רציניים מאוד!
בשל היותי מתחום המדע המדוייק אני גם דוגל בקיום מחקרים על מנת להשיג הוכחות חותכות. אם היית קורא את תשובתי בצורה רצינית, היית שם לב שכתבתי שאין מחקר. אבל הוספתי "אבל" גדול. כלומר, המשך תשובתי לא היה מבוסס מדעית-מחקרית, אלא השערתית. מותר ואף חשוב. הכוונה - מחקר מבוסס על השערה פעמים רבות. ההשערה שלמזון יש השפעה על הטעם של הזרע עלתה פעמים רבות. השערה זו לדעתי נכונה על סמך "תצפיות" (כפי שקוראים לכך בלשון המדעית...) רבות. כמו שרותה 1 הציעה לך - טעם זרע, יש לך משלך זמין וחינם - שנה מזונך ותראה שטעמו וריחו משתנים. זוהי תצפית. תצפית אחת יכולה לנבוע מטעות. כשהמון תצפיות מביאות לאותה תוצאה, הסיכוי לטעות קטן יותר. תצפיות רבות על השפעת המזון על טעם הזרע הובאו כאן ובפורום וואללה ע"י רבים. בתור אחד השייך לקבוצת מחקר רצינית בחלק ניכר מזמנו- הרשה לי להזכיר לך כמה עובדות: האם חייבים להוכיח את ההשערה? האם יש סיבה להוכיח זאת? האם עצם העובדה שאנו לא מוכיחים זאת הופכת אותנו ללא רציניים? האם כל "תצפית", "השערה", "הנחה" - שאנו יודעים שהן נכונות (קרוב לודאי) ושאתה עצמך מכיר בעולמנו הקט והמתוסבך הוכחה במחקר מדעי? על טעמו של הזרע משפיעים משתנים רבים ביותר פרט לדיאטה, אותם קשה ביותר לבודד. מה שהופך מחקר כזה למסובך. כיצד יקבע הטעם? סוביקטיבית? ע"י אסירות? (הולך להיות כיף בכלא!) ושאלת השאלות הנשאלת בשיוצאים לביצוע מחקר - מה מידת נחיצותו? בכל אופן - נוכחותך בפורום חשובה ותורמת, אבל - עם זאת - בשל הרקע שלך - אני מאוד מקווה שתפעיל שיקול דעת להבא לפני שידך קלה על המקלדת - אל תגיד "סתם אמרת" - לא אמרתי סתם. התבססתי על השערות רבות שנתמכו הן כאן ע"י משתתפים (יותר נכון - משתתפות) מפורום זה ומפורום ואללה שטעמו זרע (לא בתיאוריה). אל תגיד שאנו לא רציניים - הפורום, השאלות, התשובות ומספר המשתתפים הוכיח עצמם כרציניים ביותר. לא מוכח מדעית! לא בדקתי... אתה צודק לגבי עובדה אחת - אך לא ציינת אותה - אין תימוכין מדעי או סטטיסטי. אבל שוב - זה באמת נחוץ? תאכל הרבה אספרגוס ותחזור אלינו מחר אם ה"תצפית" האישית שלך
תזהר - ההשערה היא שזה הופך אותו למריר... הדיון על טעם הזרע מיצה את עצמו, עם זאת היה חשוב לי להביא נקודת מבט לגבי רצינות, מחקר מדעי לעומת תצפית ואמירות סתם לטובת הידע הכללי של כלל הקוראים.