זולו באה מן הלב

een ogenblik

New member
זולו באה מן הלב

סבתא באה להיות עם זולו, כדי שאבא ואמא יוכלו ללכת להפגש עם העובדת הסוציאלית, ויביאו את גור הקטן הביתה. זולו שיחקה עם סבתא. זולו אכלה עם סבתא. זולו נהנתה וסבתא התעייפה. אז הן הלכו לחדר המגורים לנוח. סבתא על הספה, זולו מכורבלת למרגלותיה על השטיח. השקט שהשתרר העלה על פני השטח את דאגותיה של זולו. לפני מספר ימים אמא ואבא הושיבו את זולו מולם לשיחה (והשיחה הייתה רצינית, אחרת היו מרשים לה לרבוץ על השטיח). "מתוקונת", התחילה אמא, "אנחנו רוצים להביא לך אח קטן." ואבא הוסיף "מאומץ", ושאל "מה דעתך?" זולו כבר כלבה גדולה, והיא מאומצת ויודעת על אימוץ, שהוא לא בדיוק אומץ או להתאמץ, הוא הרבה יותר כמו חיבוק חזק חזק. מכיוון שאבא ואמא חיבקו אותה בכל הזדמנות, זה נשמע לה מאד הגיוני שהם אימצו אותה, ועכשיו הם מאמצים אח קטן. זולו שמחה מאד לבשורה החדשה. היא סיפרה בהתלהבות על צוּף, האח הקטן של תותי מהגן. אמא שלהם גידלה אותו בבטן, עד שהיה גדול מספיק, ורופאים בבית חולים עזרו לה להוציא אותו מהבטן. ככה צוף בא, ותותי נורא שמחה, רק שצוף מיילל בלילה וזה מעצבן קצת. אבא העיר "כל הגורים מייללים בלילה. גם את ייללת, וכנראה גם תותי. מותר להתרגז קצת, אבל צריך להבין שהוא קטן, וזה יעבור." אמא אמרה "אני לא מגדלת גור בבטן, ולא אלך לבית חולים שרופאים יעזרו לי. כלבה אחרת מגדלת אותו בבטן, ועובדת סוציאלית תעזור לנו להביא אותו." זולו לא הבינה למה, אז אמא הוסיפה "הוא מאומץ, כמו שאת מאומצת. הבטן שלי חולה, ולא יכולה לגדל גורים. אבל הלב שלי לא חולה, והלב של אבא לא חולה. אנחנו רוצים בלב גור, שנוכל לאמץ אותו אל ליבנו חזק חזק, כפי שאימצנו אותך." כעת, למרגלות סבתא, זולו דאגה. " למה הכלבה שמגדלת את גור לא רוצה אותו? הכלבה הזו לא אמא שלו? ומה יהיה אם היא תרצה להיות אמא שלו? ואם היא תבוא לקחת אותו? ומה אם תבוא הכלבה שהמליטה אותה, ותגיד שהיא האמא האמיתית שלה, ותיקח אותה מהבית, מההורים, מסבתא והדודים? זולו דאגה לגור, זולו דאגה לעצמה. זולו טיפסה על הספה והתרפקה על סבתא. סבתא שאלה "יש משהו שאת רוצה לומר לי, מתוקונת?" והמילים התחילו פתאום לצאת כאילו מעצמן. זולו שאלה את סבתא, והיא סיפרה לסבתא את שאלותיה ודאגותיה. כיצד הגיבו גורים וכלבים מבוגרים לסיפור הגעת גור מאומץ הביתה. היו גורים שהפכו את המילה "מאומצת" לכינוי גנאי. היו כאלה שאמרו לה שאמא ואבא שלה לא אמיתיים. הם גם אמרו שהאמא האמיתית שלה לא רצתה אותה כי היא מכוערת/טיפשה/רעה. היו גורים שצחקו על ההורים שלה, ואמרו כל מיני דברים גסים. כלבים מבוגרים קראו לה "מסכנה קטנה", והסתכלו עליה במבטים משונים. פעם היא שמעה את הגננת והסייעת מדברות עליה. הגננת אמרה שיש לה מזל שאספו אותה. שהיא צריכה להיות מלאת הכרת תודה לכלבים שמגדלים אותה כאילו הייתה גורתם. זה פגע בזולו מאד "כאילו הייתה גורתם", וכעת, לפני סבתא, לא רק המילים יצאו, גם הדמעות יצאו וזרמו. זולו טמנה את ראשה בחיק סבתא, וסבתא ליטפה את זולו עד שנרגעה. לאחר שזולו נרגעה, סבתא סיפרה לה על אבא ואמא לפני שהיו אבא ואמא שלה. הם נפגשו והתאהבו. הם התחתנו, וכל המשפחה שמחה מאד. סבתא הראתה תמונות של הרבה כלבים שמחים בחתונה. אמא ואבא היו זוג צעיר, מאוהב ומאושר, שהיה לו הכל. הכל מלבד גור משלהם. אבא ואמא הלכו לרופאים שיעזרו להם, והרופאים אמרו כל מיני דיבורים מסובכים של רופאים, ובסוף הובן שאמא תצטרך הרבה טיפולים כואבים, להרבה זמן, ואולי בסוף יהיה גור (ואולי לא). אז אבא אמר לאמא "אני אוהב