זו אני מהחל"ת. בראיון עם

• פותח הנושא 1469
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

1469

New member
זו אני מהחל"ת. בראיון עם

זו אני מהחל"ת. בראיון עם
הבוס מהמחלקה הקודמת שלי, הוצע לי לעבוד בתפקיד אחר, אך עם תורנות של ימי שישי ושל ערב או שנים בשבוע. מכיון שאני אם לילד נכה, אין לי שום אפשרות לבצע את התפקיד בשעות אלו. האם אפשר על סמך זה לטעון לשינוי תנאי העסקה ולסרב לקבל את התפקיד? במקום העבודה שלי (גדול וציבורי) התנאי הוא בחל"ת שיוצע לי במחלקה תפקיד שאינו מהווה ירידת סטטוס או שינוי תנאי העסקה. במקרה שמציעים לי משהו שאינו הולם מבחינת פרמטרים אלו יש לי זכות לסרב ולעבור למחלקה אחרת. אשמח לשמוע דעתכם.

שיר ורד

New member
תגובה

זו אני מהחל"ת. בראיון עם
הבוס מהמחלקה הקודמת שלי, הוצע לי לעבוד בתפקיד אחר, אך עם תורנות של ימי שישי ושל ערב או שנים בשבוע. מכיון שאני אם לילד נכה, אין לי שום אפשרות לבצע את התפקיד בשעות אלו. האם אפשר על סמך זה לטעון לשינוי תנאי העסקה ולסרב לקבל את התפקיד? במקום העבודה שלי (גדול וציבורי) התנאי הוא בחל"ת שיוצע לי במחלקה תפקיד שאינו מהווה ירידת סטטוס או שינוי תנאי העסקה. במקרה שמציעים לי משהו שאינו הולם מבחינת פרמטרים אלו יש לי זכות לסרב ולעבור למחלקה אחרת. אשמח לשמוע דעתכם.
תגובה
1. תוסיפי קשיור לשרשור הקודם של שאלותיך. 2. לפי מה שאת מתארת, התפקיד החדש שמוצע לך הוא בתנאי העסקה שונים מהתנאים טרם תקופת החל"ת ולכן סותר את התנאי ולכן זכותך לסרב.

1469

New member
אין לי מושג איך עושים את זה -

תגובה
1. תוסיפי קשיור לשרשור הקודם של שאלותיך. 2. לפי מה שאת מתארת, התפקיד החדש שמוצע לך הוא בתנאי העסקה שונים מהתנאים טרם תקופת החל"ת ולכן סותר את התנאי ולכן זכותך לסרב.
אני חוזרת מחל"ת אחרי תקופה של שנה, לפי התקשיר אין חייבים להחזיר אותי לתפקיד הקודם, צריכים להציע לי תפקיד באותה מחלקה ואם אין תפקיד מתאים - אני אופנה למחלקה אחרת. הייתי בראיון והתפקיד שהוצע לי כולל בחלקו שעות ערב וימי שישי. אין לי אפשרות לעבוד בשעות אלו. הבנתי ממך שזכותי לסרב. התפקיד שמוצע לי הינו "כלבויניק", כלומר להחליף מישהי בתורנות ובנוסף לעזור ב"כל מיני מטלות בהתאם לצורך". בתפקיד הקודם שמשתי כמזכירת סגן המנהל. האם במידה ויוצע לי התפקיד החדש ללא שעות ערב וימי שישי יש לי זכות לדחות אותו בשל "שינוי סטטוס"? תודה על התשובות הקודמות.

מעבירה עבורך את השרשור הקודם

אני חוזרת מחל"ת אחרי תקופה של שנה, לפי התקשיר אין חייבים להחזיר אותי לתפקיד הקודם, צריכים להציע לי תפקיד באותה מחלקה ואם אין תפקיד מתאים - אני אופנה למחלקה אחרת. הייתי בראיון והתפקיד שהוצע לי כולל בחלקו שעות ערב וימי שישי. אין לי אפשרות לעבוד בשעות אלו. הבנתי ממך שזכותי לסרב. התפקיד שמוצע לי הינו "כלבויניק", כלומר להחליף מישהי בתורנות ובנוסף לעזור ב"כל מיני מטלות בהתאם לצורך". בתפקיד הקודם שמשתי כמזכירת סגן המנהל. האם במידה ויוצע לי התפקיד החדש ללא שעות ערב וימי שישי יש לי זכות לדחות אותו בשל "שינוי סטטוס"? תודה על התשובות הקודמות.
מעבירה עבורך את השרשור הקודם

שיר ורד

New member
תשובות

תשובות
בעקרון , מבחינת החוק אין חובה להחזיר אותך לתפקידך הקודם או לכל תפקיד אחר. כל הזכויות המיוחדות שלך , נובעות מההסכם הקיבוצי במקום העבודה שלך. אינני מכיר את הפרטים המדויקים ואת התקדימים, וכל תשובותי מתיחסות למידע שאת בעצמך מסרת. העברה מתפקיד מזכירת סגן מנהל לתפקיד "כל בויניק" נחשב בדרך כלל, הורדת סטטוס. אם כי בחברות פרטיות , העברה של מזכירות לתפקידי מנהלה אחרים, כולל טלפניות, פקידות קבלה היא תופעה ידועה ומקובלת. כמו-כן , הוספת תורנויות ערב וימי שישי היא שינוי בתנאי העבודה, שיחשב אצל עובדים רבים כהרעת תנאים (בעיקר לבעלי משפחות, לעובדים אחרים זה יכול להחשב כהזדמנות לקבל שכר גבוה יותר עקב שעות העבודה המיוחדות). השאלה היא מה המחויבות של מקום העבודה כלפיך לאחר שאת מסרבת, האם הוא מחויב להמשיך לחפש לך תפקידים מתאימים ובינתיים לשלם לך שכר, או שהוא רשאי להאריך את החל"ת עד שימצא תפקיד הולם. בינתיים לא ברור לי מדוע את לא מוחזרת לתפקידך הקודם, האם בגלל שאת לא מעונינת לחזור לאותה מחלקה או בגלל שהמשרה כבר תפוסה או לא קיימת יותר. אם הסיבה העיקרית היא חוסר רצונך לחזור לשם, המחויבות שלהם למצוא לך משרה מתאימה , עשוי הלהיות נמוכה יותר מאשר במקרה ומשרתך הקודמת כבר לא רלבנטית. אם תוכלי להפנות לקישור להסכם החל"ת , או לצלם אותו, אפשר יהיה להתייחס ספציפיח למקרה שלך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה