זיהוי אם אפשר - היה שם זוג דאיות?

erpeled

New member
זיהוי אם אפשר - היה שם זוג דאיות?

היו שם שנים שחגו מעלינו באזור בית ג'וברין הם די גדולים - יותר מעורב בכל אופן מי הם? תודה ערן

erpeled

New member
האם אלו עורבים לבני ראש?

המעוף נראה דומה לעורב - הם היו רחוקים - אבל הראש לבן ושאר הגוף כהה נצפו בשמורת גד (ליד בית ג'וברין) מי יעזור בזזיהוים? תודה

erpeled

New member
קאק? הם היו יותר גדולים מעורב!?

האין הקאק שחור לגמרי ובגודל קטן מעורב? אתה בטוח שאלו קאקים? איך?

insomni

New member
איך, ושאלת הצבע והגודל...

הקאק אכן קטן מן העורב, אבל גודל זה דבר שלפעמים קשה להתייחס אליו במרחק, צבעם הכללי הוא אפור כהה מאוד נוטה לשחור (צפחה),עם עורף אפור כסוף. לך הם נראו כמעט לבנים בגלל אור השמש, הסנוור החוזר גרם להם להראות שונים. איזור בית גוברין הוא אזור בעל אוכלוסייה עצומה של קאקים. המקור נראה קטן ועדין יותר משל עורב. העורבים האחרים באזור המסוים הזה יהיו עורבים אפורים, להם יש ראש שחור וכנפיים וזנב שחורים אבל גוף אפור בהיר. לכשיהיה לך המגדיר ביד, אל תפסיק לשאול!!! אבל נסה לזהות בעצמך קודם. אחד הדברים החשובים לעשות הוא גם לקרוא את הפסקאות המדברות על אילו ציפורים מגיעות לישראל ומה מידת השכיחות שלהן. כך תוכל למשל לפסול מראש תצפיות מסוימות, ולצמצם את הזיהוי האפשרי.

insomni

New member
אני מעריך שכוונתך לזן המזרחי של קאק

לפי המגדיר "הציפורים" של היינצל פיטר ופרסלאו, הזן הזה איננו מזדמן לארץ, והתחושה של עורף בהיר בתמונה, מתקבלת מחשיפה מול השמש. המגדיר הנ"ל היה מגדיר טוב, אבל לא מספק. חלק ניכר מין המינים הוגדר מחדש מאז צאתו, והידע שיש לנו לגבי ציפורי ישראל גדל בצורה ניכרת מאז צאת המגדיר הנ"ל בפעם האחרונה. כדאי לשדרג למגדיר החדש "הציפורים" בהוצאת מפה. הקאק כבן לסוג corvus עונה על ההגדרה עורב...

erpeled

New member
מי אני? - אופס...

עוד דורש שראיתי אתמול באזור שמורת גד תודה על זיהוי אם אפשרי ערן

מר בחור../images/Emo46.gif../images/Emo67.gif../images/Emo122.gif../images/Emo140.gif

על מה אתה בדיוק כועס nubijar? מה הבעיה בלשאול שאלה? הילד מתעניין בציפורים. מה רע? זה מצויין!! אז הוא לא יודע לזהות בין סלעית לבנת כנף לנזירה לחורף? אז מה? שאל ילד שאל. אבל קנה את המגדיר. תהנה הרבה יותר!!

razyho

New member
אני מסכים

יש פה בפורום כמה שמנדריקים סוציומטים שקשה להם לעזור לאחרים. לא רוצים לעזור אז אל תגיבו

אולי הם צריכים ללמוד משהו מפורום

שמירת טבע,שם עונים על כל הבקשות להגדרת צמחים בנועם וברוגע,בכלל בזמן האחרון עושה רושם שכמה חברה לקחו פה "פיקוד" לכיוון הממש לא נכון,ומרחיקים מהפורום הרבה חובבי צפרות ואני בינהם,אני ממליץ למנהל לקחת את הענינים לידיים ולהרגיע אותם.

RedBishop

New member
תוכלי אולי לפרט בבקשה...

מה זה "הכיוון הלא נכון" ? ומהו "הכיוון הנכון" ?

nubijar

New member
חבר'ה, מה עם קצת הומור?

אם הייתי באמת כועס לא הייתי עונה... וברצינות, אני חושב ששלב חשוב בהתפתחות של צפר הוא הרצון וההתנסות בזיהוי ציפורים לבד, ולא ב'האכלה בכפית'. הבחור מצלם ממש לא רע, והוא בהחלט מסוגל לזהות את הציפורים המצולמות בעצמו, אפילו דרך האינטרנט. מכיוון שמדובר בפורום צפרות, הייתי רוצה שהוא יעודד צפרות. מרכיב חשוב בצפרות הוא זיהוי הציפורים.

Michal Have

New member
לזה בדיוק הכוונה...

יהירות מרומזת, במקרה הטוב. סתם לא נעים לשאול שאלות תמימות. כעס זה לא העיניין כאן. אבל לגלוג אולי כן.

insomni

New member
סוציומטים?! שמנדריקים?!

יש פה בזמן האחרון אנשים שאו שלוקחים ללב יותר מדי קשה או שיש להם פה סופר מלוכלך... לגבי סוציומטים, אין כאן שאלה שמישהו ממשתתפי הפורום יודע את תשובתה שלא נענתה בצורה ברורה ומסודרת. היו שאלות שנותרו בלי תשובה זה נכון, אבל רק מחוסר ידע שלא מתוך אגואיזם. כשנוביג'ר עונה ברצף לאדם ששואל שאלה אחרי שאלה איך אתה יכול לקרוא לו סוציומט? אז הטון ציני, אז מה? התשובה מפורטת והכל בחיוך בסופו של דבר... לגבי תופסים כיוונים, חברה כל כיוון שתבחרו בו יהיה כיוון טוב, מי שכותב שרשור מסוים מכתיב רק את הכיוון של השרשור הזה, תכתבו שרשורים אחרים והכיוון יהיה שלהם, אף אחד לא השתלט על שום מרחב וירטואלי או אחר. אבל לגבי השמנדריקים!!! זה כבר לעבור את הגבול!!! אתה מנסה לרמוז שיש כאן צפרים שמנים!!! אני לא שמן, אני נמוך למשקל שלי... זה בגלל שיש לי בעיה בתאים...הכל טעים לי...(טוב זה לא עובר טוב כתוב) ומי שמכיר את הסהרורי ידע ודאי שגם זו בדיחה, לכל שאר הרזים...תאכלו משהו אתם נראים חוורים!!!

nubijar

New member
../images/Emo122.gif../images/Emo24.gifתודה

אני שמח שיש מישהו שלא רוצה להרוג אותי בפורום הזה. חוצמזה, כמעט נעלבתי מה"שמנדריקים סוציומטים", אבל בסוף לא נעלבתי.

insomni

New member
למה קבעת שזה ילד?

גם מבוגרים לא יודעים... וה"ילד" הנ"ל מופיע כבן 48...

למעלה