אותך, ולא משנה כלל איזו בטן יש לך. הלב שלי רוצה גור, הלב שלך רוצה גור. בואי נלך למי שיתן לנו גור מהלב, ולא חשוב כלל שהוא לא מהבטן. הבטן היא החלק הפחות חשוב בגור. הלב הוא החלק הכי חשוב." אמא הסכימה איתו שהלב הוא החלק הכי הכי חשוב, שאפשר יהיה לאמץ את הגור בחיבוק חזק אל הלב. "כמו שמחבקים אותי", אמרה זולו. "כן", אמרה סבתא, "כמו שמחבקים אותך" וחיבקה את זולו חזק. סבתא המשיכה לספר לזולו על האימוץ עצמו (זולו כבר ידעה הרבה על האימוץ, אבל לא היה אכפת לה לשמוע את הסיפור עוד פעם). אמא ואבא הלכו לעובדת סוציאלית, שמכירה גורים, וסיפרו לה על רצונם בגור. העובדת הסוציאלית הבינה אותם, אבל לפני שנתנה להם גור ... "אותי", אמרה זולו. "אותך", הסכימה סבתא. ... רצתה שמומחים לגידול גורים יבדקו אותם, כדי לראות האם הם יהיו הורים טובים. "הם הכי טובים", הצהירה זולו. אבא ואמא הבינו שהבדיקות חשובות מאד, והסכימו מייד. לאחר שהמומחים הסכימו שאמא ואבא יהיו הורים טובים, היה צריך לחכות להמלטה. אבא ואמא לא דאגו כלל, הם ידעו שעוד מעט יגיע אליהם גור משלהם, פשוט צריך סבלנות. "איך מוצאים גור מתאים?" שאלה זולו, "יש כלבות שמגדלות בבטן גורים במיוחד לכלבים כמו אמא ואבא?" "לא", אמרה סבתא, "יש כל מיני דרכים למצוא גור מתאים, ובדרך כלל כלבות לא מגדלות בבטן גור למען מישהו אחר." סבתא הסבירה שההורים לא יודעים את הסיבות לכך שגור מסויים הגיע אליהם, מלבד הסיבה שחשובה להם - הלב שלהם רצה גור! יש כלבות שלא רוצות להיות אמהות, ואין זה משנה כלל איזה גור יש להן, אלא לכלבה שלא רוצה להיות אמא. יש כלבות שהן עצמן גדולות אך במעט מגורות - הן צריכות שיטפלו בהן. יש כאלו שאינן מתאימות להיות אמהות, ועובדת סוציאלית ושופט מחליטים שמישהו אחר ידאג לגור. יש כאלו שהן ללא בן זוג, ולא רוצות לגדל לבד גור. ויש כנראה עוד הרבה הרבה סיבות, רק שסבתא לא מכירה את כולן. סבתא יודעת שיש הרבה סיבות מדוע כלבה לא מגדלת את הגור שהמליטה, אבל יש סיבה אחת חשובה שכלבים אחרים הופכים להורים. אלו כלבים שרצו גור בלב, והגור שהגיע אליהם הגיע ישר מהלב. "ומה", הקשתה זולו, "אם הכלבה הממליטה תתחרט, ותרצה להיות אמא של גור, או שלי?" "אבל חמודונת", אמרה סבתא, "היא לא תוכל להיות אמא שלך - יש לך כבר אמא." "הגורים בגן אמרו", מילמלה זולו, "הם אמרו שאמא היא לא האמא האמיתית שלי." סבתא צחקה, "בודאי שהיא אמיתית. היא מחבקת אותך, מנשקת אותך,הולכת איתך לגן המשחקים - כמה יותר אמיתית מזה היא יכולה להיות?" זולו שתקה. סבתא חשבה לרגע, ואמרה "כשאת היית קטנה מאד, אמא הייתה משכיבה אותך לישון ואומרת: 'זולו שלי, קטנטונת, כלבונת אהובה שלי, אושר שלי'." "היא עוד אומרת את זה לפעמים", אמרה זולו, "אבל אני כבר גדולה, ולא צריך להשכיב אותי, אז לאמא אין כלכך הרבה הזדמנויות לחזור על זה." "ואבא היה רוחץ אותך, ואומר: 'זולונת קטנטונת חמודונת מצחיקונת'." זולו צחקה, "גם היום לפעמים הוא אומר את זה, רק שאני גדולה ומתרחצת לבד." "כן", הסכימה סבתא, "את גדולה. ומה הם אומרים עכשיו?" " אמא אומרת: 'זולו אני כלכך שמחה שיש לי אותך, ושבאת אלי ישר מתוך הלב'.", הכריזה זולו, "ואבא אומר: 'אני אוהב אותך כלכך זולו, ואני שמח שהלב שלי רצה אותך'." "אז", שאלה סבתא, "את חושבת שיכול להיות שהם לא אמיתיים?" זולו הרהרה, ושאלה, "למה יש גורים שאומרים אחרת?" "הם לא מבינים, ואף אחד לא הסביר להם", ענתה סבתא, "הם יודעים רק על גורים מהבטן, אבל יש הרבה גורים מהלב. רוצה לשמוע עליהם?" "כן", ענתה זולו, והתיישבה זקוף לצד סבתא, כדי להאזין לסיפורים.

