זיהוי אזור אי הנוחות שלנו

כמו שאני רואה את זה..

התחזקות פנימית, התעצמות של הנפש והעלאת הבטחון העצמי אלו הגורמים שפותחים אותנו לקראת האהבה. אנחנו יותר בשלים בתוכנו. מתוך החוזק הפנימי אנו מסוגלים להבחין באהבה ולקבל אותה ללא שאלות כגון "האם זה מגיע לי?" או "למה רוצים אותי?". לכן אני מאמינה שהעבודה על הדימוי העצמי והנסיון "לתרגל" את הטיולים בנבכי האהבה הם בלתי נפרדים. אני לא מוצאת שזה חוטא למציאות. הרי בסופו של עניין, גם האהבה הפנימית האישית שלנו וגם האהבה הרומנטית נפגשות ומשתלבות, כך שאני לא מוצאת שום סיבה לרקום אותן יחד כבר מעתה. ניתן לעבוד בשני המימדים במקביל. לצמוח מתוך התובנות ולערוך את השינוי הרצוי כדי להגיע להרמוניה הרצויה. הן הדימוי והן הרצון לזוגיות - שניהם מגיעים מתוך אותה קטגוריה - אהבה. העלאת סוגיה נאה ביותר. ולא הסתבכתי כלל. לשאלתך האם אתה פועל נכון? רק אתה תוכל לענות, מתוך למידת התוצאה. ויש מכלול תוצאות אגב עבודה על שינויים. ההשפעה היא דרך דו כיוונית. תוכל להפיק תועלת אם תשזור את שני הנושאים ולא תעשה הפרדה. ואישית... אני לא חסידה גדולה של שאלת הביצה והתרנגולת. אם יש שאלה שלא נמצאת עליה התשובה [אם לא מתחכמים ופונים לתורת אלוהים ואז מתנגחים בתורת האבולוציה], אז אני מאמינה שהשאלה אינה חשובה. בסופו של דבר.. ישנה התרנגולת ולה יש ביצים. והם חיים יחד בשלום. הלכה למעשה, גם הדימוי והזוגיות.
 

ניאו30

New member
כרגע אני באמת עושה את שניהם במקביל

ההתלבטות שעלתה כאן,נכתבה בעקבות מחשבה שאחד(הרצון בקשר רומנטי) בא חשבון השני(הרצון להתחזק פנימית). באופן אישי,ורק אישי שלי,אני מאמין גדול בשאלת שאלות,בהבעת ספקות וכדומה,ולא קבלה של מציאות שמפורשת כחוסר תשובה.אם זה מטריד אותי כנראה שיש לכך סיבה,ואם יש לכך סיבה סימן שאני צרך להבין למה זה מטריד אותי. אותו דבר לגביי גוף-נפש(מה משפיע על מה?מה יותר "חשוב"? וכדומה)
 
במקום ששאלה מטרידה אותך

עצור וחפש את התשובה. חשוב למצוא את התשובות האלו. כתבתי שאותי השאלה הזו לא מטרידה על כל פניה, רבדיה ומה שעומד מאחוריה.. אני מסתכלת על מה שיש וקיים עכשיו. ואני לא יודעת לענות על שאלתך האם החיפוש אחר זוגיות מגיעכ על חשבון ההתחזקות האישית שלך. זו שאלה שאתה יכול לענות עליה תוך ניתוח התוצאות של המהלכים. אני רק יכולה לומר שאם אתה מרגיש שיש כאן דבר הבא על חשבון השני אז תעשה אתנחתא לצורך איזון והבנה היכן זה מתחיל וכיצד לשנות כדי למנוע.
 
נראה לי שהביצה והתרנגולת

התפתחו ביחד, בו זמנית. ואז השתלבו זו בזו. מה דעתך על התזה הדארוויניסטית החדשה שלי
אהבה יכולה לקרות לנו רק בזמן שאנחנו אוהבים את עצמנו?
 
לא.

אהבה תמצא אותנו בין אם אנו אוהבים את עצמנו ובין אם לא. הבעיה היא שאם אין לנו שלמות פנימית או השלמה.. אז האהבה תמצא אותנו ואנו לא תמיד נזהה ונתן לה להכנס או שנעמיד לגביה ספקות כי "איך יכול להיות שאוהבים יצור כמוני?"... כל זמן שאין לנו השלמה עם עצמנו.. אנו עלולים להכשיל את הזוגיות שלנו. להפיל עליה את הקושי והתסביך העצמי.
 
למעלה