desolation • The Doors - The Crystal Ship • The Seeds - Mr Farmer • Kaleidoscope - Keep Your Mind Open • The Electric Prunes - Get Me To The World On Time • Mystery Trend - Johnny Was A Good Boy • Moby Grape - Omaha • Jefferson Airplane - White Rabbit • Tim Buckley - Hallucinations • Chocolate Watch Band - Are You Gonna Be There? (At The Love In) • Big Brother Holding Company - Ball And Chain • Third Bardo - I'm Five Years Ahead Of My Time • Painted Faces - Anxious Color • The Beau Brummels - Magic Hollow • Buffalo Springfield - Broken Arrow • Strawberry Alarm Clock - Incense And Peppermints • Love - The Red Telephone • The Byrds - Change Is Now ופסיכדליה בריטית: 1966 • The Beatles - Tomorrow Never Knows • The Rolling Stones - Paint It Black • The Creation - Making Time • Donavan - Season Of The Witch • The Yardbirds - Happenings Ten Years Time Ago • Cream - I Feel Free 1967 • The Beatles - Strawberry Field Forever • Pink Floyd - Interstellar Overdrive • Smoke - My Friend Jack • David Mcwilliams - Days Of Pearly Spencer • The Poets - In Your Tower • The Small Faces - Green Circles • The Move - I Can Hear The Grass Grow • The Troggs - Night Of The Long Grass • Traffic - Paper Sun • The Jimi Hendrix Experience - Are You Experienced? • John's Children - Midsummer Night Dream • The Beatles - It's All To Much • The Attack - Colours Of My Mind • The Rolling Stones - We Love You • The Small Faces - Itchycoo Park • The Jimi Hendrix Experience - The Stars That Play With Laughing Sam's Dice • Pink Floyd - Matilda Mother • The Who - Relax • Kaleidoscope - Flight From Ashiya • The Pretty Things - Defecting Grey • The Herd - From The Underworld • The 23rd Turnoff - Michael Angelo • The Hollies - King Midas In Reverse • Svensk - Dream Magazine • The Idle Race - Impostors Of Life's Magazine • The Animals - San Franciscan Nights • The Troggs - Love Is All Around • Tintern Abbey - Vacuum Cleaner • Dantalian's Chariot - Madman Running Through The Fields • Simon Dupree And The Big Sound - Kites • The Beatles - I Am The Walrus • Tomorrow - Revolution כדי להבין מה הלך שם, לפחות לפחות בצד היותר מסחרי של הפסיכדליה (הרשימה באדיבות Mojo).

אמילי

הוא אחד מהשירים שהגדירו מה זה פסיכדליה בריטית. בלי להכנס להגדרות ז'אנריות ומוסיקליות, שים לב לאלמנטים הבאים: ההתחלה, עם הדיסטורשן בגיטרה, השימוש הכבד באקו (הד), האפקטים ה”חלליים”, השבירה של המלודיה (זה בעצם הדיסטורשן), - אלו אלמנטים שנועדו ליצור חוויה מסוג שונה משירי פופ רגילים, לקחת את המאזינים ל”טריפ” יחד עם המבצעים. זה היה האנטי-פופ של זמנו (למרות שכיום, במבט לאחור, כמובן שנראה בו שיר פופ).

itaikuskus

New member
שיר פופ של הביטלס?!

החל מההתחלה המוזרה, המשך בנושא ההזוי של השיר השירה בעלת המבטא הכבד של ברט הגיטרה המיוחדת הפזמון המשתנה הקטע המפוזר שמאחריו אם זה לא פסיכודלי אני לא יודע מה כן שיר פופ של הביטלס? נה...

שלום ג'ינגיס

וברוך הבא (ברוכה הבאה?) למה כוונתך ב-WYWH? האם זו, לטעמך, התרומה הגדולה של סיד לפלויד?

brotos

New member
נתן את עצמו, בשביל המוזיקה.