een ogenblik

New member
תיגרה

לתיגרה הג'ינג'ית יש הורים שהיא מאד לא דומה להם. הם חתולים סיאמיים מהודרים ואלגנטיים, בעוד תיגרה נראית כנמר בזעיר אנפין, עם אופי ג'ינג'י מתלקח במהירות. הם היו זוג צעיר ואוהב שרצה לחכות עם גורים, עד שיתבסס בחיים. הם עבדו קשה מאד, עד שרכשו בית. אז הם רצו קצת להנות מהזוגיות שלהם בבית לפני שיהיו להם גורים. הזמן עבר ועבר, והם כבר לא היו זוג צעיר, כאשר סוף סוף החליטו להביא גור לעולם. הם לא חשבו כלל שיהיו בעיות, אך היו. הם הלכו לרופאים ומומחים שיעזרו להם. המומחים אמרו: "אולי", ו"הדבר יקח זמן רב". זוג הסיאמיים הקדיש לזאת זמן רב, אך דבר לא עזר. בסופו של דבר הם פנו לעובדת סוציאלית שהייתה מוכנה לעזור להם, אך לא בנתינת גור קטנטן, אלא בחתלתול גדול במעט מגור. אבל הזוג הסיאמי רצה גור קטנטן שיהיה רק שלהם. הם פנו לעמותה וביקשו שימצאו להם גור בארץ אחרת. העמותה חיפשה וחיפשה ואמרה שיש לה גורה מקסימה בארץ אחרת, רק שאינה סיאמית, ופרוותה אינה בצבע קרם עם מסכה כהה, אלא ג'ינג'ית מפוספסת ופשוטה למדי. הזוג הסיאמי נסע לארץ אחרת ולשפה אחרת כדי לקבל את גורתם. הם ידעו מייד שהיא גורתם והם הוריה, רק שבארץ האחרת היה עליהם לשכנע שופט שיסכים לתת גורה ג'ינג'ית להורים סיאמיים לא צעירים מארץ אחרת. כשהם באו לבית המשפט, השופט ראה את האהבה הרבה שלהם לגורה, והשתכנע, ונתן להם אותה. אמא ואבא של תיגרה לקחו אותה הביתה במטוס, וכל החברים והמשפחה חיכו בשדה התעופה להגעתה של תיגרה. כאשר אבא ואמא ותיגרה יצאו מהמטוס, כולם רצו לחבק ולנשק, ודמעות שמחה רבות זלגו. תיגרה שמחה לפגוש כלכך הרבה חתולים חדשים, ומאד שמחה להגיע הביתה ולהיות עם אמא ואבא שהם רק שלה. עברו שנים, ותיגרה גדלה ובגרה, והפכה לנמר קטן ואקטיבי. חתולים זרים שואלים לפעמים: "מי ההורים שלה? אתם מתחרטים שלא אימצתם חתלתול סיאמי?" ואבא ואמא מביטים בתדהמה ועונים: "אבל היא שלנו, היא בדיוק שלנו, מהלב." לפעמים תיגרה כועסת על אמא ואבא, לפעמים אבא ואמא כועסים על תיגרה (כמו בכל משפחה), אבל בלילה כשתיגרה ישנה, הם מתגנבים לחדר שלה, מסתכלים עליה באהבה ויודעים שהיא מהלב שלהם, ללא קשר לצבע וגזע. ואולי עוד מעט יתחילו לחפש אח או אחות קטנים לתיגרה, שלחתולים יהיה מה לשאול, ושהם יוכלו לענות "מהלב, גור מהלב."

een ogenblik

New member
אופליה

אופליה תמיד נראית עצובה, גם כאשר היא צוחקת. פעם מזמן, היו לאופליה הורים אחרים. הורים שהיו רעים אליה מאד. כל דבר שעשתה, ולא מצא חן בעיניהם (והיו הרבה דברים כאלו), מיד נשכו אותה. לפעמים נשכו חלש, לרוב נשכו חזק עד זוב דם. הגננת של אופליה שאלה למה יש עליה סימנים כואבים, והוריה אמרו ש: "היא נפלה. כלב גדול בשכונה נשך אותה. היא נתקלה בפינה של המיטה." ועוד כל מיני תרוצים. ואופליה שתקה. הגננת ניסתה לשאול את אופליה כאשר היו לבדן, רק שתיהן, אבל אפילו אז אופליה שתקה. יום אחד הגננת סיפרה לעובדת סוציאלית על אופליה. העובדת הסוציאלית באה לבקר בבית של אופליה במפתיע. בדיוק אז בקעו מהבית נביחות רמות ויבבות - ההורים של אופליה נשכו אותה. העובדת הסוציאלית הסבירה להם שאסור לנשוך גורים, והם הבטיחו להיות טובים, אבל לאחר זמן מה חזרו ונשכו את אופליה. העובדת הסוציאלית שלחה אותם לשופט, שחזר והסביר שאסור לנשוך גורים. ההורים של אופליה הבטיחו להיות טובים, ואחר כך חזרו ונשכו את אופליה. אז כולם התרגזו נורא, ולקחו את אופליה מהם למקלט של כלבים קטנים ובודדים. כל הכלבים היו שם לבדם, אבל חלק מהם זכה לביקורים של משפחות וחברים לפעמים. אופליה הייתה לבד, ולמרות ששמחה שלא נושכים אותה יותר, היה לה עצוב להיות לבד, והיא התגעגעה להיות גורה של הורים. בינתיים, בעיר אחרת, אבא ואמא של אופליה, שלא היו אבא ואמא של אופליה עדין, נפגשו עם עובדת סוציאלית, וסיפרו לה שהם רוצים לאמץ אל ליבם כלבונת צעירה, לא ממש גורה. העובדת הסוציאלית מיד חשבה על אופליה, אבל לא רצתה שיקרה עוד משהו רע לכלבונת העצובה הזו. אז היא בדקה את זוג הכלבים הזה טוב טוב, היא בקרה בבית שלהם, ואצל חברים שלהם, ושלחה אותם לקןרס, כדי שילמדו לעזור לאופליה. אז, ורק אז, היא הפגישה אותם עם אופליה, ושאלה את אופליה האם היא רוצה בית חדש. אופליה מאד רצתה בית חדש עם הורים חדשים, אך היא שתקה. אמא ואבא של אופליה לא נבהלו משתיקתה, הם לקחו אותה הביתה, רשמו אותה לגן חדש, ולימדו אותה לצחוק ולשמוח ולהשתולל, ואף פעם לא נשכו אותה (גם כאשר היא עשתה משהו רע). אופליה למדה לאהוב אותם, לקרוא להם אמא ואבא. אבל לפעמים בלילה היא עדין מתעוררת ביבבות מחלום על בית אחר. אבא ואמא באים תמיד, מחבקים ומאמצים אותה חזק חזק, ומבטיחים שלא יתנו לאף אחד לקחת אותה מהם או לפגוע בה. אופליה מאמינה להם, נרדמת בחיבוק האמיץ שלהם.

een ogenblik

New member
כושקו

לכושקו יש רק אמא אחת. אמא שהיא גם אבא, גם אחות גדולה, וגם חברה. אמא של כושקו רצתה מאז ומעולם גור. כאשר השנים חלפו, ולא מצאה בן זוג, החליטה שעל זוגיות היא יכולה לוותר, אך לא על גור. היא חשבה וחשבה וחשבה. היו מספר פתרונות לבחור ביניהם - ללכת לרופא שיתן לה מתנת זרע, ללכת לעמותה ולהביא גור קטנטן מארץ אחרת, והיא יכולה לפנות לעובדת סוציאלית, שלא נותנת גורים קטנטנים לאמהות בודדות, אלא גורים שעברו תקופת חיים. אמא של כושקו חשבה והתלבטה, ולבסוף החליטה לפנות לעובדת סוציאלית. היא חשבה לעצמה: " אני לא רוצה להיות לבד, בודאי יש גור כלשהו שאינו רוצה להיות לבד, ויחד נוכל להיות משפחה." גם העובדת הסוציאלית חשבה כך, ולאחר כל הבדיקות שעורכים למי שרוצה גור מהלב, היא שאלה את אמא של כושקו איזה גור היא רוצה. אמא של כושקו לא התלבטה כלל, "אני רוצה גור, או גורה, משלי, שיתאים לי ואני לו. לא אכפת לי שום דבר אחר." העובדת הסוציאלית הרהרה והתלבטה בין גורים שהתאימו לדעתה, ואז אמרה, "יש גור אחד, שהכלבה הממליטה שלו חולה מאד. היא לא יכולה לטפל בו, אך גם לא הסכימה לוותר עליו, וכך הוא עבר בין מקלטים לגורים, ואינו רגיל לחיי משפחה. כעת שופט החליט שאי אפשר לשחק עוד בחיי הגור, והמליץ לנו למצוא לו משפחה קבועה." אמא חייכה, "גם אני לא רגילה להיות משפחה, אנו נלמד ביחד." כך כושקו הגיע לאמא, ובתחילה, באמת, הם לא ידעו כיצד להיות משפחה. אמא לפעמים שכחה לחזור מוקדם הביתה מהעבודה, פעם אף אחד לא חיכה לה בבית. כושקו לפעמים נשאר בגני משחקים בהם נמצאים רק גורים בגילו, שאין מבוגרים שיגידו מה לעשות. אבל שניהם רצו בלב להיות משפחה, ולמדו כיצד להסתדר, מה מתאים לכל אחד מהם ולשניהם יחד. לפעמים כלבים שואלים שאלות, "למה אין לך אבא?" "את לא חושבת שהיה עדיף שמשפחה הייתה מאמצת אותו?" אבל כושקו ואמא שלו מתעלמים מהם. הם משפחה, ועדיף שאין אבא מאשר אין הורים בכלל, ומה כל זאת חשוב כאשר הם משחקים תופסת בסלון, ואמא תופסת את כושקו ומחבקת אותו חזק. כושקו חושב שהכל שווה ברגע כזה. ואמא? אמא חושבת שכושקו שווה כל הזמן.

een ogenblik

New member
לולה

ללולה, ולאחיה לולי, יש שתי אמהות. לאחת מהן קוראים אמא ולשניה ממה. אמא המליטה את לולי מהבטן ואת לולה מהלב, וממה המליטה את לולי מהלב ואת לולה מהבטן. לפני שהיו להן גורים, אמא וממה החליטו שיהיו להם גורים משותפים. הן הלכו לרופא נחמד, שעזר להן, ונתן להן זרע שקיבל במתנה מכלב שרצה לעזור לאמהות. פעם אמא קיבלה את הזרע, ופעם ממה, וזו הסיבה שלולי הוא הבכור בבית. כאשר אמא גידלה את לולי בבטן, ממה טיפלה בה בשביל שניים. כאשר ממה גידלה את לולה בבטן אמא טיפלה בה בשביל שניים, ושתיהן טיפלו בלולי. כשלולה הגיעה היא הפכה לחלק ממשפחה שיש בה שני גורים ששניהם באו מהבטן ושניהם באו מהלב. בגן גורים צוחקים על לולה, ואומרים שהיא מאד מסכנה שאין לה בכלל אבא, ולולה תמיד עונה שהם מסכנים שיש להם רק אמא אחת. ממה אומרת לה שאין טעם להתווכח עם גורים שכאלו, העיקר שלולה יודעת שהיא לא מסכנה, אבל לולה לא מוכנה לוותר. היא לא תתן לאף אחד בגן לחשוב שלולי והיא מסכנים. הם, שבאו מהלב, לא יכולים להיות מסכנים, רק מי שלא בא מהלב יכול לפחד שיעזבו אותו. ואמא אומרת שלא יפה להגיד דברים כאלה לגורים אחרים, אסור לצחוק על אחרים רק בגלל שהם לא באו מהלב - ההורים שלהם אוהבים אותם גם. לולה מנסה להיות נחמדה לגורים, אבל כאשר מישהו צוחק עליה, היא מייד עונה. לולי לוחש לה בלילה בשקט, שהיא צודקת, הם באו מהלב, ווממה ואמא לא תעזובנה אותם אף פעם, וגורים שלא באו מהלב לא יודעים זאת. ******************* זולו חושבת שזה מוזר נורא. גם הורים שיש להם גורים מהבטן אוהבים את הגורים שלהם, למה שהם ירצו לעזוב אותם?