ראשית, רק אודה שוב שאלבום הסולו של בארט המצוי בידי (ואפילו, לא ייאמן, מקורי) הוא אחד מהאלבומים הטובים ברשותי, או ששמעתי. שזה בעצם אותו דבר. גם את Piper שמעתי פעמים רבות, כולל היום בסביבות חמש בבוקר, וגם הוא נפלא. אף פעם לא חקרתי אנתרופולוגית את הלהקה, אבל נראה כי בסוף שנות השישים סיד היה דמות מוערצת ואהובה על שאר חברי הלהקה. אחד כזה שנמצא תמיד צעד אחד לפניהם, שמוקף בנשים יפות ותקשורת זוהרת. יכול להיות שפינק פלויד לא הייתה קיימת ללא סיד, עם האישיות הכובשת שלו, והכישרון החד-פעמי, שבאמת מעמיד את שאר חברי הלהקה בצל. ולאחר פרישתו מהלהקה, ומעולם החיים, הוא נותר בדמות שירים, אלבומים ורוחו- ששרתה על השאר. אז מזל טוב, סיד. ורק תדע לך שגרמת לאיזה כלומניק מהמזרח התיכון לחייך, גם כשלא הייתה סיבה ממש טובה לעשות כן. וסיד לא ישוב ויזרח, אלא פשוט יישאר במצבו עד המוות המיוחל. כך אני מאמין.

flowerboy69

New member
זה כן פשוט

זה כביכול הדרך שבה הם שרים אבל במציאות כביכול שם השיר הוא פוואר טאץ-כלומר מגע הכח...

שם השיר הוא Pow R Toc H

האותיות בשם השיר באות, ככל הנראה, מסמלים צבאיים מתקופת מלחמת העולם השניה, אבל אף אחד לא יודע בוודאות. בכל אופן, זה בהחלט לא Power touch.

flowerboy69

New member
חחח

באחד מהדיסקים שיש לי-זה דיסק של הופעת רדיו מארצות הברית הם מארחים את ווטרס והוא מדבר על ההקלטה של התקליט פייפר ומה שכתבתי זה מה שהוא אומר שם.אינני זוכר את הקטע במלואו אולי הרעיון המקורי באמת היה קשור לצבא אבל בסוף זה הגיע לזה.איזה כיף שמכירים ככ הרבה דברים...:)

weird dust

New member
POW זה שבוי מלחמה

זה אני בטוח (פריזנר אוף וור) את השאר אני לא מצליח לחשוב על איזה משהו שקשור.

להלן הפרשנויות של המומחים:

“רוב האנשים חושבים שמדובר בpower toke או power tokage. הצעה אחרת היא שמדובר ב-power touch, אבל כאן הבעיה היא שהרווח בשם הוא בין האותיות C ו-H, מה שאינו מאפשר את המילה touch. Power tokage נשמע הכי הגיוני, שכן tokage מתייחס ל-toking, עישון סיגריות מהזן הלא חוקי. הלהקה אמרה, באחד הראיונות הראשונים שלה, ששם השיר מבוטא כפי שהוא נכתב, היינו: פאוור טוק איץ'. אם אומרים את השם כמה פעמים מהר, מקבלים “פאוור טוקאג'”, כאמור. ההשראה לשיר באה מארוע שקרה לאחר אחת ההופעות המוקדמות שלהם. כשהלהקה הורידה את הציוד מהבמה, לאחר ההופעה, הגיע לשם אדם שיכור או מסטול, ניגש למיקרופון והחל להשמיע קולות: קא-צ'ום פא פא, קא-צ'ום, פא פא.... סטיב סאות' כתב, ב-Longman’s Encyclopedia, את הדברים הבאים: Toc H היתה קבוצת-אחווה נוצרית של גברים ונשים מרקעים חברתיים שונים, שלה היו סניפים ברחבי העולם. הקבוצה שאפה לקדם הבנה של המשמעות והמטרה של החיים, באמצעות מעורבות בקהילה. הקבוצה נוסדה בשנת 1915, והחלה את פעילותה במועדוני חיילים ב”בית טאלבוט” (Talbot House). Toc H היה סימון צבאי לראשי התיבות TH , היינו, Talbot House, בפופרנגטי, פלאנדר. הקבוצה התאגדה רשמית בשנת 1922, ופעלה בעיקר באמצעות הקמת מעונות מגורים, שנקראו “marks”. [ובתרגום לעברית: מדובר בקבוצה דתית, של חיילים או חיילים-משוחררים, שראתה לעצמה מטרה לפעול לרווחת הקהילה. קצת כמו מסדר דתי, אבל לא קתולי]. ייתכן ששם השיר קשור לקבוצה הנ”ל, ואולי לא. בשנים המוקדמות של הלהקה, המראיינים התעניינו יותר במקור שמה של הלהקה, ולא שאלו את אותן שאלות שעליהן היינו רוצים לקבל תשובות. כיום, לפלוידים עצמם לא ממש אכפת מהתקופה הזו גם כן” תרגום מתוך Echoes FAQ.

למעלה