een ogenblik

New member
פוצ'יקה

לפוצ'יקה יש שני אבות. הם מספרים לו שכאשר החליטו לגור יחד, הם גם החליטו שהם רוצים גור, שיהיה האושר של שניהם. הם חשבו כיצד יוכל להיות להם גור, וביררו בכל מיני מקומות אך התשובות היו לא קלות. רק אמהות יכולות ללכת לרופא כדי לקבל במתנה זרע, ולגדל גור בבטן. לאבות יש זרע, אבל הם לא יכולים לגדל גור בבטן. הם חשבו למצוא חתולה שתסכים לגדל להם גור בבטן שלה, אבל בסוף הם החליטו שהם רוצים גור רק שלהם, ולא של אף אחד אחר. הם פנו למצוא עמותה שתעזור להם למצוא גור קטנטן בארץ אחרת. היו עמותות שלא רצו לעזור לשני אבות. היו מדינות שלא הסכימו לתת גור לשני אבות. אבל לאחר זמן מה, התקשרו מעמותה אחת כדי לספר שנמצא גור מתאים, ואבא ואבא נסעו לארץ האחרת. השופט חשב שזה מוזר נורא שגור יגדל עם שני אבות ללא אמא. האהבה שאבא ואבא הראו כלפי פוצ'יקה, והאהבה שפוצ'יקה הראה כלפיהם שיכנעה את השופט לבסוף. פוצ'יקה מאד אוהב את החלק הזה של הסיפור, תמיד מצחיק אותו מחדש כיצד שופט חכם לא הבין ששני אבות יכולים לגדל גור. אפילו החתלתולים בגן מבינים את זה. אבא ואבא צוחקים יחד איתו, ומנסים להסביר שגדולים רגילים לחשוב בצורה אחת, ולפעמים קשה לחשוב אחרת. השופט יודע שגורים גדלים אצל אמא בבטן, אז הוא חשב שחייבת להיות אמא שתגדל גם מאוחר יותר. פוצ'יקה צוחק אפילו יותר. כאשר באים מהלב, מה חשוב מי מגדל? אבא ואבא מסכימים איתו, ומקווים שפוצ'יקה יגדל בעולם בו כל החתולים יבינו זאת. בגן בגננת לפעמים מתבלבלת. היא מספרת על משפחות של אבא ואמא, אז פוצ'יקה מזכיר לה שיש עוד משפחות. משפחות כמו שלו, של לולה וכושקו. הגננת מסכימה, ומתבלבלת שוב. קשה לה להבדיל בין אבא לאבא. פוצ'יקה חושב שזה פשוט מאד: כמו שיש סבתא וסבתא, סבא וסבא, ואם מאד רוצים אז אפשר לומר אבא גיל ואבא רון, כמו שאומרים סבתא זיוה וסבתא אורה, וכמו שאומרים סבא מאיר וסבא יזהר. הגננת מסכימה עם פוצ'יקה שוב, ומבטיחה לא להתנהג כמבוגרת מדי, וללמוד לחשוב בצורה חדשה, כמו הגורים בגן.

een ogenblik

New member
ציף

לציף יש אבא שהוא לא זוכר, ואבא חדש. ההורים שלו היו זוג צעיר כאשר אימו הטילה ביצה בקן. אביו היה מאושר עד ראש העץ (ככה אמא מספרת לציף) כאשר ציף בקע מן הביצה. אמא מראה לציף תמונות של אבא, ותמונות שלו ושל אבא. אבא נראה מאושר וגאה. יום אחד אבא עף מהקן, ולא חזר יותר. שכנים באו לנחם את אמא. ציף לא ממש זוכר את התקופה הקודמת, הוא זוכר רק גדילה עם אמא. הוא אף פעם לא חשב שהוא מסכן, או שחסר לו משהו, רק בגלל שאין לו אבא. אמא נפגשה עם ציפורים אחרים לפעמים. ציף תמיד ידע שאמא יוצאת עם שיר במקור, היא יוצאת לפגוש מישהו. אבל בבית היו רק שניהם, וציף שמע את אמא אומרת לשכנה שהיא "לא רוצה לבלבל את הגוזל". אבל היה ציפור אחד שבא לבקר קבוע. ציף לא התייחס לביקוריו בתחילה. אחר כך הוא שם לב למבטים וחיוכים בין אמא לציפור, אז הוא נעלב. הוא לא רצה שום ציפור שתחלוק איתו באמא. אבל הציפור המשיך לבוא לבקר, והוא לימד את ציף משחקים. פעם הוא אפילו בא לאסוף את ציף מבית ספר, כשאמא לא יכולה הייתה להגיע. ציף התרגל אליו, ולא יכול לזכור שפעם קינא בו. יום אחד אמא והציפור לקחו את ציף לשיחה. הם אמרו שהם אוהבים אחד את השני, ורוצים ששלושתם יגורו בקן אחד. ציף שאל אם הציפור יהיה אבא חדש, אז הציפור שאל: "אתה רוצה את זה?" וציף ענה: "כן". מאותו יום ציף קרא לו אבא. אבא עבר לגור איתם, וציף היה מאושר מאד. אמנם היה ציפור שלישי בבית, אבל ציף אהב אותו, וזה היה נחמד מאד. אחרי זמן התברר לציף שצריך ללכת לשופט. לא מספיק שאבא רוצה להיות אבא של ציף, ושציף קורא לו אבא. גם שופט צריך להסכים, כדי שכולם ידעו שאבא הוא אבא של ציף. שלושתם הלכו לבית המשפט, והיו הרבה דיבורים שציף לא הבין, ובסוף הכריזו שאבא של ציף הוא אבא שלו (כאילו שציף לא ידע את זה קודם). לפעמים ציף מסתכל על התמונות של האבא הקודם שלו. הוא עצוב שהם לא הכירו, אבל הוא שמח שיש לו אבא מחוץ לתמונות.

een ogenblik

New member
רוצ'ו

רוצ'ו הפך לאח גדול. אמא הלכה לבית חולים והמליטה שם גורה קטנה. גורה מהבטן, ולא מהלב כמו רוצ'ו. אבא לקח את רוצ'ו לבית החולים לראות אותה. הוא נראתה קטנה כלכך, ולא ידעה לענות כשדיברו אליה. רוצ'ו רצה שאמא תחזור הביתה. הוא שאל אם אמא יכולה לחזור לבד, ושיתנו את הגורה למישהו שעוד אין לו גורים. אבא אמר שלא, והגורה תבוא עם אמא הביתה. רוצ'ו לא אמר כלום, אבל בלב היו לו פרפרים. הוא ידע שהוריו אוהבים אותו, אבל היו גורים שאמרו לו שעכשיו יש להוריו גורה אמיתית, אז הם יפסיקו לאהוב אותו (ובטח ימסרו אותו למישהו אחר ללא גורים אמיתיים). כשאמא והגורה באו הביתה, אבא ארגן מסיבה גדולה, וכל המבוגרים באו ושמחו. רוצ'ו חשב שזה בגלל שהגורה אמיתית. לילה אחד הוא הכין לעצמו תיק סודי, כדי שיוכל ללכת לחפש לעצמו הורים אחרים, לפני שימסרו אותו למישהו שלא מוצא חן בעיניו. אמא גילתה את התיק בבוקר. היא שאלה אם הוא לא אוהב את אבא ואותה יותר, כי הם אוהבים אותו מאד, ויהיו עצובים אם ילך. רוצ'ו הסביר שחשב שכעת יש להם גורה אמיתית, אז הם לא צריכים אותו יותר. אמא הביטה בו מבט עצוב, היא אמרה שרוצ'ו הוא גור אמיתי ככל שגור יכול להיות אמיתי, והגורה החדשה היא אמיתית, ואמא לא יכולה לבחור בין שני הגורים שלה. רוצ'ו הבטיח שהוא יחזור הביתה מביה"ס כדי שאמא לא תהיה עצובה, ולא ילך לשום מקום אחר. אבא דיבר עם רוצ'ו בערב. הוא שאל: "למה אתה חושב שאתה לא אמיתי?" ורוצ'ו ענה שזה מה שהגורים מהכיתות הגדולות אמרו לו. והמבוגרים כל הזמן אמרו לאמא: "סוף כל סוף יש לך גורה משלך", אז הוא חשב שהוא לא שלהם. אבא אמר שהגורים הגדולים טועים, ומבוגרים לא תמיד בוחרים במילים נכונות. אמא מאושרת שהצליחה לגדל גורה בבטן ולהמליט אותה, אך היא לא פחות מאושרת שיש לה את רוצ'ו. כאשר הם הביאו את רוצ'ו מבית הגורים הם עשו מסיבה גדולה, ממש כפי שהם עשו לגורה החדשה. הורים עושים מסיבה לכל גור וגור, והם לא מפסיקים לאהוב גור אחד בגלל שיש להם גור שני. רוצ'ו אמר שהגורה הקטנה לא יודעת לדבר, והיא רק מייללת. אם היא לא היתה אמיתית שלהם, הם בטח לא היו אוהבים אותה. אבא צחק, ואמר שגם רוצ'ו לא ידע לדבר, ורק יילל בהתחלה, כך שהוא בודאי אמיתי, הרי הם אוהבים אותו. רוצ'ו עדין מתרגז לפעמים על אחותו הקטנה, ומתגעגע לתקופה שהיה לבד, אבל הוא מבין שזה מה שאחים אמיתיים מרגישים, ולא חושב לעזוב את הבית יותר.

een ogenblik

New member
פוזי

לפוזי יש אחים גדולים שכבר עזבו את הקן. הם באים לביקורים, כדי לפנק אותו. אמא כל הזמן אומרת להם לא לפנק אותו, אבל זה לא עוזר לה. אמא ואבא סיפרו לפוזי שהוא מאומץ, אבל האחים הגדולים שלו סיפרו לו עוד הרבה דברים. הם סיפרו לו איך אבא ואמא רצו עוד גוזלים, אבל הביצים לא בקעו, ואמא הייתה עצובה כל הזמן. היא בכתה, וטענה כלפי עצמה שהייתה צריכה להטיל יותר ביצים כשהייתה צעירה. אבל האחים הסבירו לפוזי שזה לא נכון בכלל. אמא נתנה לכל גוזל המן תשומת לב, והיא לא יכולה הייתה לגדל עוד גוזלים יחד איתם, אחרת היא הייתה מתמוטטת. יום אחד, רופא בבית חולים אמר לאמא, שאם היא רוצה גוזל היא יכולה לאמץ, וחבל על כל ביצה שלא בוקעת, וחבל על כל הדמעות שלה, והשנים שחולפות. אבא הסכים עם הרופא, אבל אמא דאגה כיצד היא תוכל לאהוב גוזל שאינו שלה. כשפוזי הגיע לקן, אמא שכחה מכל דאגותיה הקודמות. היא מייד חידשה את מלאי הדאגות הרגיל לגוזלים - הוא לא אוכל מספיק, הוא לא גדל מספיק, אין לו מספיק צעצועים - ואם מישהו היה מזכיר לה שהיא פעם דאגה שהיא לא תאהב גוזל לא שלה, היא מייד ענתה שעדין אינה יודעת אם היא יכולה לאהוב גוזל לא שלה, אבל פוזי הוא ממש ממש גוזל שלה. האחים הגדולים של פוזי אומרים לו שהוא החזיר את השמחה ללב של אמא שלהם, וזה כיף שיש להם אח קטן. פוזי עונה שזה כיף שהם אחים שלו, וברור שהוא החזיר את השמחה ללב של אמא, מהלב של אמא הוא הרי בא (טוב, גם של אבא).

een ogenblik

New member
ספייק וקיי

הגננת דיברה עם אחת האמהות בגן, וקראה לספייק וקיי אחים אמיתיים. ספייק מייד שאל אותה מהם אחים לא-אמיתיים, אבל הגננת אמרה לו ללכת לשחק עם גורים אחרים, במקום לענות לו. קיי לא אוהבת לשאול את הגננת שאלות, אז היא שאלה בבית מהם אחים אמיתיים. אבא אמר שהם אחים אמיתיים בגלל שלפעמים הם צועקים ורבים, ולפעמים משחקים וצוחקים. אמא אמרה שכל עוד היא יכולה לגעת בהם, ושניהם קוראים לה אמא הם אמיתיים. אחים אמיתיים וגורים אמיתיים. בבוקר הבא, אמא נשארה לדבר עם הגננת כשהביאה אותם לגן, ואבא הגיע מוקדם לדבר עם הגננת כאשר בא לקחת אותם . אבא ואמא הסבירו לקיי וספייק, שכמו שיש אמא ואבא ביולוגיים, כך יש אחים ביולוגיים. הרבה מבוגרים שאינם יודעים על אימוץ, חושבים שאחים ביולוגיים הם אחים אמיתיים יותר מאחים לא ביולוגיים. ספייק וקיי הם אחים ביולוגיים, לכן הגננת קראה להם אמיתיים. אבל היא התכוונה באמת לביולוגיים, ולא שאחים אחרים אינם אמיתיים. קיי שאלה מה זה ביולוגיים, והאם זה קשור לעבודה של אמא (אמא של קיי וספייק מלמדת ביולוגיה באוניברסיטה, שזה מין בית ספר למבוגרים). אבא צחק, אבל אמא אמרה שזה קשור קצת, אז קיי שאלה איך. אמא הסבירה שלכל אחד מאיתנו יש הסברים בדם איך אנו נראים, וכאשר אבא ואמא נפגשים ועושים גור, ההסברים מתערבבים, ויוצא גור עם הסברים משלו. בהסברים של הגור יש תערובת מההסברים של ההורים הביולוגיים, והסבים ועוד כל מיני דורות אחורה, ולכל גור יש תערובת הסברים אחרת. ככה גם לספייק וגם לקיי יש אפים ארוכים ויפים, כפי שהיה לאחד ההורים הביולוגיים לפחות, אבל לספייק יש אף שחור, ולקיי אף חום ורדרד. אמא מנסה ללמוד וללמד באוניברסיטה כיצד ההסברים מתערבבים, וכיצד חלק מההסברים מגיע למי וממי. ספייק שאל האם הגננת באמת קראה להם אחים אמיתיים בגלל ההסברים בדם שלהם, ואבא ענה שכן. קיי אמרה שהיא אוהבת יותר את ההסבר של אמא, כי אמיתי הוא מהלב, ולא מהדם. קיי מוטרדת מצבע האף שלה, אז ספייק הציע שהם יחפשו את האמא הביולוגית כשהם יהיו גדולים, כדי שבעצמם יוכלו לראות את האף שלה. אבא אמר שזה רעיון טוב מאוד, ועד שקיי וספייק יהיו גדולים מספיק, אולי קיי תהיה מרוצה מצבע האף שלה.

een ogenblik

New member
טופי

טופי זוכרת שאבא ואמא שלה, לא היו אבא ואמא שלה. טופי זוכרת הורים אחרים. האמא והאבא ההם אהבו אותה, והיא אהבה אותם, ואת אמא ואבא של עכשיו היא ראתה רק לפעמים. אבל אז הייתה תאונה. כשטופי התעוררה אבא ואמא היו לצידה, אפילו שהם עוד לא היו אבא ואמא שלה. בהתחלה הכל כאב לטופי, והיא בכתה, וקראה לאמא ואבא שלה, אבל הרופאים אמרו שאמא ואבא לא יכולים לבוא. אז טופי קראה לדודים, והדודים באו. כשטופי הרגישה מספיק טוב כדי לחזור הביתה, סיפרו לה שאבא ואמא נהרגו, והם שומרים עליה מהשמיים עכשיו. בגלל זה היא צריכה ללכת עם הדודה והדוד שהיו איתה בבית חולים, ולגור בבית שלהם. טופי בכתה ובכתה, ודוד חיבק אותה ובכה גם. הוא אמר לה שהוא אוהב אותה, ושהוא אוהב את ההורים שלה, ושהוא ישמור עליה תמיד למענם. טופי הלכה לגור בבית של הדודים, עם הגורים של הדודים. בהתחלה כולם התנהגו אליה יפה כל הזמן, כמו לאורחת. לאט לאט הדודים התחילו להתנהג כמו הורים ולהגיד "לא", ונתנו הוראות. טופי כעסה עליהם, ואמרה שהיא תלך לשמיים לאמא ואבא שלה. דודה של טופי אמרה שזה יהיה חבל, והם יתגעגעו אליה, אבל עד שתלך כדאי שהיא תסדר את החדר. סבא וסבתא באו לבקר, ואמרו לטופי שהיא צריכה להיות גורה טובה ואסירת תודה שהדודים מוכנים לטפל בה, ושאסור לה לכעוס עליהם. דוד התרגז מאוד. הוא אמר שטופי צריכה להיות גורה וזהו. גורים כועסים לפעמים על מבוגרים, וזה מותר. דודה אמרה שהם אוהבים את טופי, והיא רוצה שטופי תאהב אותם בחזרה, אבל רק אם היא באמת אוהבת, ובכלל, אסירות תודה זו לא אהבה. אחרי שסבתא וסבא הלכו, דודה השכיבה את טופי לישון, ואמרה שסבא ובסתא מתכוונים לטוב, אבל בחרו במילים לא נכונות. טופי אמרה שהיא אוהבת אותם, רק שלפעמים היא מתגעגעת לאמא ואבא. דודה אמרה שגם היא מתגעגעת לאבא ואמא של טופי. בבוקר, טופי שאלה את דוד אם אמא ואבא יחזרו מהשמיים יום אחד. דוד נראה עצוב, ואמר שלא. טופי שאלה אם מותר לה לקרוא לו ולדודה אבא ואמא, כי לפעמים היא סתם מתגעגעת להגיד את המילים האלו. דוד חיבק אותה חזק, וליקק אותה, ואמר שהיא יכולה לקרוא להם איך שהיא רוצה. מאז הם אמא ואבא של טופי. ליד המיטה של טופי יש תמונה כטופי הייתה קטנה, עם אבא ואמא הראשונים שלה, אבל כשהיא מתעוררת בלילה בוכה, היא קוראת לאבא ואמא של עכשיו.

een ogenblik

New member
טנטית

טנטית אינה ככל הגורים. אמא ואבא אומרים לה שכל גור יחיד ומיוחד, ושונה מגורים אחרים. אך טנטית יודעת שהיא שונה אחרת. היא לא יכולה ללכת. יש לה כסא גלגלים, ואיתו היא נוסעת לכל מקום, בזמן שאחרים פוסעים לצידה. זהו שוני גדול. כך היא הגיעה לעולם. ההורים הביולוגים שלה נבהלו כאשר ראו זאת. היה להם גור צעיר בבית, והם לא רצו גורה נכה. האחיות בבית החולים ניסו להראות להם שאפשר לטפל בגור נכה ממש כפי שמטפלים בגור בריא, אך הם היו מבוהלים מדי, ועזבו את בית החולים מבלי לקחת את טנטית איתם. בתחילה האחיות טיפלו בטנטית, וחיכו שההורים הביולוגיים יחזרו, אבל אחר כך עובדת סוציאלית הלכה אליהם, והחתימה אותם על מסמכים המצהירים שהם אינם ההורים של טנטית, והמדינה יכולה להחליט מי הם ההורים של טנטית. העובדת הסוציאלית אמרה שהחתימה על המסמכים האלו, היא הדבר הטוב ביותר שהם יכולים לעשות. אם הם לא מגדלים את טנטית בעצמם, לפחות יש לה סיכוי לקבל הורים שיגדלו אותה. ההורים הביולוגים של אז רצו שלטנטית יהיו הורים, רק שהם לא הצליחו לרצות להיות ההורים שלה, אז הם הסכימו. ההורים האמיתיים של טנטית חיכו לגור משלהם. הם לא רצו לחכות הרבה זמן, וידעו שכל גור שונה מאחרים, ולא היה אכפת להם כלל שהגור יהיה שונה במיוחד. הם רצו גור משלהם! כאשר המבוגרים, שהיו עד אז ההורים של טנטית, חתמו על כל מסמכי הויתור על הורותם, העובדת הסוציאלית הביאה את המסמכים לאישור שופט. זה לא פשוט להפסיק להיות הורים! אחרי שטנטית הפכה רישמית להיות גורה ללא הורים, העובדת הסוציאלית פנתה לזוג שחיכה לגור משלהם, וסיפרה להם על טנטית. הם כלכך התרגשו ושמחו שיש להם גורה משלהם, שלא שמו לב שהעובדת הסוציאלית שואלת אותם האם הם רוצים להיות הורים שלה. בודאי שהם רצו. היא הגורה שלהם, איך לא ירצו להיות הורים שלה? טנטית יודעת שלא כל המבוגרים מסוגלים לטפל בגורים נכים. טנטית יודעת שהזוג שויתר עליה, ויתר כי הם לא היו מסוגלים. הם, ולא היא. אבא ואמא שלה מסוגלים, ובגלל זה הם אבא ואמא שלה. הם לא יותרו עליה אף פעם. היא יודעת שהיא שונה מגורים אחרים, ושונה זה לא רע, זה פשוט אחר. להיות נכה זה להיות שונה. להיות מאומצת זה להיות שונה. אבל המשפחה שלה היא משפחה עם אמא, אבא וגורה, וזו משפחה רגילה.

een ogenblik

New member
סוף

זולו התעייפה, וסבתא אמרה, "לכי תתכרבלי על השטיח, חומד. אני אעיר אותך שאבא ואמא יחזרו עם גור." זולו התכרבלה בנוחות, הרימה את ראשה ושאלה, "סבתא, גם את המלטת את אמא מהלב?" סבתא חייכה ואמרה "לא, זולונת. אני המלטתי את אמא מהבטן שלי." זולו ליקקה את סבתא, ואמרה, "לא נורא סבתא, אני בטוחה שאת אוהבת את אמא ממש ממש מהלב.", התכרבלה על השטיח ונרדמה. היא באה מהלב, גור יבוא עוד מעט מהלב, הם משפחה.

אבא גאה

New member
ועכשיו אני אגיד כאן

זה פשוט יפה ומרגש.... אני אדפיס לי את הכל ואסדר לי ואקריא לילד. המון תודה. והנה תיכף הגיברת כץ (ערבה כץ) מתעוררת ועושה מאמרים ומטעמים. איזה כיף לפורום להתעורר לסיפורים שלך.....
תישארי איתנו קצת, תתפשטי את מוזמנת להצטרף אלי ולשמנתולה......

מתוקים ומקסימים כולם! ../images/Emo23.gif../images/Emo63.gif

ואיזה רעיון יפה! - לא מהבטן אלא מהלב! נהדר!

אני קוראת אותם שוב... ושוב.. ושוב..

הערב אקריא אותם, לפני השינה. מחר או מאוחר, יהיו לי בטח אנקדוטות להביא... (מותר לשאול מה הביא אותך לכתוב על אימוץ?) תודה שהבאת לנו אותם

יסמין@

New member
אכן יופי של סיפורים

אבל לי מאוד הפריע הסיפור על המשפחה החד-הורית, וגם הגבתי על הסיפור על המשפחה עם שתי האימהות ועל המשפחה עם שני האבות.

בדיוק סיימתי לקרוא את ההערות שלך...

ואני שואלת את עצמי: האם הסיפור אמור להיות לגמרי "פוליטיקלי קורקט", ולגמרי לייצג ציבור שלם? כי אני (אמנם לא חד הורית, ושלא יהיה ספק אולי אני מתחזה ל-כזו...
) הכי הזדהתית עם הסיפור הזה מכל הסיפורים. האמא ההיא - היא ממש אני! הילדים הגיעו מאוחר מאד לחיי, שעד אז היו מערכת סגורה של פעילויות בקצב וברצף שלי... כשנולדה הראשונה - אכן קרה הרבה פעמים ש-שכחתי להגיע לגן, כמעט שכחתי אותה באוטו, ובכלל, בחודשים הראשונים הייתי מאד לא אחראית ולא מאורגנת... אני קוראת שורה אחורה.. ונזכרת שלגן היא התחילה ללכת בגיל שנה וחצי
כלומר הרבה מאד חודשים חלפו ועדיין הייתי לעיתים שוכחת את עצמי - ואותה. ואני מודה שהילדים (שלושתם) באו כדי למלא חלל בחיי. כן.

למעלה